Τώρα μπορείτε να "οδηγήσετε" στον Άρη, με τον Curiosity simulator της NASA

🕔09/08/2015 - 15:21:05

Θέλετε να εξερευνήσετε την επιφάνεια του Κόκκινου πλανήτη; Κανένα πρόβλημα, αφού η NASA δημιούργησε δύο interactive web εφαρμογές που σας επιτρέπουν να εξερευνήσετε την επιφάνεια του Άρη από την άνεση του… καναπέ σας.

Και τα δύο νέα “παιχνίδια” της NASA θα σας δώσουν την ευκαιρία να πάρετε μία γεύση από την επιφάνεια του Άρη, αλλά από δύο διαφορετικές οπτικές. Με το Mars Trek, η προσέγγιση μοιάζει περίπου με αυτή του Google Earth, ξεδιπλώνοντας δεδομένα από περισσότερα από 50 χρόνια εξερεύνησης της NASA σε μία interactive τρισδιάστατη σφαίρα. Η εμπειρία είναι αρκετά βαθιά, με 2D και 3D views, χειριστήρια εμπνευσμένα από παιχνίδια και bookmarks που δείχνουν σημεία ενδιαφέροντος από προηγούμενες αποστολές της NASA. Μάλιστα, το Mars Trek προσφέρει τόση λεπτομέρεια που η NASA το χρησιμοποιεί για να εντοπίσει περιοχές που ενδεχομένως να είναι κατάλληλες για να προσεδαφιστεί το Mars rover το 2020.

 

Με το Experience Curiosity, ο χρήστης έχει περισσότερο προσωπική εμπειρία, αφού αναλαμβάνει να χειριστεί το τελευταίο rover της NASA. Ουσιαστικά πρόκειται για έναν προσομοιωτή με χειροκίνητο έλεγχο κίνησης, πολλαπλές γωνίες θέασης ενώ προσφέρoνται και πληροφορίες για τις περιοχές του Κόκκινου πλανήτη που έχουν ήδη εξερευνηθεί.

 

Και τα δύο εργαλεία έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν με οποιονδήποτε web browser. Μπορείτε να τα δοκιμάσετε (εντελώς δωρεάν) και να παίξετε μαζί τους, εδώ και εδώ.

 

Site: Engadget

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.insomnia.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα  Artozyma, Detrop Boutique και Freskon

Μετατίθενται χρονικά κατά έναν μήνα Artozyma, Detrop Boutique και Freskon


Τη χρονική μετάθεση των εκθέσεων Artozyma, Detrop Boutique και Freskon κατά έναν περίπου μήνα αποφάσισε η ΔΕΘ-Helexpo, με γνώμονα τη διαφύλαξη της...


Δείτε θέμα και σχόλια