Παρελθόν οι 3D τηλεοράσεις, με τις LG και Sony να τερματίζουν την παραγωγή τους

🕔25/01/2017 - 13:44:12

Και επίσημα πλέον, η 3D εποχή στις τηλεοράσεις αποτελεί παρελθόν, μετά και την απόφαση των LG και Sony να σταματήσουν την παραγωγή συμβατών μοντέλων από αυτή τη χρονιά.

Όπως αναφέρει στέλεχος της LG για την απόφαση της εταιρείας, «η τρισδιάστατη απεικόνιση δεν συνάντησε ποτέ ευρεία αποδοχή από τους καταναλωτές για χρήση εντός σπιτιού και δεν είναι βασικός παράγοντας κατά την αγορά μιας νέας τηλεόρασης». Επιπλέον σύμφωνα με έρευνα της LG, η χρήση της 3D λειτουργίας για όσους προχώρησαν σε συμβατή τηλεόραση, δεν ήταν ποτέ σε υψηλά επίπεδα, με την κορεατική εταιρεία να εστιάζει πλέον την προσοχή της σε άλλες τεχνολογίες όπως αυτή του HDR που έχει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τους καταναλωτές.

 

Η ταινία Avatar του James Cameron θεωρείται υπεύθυνη για την αναβίωση της τρισδιάστατης απεικόνισης στις κινηματογραφικές αίθουσες, εντυπωσιάζοντας τους θεατές με την τεχνολογική αρτιότητά της, κάτι που απέφερε περισσότερα από 2,8 δισ. δολάρια στο παγκόσμιο box office. Από το 2010 όταν και έκανε την εμφάνισή του το Avatar μέχρι σήμερα, πολλές ταινίες κυκλοφορούν και σε 3D έκδοση είτε στις κινηματογραφικές αίθουσες είτε σε blu-ray. Η εμπειρία όμως εντός σπιτιού και μέσω της τηλεόρασης δεν ήταν το ίδιο χρήσιμη για τους θεατές με αναγκαστική χρήση ειδικών γυαλιών, κάτι που δε βόλεψε ποτέ τις τελευταίες γενιές που στηρίζονται στο smartphone τους και πιθανόν ασχολούνται και με άλλα πράγματα κατά την παρακολούθηση μιας ταινίας.

 

Ακόμα τεχνολογίες που έχουν σχέση με 4K αναλύσεις, αναπαραγωγής ήχου αλλά και καλύτερης ποιότητας εικόνας όπως το HDR, σε συνδυασμό με τα ολοένα και μεγαλύτερα μεγέθη τηλεοράσεων που προτιμούν οι καταναλωτές, αποτελούν πλέον τα σημεία κλειδιά για μια αγορά.

 

Site: FierceCable

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.insomnia.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
100 επιχειρήσεις στη Thessaly Expo, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα

100 επιχειρήσεις στη Thessaly Expo, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα


Πολυκλαδική και υπερτοπική έκθεση με στόχο τη στήριξη και ανάδειξη του επιχειρείν της περιοχής. Συνδιοργανωτές οι ΔΕΘ-Helexpo, Επιμελητήριο...


Δείτε θέμα και σχόλια