Νέα μέτρα για το ρεύμα: Επιδοτήσεις για όλους, χωρίς κριτήρια

🕔05/07/2022 - 09:48:53

Ανακοίνωσε ο Υπουργός τα νέα μέτρα επιδότησης ρεύματος για όλους, χωρίς κριτήρια.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, ανακοινώνει τις επιδοτήσεις για την ενέργεια που θα δοθούν τον μήνα Ιούλιο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

 Σημειώνεται πως σήμερα Τρίτη (05/07) κλείνει η πλατφόρμα του Power Pass για όσους θέλουν να υποβάλουν αίτηση για να λάβουν έως και 600 ευρώ για το ηλεκτρικό ρεύμα.

Όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός

-Η κυβέρνηση έχει εκπονήσει σχέδιο για την επάρκεια ακόμα και σε περίπτωση διακοπής φυσικού αερίου από τη Ρωσία

-Οι διαθέσιμες λιγνιτικές μονάδες βρίσκονται σε πλήρη λειτουργία. Από Σεπτέμβριο θα ξεκινήσει και νέα λιγνιτική μονάδα, η Πτολεμαϊδα 5.

Η οικονομική στήριξη αφορά στους λογαριασμούς ρεύματος πρώτης κατοικίας ή φοιτητικής στέγης εντός Ελλάδος, που εκδόθηκαν κατά το διάστημα από 01/12/2021 έως και 31/05/2022. Το ποσοστό επιδότησης ανέρχεται στο 60% της αύξησης της τιμής ρεύματος της πρώτης κατοικίας και, ανάλογα με το ύψος των λογαριασμών, μπορεί να ανέλθει μέχρι και στο ποσό των 600 ευρώ.

Αναλυτικά

Οριζόντια κάλυψη όλων χωρίς εξαιρέσεις, όλες τις κατοικίες χωρίς εισοδηματικά κριτήρια και χωρίς όριο κατανάλωσης.

Δίνεται η δυνατότητα να γνωρίζουν τα τιμολόγια όλων των παρόχων και από Τον Αύγουστο πρέπει να ενημερώνουν για τις τιμές τους τον μεθεπόμενους και να αλλάζουν πάροχο αν θέλουν χωρίς χρέωση.

200 ευρώ μεγαβατωρα

240 Κοινωνικό Τιμολόγιο

192 σε επιχειρήσεις όπως φούρνους

Αγρότες 213 ανα μεγαβατώρα

Λοιποί κλάδοι 148 ευρώ ανα μεγαβατώρα

Φυσικό αέριο 30 ευρώ επιδότηση ανα θερμική μεγαβατώρα

#ΜΕΤΡΑ #ΣΚΡΕΚΑΣ #ΕΝΕΡΓΕΙΑ #ΡΕΥΜΑ #ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.dikaiologitika.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Μεγάλο το επιχειρηματικό ενδιαφέρον  για την πολυκλαδική έκθεση Thessaly Expo  που εγκαινιάζεται στις 7 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα

Μεγάλο το επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την πολυκλαδική έκθεση Thessaly Expo που εγκαινιάζεται στις 7 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα


Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για την πολυκλαδική έκθεση Thessaly Expo, την οποία διοργανώνει από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στην...


Δείτε θέμα και σχόλια