Τέσσερις εκθέσεις σε τρεις πόλεις σε μόλις πέντε ημέρες από τη ΔΕΘ-Helexpo

🕔28/02/2019 - 13:34:41

Τέσσερις εκθέσεις σε τρεις πόλεις -Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Αθήνα- διοργανώνει από αύριο Πέμπτη και μέχρι τη Δευτέρα η ΔΕΘ-Helexpo, με τις «μηχανές» της εταιρείας να δουλεύουν στο «φουλ». Detrop-Oenos, Agrothessaly, Athens International Jewellery Show και Furnidec/The Interior Show διοργανώνονται παράλληλα στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, στη Σκεπαστή Αγορά Νεάπολης Λάρισας, στο Metropolitan Expo και στο MEC Παιανίας αντίστοιχα.

Το «δίδυμο» των Detrop-Oenos (2-4 Μαρτίου) συγκεντρώνει φέτος 700 άμεσους και έμμεσους εκθέτες από όλη την Ελλάδα και από Ιταλία, Ινδία, ΠΓΔΜ, Τουρκία, Κύπρο και Γερμανία. Παρούσες στην έκθεση είναι οι Περιφέρειες Κεντρικής Μακεδονίας, Κρήτης, Ιονίων Νήσων, Βορείου Αιγαίου, Νοτίου Αιγαίου, Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Στερεάς Ελλάδας και Δυτικής Μακεδονίας. Περίπου 200 προσκεκλημένοι ξένοι αγοραστές-εμπορικοί επισκέπτες (hosted buyers) επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους, ενώ μεταξύ αυτών συγκαταλέγονται και ομαδικές συμμετοχές από την ΠΓΔΜ και από την Βουλγαρία, καθώς και από 25 άλλες χώρες και συγκεκριμένα από Αυστρία, Βέλγιο, Κύπρο, Τσεχία, Αίγυπτο, Φιλανδία, Γαλλία, Γερμανία, Ισραήλ, Ιορδανία, Κουβέιτ, Λίβανο, Λιθουανία, Νέα Ζηλανδία, Πολωνία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Ρωσία, Σ. Αραβία, Ισπανία, Σουηδία, Ολλανδία, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μ. Βρετανία και ΗΠΑ. Μάλιστα, ο αριθμός των προκαθορισμένων επιχειρηματικών συναντήσεων αναμένεται να ξεπεράσει τις 1.500.

Οι δύο εκθέσεις πλαισιώνονται από καινοτόμες, παράλληλες εκδηλώσεις:

* Tastes Discovery Zone στο περίπτερο 13 και 15, αλλά και στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης». Το Tastes Discovery Zone περιλαμβάνει το Tastes Discovery Area, τα Tastes Discovery Workshops και το Wine Pairing Discovery. Αυτές οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται από την ΔΕΘ-Helexpo, σε συνεργασία με την εταιρεία Chef Stories.

* To 1o Συνέδριο Σύνδεσης Πανεπιστημιακής Γνώσης-Επιχειρηματικότητας για τον κλάδο των τροφίμων-ποτών (University-Business Conference UBC). Το συνέδριο διοργανώνεται από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΔΕΘ-Helexpo.

* Οι επιδείξεις των Hellenic Artisan Butchers-Λέσχης Ελλήνων Κρεοτεχνών με δημιουργίες παρασκευασμάτων, οστεογλυπτικής, κρεογλυπτικής, Dry Aged, γευστικές δοκιμές κα.

* Ο 11ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νοτίου Ευρώπης.

* Ο Τηλεοπτικός Διαγωνισμός Μαγειρικής «Αγαπημένο Πιάτο». Το ΕΝΑ Channel στην Detrop σε συνεργασία με την Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελληνικής Γαστρονομίας και στο πλαίσιο του τηλεοπτικού Διαγωνισμού μαγειρικής «Αγαπημένο Πιάτο», θα δημιουργήσουν με την βοήθεια και τον συντονισμό του Executive Chef, Στέλιου Δίγκα, πολλές γαστρονομικές συγκινήσεις.

Από την έως τις 4 Μαρτίου θα διοργανωθεί στην Αθήνα και συγκεκριμένα στο Metropolitan Expo η 32η Διεθνής Έκθεση Κοσμήματος, Ωρολογίων, Πολύτιμων Λίθων, Μηχανημάτων και Εξοπλισμού, «Athens International Jewellery Show», η οποία αναπτύσσεται σε 12.000 τ.μ. και έχει συγκεντρώσει 250 άμεσους εκθέτες από Κύπρο, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία και Τουρκία και 161 έμμεσους από Ταϋλάνδη, ΗΠΑ, Ελβετία, Ισπανία, Πολωνία, Ολλανδία, Ιαπωνία, Ιταλία, Χονγκ-Κονγκ, Γερμανία, Γαλλία, Μ. Βρετανία, Φιλανδία, Δανία, Κίνα, Βέλγιο, Αυστρία και Αυστραλία.

