Το Nintendo NX είναι πιθανόν μια υβριδική φορητή συσκευή που συνδέεται με την τηλεόραση

🕔26/07/2016 - 21:10:08

Γνωρίζουμε ήδη από τα πλέον επίσημα χείλη, ότι η επόμενη κονσόλα της Nintendo θα ανακοινωθεί τον Μάρτιο του 2017, όμως λίγα στοιχεία έχουν δει το φως της δημοσιότητας για το τι θα πρέπει να περιμένουμε.

Με σημερινή της αναφορά όμως, η ιστοσελίδα Eurogamer έχει αξιόπιστες πληροφορίες για το Nintendo NX. Στην ουσία η νέα κονσόλα θα είναι μια φορητή συσκευή, η οποία θα ενσωματώνει τη δική της οθόνη. Στην αριστερή και δεξιά πλευρά της συσκευή η οποία θα θυμίζει tablet, υπάρχουν αποσπώμενα χειριστήρια ενώ η κονσόλα θα μπορεί να συνδεθεί πολύ εύκολα σε μία σύγχρονη τηλεόραση προκειμένου η αναπαραγωγή των παιχνιδιών να γίνεται σ' αυτή.

 

Εντύπωση προκαλεί η πληροφορία της ιστοσελίδας ότι στο εσωτερικό του, το NX θα στηρίζεται σε chipset της Nvidia και της σειράς Tegra, με τα developmen kits να στηρίζονται μέχρι στιγμής στο Tegra X1. Σε ότι αφορά τις επιδόσεις, το συγκεκριμένο chipset μπορεί να αναπαράγει παιχνίδια με Full HD γραφικά όμως υπολείπεται σημαντικά έναντι του Xbox One και του PlayStation 4.

 

Μία ακόμη σημαντική πληροφορία φέρει τα παιχνίδια του NX να διατίθενται ως ένα ειδικού τύπου cartridge και όχι ως DVD ή Blu-ray, με όριο τα 32GB. Το σύστημα ακόμα θα υποστηρίζει παιχνίδια που έχουν κατέβει και είναι αποθηκευμένα σε SD κάρτα, όπως ακριβώς ισχύει και στο 3DS. Επιπλέον δε θα πρέπει να περιμένουμε συμβατότητα με παιχνίδια προηγούμενων κονσολών της Nintendo ενώ πιθανά αποκαλυπτήρια της παιχνιδοκονσόλας να έχουμε αυτόν τον Σεπτέμβριο, με την κυκλοφορία να μετατίθεται τελικώς για τον Μάρτιο.

 

Site: Eurogamer

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.insomnia.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
100 επιχειρήσεις στη Thessaly Expo, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα

100 επιχειρήσεις στη Thessaly Expo, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα


Πολυκλαδική και υπερτοπική έκθεση με στόχο τη στήριξη και ανάδειξη του επιχειρείν της περιοχής. Συνδιοργανωτές οι ΔΕΘ-Helexpo, Επιμελητήριο...


Δείτε θέμα και σχόλια