Παπαδόπουλος για τη σιδηροδρομική Εγνατία: «Ξεκινά η μελέτη για Καλαμπάκα- Ηγουμενίτσα»

🕔16/06/2022 - 01:08:49

Υπέρ της κύρωσης σειράς συμφωνιών αεροπορικών και σιδηροδρομικών υπηρεσιών με τρίτες χώρες τάχθηκε η Ολομέλεια της Βουλής.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια τάχθηκε «κατά πλειοψηφία» υπέρ (1) της «κύρωσης της δι' ανταλλαγής επιστολών συναφθείσας τροποποίησης της Συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Κορέας για τις αεροπορικές μεταφορές», (2) της «κύρωσης της Συμφωνίας αεροπορικών υπηρεσιών μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας των Σεϋχελλών», (3) της «κύρωσης Πρωτοκόλλων σχετικών με την τροποποίηση των άρθρων 50 (α) και 56 της Σύμβασης Διεθνούς Πολιτικής Αεροπορίας» και (4) της «κύρωσης της Συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης της Ελληνικής Δημοκρατίας και της κυβέρνησης της Δημοκρατίας της Βουλγαρίας για τη ρύθμιση της σιδηροδρομικής διασυνοριακής κυκλοφορίας».

Με την ευκαιρία της συζήτησης επί των συμφωνιών, ο παριστάμενος υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, ανέφερε ότι ξεκινά σήμερα η μελέτη της σιδηροδρομικής σύνδεσης Καλαμπάκα-Ηγουμενίτσα, ενώ διαβεβαίωσε ότι θα ξανά ενταχθεί η μελέτη για το έργο Κοζάνη-Σιάτιστα-Γρεβενά-Καλαμπάκα. «Έτσι, με αυτό το έργο, ολοκληρώνεται η σιδηροδρομική Εγνατία», μαζί με τη βελτίωση της γραμμής Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη, είπε ο κ. Παπαδόπουλος.

Παράλληλα, ο υφυπουργός Μεταφορών είπε ότι η χθεσινή παρουσία των Ελλήνων βουλευτών στη διακοινοβουλευτική συνέλευση του ΝΑΤΟ στην Κωνσταντινούπολη, ήταν η αυτονόητη και μας κάνει όλους υπερήφανους.

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Χρ. Σπίρτζης, έδωσε συγχαρητήρια στους βουλευτές για τη στάση τους απέναντι στον υπουργό 'Αμυνας της Τουρκίας Χ. Ακάρ, ενώ εξήρε τη σημασία της τήρησης κοινής γραμμής στα εθνικά θέματα «σε αντίθεση με ό,τι κάνατε εσείς, της ΝΔ, όταν είσαστε αντιπολίτευση, που βγάζατε τους "βουκεφάλες" στους δρόμους…».

Τέλος, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Χρ. Μπουκώρος, σημείωσε ότι οι Έλληνες αντιπρόσωποι απάντησαν σημείο προς σημείο στις νέες προκλήσεις του Τούρκου υπουργού 'Αμυνας, ο οποίος, όπως είπε, αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τις εργασίες της συνέλευσης. Οι κκ Λιβανός, Βολουδάκης, Λοβέρδος και Τζάκρη μάς εξέφρασαν όλους με σύνεση, συνεννόηση και εθνική ομοψυχία, είπε ο κ. Μπουκώρος.

#ΤΡΕΝΟ #ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΟΣ_ΣΤΑΘΜΟΣ #ΚΑΛΑΜΠΑΚΑ #ΓΡΕΒΕΝΑ

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.dikaiologitika.grΔείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά Κάντε κλικ για να δείτε τα τελευταία νέα της κατηγορίας Αυτοδιοίκηση

Ακόμη και οι εταιρείες ασφαλείας αντιμετωπίζουν πρόβλημα με την ανάκτηση παραβιασμένων λογαριασμών στο Twitter

08/08/2022 - 17:00:28 -

Αξιόποινη πράξη η παρακολούθηση Ανδρουλάκη λέει ο Βενιζέλος και βάλει ευθέως κατά του Μητσοτάκη

08/08/2022 - 15:37 - Λάβρος ο Ευάγγελος Βενιζέλος με δήλωσή του αναφέρεται σε "Μεγάλων διαστάσεων σφάλμα" του...

Αναπάντητα άφησε ο Πρωθυπουργός στα ουσιαστικά ερωτήματα για τις παρακολουθήσεις

08/08/2022 - 15:07 - Κουβέντα για την ουσία των παρακολουθήσεων από τον Πρωθυπουργό. Ήταν νόμιμη, μας λέει, η...

4 αλλαγές στη λειτουργία της ΕΥΠ ώστε να μη γίνονται «ελλιπείς» χειρισμοί, είπε ο Κ. Μητσοτάκης

08/08/2022 - 14:41 - «Διδασκόμαστε από τις αστοχίες μας για να γινόμαστε καλύτεροι», ήταν η «απολογία» του...

Κρεμλίνο: Δεν υπάρχει βάση για συνάντηση Πούτιν-Ζελένσκι

08/08/2022 - 14:33:43 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Η καθαρή ενέργεια, η βιώσιμη ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος “πρωταγωνιστούν” στο αφιέρωμα της Κυκλικής Οικονομίας στην 86η ΔΕΘ

Η καθαρή ενέργεια, η βιώσιμη ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος “πρωταγωνιστούν” στο αφιέρωμα της Κυκλικής Οικονομίας στην 86η ΔΕΘ


Πιο επίκαιρο από ποτέ το αφιέρωμα της 86ης ΔΕΘ στην Κυκλική Οικονομία παρουσιάζει τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, λύσεις και προϊόντα στο...


Δείτε θέμα και σχόλια