Επίσης στην Αθήνα, στο MEC Παιανίας, οι μεγαλύτεροι Έλληνες κατασκευαστές επίπλου, καθώς και όλος ο κόσμος της διακόσμησης, θα φιλοξενηθούν στην έκθεση Furnidec/The Interior Show από τις 2 έως τις 4 Μαρτίου. Στη φετινή έκθεση παρουσιάζονται όλες οι τελευταίες τάσεις και τα πλέον πρόσφατα νέα από τον χώρο του επίπλου και της εσωτερικής διακόσμησης. Οικιακό και επαγγελματικό έπιπλο, διακόσμηση, interior και industrial design συναντώνται στην Furnidec/The Interior Show, την μακροβιότερη και πλέον εξειδικευμένη έκθεση του κλάδου. Η έκθεση φιλοξενεί, μεταξύ άλλων, εμπορικούς επισκέπτες από όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο του καθιερωμένου προγράμματος hosted buyers. Σταθερός στόχος της Furnidec/The Interior Show είναι η ολοκληρωμένη προβολή του «made in Greece» επίπλου, το οποίο ανταγωνίζεται με αξιώσεις τη διεθνή παραγωγή.

Τέλος, αύριο εγκαινιάζεται η 12η Πανελλήνια Έκθεση για τη Γεωργία και την Κτηνοτροφία «Agrothessaly» στη Λάρισα, η οποία σπάει φέτος όλα τα ρεκόρ, έχοντας συγκεντρώσει 780 εκθεσιακές συμμετοχές σε εκθεσιακό χώρο 25.000 τ.μ. Η εν λόγω έκθεση διοργανώνεται από κοινού με τον δήμο Λαρισαίων.

Η συνέντευξη Τύπου

Την ενεργητικότητα που επιδεικνύει η ΔΕΘ-Helexpo φανερώνει η παράλληλη διοργάνωση των τεσσάρων αυτών εκθέσεων, όπως ανέφερε σε σημερινή συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Τάσος Τζήκας. «Είμαστε παρόντες στην αγορά, όπου έχουμε πλεονέκτημα» σημείωσε, ενώ αναφέρθηκε και στην ενίσχυση των ποσοτικών αλλά και των ποιοτικών χαρακτηριστικών των εν λόγω διοργανώσεων.

Από την πλευρά του ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, υπογράμμισε τη δυναμική των τεσσάρων εκθέσεων, που φέρνουν τον εθνικό εκθεσιακό φορέα στο επίκεντρο σημαντικών κλάδων της ελληνικής οικονομίας.

Για την Athens International Jewellery Show μίλησε ο πρόεδρος της συνδιοργανώτριας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Αργυροχρυσοχόων, Κοσμηματοπωλών, Ωρολογοπωλών (ΠΟΒΑΚΩ), κ. Πέτρος Καλπακίδης, σημειώνοντας πως στην έκθεση φιλοξενούνται ελληνικές δημιουργίες που δεν έχουν τίποτα να ζηλέψουν από το ξένο κόσμημα. Κάλεσε δε τους καταναλωτές να προτιμούν τα ελληνικά κοσμήματα στις αγορές τους.

Την πλήρη εγρήγορση των εργαζομένων της ΔΕΘ-Helexpo που θα βρεθούν αυτές τις ημέρες σε τέσσερα διαφορετικά εκθεσιακά κέντρα της χώρας για τις ανάγκες των τεσσάρων εκθέσεων τόνισε ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής της εταιρείας, κ. Αλέξης Τσαξιρλής, αναφερόμενος παράλληλα στην αναβάθμιση του εκθεσιακού προϊόντος σε όλες τις διοργανώσεις.

Από την πλευρά της η project manager των Detrop-Oenos, κα Σέβη Καφφά, τόνισε πως η φετινή έκθεση θα είναι η πιο ζωντανή των τελευταίων ετών, τόσο λόγω της παρουσίας επιχειρήσεων με καινοτόμα και ποιοτικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα όσο και λόγω των πλούσιων παράλληλων εκδηλώσεων.

Ένα λιθαράκι στη γεφύρωση του χάσματος ανάμεσα στη εκπαίδευση και την αγορά θα βάλει το 1o Συνέδριο Σύνδεσης Πανεπιστημιακής Γνώσης-Επιχειρηματικότητας για τον κλάδο των τροφίμων-ποτών (University Business Conference-UBC), όπως ανέφερε ο καθηγητής του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, κ. Χρήστος Σαρμανιώτης. Το συνέδριο διοργανώνεται από το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την ΔΕΘ-Helexpo.

