Το Netflix φτιάχνει το δικό του Hollywood

🕔03/11/2021 - 11:32:27

Το Netflix που τα τελευταία χρόνια έχει μπει πολύ δυναμικά στη ζωή μας, ετοιμάζει να φτιάξει το δικό του «Χόλυγουντ», και μάλιστα σε πρώην στρατιωτική βάση με έκταση 117 στρεμμάτων.

Σε κέντρο παραγωγής ταινιών και σειρών θέλει να μετατρέψει το Netflix μια πρώην στρατιωτική βάση των αμερικανικών δυνάμεων στο Νιου Τζέρσεϊ.

Το Φορτ Μονμάουθ, έκτασης 117 στρεμμάτων, θα αποτελέσει σύμφωνα με την εταιρία μια «υπερσύγχρονη εγκατάσταση παραγωγής ταινιών», περιλαμβάνοντας στούντιο, κτίρια για την επεξεργασία μετά την παραγωγή και περιοχές κινηματογράφησης.

Η Netflix έχει εκφράσει ήδη την πρόθεσή της να πλειοδοτήσει για την απόκτηση της έκτασης, αν και δεν αποκαλύφθηκε σε ποιο χρηματικό όριο μπορεί να φτάσει για μία έκταση με κτίρια που η ηλικία τους αγγίζει σχεδόν τον έναν αιώνα.

Ειδικοί αναλυτές σημειώνουν πως η αρμόδια αρχή μίσθωσης της στρατιωτικής βάσης πλήρωνε 54 εκατομμύρια δολάρια, ενώ αργότερα, επενδυτές είχαν προσφέρει 100 εκατομμύρια δολάρια για 36 στρέμματα.

Υπενθυμίζεται πως το Φορτ Μονμάουθ αποδεσμεύτηκε από την αμερικανική κυβέρνηση το 2011. Η πρόταση της Netflix έχει ένα μεγάλο σύμμαχο, της C 117 τον κυβερνήτη του Νιου Τζέρσεϊ τον Φιλ Μέρφι, ο οποίος έχει δημιουργήσει ένα επιχειρηματικό περιβάλλον για να καλωσορίζει κινηματογραφικές και για τηλεοπτικές παραγωγές στην πολιτεία.

Ελαφρύνσεις

Ο ίδιος έχει ανοίξει τον δρόμο για εταιρίες όπως το Netflix να ενδιαφερθούν για την εγκατάσταση στούντιο στην πολιτεία, με αντάλλαγμα φορολογικές ελαφρύνσεις.

Το Netflix από την πλευρά του έχει εκφράσει την πρόθεσή του να εκσυγχρονίσει τόσο τα στούντιο που χρησιμοποιεί όσο και τη διαδικασία επεξεργασίας μετά τα γυρίσματα.

Το μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής του Netflix είναι αυτή τη στιγμή τα ABQ Studios, στο Νέο Μεξικό, όπου προσφέρουν ετησίως πάνω από 1.000 θέσεις εργασίας. Αν η εταιρία αποκτήσει μέρος της στρατιωτικής βάσης, τότε θα πρόκειται για τη δεύτερη μεγαλύτερη εγκατάστασή της.

Το Νιου Τζέρσεϊ έχει μια μακρά σχέση με το Χόλιγουντ. Ο Τόμας Εντισον δημιούργησε το πρώτο κινηματογραφικό στούντιο στις ΗΠΑ στο Ουεστ Οραντζ το 1893.

Καθ' όλη τη διάρκεια της δεκαετίας του 2010, ο πρώην κυβερνήτης Κρις όπως ο Κρίστι υιοθέτησε σκληρή στάση όσον αφορά τις φοροελαφρύνσεις σε κινηματογραφικές και τηλεοπτικές παραγωγές.

Τα τελευταία χρόνια οι πτώσεις παραγωγής ταινιών στην πολιτεία άρχισε να αυξάνεται, εν μέρει για να καλύψει τις ανάγκες περιεχομένου των ταχέως αναπτυσσόμενων υπηρεσιών μετάδοσης τηλεοπτικού/κινηματογραφικού περιεχομένου. Μόνο το Netflix έχει γυρίσει τουλάχιστον 30 ταινίες του στο Νιου Τζέρσεϊ.

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://feedproxy.google.comΠολιτικά άρθρα Πότε θα γίνουν οι εθνικές εκλογές

Χρήστος Καψάλης

Σύμφωνα με το Σύνταγμα στην Ελλάδα οι εκλογές γίνονται κάθε τέσσερα χρόνια. Ωστόσο από το 1974 μέχρι σήμερα αυτό συνέβη μόνο 3 φορές. Σε αυτά τα...

Δείτε όλο το άρθρο
Η ομιλία Μητσοτάκη δυσαρέστησε την Τουρκία

anixneuseis

H ομιλία Μητσοτάκη στο Κογκρέσο προκάλεσε την έντονη αντίδραση των τουρκικών ΜΜΕ. Νέες δηλώσεις Ερντογάν το μεσημέρι της Τετάρτης για τη διεύρυνση...

Δείτε όλο το άρθρο
Ακριβότερο το «καλάθι» των Γερμανών λόγω πολέμου

anixneuseis

Ρεκόρ πληθωρισμού, διαρκείς αυξήσεις στις τιμές ενέργειας και τροφίμων. Οι πρακτικές συνέπειες του πολέμου στην Ουκρανία επηρεάζουν άμεσα και τα...

Δείτε όλο το άρθρο
Η ληστεία των Ελλήνων μέσω του Υπερταμείου

Βασίλης Βιλιάρδος

Το μεγαλύτερο μέρος της δημόσιας περιουσίας, αν όχι όλη, έχει παραχωρηθεί στο Υπερταμείο (ΕΕΣΥΠ) και μάλιστα χωρίς αποτίμηση - με το 3ο Μνημόνιο που...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Opinion Poll για το «Μανιφέστο» (17-5-2022) Δημοσκόπηση της Opinion Poll για το Μανιφέστο. Προβάδισμα ΝΔ με 9,5 %   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΙ (12-5-2022) Δημοσκόπηση της Pulse για το ΣΚΑΙ. Προβάδισμα ΝΔ με 8,5 %   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις η προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη στο  Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FRESKON

Ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις η προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη στο Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FRESKON


Σημαντική προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, η οποία υπερβαίνει τις αρχικές εκτιμήσεις, καταγράφεται στο Διεθνές...


Δείτε θέμα και σχόλια