Υποστήριξη HDR από το YouTube

🕔09/11/2016 - 11:23:07

Η Google έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι επιθυμεί να κρατά το YouTube στην αιχμή της τεχνολογίας, υποστηρίζοντας δημοφιλή format και τεχνολογίες.

Η συνθήκη αυτή επιβεβαιώνεται και πάλι, με το YouTube να υποστηρίζει το ανερχόμενο πρότυπο HDR μετά από την υποστήριξη της 8K ανάλυσης, 60fps, ζωντανών μεταδόσεων, 3D και βίντεο 360 μοιρών. Τα πλεονεκτήματα του HDR είναι σημαντικά αφού χαρίζει στις υποστηριζόμενες συσκευές μεγαλύτερη αντίθεση, με μεγαλύτερο εύρος χρωμάτων που βοηθάνε στην καλύτερη εμφάνιση των σκηνών ειδικά όταν αυτές περιλαμβάνουν σκιές.

 

Η αναπαραγωγή HDR video μπορεί να γίνει αρχικά στην εφαρμογή του YouTube που τρέχει στο Chromecast Ultra φτάνει αυτό να συνδεθεί σε τηλεόραση που υποστηρίζει το πρότυπο HDR, αλλά και σε μοντέλα SUHD/UHD της Samsung που κυκλοφόρησαν τη φετινή χρονιά. Το ανέβασμα πάντως σχετικών βίντεο στην υπηρεσία θέλει προσοχή αφού κάθε βίντεο θα πρέπει να έχει τα σωστά HDR metadata για να αναγνωριστεί κανονικά από το YouTube. Όπως αναφέρει η Google υποστηρίζεται το πρότυπο Rec. 2020 έναντι του DCI-P3, το οποίο βλέπουμε σε οθόνες όπως αυτές των iPhone 7 και iPhone 7 Plus. Το πρότυπο αυτό αποτελεί ένα από τα σημαντικά χαρακτηριστικά προκειμένου να χαρακτηριστεί μια οθόνη ή μια τηλεόραση ως HDR-10 συμβατή.

 

Εξομοίωση διαφοράς SDR με HDR

 

Site: Google

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.insomnia.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
100 επιχειρήσεις στη Thessaly Expo, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα

100 επιχειρήσεις στη Thessaly Expo, που πραγματοποιείται από τις 7 έως τις 9 Οκτωβρίου στην Καρδίτσα


Πολυκλαδική και υπερτοπική έκθεση με στόχο τη στήριξη και ανάδειξη του επιχειρείν της περιοχής. Συνδιοργανωτές οι ΔΕΘ-Helexpo, Επιμελητήριο...


Δείτε θέμα και σχόλια