Τα 12 οφέλη που προσφέρει η ποδηλασία στην υγεία σου

🕔23/07/2022 - 05:13:54

Η ποδηλασία είναι ένα είδος αεροβικής άσκησης που προσφέρει οφέλη για την υγεία. Ποικίλλει σε ένταση και είναι κατάλληλη σχεδόν για όλους.

Κάποιοι χρησιμοποιούν το ποδήλατο ως μέσο μετακίνησης άλλοι για λόγους εκγύμνασης.

Ακολουθούν 12 οφέλη που προσφέρει η ποδηλασία στην υγεία μας

1.Είναι ένας καλός τρόπος να χάσεις κιλά

Η ποδηλασία όταν γίνει συνήθειο ειδικά όταν γίνεται με ένταση μπορεί να μας βοηθήσει να χάσουμε λίπος και να βοηθήσει στην καλύτερη διαχείριση του βάρους. Επίσης σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει σχετικά με την ποδηλασία και το σπρίντ, φαίνεται ότι μπορεί να αυξήσει τον μεταβολισμό να να χτίσει μύες, γεγονός το οποίο μας δίνει την δυνατότητα να κάψουμε περισσότερες θερμίδες ακόμα και όταν έρχεται η ώρα της ξεκούρασης.

2. Δυναμώνει τα πόδια

Η ποδηλασία βελτιώνει τη συνολική λειτουργία του κορμού μας και δυναμώνει τους μύες του ποδιού χωρίς να επιβαρύνει τις αρθρώσεις. Στοχεύει στους τετρακέφαλους, γλουτιαίους, μηριαίους μηριαίους και γάμπες.

Για να δυναμώσεις τα πόδια σου και να βελτιώσεις την επίδοσή του στην ποδηλασία μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις ασκήσεις με βάρη όπως squats, πιέσεις ποδιών και πρόσθιες προβολές μερικές φορές την εβδομάδα.

3. Είναι κατάλληλη για σένα που δεν γυμνάζεσαι καιρό ή αναρρώνεις

Η ποδηλασία με ένα απλό ποδήλατο είναι απλή. Αν έχεις δυσκολία με ένα απλό ποδήλατο μπορείς να δοκιμάσεις να κάνεις σε ένα σταθερό ως εναλλακτική για να γυμναστείς. Αν είναι η πρώτη φορά που γυμνάζεσαι ή αναρρώνεις από έναν τραυματισμό ή ασθένεια καλό θα είναι να κάνεις ποδήλατο σε χαμηλή ένταση. Όσο περνάει ο καιρός και δυναμώνεις μπορείς να αυξάνεις σταδιακά και την ένταση.

4. Μπορεί να μειώσει την χοληστερίνη

Η ποδηλασία μπορεί να ενισχύσει τα επίπεδα χοληστερόλης (χοληστερίνη), ενισχύοντας παράλληλα την καρδιαγγειακή υγεία και μειώνοντας τις πιθανότητες για εγκεφαλικό και έμφραγμα.

Σύμφωνα με μια επισκόπηση που έγινε σε 300 μελέτες ακόμα και το σταθερό ποδήλατο έχει θετική επίδραση καθώς ενισχύει την HDL (καλή χοληστερόλη) και μειώνει την LDL (κακή χοληστερόλη) όπως επίσης τα επίπεδα τριγλυκεριδίων.

Διαβάστε τα υπόλοιπα 8 οφέλη στο News4Health.gr

#ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ #ΠΟΔΗΛΑΤΑ #ΟΦΕΛΗ

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.dikaiologitika.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
100 επιχειρήσεις στη Thessaly Expo, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα

100 επιχειρήσεις στη Thessaly Expo, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα


Πολυκλαδική και υπερτοπική έκθεση με στόχο τη στήριξη και ανάδειξη του επιχειρείν της περιοχής. Συνδιοργανωτές οι ΔΕΘ-Helexpo, Επιμελητήριο...


Δείτε θέμα και σχόλια