Ξύδι και σόδα: Δύο πανίσχυρα καθαριστικά πολλαπλών χρήσεων

🕔27/01/2022 - 05:32:30

Αναμειγνύοντας μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι μπορείτε να έχετε αποτελέσματα παρόμοια με εκείνα των καθαριστικών προϊόντων του εμπορίου χωρίς να επιβαρύνεται την υγεία σας με χημικές ουσίες.

Πολλοί άνθρωποι, είτε για οικονομικούς, είτε για οικολογικούς λόγους ακόμα και λόγω αλλεργίας επιλέγουν τα φτιάχνουν οι ίδιοι τα καθαριστικά τους.

Η μαγειρική σόδα και το λευκό ξύδι πέρα από το γεγονός ότι απολυμαίνουν, αφαιρούν λεκέδες και απομακρύνουν τη λίγδα.

Πώς θα φτιάξετε τα δικά σας καθαριστικά προϊόντα

Μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι για τους λεκέδες στα χαλιά

Επειδή ακριβώς έχει απορροφητικές και λευκαντικές ιδιότητες, η μαγειρική σόδα αποτελεί ένα χρήσιμο συστατικό για την αφαίρεση λεκέδων και...από τα χαλιά.

Οι χημικές ουσίες της μαγειρικής σόδας, σε συνδυασμό με το λευκό ξύδι, εισχωρούν εύκολα στις ίνες του χαλιού απομακρύνοντας τα κατάλοιπα που προκαλούν την εμφάνιση λεκέδων.

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα (20 γραμμάρια)μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι (125 ml)

Οδηγίες Μόλις δημιουργηθεί ένας λεκές στο χαλί σας, ρίξτε με μαγειρική σόδα και τρίψτε τον με μια βούρτσα. Στη συνέχεια ρίξτε επάνω του λίγο λευκό ξύδι και αφήστε το να δράσει για πέντε λεπτά. Απομακρύνετε τα κατάλοιπα με μια ηλεκτρική σκούπα και αφήστε το χαλί να στεγνώσει. Καθαριστικό διάλυμα με μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι για λεύκανση ρούχων Μοιάζουν τα λευκά σας ρούχα κιτρινισμένα; Η σόδα με το ξύδι μπορεί να αφαιρέσει τους λεκέδες ιδρώτα στα σημεία του γιακά και της μασχάλης.Συνδυάζοντας μαγειρική σόδα και μηλόξυδο θα έχετε ένα εξαιρετικό καθαριστικό διάλυμα που θα ξαναδώσει στα ρούχα σας την αρχική τους λευκότητα. Υλικά 3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα (30 γραμμάρια) μισό φλιτζάνι λευκό ξύδι (125 ml) Οδηγίες Τρίψτε τα λευκά ρούχα με μαγειρική σόδα και στη συνέχεια βάλτε τα σε μια λεκάνη με λευκό ξύδι. Αφήστε τα να μουλιάσουν για τριάντα λεπτά και έπειτα ξεπλύντε τα όπως συνήθως. Μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι για την απολύμανση στο μπάνιο Οι αντιβακτηριακές ιδιότητες της μαγειρικής σόδας και του λευκού ξυδιού μπορούν να αξιοποιηθούν για την απολύμανση όλων των επιφανειών του μπάνιου σας.

Απομακρύνουν τα κατάλοιπα του σαπουνιού, τη μούχλα και άλλες ακαθαρσίες που συσσωρεύονται στην τουαλέτα, στην μπανιέρα και στον νιπτήρα.

