Μια συγκλονιστική φωτογραφία από την Ουκρανία: Το κοριτσάκι με το γλυφιτζούρι και το όπλο

🕔15/03/2022 - 09:37:25

Μια εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις όμως η συγκεκριμένη -και αυτή από την Ουκρανία- αξίζει... εκατομμύρια

Πρόκειται για ένα πανέμορφο κοριτσάκι μόλις 9 ετών με τα μαλλιά του πιασμένα σε κοτσιδάκια, στα χρώματα της Ουκρανίας. Η μικρούλα κάθεται στο διαλυμένο παράθυρο ενός σπιτιού, κρατάει το όπλο, περιμένοντας τον ρωσικό στρατό και στο στόμα έχει ένα γλυφιτζούρι.

Η απόλυτη αντίθεση: το γλυφιτζούρι συμβολίζει την παιδική αθωότητα κι ανεμελιά, το όπλο τη βίαιη ενηλικίωση μιας ολόκληρης γενιάς στην Ουκρανία, της γενιάς του πολέμου!

Μέσα σε λίγες ημέρες, η εικόνα έχει viral και την ανήρτησε ακόμη και ο πρώην πρόεδρος του ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Ντόναλντ Τουσκ. «Μην της πείτε σας παρακαλώ ότι πιο αυστηρές κυρώσεις θα στοίχιζαν ακριβά στην Ευρώπη!», έγραψε.

{https://twitter.com/donaldtuskEPP/status/1502284037582430212?s=20&t=fQQ9i5KuYDM1VJMaHFM6yQ}

Φυσικά, η εννιάχρονη δεν είναι μαχήτρια της ουκρανικής αντίστασης κατά των Ρώσων. Πρόκειται για μια 100% συμβολική φωτογραφία, μια φωτογραφία-μήνυμα, η οποία τραβήχτηκε στις 24 Φεβρουαρίου, πριν τη ρωσική εισβολή, από τον πατέρα του νεαρού κοριτσιού, Ολεξέι Κιριλένκο.

Ο Ολεξέι Κιριλένκο είναι μηχανικός στο Κίεβο και ερασιτέχνης φωτογράφος. Δύο ημέρες πριν την εισβολή, αποφάσισε να σκηνοθετήσει την εννιάχρονη κόρη του. Στο Facebook ο πατέρας εξήγησε ότι ήθελε να δείξει «πως θα μοιάζει η Ουκρανία στο άμεσο μέλλον». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι η κόρη του δεν ξέρει να χρησιμοποιεί όπλο και ότι αυτό της φωτογραφίας ήταν άδειο.

«Δημοσίευσα τη φωτογραφία σε ομάδα του ουκρανικού Facebook και έκανε τον γύρο του κόσμου ξαφνικά», έγραψε ο πατέρας.

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.dikaiologitika.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Τιμώμενη Χώρα στην 86η ΔΕΘ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Τιμώμενη Χώρα στην 86η ΔΕΘ


Δυναμικά επανέρχεται ο θεσμός της Τιμώμενης Χώρας στην 86η ΔΕΘ, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να ετοιμάζονται να αφήσουν το αποτύπωμά τους στη φετινή...


Δείτε θέμα και σχόλια