Οι παιχνιδιάρικες «γάτες» του γλύπτη Sakura Hanafusa (εικόνες)

🕔31/03/2022 - 01:03:48

Μια ευρεία γκάμα φαγώσιμων κουβαλούν συχνά οι ευφάνταστες γάτες που λαξεύει ο Ιάπωνας γλύπτης Sakura Hanafusa: λαχανικά, γλυκά και μπισκότα.

Σε ένα από τα γλυπτά αιλουροειδών, ένα πλάσμα με τρίχωμα στο χρώμα του χιονιού κρυφοκοιτάζει κάτω από ένα παγωτό χωνάκι ενώ, σε ένα άλλο ένα χαμογελαστό ντουέτο κρατάει σφιχτά μανιτάρια και βελανίδια. Κάποια από τα γλυπτά του επιζητούν διάδραση σαν τις επτά γάτες που έχουν σηκώσει για «χάι φάιβ» τις πατούσες τους, προτρέποντας τους περαστικούς να ανταποκριθούν.

{https://www.instagram.com/p/CZMplUFvQSi/?utm_source=ig_web_copy_link}

Ο Hanafusa σκαλίζει καμφορά (σ.σ. το αειθαλές δέντρο) και στη συνέχεια προσθέτει με λαδομπογιά λεπτομέρειες στις μύτες, τις πατούσες και τα μουστάκια. Μοντέλα για τους χαρακτήρες που δημιουργεί είναι τα κατοικίδια της οικογένειάς του ή των φίλων του.

Κάποια από τα γλυπτά του είναι σε φυσικό μέγεθος και κάποια είναι τόσο μικρά που χωρούν μέσα στην παλάμη. Κάποια συγχωνεύονται με άλλα αντικείμενα όπως η συλλογή στρουμπουλών αιλουροειδών με σώμα πορτοκαλί φρούτου satsuma.

{https://www.instagram.com/p/CXVtyM_l_KU/?utm_source=ig_web_copy_link}

Για γνωριμία με τον κόσμο των «γλυπτών» γατών του Sakura Hanafusa, στον λογαριασμό του καλλιτέχνη στο Instagram (https://www.instagram.com/sakura_hanafusa/?hl=ja)

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.dikaiologitika.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Τιμώμενη Χώρα στην 86η ΔΕΘ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Τιμώμενη Χώρα στην 86η ΔΕΘ


Δυναμικά επανέρχεται ο θεσμός της Τιμώμενης Χώρας στην 86η ΔΕΘ, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να ετοιμάζονται να αφήσουν το αποτύπωμά τους στη φετινή...


Δείτε θέμα και σχόλια