Νέα έδρα κλασικών σπουδών στο Cambridge με τη στήριξη της Δόμνας Μιχαηλίδου

🕔01/06/2022 - 01:02:33

Προσκεκλημένη ενός από τα σπουδαιότερα Κολλέγια του Cambridge, του Newnham College, ήταν η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, κατά το διήμερο 27 και 28 Μαΐου 2022.

Στο πλαίσιο των εορτασμών των 150 ετών από την ίδρυση του Κολλεγίου, οι αρχές του προσκάλεσαν την κ. Μιχαηλίδου, η οποία είναι και η ίδια απόφοιτος του συγκεκριμένου Κολλεγίου, για να την ευχαριστήσουν που συνέβαλε καταλυτικά στην υλοποίηση αυτής της σημαντικής εξέλιξης.

Συνεργαζόμενη με το Ίδρυμα Ωνάση – που ιστορικά έχει στηρίξει δεκάδες έδρες Ελληνικών σπουδών σε περισσότερες από 40 χώρες – κατέστη δυνατή η θέσπιση της Onassis Classics Fellowship προκειμένου να διασφαλισθεί μια μόνιμη θέση διδασκαλίας κλασικών σπουδών, αποκλειστικά για γυναίκες, στο Newnham College.

Στο πλαίσιο των εορτασμών, η Υφυπουργός, παρευρέθη στην ομιλία της διάσημης καθηγήτριας Mary Beard. Ενώ πραγματοποιήθηκε δείπνο προς τιμή της Δόμνας Μιχαηλίδου, αλλά του Ιδρύματος Ωνάση, παρουσία καθηγητών κλασσικών σπουδών.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής της στο Cambridge, η Δόμνα Μιχαηλίδου, συνάντησε και συζήτησε επίσης με τον εν ενεργεία βουλευτή του Cambridge Daniel Zeichner για θέματα που αφορούν στις συνέπειες του Brexit και γενικότερα στην κεντρική πολιτική σκηνής της Αγγλίας. Στη συνέχεια, πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεων, με εκπροσώπους των τοπικών αρχών για θέματα κοινωνικής πολιτικής.

Ειδικότερα, συνάντησε τον Richard Howitt, δημοτικό σύμβουλο, την Jane Wilson, υπεύθυνη για τα προγράμματα στέγασης και ενσωμάτωσης στην τοπική κοινωνία, την Joanne Banks, υπεύθυνη για υιοθεσίες και αναδοχές και τέλος την Καθηγήτρια Claire Hughes με την οποία συζήτησαν για τη σημασία της προσχολικής αγωγής στις δύο χώρες και για τα πιο σύγχρονα εργαλεία ανίχνευσης που εφαρμόζονται στην Αγγλία.

«Πολύ ευχάριστο να επιστρέφω, στο Κολλέγιο μου, όπου έζησα δημιουργικά χρόνια»

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε ότι: «Είναι πολύ ευχάριστο για μένα, να επιστρέφω, στο Κολλέγιο μου, εκεί όπου έζησα δημιουργικά χρόνια. Με άλλη ιδιότητα πια, αυτές τις μέρες, είχα την ευκαιρία να ενημερωθώ και να συζητήσω για τις καλές πρακτικές που εφαρμόζονται στην Αγγλία, στους τομείς της προσχολικής αγωγής, της κοινωνικής ένταξης των αστέγων αλλά της αναδοχής και της υιοθεσίας, θέματα που αποτελούν σημαία για το Υπουργείο μας».

#ΔΟΜΝΑ_ΜΙΧΑΗΛΙΔΟΥ #ΚΟΛΛΕΓΙΟ #CAMBRIDGE #ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ_ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.dikaiologitika.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Μεγάλο το επιχειρηματικό ενδιαφέρον  για την πολυκλαδική έκθεση Thessaly Expo  που εγκαινιάζεται στις 7 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα

Μεγάλο το επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την πολυκλαδική έκθεση Thessaly Expo που εγκαινιάζεται στις 7 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα


Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για την πολυκλαδική έκθεση Thessaly Expo, την οποία διοργανώνει από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στην...


Δείτε θέμα και σχόλια