Το Send του Mozilla επιτρέπει το διαμοιρασμό αρχείων που αυτοκαταστρέφονται αφότου τα "κατεβάσουν"

🕔05/08/2017 - 10:15:08

Ο οργανισμός Mozilla ανακοίνωσε ότι δημιούργησε μία νέα πειραματική ιστοσελίδα, με την ονομασία Send, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν μεγάλου μεγέθους αρχεία –έως και 1GB- χωρίς να ανησυχούν για την πιθανότητα να αποκτήσει κάποιος πρόσβαση σε αυτά ή να κλαπούν.

Τα αρχεία σας, όχι μόνο παραμένουν διαθέσιμα για μόλις 24 ώρες, αλλά και διαγράφονται/ εξαφανίζονται την ώρα που ο παραλήπτης τους ολοκληρώσει το κατέβασμα τους. Επομένως, δεν είναι απαραίτητο να θυμηθείτε να διαγράψετε το αρχείο –όπως θα κάνατε στη περίπτωση που διαμοιραζόσασταν το αρχείο μέσω κάποιας υπηρεσίας cloud για παράδειγμα- ή να ανησυχείτε μήπως η υπηρεσία πέσει θύμα hacking.

 

Η ιδέα βεβαίως δεν είναι καινούρια (file.io, wetransfer κ.ά) ωστόσο η απλότητα drag-and-drop σε συνδυασμό με το κύρος της εταιρείας την καθιστά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα περίπτωση. Δεν μπορούμε να ισχυριστούμε ότι η ιστοσελίδα Send θα κρατήσει για πάντα, ειδικά από τη στιγμή που βρίσκεται σε πειραματικό στάδιο, ωστόσο δεν θα ήταν απίθανο να τη δούμε να παραμένει σε λειτουργία, ειδικά αν τελικώς αποκτήσει δημοτικότητα.

 

Η υπηρεσία πέρα από την αποστολή αρχείων, υποστηρίζει και μερικές ακόμη δυνατότητες, όπως τα Voice Fill και Notes. Το πρώτο είναι μία τεχνολογία speech-to-text ενώ το δεύτερο σας επιτρέπει να κρατήσετε σημειώσεις χωρίς να αφήσετε το περιβάλλον χρήσης του browser σας.

 

 

Site: Engadget

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.insomnia.gr💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Θεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
AI BEYOND Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη  αλλάζει τη ζωή μας  Σε εξέλιξη η έκθεση καινοτομίας και τεχνολογίας Beyond 4.0

AI BEYOND Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τη ζωή μας Σε εξέλιξη η έκθεση καινοτομίας και τεχνολογίας Beyond 4.0


Στις σημαντικές αλλαγές που θα φέρει η τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence-AI) στην καθημερινότητα μας τα επόμενα χρόνια εστίασε κατά τη...


Δείτε θέμα και σχόλια