Νέα τεχνολογία 3D Modeling, αλλάζει σε πραγματικό χρόνο τις εκφράσεις ενός προσώπου σε βίντεο

🕔21/03/2016 - 11:43:11

Μια απίστευτη τεχνολογία έχει αναπτύξει ερευνητική ομάδα του πανεπιστημίου Stanford, η οποία είναι σε θέση να αλλάξει σε πραγματικό χρόνο μια σκηνή ενός βίντεο στο οποίο κάποιος εκφωνεί ένα λόγο ή κάνει μία δήλωση, αναπαριστώντας ότι λέει κάτι διαφορετικό.

Στο εντυπωσιακό βίντεο που έχει κυκλοφορήσει η ομάδα, γίνεται αναφορά στο πως ακριβώς λειτουργεί η τεχνολογία και τις διαφορές της με παρόμοιες προσπάθειες κατά το παρελθόν όπου προυπόθεση ήταν ένας δυνατός υπολογιστής και ειδικό hardware βίντεο για την όσο το δυνατή καλύτερη αναπαράσταση του προσώπου. Με τη χρήση μιας απλής web κάμερας, η ομάδα του Stanford αναλύει το βίντεο καρέ καρέ, τροποποιώντας το κατά τη διάρκεια αναπαραγωγής, χρησιμοποιώντας τις εκφράσεις του προσώπου από έναν διαφορετικό άνθρωπο. Αυτές στη συνέχεια γίνονται rendering και εμφανίζονται στο πρόσωπο που μιλάει στο βίντεο, και όλα αυτά πάντα σε πραγματικό χρόνο.

 

 

Ανάμεσα στα σενάρια χρήσης της συγκεκριμένης τεχνολογίας αναφέρεται μεταξύ άλλων η χρήση της σε κινηματογραφικές ταινίες, χωρίς να λείπουν βέβαια και οι κακόβουλες περιπτώσεις όπως πολλοί πιστεύουν. Για την ώρα το demo που έχει κυκλοφορήσει, περιλαμβάνει ομιλίες από τον Donald Trump, τον George Bush και τον Vladimir Putin, με τις εκφράσεις των προσώπων τους να είναι πολύ πειστικές.

 

Site: Stanford

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.insomnia.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα  Artozyma, Detrop Boutique και Freskon

Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα Artozyma, Detrop Boutique και Freskon


Τη χρονική μετάθεση των εκθέσεων Artozyma, Detrop Boutique και Freskon κατά έναν περίπου μήνα αποφάσισε η ΔΕΘ-Helexpo, με γνώμονα τη διαφύλαξη της...


Δείτε θέμα και σχόλια