Ο ΟΠΕΚΕΠΕ της χρωστά επιδοτήσεις 4 χρόνων και κάνει απεργία πείνας - ««Δεν ζητάμε ελεημοσύνη, θα πάμε φυλακή»

🕔12/04/2019 - 16:52:06

Ένας απίστευτος γολγοθάς έχει ξεκινήσει για την Δήμητρα Κινικλή η οποία μήνυσε το ΔΣ του ΟΠΕΚΕΠΕ καθώς περιμένει εδώ και χρόνια να εισπράξει επιδοτήσεις από το 2015. Για τον λόγο αυτό ξεκίνησε απεργία πείνας.

«Δεν ζητάμε ελεημοσύνη, αλλά αυτά που έχουμε δουλέψει. Θα μας πάνε φυλακή! Δε θα σταματήσω μέχρι να δικαιωθώ» τονίζει η ίδια.

Η Δήμητρα Κινικλή, οδηγήθηκε σε απεργία πείνας για τη μη καταβολή χρημάτων που της οφείλει ο οργανισμός από το 2015. Η πολύτεκνη μητέρα, που νοσηλεύτηκε πριν λίγες μέρες σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο του νησιού, ζητά την αυτόφορη σύλληψη των μελών του ΔΣ του ΟΠΕΠΕΚΕ καθιστώντας τους υπεύθυνους για την οικονομική εξαθλίωση που έχει περιέλθει.

Όπως προκύπτει από τη μηνυτήρια αναφορά, ο ΟΠΕΚΕΠΕ αν και έχει αναγνωρίσει το λάθος του, που οφείλεται σε τεχνικούς και γραφειοκρατικούς λόγους και παρά το μεγάλο διάστημα που μεσολάβησε, δεν έχει καταβάλλει μέχρι σήμερα ποσό ύψους 35.000 ευρώ που οφείλει στην οικογένεια από τις επιδοτήσεις.

«Πέρυσι το Πάσχα είχα πάει με τα τέσσερα παιδιά μου στην Αθήνα. Παρακάλεσα τον κ. Κέντρο (σ.σ. αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ). Έπεσα στα γόνατα, έκλαιγα. Γύρισα και του είπα θα πέσω από το παράθυρο για να σωθούν τα παιδιά μου. Μου είπε να κάνω υπομονή και δεσμεύτηκε ότι θα πληρωθούμε. Οι μήνες περνούσαν χωρίς αποτέλεσμα. Αναγκάστηκα να κάνω απεργία πείνας και τότε με παρέμβαση του υπουργού μου έδωσαν κάποια χρήματα. Αυτά όμως εξανεμίστηκαν… Σήμερα, είμαστε χρεωμένοι παντού», λέει η 34χρονη γυναίκα με πόνο καρδιάς.

Όπως τονίζει η ίδια τα χρέη την έχουν «βουλιάξει» καθώς όπως τονίζει έχει λάβει κτηνοτροφικό δάνειο ενώ τρέχουν χρέη στο ΟΓΑ, σε ζωοτροφές, σε ενοίκια, σε ΔΕΗ.

Η κ. Κινικλή ζητά έστω και τώρα από τους υπευθύνους του ΟΠΕΚΕΠΕ να πράξουν τα δέοντα. «Δεν είμαστε πουθενά λάθος. Δεν ζητάμε ελεημοσύνη, αλλά αυτά που έχουμε δουλέψει. Θα μας πάνε φυλακή! Δε θα σταματήσω μέχρι να δικαιωθώ», καταλήγει.

Όπως καταγράφεται στη μηνυτήρια αναφορά όλα ξεκίνησαν το 2015 όταν με την αναθεώρηση της κοινής αγροτικής πολιτικής και από ένα λάθος του συστήματος κόπηκε η πληρωμή των επιδοτήσεων, βασική ενίσχυση για τους κτηνοτρόφους, που λάμβανε η οικογένεια Κινικλή. Πιο συγκεκριμένα, λόγω δυσλειτουργίας του μηχανογραφικού- ηλεκτρονικού συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ η πύλη εισόδου είχε πρόβλημα και δεν οριστικοποίησε ως εμπρόθεσμη την αίτηση της οικογένειας, αλλά τη θεώρησε εκπρόθεσμη με ότι αυτό συνεπάγεται και κυρίως τη μη καταβολή χρημάτων. Αντίστοιχο πρόβλημα, όπως αναφέρεται στη μήνυση, είχαν ακόμη 380 αγρότες- κτηνοτρόφοι σε ολόκληρη την Ελλάδα. Στη συνέχεια ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναγνώρισε ότι ήταν δικό του σφάλμα γι’ αυτό και κατέβαλε μέρος των επιδοτήσεων στην οικογένεια.

