Το Intel SSD 545s έρχεται με μεγαλύτερο όπλο τη τεχνολογία 64-layer 3D TLC NAND flash

🕔29/06/2017 - 16:36:59

Η Intel ανακοίνωσε τη διάθεση του νέου SSD 545s, το οποίο σύμφωνα με την κατασκευάστρια εταιρεία προσφέρει τόσο μεγάλη χωρητικότητα όσο και υψηλές ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής χωρίς να είναι απαραίτητο να επενδύσετε πολλά χρήματα για την αγορά του.

Πρόκειται για το πρώτο solid state drive της Intel –το πρώτο του είδους που απευθύνεται σε consumers- που κυκλοφόρησε και χρησιμοποιεί ιδιαίτερα υψηλής πυκνότητας 64-layer 3D flash storage. Έτσι, η Intel είναι σε θέση να προσφέρει τεράστιες χωρητικότητες με λιγότερα chips (χρησιμοποιούνται 256Gb 64L TLC dies) και σε χαμηλότερη τιμή, ενώ διατηρεί την απόδοση σε υψηλά επίπεδα.

 

Το μοντέλο που ντεμπουτάρει στην αγορά διαθέτει χωρητικότητα 512GB και στοιχίζει $179,99. Και στο συγκεκριμένο drive, συνεχίζεται η στενή σχέση της Intel με την Silicon Motion και επομένως βασίζεται στον ελεγκτή SM2259 της τελευταίας (το παλαιότερο Intel SSD 540s χρησιμοποιεί τον SM2258).

 

Οι sequential ταχύτητες ανάγνωσης και εγγραφής είναι 550MB/s και 500MB/s και επομένως δεν είναι και τόσο εντυπωσιακές, ούτε και πολύ διαφορετικές από αυτές που προσέφερε το περσινό SSD 540s. Παρόλα αυτά, και σύμφωνα με το Anandtech, το 540s όσο και άλλα ανταγωνιστικά drives έχουν την τάση να μη διατηρούν την απόδοση σε υψηλά επίπεδα όταν πιέζονται στα όρια τους, ωστόσο στην περίπτωση του SSD 545s, η απόδοση διατηρείται σε πολύ υψηλά επίπεδα σε όλες τις περιπτώσεις και συνθήκες.

 

Το νέο solid state drive της Intel θα κυκλοφορήσει σε χωρητικότητες που κυμαίνονται μεταξύ 128GB και 2TB, οπότε και δεν θα δυσκολευτείτε να βρείτε το μοντέλο που ταιριάζει στις απαιτήσεις και στις ανάγκες σας αλλά και στην τσέπη σας. Το μοναδικό πρόβλημα για την Intel –αλλά όχι και για όλους εμάς- είναι ότι ο ανταγωνισμός δεν στέκεται ακίνητος και πως σύντομα θα κυκλοφορήσουν 64-layer 3D-τεχνολογίας drives από εταιρείες όπως οι Samsung, Toshiba και Western Digital. Ας ελπίσουμε ότι ο πόλεμος μεταξύ τους θα οδηγήσει σύντομα τις τιμές των drives προς τα κάτω.

 

Site: Engadget

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.insomnia.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα  Artozyma, Detrop Boutique και Freskon

Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα Artozyma, Detrop Boutique και Freskon


Τη χρονική μετάθεση των εκθέσεων Artozyma, Detrop Boutique και Freskon κατά έναν περίπου μήνα αποφάσισε η ΔΕΘ-Helexpo, με γνώμονα τη διαφύλαξη της...


Δείτε θέμα και σχόλια