Οι Don Bluth και Gary Goldman, μαζί για ακόμη μια φορά. Σκοπός τους, η μεταφορά του κλασικού game Dragon’s Lair στη μεγάλη οθόνη.

🕔16/02/2017 - 11:48:50

Έπειτα από πολλές παραγωγές ταινιών κινουμένων σχεδίων και την επιτυχία του παιχνιδιού Dragon’s Lair στα arcade machines το 1983, o Don Bluth και ο Gary Goldman, αποφάσισαν να καταπιαστούν με ένα νέο project. Η απαίτηση του κοινού που αγάπησε το Dragon’s Lair game, ανέκυψε μετά την δημιουργία του Dragon’s Lair 3D: Return to the Lair, το 2002, και ήταν η δημιουργία μιας ταινίας κινουμένων σχεδίων με το ανάλογο θέμα.Η Sullivan Bluth Studios ήταν μια Αμερικανο-Ιρλανδική εταιρεία παραγωγής ταινιών κινουμένων σχεδίων, που ιδρύθηκε το 1979 από τον Don Bluth. Αυτός, μαζί με διάφορους συνεργάτες, που όλοι τους ήταν animators για την Disney, άφησαν την εταιρεία του Disney το 1979, για να σχηματίσουν την Sullivan Bluth Studios, που μετονομάστηκε σε Don Bluth Productions, αργότερα γνωστή και ως Bluth Group. Ανάμεσα στις παραγωγές που δημιούργησαν, ήταν οι ταινίες “The Secret of NIMH”, “Land Before Time”, και “An American Tale”, αποτέλεσμα της συνεργασίας τους με τον Steven Spielberg. Το 1982, η Bluth Group studio ανέλαβε την παραγωγή του animation για τα arcade games της Cinematronics, που ήταν τα Dragon’s Lair και Space Ace.

 

Ακολούθησαν επιτυχημένες συνέχειες του Dragon’s Lair σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές και παιχνιδοκονσόλες μέχρι το 1993. Παράλληλα η ομάδα της Bluth Group, εργαζόταν και για παραγωγές ταινιών κινουμένων σχεδίων. Το 2002 η εταιρεία συνεργάστηκε με την Ubisoft για την δημιουργία του Dragon’s Lair 3D: Return to the Lair, το οποίο έκανε αίσθηση, κερδίζοντας τους παλιούς φίλους του Dragon’s Lair και πολλούς νέους που ασχολήθηκαν με αυτό.

 

 

Tον Οκτώβριο του 2015, ο Don Bluth και ο Gary Goldman, ξεκίνησαν μια καμπάνια για συγκέντρωση χρημάτων μέσω του Kickstarter. Λόγω μη αρκετών προσφορών μέχρι την προθεσμία για την παραγωγή του teaser, το Kickstarter funding ακυρώθηκε και την θέση του πήρε μια σελίδα της Indiegogo για το project. Στις 14 Δεκεμβρίου του 2015, η καμπάνια έφθασε τον στόχο των 250.000 δολαρίων για την δημιουργία του teaser, ποσό που υπερδιπλασιάστηκε μέχρι τις 16 Ιανουαρίου του 2016. Ο συνθέτης Christopher Stone, δημιουργός του soundtrack για το Dragon’s Lair 3D, άρχισε τον Δεκέμβριο του 2015 να εργάζεται για την μουσική της ταινίας. O στόχος που ο Don Bluth έχει θέσει, είναι πολύ υψηλός και αγγίζει τα 70 εκατομύρια δολάρια, ποσό που φαίνεται εξωπραγματικό, αν σκεφθούμε ότι πρόκειται για ταινία κινουμένων σχεδίων! Είναι φανερό ότι η Bluth Group σκοπεύει να κάνει υπερπαραγωγή, όπως έκανε το 2002, δημιουργώντας το Dragon’s Lair 3D. O John Pomeroy, animator και ο Rick Dyer σχεδιαστής των χαρακτήρων, που εργάστηκαν για το game, μιλούσαν για εκπληκτικά αποτελέσματα τότε, και το αποτέλεσμα δεν τους διέψευσε!

 

 

Επομένως, δεν έχουμε να περιμένουμε κάτι λιγότερο και από την ταινία. Κρίνοντας πάντως από το ποσό που θέλουν να έχουν για την μεταφορά στην μεγάλη οθόνη, θα περάσει ακόμη πολύς καιρός μέχρι να ολοκληρωθεί το έργο. Το ενθαρρυντικό στην όλη προσπάθεια είναι ότι οι προσφορές των fans είναι συχνές και το συγκεντρωμένο ποσό συνεχίζει να αυξάνει. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 655.278 δολάρια. Αν και έχουν ακόμη πολύ δρόμο αναμονής έως τα 70.000.000 δολάρια, ο κόσμος πιστεύει ότι η ταινία θα πραγματοποιηθεί και θα αποτελέσει ακόμη μια επιτυχία του Don Bluth και των συνεργατών του.

 

 

Oι ίδιοι δηλώνουν πολύ αισιόδοξοι για την πορεία του fundraising και του όλου project. Έχουν θέσει ψηλά τον πήχυ των προσδοκιών τους και δεν θέλουν να απογοητεύσουν τους φίλους του Dragon’s Lair που έχουν συνηθίσει στην υψηλή ποιότητα της Bluth Group και που υποστηρίζουν αυτή τους την προσπάθεια. Αναμένοντας λοιπόν για την ταινία, πληροφορίες και ό,τι αφορά το εν λόγω project, θα βρείτε στο site της Indiegogo. Επίσης στο site http://dragonslairthemovie.comπου απευθύνεται σε fans και πρέπει να κάνετε εγγραφή για την πρόσβαση σε news updates.

 

 

  Πηγή: Indiegogo

  Πηγή:

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.insomnia.gr



Θεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα  Artozyma, Detrop Boutique και Freskon

Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα Artozyma, Detrop Boutique και Freskon


Τη χρονική μετάθεση των εκθέσεων Artozyma, Detrop Boutique και Freskon κατά έναν περίπου μήνα αποφάσισε η ΔΕΘ-Helexpo, με γνώμονα τη διαφύλαξη της...


Δείτε θέμα και σχόλια