Θερμή συνάντηση Πατούλη-Ελπιδοφόρου στη Νέα Υόρκη

🕔06/07/2022 - 23:32:27

Τρόποι δρομολόγησης κοινών δράσεων για τη στήριξη του ομογενειακού Ελληνισμού και του ορθόδοξου στοιχείου, διερευνήθηκαν στη συνάντησή του περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Ελπιδοφόρο.

Η κατ' ιδίαν συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο έγινε στο πλαίσιο της επίσκεψης του κ. Γιώργου Πατούλη στις ΗΠΑ, με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 χρόνων από την ίδρυση της Ελληνικής Αρχιεπισκοπής και τα εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Νικολάου στο σημείο μηδέν.

«Με τη συμπλήρωση ενός αιώνα λειτουργίας, η Ελληνική Αρχιεπισκοπή περνάει σε μία νέα εποχή η οποία είναι γεμάτη προκλήσεις, αλλά είμαι βέβαιος πως υπό την άξια ηγεσία σας θα συνεχίσει το σημαντικό έργο που επιτελεί» υπογράμμισε ο περιφερειάρχης στον κ. Ελπιδοφόρο με τον Αρχιεπίσκοπο να τον ευχαριστεί για τη συνδρομή στο έργο της Αρχιεπισκοπής.

Στη συνέχεια, ο κ. Πατούλης, αναφερόμενος στα πεδία όπου μπορούν να αναπτυχθούν κοινές δράσεις, όπως είναι ο τουρισμός, υπέδειξε ως καταλληλότερο τον τουρισμό υγείας (με δεδομένη και την παγκόσμια απήχηση της ιπποκρατικής σκέψης), την υγεία, αλλά και την παιδεία, μέσα από εκδηλώσεις σε ομογενειακά σχολεία.

Από την πλευρά του ο κ. Ελπιδοφόρος διατύπωσε τη βούλησή του για την ενίσχυση της συνεργασίας με την Περιφέρεια Αττικής, προς όφελος του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας.

Σε δηλώσεις του, ο κ. Πατούλης ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής για τη συνάντηση, σημειώνοντας: «Χαίρομαι πάντα όταν τον βλέπω, καθώς με τιμά με τη φιλία του από την εποχή που ήταν επίσκοπος της Χάλκης. Μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα μαζί για το Πατριαρχείο και την ελληνική Ομογένεια, με την οποία διατηρούμε άρρηκτους δεσμούς και η συμβολή της στην στήριξη της χώρας μας είναι σημαντική. Συμφωνήσαμε να προχωρήσουμε σε συνέργειες προς όφελος του απανταχού Ελληνισμού, τον οποίο ως Περιφέρεια Αττικής τιμούμε με όλη μας την καρδιά».

#ΓΙΩΡΓΟΣ_ΠΑΤΟΥΛΗΣ #ΕΛΠΙΔΟΦΟΡΟΣ #ΝΕΑ_ΥΟΡΚΗ

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.dikaiologitika.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Beyond Summit: Βήμα βήμα χτίζεται  το ψηφιακό οικοδόμημα της χώρας

Beyond Summit: Βήμα βήμα χτίζεται το ψηφιακό οικοδόμημα της χώρας


Μεγάλο το ενδιαφέρον και η προσέλευση στις εκδηλώσεις των 5 stages της 2ης Beyond Στις συνεχείς επενδύσεις που προσελκύει η χώρα μας στο μέτωπο των...


Δείτε θέμα και σχόλια