Τα προϊόντα QuantX της Micron, που είναι παρόμοια με τα Optane της Intel, θα κυκλοφορήσουν τέλη του 2017

🕔29/03/2017 - 11:36:50

Αν και η Intel έχει ήδη κυκλοφορήσει προϊόντα που βασίζονται στον τύπο μνήμης 3D XPoint που ανέπτυξε σε συνεργασία με την Micron -τόσο καταναλωτικάόσο και επαγγελματικάπροϊόντα Optane- η Micron θα κυκλοφορήσει τα δικά της, υπό την ονομασία QuantX προς τα τέλη της χρονιάς.

Όμως σε σύγκριση με την Intel, η Micron θα ακολουθήσει διαφορετικό δρόμο, και επομένως θα επιχειρήσει να κλείσει συμφωνίες αδειοδότησης της τεχνολογίας 3D XPoint σε άλλες εταιρείες, για την κατασκευή προϊόντων τύπου SSD κυρίως (και DDR-like προϊόντων).

 

Τα συγκεκριμένα ωστόσο προϊόντα έχουν στόχο την αγορά των επιχειρήσεων, με τα προϊόντα QuantX SSD βασιζόμενα στα πρωτόκολλα PCI Express 3.0 και NVMe να αγγίζουν χωρητικότητες έως και 1,4TB.

 

Η Micron θέλει να ευθυγραμμίσει τη τεχνολογία μνήμης QuantX με τις καινούριες τεχνολογίες throughput όπως είναι η Gen-Z, για να επεκταθεί και στην αγορά των διακομιστών ARM, η οποία έχει τελευταία αποσπάσει το ενδιαφέρον των εταιρειών. Τα προϊόντα storage και μνήμης QuantX θα έχουν τους δικούς τους ελεγκτές πολύ κοντά στον επεξεργαστή, για ταχύτατη διαμεταγωγή δεδομένων, και επομένως μείωση των ενδεχόμενων bottlenecks.

 

Site: TechPowerUp

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.insomnia.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα  Artozyma, Detrop Boutique και Freskon

Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα Artozyma, Detrop Boutique και Freskon


Τη χρονική μετάθεση των εκθέσεων Artozyma, Detrop Boutique και Freskon κατά έναν περίπου μήνα αποφάσισε η ΔΕΘ-Helexpo, με γνώμονα τη διαφύλαξη της...


Δείτε θέμα και σχόλια