Πατούλης: «Κοινός στόχος κεντρικής διοίκησης και αυτοδιοίκησης η υπέρβαση γραφειοκρατικών εμποδίων»

🕔08/12/2021 - 05:19:02

Την ικανοποίησή του για τις κυβερνητικές αποφάσεις ψηφιοποίησης των υπηρεσιών στον τομέα των Μεταφορών, σύμφωνα και με τις προτάσεις της Περιφέρειας Αττικής, εκφράζει ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης.

Προσθέτει επίσης, ότι η απλούστευση των διαδικασιών για την εξυπηρέτηση του πολίτη, αποτελεί κοινό στόχο της δημιουργικής συνεργατικής σχέσης που έχει αναπτύξει η Περιφέρεια με τα υπουργεία Μεταφορών και Ψηφιακής Διακυβέρνησης καταθέτοντας σωρεία καινοτόμων προτάσεων που υιοθετούνται, όπως το προσωρινό δίπλωμα και η ταχυδρομική αποστολή αδειών οδήγησης στις οικίες των ενδιαφερομένων.

Ο κ. Πατούλης, διατύπωσε μία βασική πρόταση της Περιφέρειας, η οποία αφορά στην καθιέρωση ατομικού ηλεκτρονικού φακέλου που θα ακολουθεί δια βίου τον πολίτη-οδηγό. Αναγνώρισε ότι σε αυτή την κατεύθυνση έγιναν τα πρώτα σημαντικά βήματα με αφετηρία την ηλεκτρονική αντικατάσταση διπλωμάτων οδήγησης λόγω απώλειας, κλοπής ή φθοράς.

«Σήμερα τα συναρμόδια υπουργεία δρομολογούν την ηλεκτρονική ανανέωση ερασιτεχνικών και επαγγελματικών αδειών οδήγησης λόγω λήξης και την ηλεκτρονική χορήγηση αντιγράφων αδειών κυκλοφορίας οχημάτων και δικύκλων λόγω απώλειας, κλοπής ή φθοράς».

Ο περιφερειάρχης, χαρακτήρισε αναγκαία την επίσπευση δύο «καθοριστικής σημασίας παρεμβάσεων» που θα απαλλάξουν τους πολίτες από την αναμονή στα γκισέ, αλλά και τους εργαζόμενους στις διευθύνσεις Μεταφορών από χαρτοβασίλειο δεκαετιών.

Πρόκειται για: την επέκταση της πλατφόρμας gov.gr ώστε να υποδέχεται ηλεκτρονικά τον πλήρη φάκελο υποψηφίων οδηγών και οδηγών (αιτήσεις, φωτογραφίες, δικαιολογητικά κ.ά.), γεγονός που θα αποτρέψει οριστικά φαινόμενα εξαπάτησης κατά τη διάρκεια των εξετάσεων. την καθιέρωση της ηλεκτρονικής μεταβίβασης οχήματος ή μοτοσικλέτας με ταυτόχρονη διασφάλιση της απόδοσης του αναλογούντος τέλους μεταβίβασης στις Περιφέρειες, γεγονός που θα εξαλείψει οριστικά περιπτώσεις κατάθεσης πλαστών παραβόλων».

Από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Μεταφορών, Βασίλειος Γιαννακόπουλος, θεώρησε αναγκαία τη θέσπιση ενός ενιαίου και μοναδικού παράβολου για τα διπλώματα οδήγησης που θα καταβάλλεται εφάπαξ, καθώς και να υπάρξει διασύνδεση του πληροφοριακού συστήματος του υπουργείου Μεταφορών με τα Ληξιαρχεία και τις Δ.Ο.Υ., ώστε να καταχωρούνται αυτόματα και σε πραγματικό χρόνο περιπτώσεις θανάτου ιδιοκτήτη οχήματος ή κατόχου άδειας οδήγησης.

Ταυτόχρονα, γνωστοποίησε ότι από το σύνολο των 261.000 προσωρινών διπλωμάτων που έχουν εκδοθεί πανελλαδικά, σχεδόν 110.000 έχουν χορηγηθεί από τις διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής, οι οποίες ταυτόχρονα έχουν διεκπεραιώσει ηλεκτρονικά περί τις 16.000 άδειες οδήγησης λόγω απώλειας, φθοράς ή αντικατάστασης, με νέου τύπου και σχεδόν 50.000 μέσω των ΚΕΠ και των 66 δήμων της Αττικής.

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.dikaiologitika.grΔείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά Κάντε κλικ για να δείτε τα τελευταία νέα της κατηγορίας Αυτοδιοίκηση

Διαμαρτυρία του ΚΙΝΑΛ γιατί δεν του παραχωρήθηκε αίθουσα στη Βουλή για τη συνεδρίαση της ΚΟ

28/01/2022 - 22:03 - Ένταση επικράτησε στη Βουλή κατά τη συζήτηση της πρότασης μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς...

Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ήταν κάτι που το περιμέναμε, είπε ο Κ. Μητσοτάκης

28/01/2022 - 21:41 - Στη Βουλή για τη συζήτηση επί της πρότασης δυσπιστίας του ΣΥΡΙΖΑ, πήγε το απόγευμα ο...

Η Valve κάνει ευκολότερη την προσθήκη του Easy Anti-Cheat στα παιχνίδια του Steam Deck

28/01/2022 - 20:35:07 -

Η Meta ισχυρίζεται ότι ετοιμάζει τον πιο γρήγορο υπερυπολογιστή στον κόσμο

28/01/2022 - 20:24:48 -

Βουλή LIVE: Ξεκίνησε η συζήτηση για την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ

28/01/2022 - 18:38 - Ξεκίνησε στην Ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση στη Βουλή για την πρόταση μομφής κατά της...

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
H μεγαλύτερη έκθεση κοσμήματος και ωρολογίων,  Athens International Jewellery Show,  από τις 25-28 Φεβρουαρίου 2022 στο Metropolitan Expo

H μεγαλύτερη έκθεση κοσμήματος και ωρολογίων, Athens International Jewellery Show, από τις 25-28 Φεβρουαρίου 2022 στο Metropolitan Expo


Σημείο αναφοράς για τον κλάδο της αργυροχρυσοχοΐας με προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από την Ελλάδα και το εξωτερικό αποτελεί η 34η Athens...


Δείτε θέμα και σχόλια