Στροφή προς τα υβριδικά αυτοκίνητα κάνει η ελληνική αγορά

🕔11/06/2022 - 04:02:52

Η ελληνική αγορά κάνει στροφή προς τα υβριδικά μοντέλα καθώς τον Μάιο ένα στα τέσσερα οχήματα ήταν αυτής της κατηγορίας, η οποία γνωρίζει σημαντική αύξηση κατά 5,4% σε σχέση με την περσινή αντίστοιχη περίοδο.

Οι αναλυτές της αγοράς αναμένουν τους επόμενους μήνες ακόμη μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς για τα υβριδικά αυτοκίνητα.

Η άνοδος των πωλήσεων στα υβριδικά αποτυπώνεται με τον καλύτερο τρόπο στο πρώτο πεντάμηνο του έτους, όπου το συνολικό μερίδιο είναι 27,3%.

Όσον αφορά τη βενζίνη, παρέμεινε κυρίαρχο καύσιμο για το 51,8% των επιλογών τον Μάιο, όταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο το ποσοστό ήταν 54,5%.

Τα πετρελαιοκίνητα οχήματα από τη άλλη είχαν μερίδιο αγοράς τον Μάιο 13,4% γνωρίζοντας περαιτέρω μείωση κατά 3,6%. Αύξηση (+1,2%) γνώρισαν και τα ηλεκτρικά οχήματα (ΒEV-PHEV) καταλαμβάνοντας συνολικά μερίδιο αγοράς 6,3% από το 5,1% που ήταν τον προηγούμενο Μάιο.

Oριακά αυξημένες ήταν οι πωλήσεις αυτοκινήτων διπλού καυσίμου

Συνολικά πτωτικά κινήθηκαν επίσης και οι πωλήσεις των αυτοκινήτων με βασικό καύσιμο την βενζίνη (-2,7%), το πετρέλαιο (-3,6%) και το φυσικό αέριο (-0,5%). Αντίθετα οριακά αυξημένες ήταν οι πωλήσεις αυτοκινήτων διπλού καυσίμου (+0,2%), με την κατηγορία να καταλαμβάνει ποσοστό 2% των συνολικών πωλήσεων, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η αγαπημένη κατηγορία αυτοκινήτων για τους Έλληνες για άλλον έναν μήνα παρέμεινε η «Β», δηλαδή της κατηγορίας πόλης, με τα SUV να καταλαμβάνουν το 20,7%, δείχνοντας τις τάσεις των οδηγών να έχουν ένα μικρό, ευέλικτο και ψηλό αυτοκίνητο για να μπορούν να κάνουν παράλληλα και εξορμήσεις εκτός πόλης. Ακολούθησε η κατηγορία «C» η οποία κατέλαβε συνολικά το 32,3%, με τα SUV να καταλαμβάνουν το 21,1%.

Τέλος, στο τρίτο σκαλί των πωλήσεων παρέμεινε η κατηγορία «Α» με το συνολικό μερίδιο να αγγίζει το 14,1%. Σε αυτή την μικρή κατηγορία τα SUV καταλαμβάνει μόλις το 1%.

#ΥΒΡΙΔΙΚΑ #ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ #ΕΛΛΗΝΙΚΗ_ΑΓΟΡΑ #ΜΟΝΤΕΛΑ

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.dikaiologitika.grΔείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά Κάντε κλικ για να δείτε τα τελευταία νέα της κατηγορίας Αυτοδιοίκηση

6 ερωτήματα στα οποία δεν έχει απαντήσει ο Πρωθυπουργός

14/08/2022 - 19:49 - Ο πρωθυπουργός συνεχίζει να σιωπά παρότι οι αντιφάσεις και τα αναπάντητα ερωτήματα στην ...

ΝΔ σε ΣΥΡΙΖΑ για παρακολουθήσεις: Θα αναδειχθεί το μέγεθος της συκοφαντίας σας

14/08/2022 - 19:28 - Για «χυδαία ψέματα για τα έργα που αφορούν τη θωράκιση της χώρας από κυβερνοεπιθέσεις» κάνει...

ΣΥΡΙΖΑ: Με κονδύλια από το Ταμείο Ανάκαμψης το κύκλωμα παρακολουθήσεων;

14/08/2022 - 19:22 - «Το θράσος της ΝΔ ξεπερνά κάθε όριο να τολμά να μιλά για έλεγχο των αρμών της εξουσίας την ώρα...

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Παπακωνσταντίνου, «ασημένια» η Φίτσιου

14/08/2022 - 13:17:28 -

Αυτά είναι τα ζώδια που θα άφηναν την πόλη για το χωριό

14/08/2022 - 12:00:00 -

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Η καθαρή ενέργεια, η βιώσιμη ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος “πρωταγωνιστούν” στο αφιέρωμα της Κυκλικής Οικονομίας στην 86η ΔΕΘ

Η καθαρή ενέργεια, η βιώσιμη ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος “πρωταγωνιστούν” στο αφιέρωμα της Κυκλικής Οικονομίας στην 86η ΔΕΘ


Πιο επίκαιρο από ποτέ το αφιέρωμα της 86ης ΔΕΘ στην Κυκλική Οικονομία παρουσιάζει τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, λύσεις και προϊόντα στο...


Δείτε θέμα και σχόλια