Στην Κύπρο η Προέδρος της Κ.Σ. ΟΑΣΕ Margareta Cederfelt

🕔26/05/2022 - 09:53:00

Βρίσκεται από την Τετάρτη στην Κύπρο η Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (Κ.Σ. ΟΑΣΕ) κα Margareta Cederfelt, η οποία θα παραστεί και θα απευθύνει χαιρετισμό στο Διεθνές Συνέδριο της Κ.Σ ΟΑΣΕ με τίτλο «Καταπολεμώντας τη Διαφθορά, Υπερασπίζοντας τη Δημοκρατία: Ο ρόλος των Εθνικών Κοινοβουλίων», το οποίο φιλοξενείται από τη Βουλή των Αντιπροσώπων και θα λάβει χώρα στις 27 και 28 Μαΐου 2022, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο «Φιλοξενία».

Σε ανακοίνωσή της, η Βουλή αναφέρει πως στο συνέδριο θα συμμετάσχουν βουλευτές και βουλεύτριες από τριάντα συμμετέχοντα Κράτη του ΟΑΣΕ και χώρες εταίρους του Οργανισμού.

Επίσης, έχουν προσκληθεί για να συμμετάσχουν ως ομιλητές Κύπριοι κρατικοί αξιωματούχοι, καθώς και εκπρόσωποι διεθνών οργανισμών, μη κυβερνητικών οργανώσεων και μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Το συνέδριο διοργανώνεται με πρωτοβουλία της βουλευτού, Ειρήνης Χαραλαμπίδου, η οποία είναι και η Αντιπρόεδρος της Κ.Σ. ΟΑΣΕ και ειδική αντιπρόσωπος για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Την κ. Cederfelt συνοδεύει ο Γενικός Γραμματέας της ΚΣ ΟΑΣΕ, Roberto Montella.

Σήμερα η κ. Cederfelt θα γίνει δεκτή από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, και θα έχει συνάντηση με τον Υπουργό Άμυνας, Χαράλαμπο Πετρίδη.

Την εναρκτήρια συνεδρία, θα χαιρετίσει η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Αννίτα Δημητρίου, η Πρόεδρος της Κ.Σ. ΟΑΣΕ, Margareta Cederfelt, ο Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, καθώς και η  Αντιπρόεδρος της Κ.Σ. ΟΑΣΕ και Ειδική Αντιπρόσωπος για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς, Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Θα συμμετάσχουν, επίσης, ο Ειδικός Απεσταλμένος της τρέχουσας Πολωνικής Προεδρίας του ΟΑΣΕ, Πρέσβης Artur Dmochowski και ο Γενικός Γραμματέας της Κ.Σ. ΟΑΣΕ, Roberto Montella.

Κύριοι ομιλητές στην πρώτη ενότητα του συνεδρίου, με θέμα «Ο ρόλος των εθνικών κοινοβουλίων στην πρόληψη και καταπολέμηση της διαφθοράς», θα είναι η Ειδική Αντιπρόσωπος του Προεδρεύοντος του Συμβουλίου Υπουργών του ΟΑΣΕ για την Καταπολέμηση της Διαφθοράς κα Anita Ramasastry, η Εκτελεστική Γραμματέας της Ομάδας κρατών κατά της διαφθοράς (GRECO), Hanne Juncher, καθώς και η Αντιπρόεδρος της Κ.Σ. ΟΑΣΕ και Ειδική Αντιπρόσωπος για τη Καταπολέμηση της Διαφθοράς,Ειρήνη Χαραλαμπίδου.

Η δεύτερη ενότητα του συνεδρίου έχει ως θέμα «Βέλτιστες πρακτικές για τη πρόληψη της διαφθοράς και την ενίσχυση της διαφάνειας και της λογοδοσίας».

Κύριοι ομιλητές θα είναι ο Διευθυντής πρακτικής διακυβέρνησης Ευρώπης και Κεντρικής Αφρικής στη Παγκόσμια Τράπεζα, Roby Senderowitsch, ο ερευνητής - αναλυτής της Διεθνούς Διαφάνειας, Jon Vrushi και ο Επικεφαλής της Μονάδας Εκδημοκρατισμού του Γραφείου Δημοκρατικών Θεσμών και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΑΣΕ, Konstantine Vardzelashvili.

Θέμα της τρίτης και τελευταίας ενότητας του συνεδρίου είναι «Η συνεισφορά των ανεξάρτητων θεσμών και των ΜΜΕ στην πρόληψη και την καταπολέμηση της διαφθοράς».

Κύριοι ομιλητές στην ενότητα αυτή θα είναι ο τέως Γενικός Εισαγγελέας της Κυπριακής Δημοκρατίας, Κώστας Κληρίδης, oι ερευνητικοί δημοσιογράφοι, Drew Sullivan, συνιδρυτής του Προγράμματος «Οrganized Crime and Corruption Reporting» και κ. Franz Wild εκδότης του Προγράμματος «Bureau of Investigative Journalism Enablers» και ο Γενικός Ελεγκτής της Κυπριακής Δημοκρατίας, Οδυσσέας Μιχαηλίδης. 

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.sigmalive.comΘεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Ξεσκέπασαν κύκλωμα που μετέφερε μετανάστες από την Τουρκία στην Ελλάδα: Πώς δρούσαν

Μετανάστες φθάνουν στην Ελλάδα / Φωτογραφία αρχείου: EUROKINISSI-ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ 25/06/2022  20:43 Τη δράση κυκλώματος διακίνησης μεταναστών από την...

Δείτε όλο το άρθρο
Βαγγέλης Γεωργίου: Γαλλίδα αρχικατάσκοπος «απαντά» σε Ακάρ, Ερντογάν, Φουκτάι

Η θαμμένη έκθεση Φουρκάντ που αναγνωρίζει την κυριαρχία των ελληνικών νησιών   Βαγγέλης Γεωργίου, Αρθρογράφος Ερευνητής – Δημοσιογράφος...

Δείτε όλο το άρθρο
Δεν μπορούν να κάνουν τίποτα σωστά!

Βασίλης Βιλιάρδος

Στη σύμβαση με τη Ν. Κορέα, αναφέραμε πως ενώ το 1975 το ΑΕΠ της σε τρέχουσες αξίες ήταν 22 δις $ και της Ελλάδας 28 δις $, το 2020 της Κορέας ήταν...

Δείτε όλο το άρθρο
Ο φόβος της ακυβερνησίας και η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή

Ο φόβος της ακυβερνησίας και η ελπίδα για μια καλύτερη ζωή Γιάννης Α. Μυλόπουλος Κλείδωμα Άρθρου:  Free Ο φόβος και η ελπίδα είναι δύο αντίθετες...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Νέα της HELEXPO
Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Τιμώμενη Χώρα στην 86η ΔΕΘ

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα Τιμώμενη Χώρα στην 86η ΔΕΘ


Δυναμικά επανέρχεται ο θεσμός της Τιμώμενης Χώρας στην 86η ΔΕΘ, με τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα να ετοιμάζονται να αφήσουν το αποτύπωμά τους στη φετινή...


Δείτε θέμα και σχόλια