Υλικά 2 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα (20 γραμμάρια) 1/4 του φλιτζανιού λευκό ξύδι (62 ml) 2 φλιτζάνια νερό (500 ml) Οδηγίες Αδειάστε το νερό σε μια λεκάνη και έπειτα προσθέστε τη μαγειρική σόδα και το λευκό ξύδι. Περιμένετε να σταματήσει το διάλυμα να αφρίζει και έπειτα χρησιμοποιήστε το για να καθαρίσετε το μπάνιο σας. Τρίψτε τις επιφάνειες με μια βούρτσα ή ένα σφουγγάρι, αφήστε το μείγμα να δράσει για δέκα λεπτά και έπειτα ξεπλύνετέ το. Μαγειρική σόδα και λευκό ξύδι για το καθάρισμα του νεροχύτη της κουζίνας

Ο νεροχύτης της κουζίνας «φιλοξενεί» παθογόνα βακτήρια και μικροοργανισμούς από τα κατάλοιπα των τροφών. Αν θέλετε να αποφύγετε μελλοντικές λοιμώξεις ή τροφικές μολύνσεις, είναι καλό να απολυμαίνετε τακτικά τον νεροχύτη με αντιβακτηριακά προϊόντα.

Το πιο αποτελεσματικό και οικονομικό καθαριστικό διάλυμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι ένα μείγμα μαγειρικής σόδας και λευκού ξυδιού. Τα συστατικά αυτά εξαλείφουν τα μικρόβια και βοηθούν τον ανοξείδωτο νεροχύτη να διατηρείται καθαρός και λαμπερός.

Υλικά

3 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα (30 γραμμάρια) 1/4 του φλιτζανιού λευκό ξύδι (62 ml)

Οδηγίες

Ρίξτε τον νεροχύτη με μαγειρική σόδα και αφήστε τη να δράσει για πέντε λεπτά. Τρίψτε τον νεροχύτη με μια βούρτσα και έπειτα βρέξτε τον με λίγο λευκό ξύδι. Περιμένετε ακόμα δέκα λεπτά και έπειτα ξεπλύντε. Ξύδι και στο ψυγείο για την αφαίρεση των μυρωδιών Το ψυγείο είναι ένα από τα σημεία του σπιτιού όπου συχνά συσσωρεύονται δυσάρεστες οσμές. Ωστόσο, αν το καθαρίζετε συχνά, δεν θα χρειαστεί να αντιμετωπίσετε αυτό το πρόβλημα.

Το λευκό ξύδι είναι ένα εναλλακτικό προϊόν που βοηθάει στη φυσική και ασφαλή απολύμανση του ψυγείου.Τα όξινα χημικά συστατικά του εξαλείφουν τα λίπη και τα κατάλοιπα τροφών που συνήθως συσσωρεύονται στην πόρτα και σε άλλα σημεία του ψυγείου.

Υλικά

1/4 του φλιτζανιού λευκό ξύδι (62 ml)1/4 του φλιτζανιού νερό (62 ml)5 κουταλιές της σούπας μαγειρική σόδα (50 γραμμάρια) (προαιρετικά)Μάθετε περισσότερα: 7 συμβουλές για καλύτερη οργάνωση του σπιτιού

Οδηγίες Αναμείξτε το λευκό ξύδι με ίσο μέρος νερού. Βάλτε το μείγμα σε ένα σπρέι και ψεκάστε με αυτό όλα τα σημεία του ψυγείου. Αφήστε το να δράσει για πέντε λεπτά και αφαιρέστε όσο περισσέψει με ένα απορροφητικό πανί ή μια πετσέτα κουζίνας. Έπειτα, αν θέλετε, πριν βάλετε πάλι τα τρόφιμα στο ψυγείο, τοποθετήστε μέσα σε αυτό ένα πιάτο με μαγειρική σόδα. Η μαγειρική σόδα θα απορροφήσει όλες τις δυσάρεστες οσμές και θα διατηρήσει το ψυγείο καθαρό και φρέσκο για περισσότερο καιρό. Εναλλακτικά μπορείτε να αφήσετε ένα ποτήρι με νερό και λίγο ξύδι μέσα στο ψυγείο για να «τραβήξει» όλες τις μυρωδιές

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.dikaiologitika.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις η προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη στο  Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FRESKON

Ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις η προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη στο Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FRESKON


Σημαντική προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, η οποία υπερβαίνει τις αρχικές εκτιμήσεις, καταγράφεται στο Διεθνές...


Δείτε θέμα και σχόλια