«Η ιστορία αυτή είναι καθρέπτης του κράτους μας και της κοινωνίας μας. Η δημόσια διοίκηση (ΟΠΕΚΕΠΕ), έκανε λάθος η ίδια το 2015 και το φόρτωσε στον φτωχό κτηνοτρόφο. Μετά αναγκάσθηκε να παραδεχθεί ότι το σφάλμα ήταν δικό της, αλλά πέρασαν 4 χρόνια και ακόμη δεν αποκαθιστά τη νομιμότητα και δεν δίνει στον κτηνοτρόφο όλα τα ποσά των επιδοτήσεων που δικαιούται», επισημαίνει ο δικηγόρος της οικογένειας, Γιώργος Λωρίτης, σημειώνοντας ότι δε θα έπρεπε να χρειάζονται απεργίες πείνας και μηνύσεις για να αναγκασθεί η διοίκηση να κάνει το καθήκον της και να εφαρμόσει το νόμο. «Ακόμη είκοσι ομοιοπαθείς νεοέλληνες στη Λέσβο και άλλοι τόσοι σε δύο διπλανά νησιά, συνολικά 380 σε όλη την Ελλάδα κάθονται και κοιτάζουν μια γυναίκα, μάνα πολύτεκνη με τέσσερα ανήλικα παιδιά, να κάνει για τρίτη φορά απεργία πείνας γι’ αυτό το θέμα και ούτε καν της συμπαραστέκονται , παρά μόνο περιμένουν να επωφεληθούν και οι ίδιοι από το δικό της αγώνα», καταλήγει.

με πληροφορίες από real.gr

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://feedproxy.google.comΘεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Μητσοτάκης: Εγώ ή το χάος

Γιάννης Μαγκριώτης

Μια πρώτη και εύκολη ερμηνεία βγαίνει από τις δημοσκοπήσεις , είναι η καλύτερη σχετικά αξιολόγηση απέναντι στους αντιπάλους του. Συνεπώς ο κ...

Δείτε όλο το άρθρο
Τραγωδία στο Αιγαίο: Δύο ναυάγια μεταναστών σε Λέσβο και Κύθηρα -Νεκρές 16 γυναίκες, σοκάρουν τα βίντεο

Ναυάγια σε Λέσβο και Κύθηρα 06/10/2022  07:59  UPD: 06/10/2022  08:43 Νέες γυναίκες Αφρικανικής καταγωγής είναι και τα 16, μέχρι στιγμής, θύματα του...

Δείτε όλο το άρθρο
Δ. Τσαϊλάς:Η Τουρκία εγκλωβίστηκε στα αδιέξοδά της.

του Δημήτρη Τσαϊλά, Υποναυάρχου ε.α. Εγκλωβισμένη η Τουρκία στους λανθασμένους υπολογισμούς θα προβεί σε επιθετική ενέργεια; Μετά την ηθική...

Δείτε όλο το άρθρο
Ο Μητσοτάκης ελπίζει στην καλοσύνη των ξένων, ο Ερντογάν αιφνιδιάζει

Ο Μητσοτάκης ελπίζει στην καλοσύνη ξένων, ο Ερντογάν αιφνιδιάζει Νίκος Ξυδάκης Κλείδωμα Άρθρου:  Free Μετά τις αλλεπάλληλες προκλήσεις της...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Νέα της HELEXPO
100 επιχειρήσεις στη Thessaly Expo, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα

100 επιχειρήσεις στη Thessaly Expo, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα


Πολυκλαδική και υπερτοπική έκθεση με στόχο τη στήριξη και ανάδειξη του επιχειρείν της περιοχής. Συνδιοργανωτές οι ΔΕΘ-Helexpo, Επιμελητήριο...


Δείτε θέμα και σχόλια