Στάση εργασίας: Χωρίς λεωφορεία ΟΑΣΘ και σήμερα η Θεσσαλονίκη

🕔20/07/2022 - 07:43:39

Σε νέα εξάωρη στάση εργασίας προχωρούν σήμερα Τετάρτη 20 Ιουλίου, οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ από τις 10:00 το πρωί έως τις 16:00 το απόγευμα.

 

Η σημερινή στάση εργαίας κρίθηκε παράνομη από το δικαστήριο, ενώ το ίδιο ισχύει και για τη στάση εργασίας της Παρασκευής. 

Η ανακοίνωση της διοίκησης

«Το Συνδικάτο Εργαζομένων του Ο.Α.Σ.Θ. συνεχίζει να ταλαιπωρεί άδικα τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Εμμένει σε μια ακόμη παράνομη και ανυπόστατη «κινητοποίηση» σε βάρος των επιβατών και της Θεσσαλονίκης. Καιρός να αναλογιστεί τις ευθύνες του έναντι της κοινωνίας που χρηματοδοτεί τον Ο.Α.Σ.Θ», αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του ΟΑΣΘ.

Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ όλο το προηγούμενο διάστημα βρίσκονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις, με τα δικαστήρια να τις βγάζουν παράνομες πρωτόδικα.

«Συνεχίζουμε κανονικά τις στάσεις εργασίας για τη διεκδίκηση των αιτημάτων μας. Ας μην ξεχνάμε ότι και σε άλλες στάσεις εργασίας που προκηρύξαμε, πρωτόδικα κρίθηκαν παράνομες, όμως στο Εφετείο δικαιωθήκαμε», είχε δηλώσει ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΘ, Γιάννης Δήμκας.

«Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική. Όλοι πρέπει να καταλάβουν πως οι αποφάσεις και οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται», είχε δηλώσει στο thestival.gr ο πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΑΣΘ, Γιώργος Σκόδρας, προσθέτοντας ότι τα αιτήματα των εργαζομένων έχουν δρομολογηθεί και είναι θέμα «λίγων ημερών» να ικανοποιηθούν.

Επίσης, ο δήμαρχος της πόλης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, είχε καλέσει τόσο τους εργαζόμενους, όσο και την Πολιτεία, να μη μείνει η Θεσσαλονίκη χωρίς αστική συγκοινωνία ούτε για μια ώρα, επισημαίνοντας ότι «είναι λάθος το κόστος των διεκδικήσεων να μετακυλίεται στο κοινωνικό σύνολο».

#ΟΑΣΘ #ΑΠΕΡΓΙΑ #ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ #ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.dikaiologitika.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
100 επιχειρήσεις στη Thessaly Expo, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα

100 επιχειρήσεις στη Thessaly Expo, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα


Πολυκλαδική και υπερτοπική έκθεση με στόχο τη στήριξη και ανάδειξη του επιχειρείν της περιοχής. Συνδιοργανωτές οι ΔΕΘ-Helexpo, Επιμελητήριο...


Δείτε θέμα και σχόλια