Το νέο PM1633a SSD της Samsung έχει χωρητικότητα 16TB και είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο

🕔16/08/2015 - 22:05:24

Στο Flash Memory Summit που πραγματοποιήθηκε στην California, η Samsung αποκάλυψε ένα νέο 2,5” Solid State Drive, το οποίο επιδεικνύει χωρητικότητα 16TB (Terabytes).

Δεν είναι μόνο το μεγαλύτερο SSD που υπάρχει, είναι το μεγαλύτερο “drive” γενικώς, ακόμα και αν λάβουμε υπόψη μας τους σκληρούς δίσκους (hard drives). Αναρωτιέστε πως κατάφερε η Samsung να χωρέσει τόσα πολλά chips μνήμης NAND flash μέσα στο PM1633a SSD; Χρησιμοποίησε στοίβες chips χρησιμοποιώντας την νέα τεχνολογία μνήμης της εταιρείας 256Gb 3D V-NAND flash, στην οποία είχαμε αναφερθεί στο παρελθόν και η οποία προσφέρει διπλάσια πυκνότητα σε σχέση με τα dies των συμβατικών 128Gb NAND flash chips.

 

Σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς του Ars Technica, η Samsung ενδέχεται να έχει χρησιμοποιήσει 480 με 500 dies στο εσωτερικό του νέου της SSD, κάτι που είναι εντυπωσιακό αν σκεφτούμε ότι χρησιμοποιήθηκε 2,5” form factor, έστω και αρκετά πιο παχύς από το κανονικό. Το νέο PM1633a SSD κάνει χρήση του SAS 12Gb/s interface.

 

Το κόστος του νέου Samsung PM1633a SSD; Αν και προορίζεται για επιχειρησιακή χρήση, οι πρώτες μονάδες αναμένεται να κοστίζουν κάπου μεταξύ $5000 και $7000. Με τον καιρό όμως, οι τιμές θα πέσουν και σύντομα, τεράστιας χωρητικότητας SSDs θα φτάσουν και στους απλούς χρήστες και καταναλωτές, και μάλιστα πάνω στην ώρα, για να αποθηκεύουν τις κινηματογραφικές ταινίες τους σε ανάλυση 4K.

 

Site: Gizmodo

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.insomnia.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα  Artozyma, Detrop Boutique και Freskon

Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα Artozyma, Detrop Boutique και Freskon


Τη χρονική μετάθεση των εκθέσεων Artozyma, Detrop Boutique και Freskon κατά έναν περίπου μήνα αποφάσισε η ΔΕΘ-Helexpo, με γνώμονα τη διαφύλαξη της...


Δείτε θέμα και σχόλια