iPhone X. Το μέλλον του smartphone κατά Apple

🕔12/09/2017 - 21:36:47

Όπως αναμενόταν, η Apple ανακοίνωσε το επετειακό –για τα δέκα χρόνια της συσκευής που ουσιαστικά την γιγάντωσε- iPhone. Το iPhone X, η αλλιώς το “μέλλον του smartphone” όπως χαρακτηριστικά ανέφερε στην παρουσίαση της, ανακοίνωσε πριν λίγο η Apple και το οποίο θα κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα στις 3 Νοεμβρίου με τιμή φωτιά.

Το νέο iPhone X (το X είναι ο λατινικός αριθμός 10) είναι αναμφισβήτητα μία από τις σημαντικότερες συσκευές της εταιρείας, σηματοδοτώντας την –μερική- απομάκρυνση της από τον σχεδιασμό που πρωτοεμφανίστηκε με το iPhone 6 και διατηρήθηκε για τέσσερις γενιές, μέχρι και τα σημερινά iPhone 8 και iPhone 8 Plus. Το νέο iPhone X επίσης σηματοδοτεί και μία ακόμη αλλαγή που αφορά στην οθόνη, η οποία δεν είναι πια τεχνολογίας LCD IPS αλλά OLED (Organic Light Emitting Diode).

 

Η οθόνη Super Retina, που καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της πρόσοψης έχοντας διαγώνιο 5,8 ιντσών, προβάλλοντας ως πλεονέκτημα ένα εκπληκτικό screen-to-body ratio, υποστηρίζει ανάλυση 2436 x 1125 pixels (458ppi) και προστατεύεται από ανθεκτικό γυαλί. Η οθόνη υποστηρίζει HDR, Dolby Vision και HDR10 και επιδεικνύει… ως τεχνολογίας OLED, ένα εκατομμύριο προς ένα λόγο αντίθεσης ενώ επιπλέον πρόκειται για μία True Tone οθόνη με υποστήριξη 3D Touch.

 

Όπως είναι φανερό, απουσιάζει το χαρακτηριστικό κυκλικού σχήματος κεντρικό πλήκτρο (Home Button) που έχει εξελιχθεί μέσα στο χρόνο για να φτάσει στην έκδοση που υπάρχει στα iPhone 8 και iPhone 8s. Αυτό που προβλημάτισε τους περισσότερους, μετά τις φήμες που κυκλοφόρησαν και τις διάφορες διαρροές, είναι ο αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων TouchID.

 

 

 

Εφόσον θα απουσίαζε το home button, τι θα γινόταν με το TouchID; Την απάντηση έδωσε απόψε η Apple με το FaceID, μία τεχνολογία αναγνώρισης προσώπου, που αντικαθιστά το TouchID και που μοιάζει με το Windows Hello, έχοντας και infrared camera μεταξύ άλλων αισθητήρων (dot projector, flood iluminator, truedepth camera, proximity sensor, ambient light sensor κ.ά). Σύμφωνα με την Apple, το FaceID είναι ιδιαίτερα ασφαλές, και η πιθανότητα να γίνει λάθος είναι μία στο ένα εκατομμύριο.

 

Μία ακόμα σημαντική αλλαγή σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, είναι η επιστροφή στην “γυάλινη”… πλάτη. Το συγκεκριμένο χαρακτηριστικό, πέρα από την προφανή αλλαγή στο αισθητικό αποτέλεσμα, είναι και ουσιαστική αφού φέρνει την ασύρματη φόρτιση στους φίλους του iPhone (η εταιρεία ανακοίνωσε και τη βάση ασύρματης φόρτισης AirPower).

 

Όπως συμβαίνει και με το iPhone 8 Plus, έτσι και το iPhone X διαθέτει δύο κάμερες –αν και σε κάθετη διαρρύθμιση. Βασίζονται σε δύο αισθητήρες 12 Megapixels και με συστήματα φακών με διάφραγμα f/1.8 (wide angle) και f/2.8 (telephoto). Πολύ σημαντική διαφορά, είναι ότι σε αντίθεση με το iPhone 8 Plus, η οπτική σταθεροποίηση εικόνας υποστηρίζεται και από τις δύο κάμερες. Οι δύο κάμερες συνοδεύονται από flash (Quad-LED true tone flash). Όσον αφορά στην υποστήριξη βίντεο, υποστηρίζεται λήψη 4K αλλά και 1080p με 240 fps για slow motion ενώ υπάρχει νέος, dedicated ISP στο εσωτερικό της συσκευής η οποίας εξοπλίζεται με το νέο A11 Bionic SoC.

 

 

To Α11 Bionic SoC ενσωματώνει εξαπύρηνο επεξεργαστή (δύο υψηλής απόδοσης πυρήνες και τέσσερις οικονομικούς από άποψη κατανάλωσης). Το διπύρηνο άρθρωμα σύμφωνα με την Apple είναι 25% ταχύτερο από το A10 ενώ το τετραπύρηνο άρθρωμα είναι 70% ταχύτερο από το A10. Πέρα από την εξαπύρηνη CPU, στο εσωτερικό του A11 Bionic SoC υπάρχει και μία ισχυρή GPU που σχεδίασε η ίδια η εταιρεία.

 

Το νέο iPhone X αντέχει στη σκόνη και στο νερό, όπως συμβαίνει και με τα iPhone 8 και iPhone 8 Plus, έχει στερεοφωνικά ηχεία και υποστηρίζει Bluetooth 5.0 και LTE Advanced ενώ υποστηρίζεται και fast charging.

 

Οι προπαραγγελίες για το iPhone X θα ξεκινήσουν από τις 27 Οκτωβρίου ενώ η διάθεση του παγκοσμίως θα ξεκινήσει στις 3 Νοεμβρίου, με την Ελλάδανα περιλαμβάνεται στο πρώτο κύμα. Το κόστος του ξεκινάει από τα $999 για τις Ηνωμένες Πολιτείες ενώ στην Ευρώπη είναι αρκετά υψηλότερες αφούη τιμή του μοντέλου των 64GB στο γαλλικό Apple Store έχει οριστεί στα€1159 ενώ η τιμή για το μοντέλο των 256GB σπάει όλα τα ρεκόρ και φτάνει τα €1359.

 

 Δείτε όλο το άρθρο

★ Πηγή: http://www.insomnia.grΘεματικά νέα

Νέα της HELEXPO
Ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις η προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη στο  Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FRESKON

Ξεπέρασε τις αρχικές εκτιμήσεις η προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη στο Διεθνές Εμπορικό Γεγονός Φρέσκων Φρούτων και Λαχανικών FRESKON


Σημαντική προσέλευση εμπορικών επισκεπτών από τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, η οποία υπερβαίνει τις αρχικές εκτιμήσεις, καταγράφεται στο Διεθνές...


Δείτε θέμα και σχόλια