Τέλος, η επικεφαλής της εταιρείας Chef Stories, κα Σύλβια-Ιωάννα Κουμεντάκη, που θα διοργανώσει τη θεματική ενότητα Tastes Discovery Zone στο πλαίσιο των Detrop-Oenos, έκανε λόγο για μια ολόκληρη γαστρονομική εμπειρία.

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.helexpo.gr💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Πολιτικά άρθρα Τολμηρός, δηλαδή, προσεκτικός σχεδιασμός

Δημήτρης Σεβαστάκης

Ο «αυτόματος πιλότος» και το όσα πάνε κι όσα έρθουν, που έχει επιλεγεί σε όλα τα κρίσιμα θέματα είναι το βασικό ποιοτικό χαρακτηριστικό της...

Δείτε όλο το άρθρο
Τι θα κάνει ο ΟΑΕΔ για τους πυρόπληκτους

Σπύρος Πρωτοψάλτης

Άρθρο του διοικητή του Οργανισμού, Σπύρου Πρωτοψάλτη Ως ένας Δημόσιος Οργανισμός με κατεξοχήν κοινωνικό ρόλο και ως ο επιχειρησιακός βραχίονας του...

Δείτε όλο το άρθρο
Ψίχουλα τα κονδύλια του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» για την αντιπυρική προστασία

Νότης Μαριάς

Από τα 30,5 δις ευρώ του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» μόνο 787 εκατ. ευρώ προβλέπονται για «επενδύσεις» σχετικές με αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία....

Δείτε όλο το άρθρο
Που πηγαίνουν τα πρώτα δισ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Νότης Μαριάς

Ψίχουλα για τους Έλληνες μικρομεσαίους Ο κύβος ερρίφθη για τον  Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, γνωστόν ως   Ευρωπαϊκό Ταμείο...

Δείτε όλο το άρθρο
Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ένα νέο Δικαστικό κτιριακό συγκρότημα

Νικόλαος Παπαδόπουλος

Πάνω στα ερείπεια των αρχαίων τειχών της Θεσσαλονίκης, κοντά στο σημείο όπου η παραθαλάσσια πλευρά των οχυρώσεων συμβαλλόταν με τη δυτική κτίστηκε,...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega (30-9-2021) Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega. Προβάδισμα ΝΔ με 11.1%   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα (26-9-2021) Δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα. Προβάδισμα ΝΔ με 11.4%   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Ο κλάδος του κοσμήματος δίνει ραντεβού στο Σαλόνι της «KOSMIMA»  από τις 23-25 Οκτωβρίου  στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης

Ο κλάδος του κοσμήματος δίνει ραντεβού στο Σαλόνι της «KOSMIMA» από τις 23-25 Οκτωβρίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης


Ο λαμπερός κόσμος της «KOSMIMA» ανοίγει αύριο τις πύλες του στο περίπτερο 6 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης και φέρνει κοντά τους...


Δείτε θέμα και σχόλια
Σχόλια αναγνωστών Από: Πόπη Αν υπάρχει μέτρο που να τηρούν τα μέλη της κυβέρνησης ρώτησε τον Κ. Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ Μα βρε αχάριστοι για όλα φταίει Ο ΣΥΡΙΖΑ . Τώρα θα μου πείτε μα η ανάρτηση και αυτήν Ο ΣΥΡΙΖΑ την έκανε ? ΝΑΙ βρέ χαϊβάνια μέσω του Λογαριασμού του... Δείτε θέμα και σχόλια Από: Γιάννης Καραμήτρος Στην αντεπίθεση κατά της ΝΔ ο Ν. Βούτσης – Απέρριψε κάθε σχέση του ΣΥΡΙΖΑ με η Χρυσή Αυγή Ο κύριος Βούτσης πιστεύει ότι οι Έλληνες τρώμε κουτόχαρτο, εκτός και αν την εποχ΄των αγανακτισμένων στην πάνω πλατεία μούτζωναν τη Βουλή ο κύριος... Δείτε θέμα και σχόλια Από: ΖΑΝΕΤΑ Οι αποζημιώσεις για τους πληγέντες από την κακοκαιρία Ιανός θα φτάσουν στο 100%, είεπ ο Μ. Βορίδης Μακάρι να βοηθησει το κράτος τους αγροτες διοτι η καταστροφή ειναι μεγάλη. Μετα την αρνηση της Αθηναϊκή Ζυθοποιίας να αγοράσει το κριθάρι τους , τωρα... Δείτε θέμα και σχόλια