Πατέντα της Nintendo αναφέρει την πιθανότητα για VR, οθόνη αφής και νέα χειριστήρια για το Switch

🕔20/12/2016 - 22:02:45

Όλοι είναι ενθουσιασμένοι για το Nintendo Switch, η εταιρία όμως συνεχίζει να κρατάει μυστικές κάποιες σημαντικές λεπτομέρειες όπως την ανάλυση, το αν θα έχει οθόνη αφής ή όχι κτλ.

Οι εικασίες φούντωσαν όμως με την εμφάνιση ενός εγγράφου 150 σελίδων με πατέντα της Nintendo, το οποίο οι παίχτες προσπαθούν να αναλύσουν για να ανακαλύψουν κρυφές πληροφορίες.

 

Η πατέντα η οποία κατατέθηκε τον Ιούνιο αλλά έκανε την εμφάνιση της πριν λίγες ημέρες, δημοσιεύτηκε στο NEOGAF φόρουμ, με το οποίο όλοι τρελάθηκαν ενώ αξίζει να σημειώσουμε ότι τα χαρακτηριστικά δεν έχουν επιβεβαιωθεί. Η Nintendo θα μπορούσε απλώς να κάνει μελλοντικά σχέδια ή απλώς να θέλει να προστατέψει υλοποιήσεις που προέρχονται από διάφορες ιδέες. Παρόλα αυτά υπάρχουν μερικές ενδιαφέρουσες ιδέες μέσα στο έγγραφο.

 

 

Ίσως η μεγαλύτερη πιθανότητα, σχετικά με όσα αναφέρονται, είναι η οθόνη αφής:

 

Η βασική μονάδα έχει πάνελ αφής επάνω στην οθόνη του συστήματος ώστε να λειτουργεί σαν οθόνη αφής. Το πάνελ αφής μπορείς να αντιληφθεί τη θέση, την πίεση και άλλα χαρακτηριστικά κατά το άγγιγμα. Στην τωρινή υλοποίηση, το πάνελ αφής, υποστηρίζει το Multitouch.

 

Κάτι τέτοιο ανοίγει πολλές πιθανότητες για ενδιαφέρουσες υλοποιήσεις όπως υποστήριξη Wii U παιχνιδιών, 3DS παιχνίδια στην Virtual κονσόλα του, και φυσικά όλα τα θετικά στοιχεία που μπορεί να μας προσφέρει μια οθόνη αφής.

 

Επίσης εμφανίζεται και μία μονάδα προβολής που θα μπορεί να φορεθεί στο κεφάλι (σαν γυαλιά VR), που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί όσο το Switch είναι στην φορητή του μορφή. Αυτό είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον για δύο λόγους. Πρώτον γιατί είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε την Nintendo να δείχνει ενδιαφέρον για την VR τεχνολογία και δεύτερον γιατί το Switch δεν θα ήταν και η καλύτερη υλοποίηση ενός VR. Φήμες θέλουν την ανάλυση του Switch να είναι ανάμεσα στα 720p και 1080p που είναι αρκετή αν το χρησιμοποιείς σε απόσταση ενός handheld αλλά αν έρθει κοντά στα μάτια, τα πίξελς θα φαίνονται αρκετά μεγάλα.

 

 

Τα Joy Con χειριστήρια του, φαίνεται να έχουν και αυτά κάποιες αλλαγές. Πολλαπλά shoulder κουμπιά εμφανίζονται, τα οποία μπορούν να κάνουν τα χειριστήρια πιο ολοκληρωμένα όταν χρησιμοποιούνται ξεχωριστά και υπάρχουν αναφορές για χρήση τους σαν χειριστήρια κίνησης, με εντοπισμό τους μέσω υπέρυθρων. Για το που θα χρησιμεύσει κάτι τέτοιο παραμένει άγνωστο αλλά ανοίγει τις πόρτες σε νέες δυνατότητες όπως τα παιχνίδια τύπου Wii καθώς και σε παιχνίδια που θα λειτουργούν απλά με την κίνηση των χεριών. Η παρουσία NFC τεχνολογίαςκαι δόνησης, επίσης αναφέρεται.

 

Όπως είπαμε, δεν έχουν αποκαλυφθεί πολλά σχετικά με τις προδιαγραφές του Nintendo Switch αλλά υπάρχουν κάποιες επιπλέον αναφορές τις οποίες θέλουμε να πιστεύουμε. Η θύρα για SD κάρτα ώστε να γίνεται εύκολη επέκταση του χώρου καθώς και το ότι η κονσόλα φαίνεται να συνδέεται στην βάση της μέσω μιας USB-C θύρας είναι δύο από αυτές.

 

Σχετικά με τις επιδόσεις, το Switch θα έχει 2 τρόπους λειτουργίας, την “κονσόλα” και την “φορητή”. Στην δεύτερη το ανεμιστηράκι θα έχει όριο στις στροφές ανά λεπτό ώστε να μειωθεί ο ήχος. Επίσης για να διαρκεί περισσότερο η μπαταρία και να μην υπάρχει κίνδυνος υπερθέρμανσης, το Switch θα λειτουργεί στα 720p σαν φορητή κονσόλα και όταν θα συνδέεται στην βάση του όπου θα υπάρχει και έξτρα σύστημα ψύξεις θα ανεβάζει την ανάλυση στα 1080p.

 

Θα ξέρουμε τον επόμενο μήνα πόσες από αυτές τις λειτουργίες θα τα έχουν καταφέρει να περάσουν στο τελικό προϊόν. Όποιος ενδιαφέρεται περαιτέρω για το έγγραφο της πατέντας, μπορεί να το αναζητήσει με τον αριθμό 20160361640.

 

Site: TechCrunch

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.insomnia.grΔείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά Κάντε κλικ για να δείτε τα τελευταία νέα της κατηγορίας Τεχνολογία

Που είναι η GeForce RTX 4070; Η Nvidia μας εξηγεί

28/09/2022 - 16:30:00 -

Call of Duty: Modern Warfare II Preview

28/09/2022 - 16:00:00 -

Ιράν: Η Μαχσά Αμινί πέθανε από «βίαιο χτύπημα στο κεφάλι» της αστυνομίας ηθών, υποστηρίζει ο ξάδελφός της

28/09/2022 - 15:54:14 -

Προς πώληση και αναστολή λειτουργίας, από 1 Οκτωβρίου το eklogika.gr

28/09/2022 - 15:47 - Προς πώληση διατίθεται το www.eklogika.gr ,  14 χρόνια μετά την έναρξη λειτουργίας του. Η λειτουργία...

Δύο δημοσκοπήσεις της ALCO και της MARC για τα κόμματα και τις αγωνίες των πολιτών

28/09/2022 - 15:29 - Μία νέα δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για την απήχηση των κομμάτων και το δεύτερο μέρος μίας...

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Μεγάλο το επιχειρηματικό ενδιαφέρον  για την πολυκλαδική έκθεση Thessaly Expo  που εγκαινιάζεται στις 7 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα

Μεγάλο το επιχειρηματικό ενδιαφέρον για την πολυκλαδική έκθεση Thessaly Expo που εγκαινιάζεται στις 7 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα


Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι προετοιμασίες για την πολυκλαδική έκθεση Thessaly Expo, την οποία διοργανώνει από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στην...


Δείτε θέμα και σχόλια