«Έκλεισαν» τα ψηφοδέλτια της ΝΔ – Βλέπουν εκλογές για τις 11 ή 18 Μαρτίου

🕔18/12/2011 - 01:09

Μπορεί ακόμη να μην έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το πότε ακριβώς θα διεξαχθούν οι εκλογές, αλλά στη Νέα Δημοκρατία, λειτουργούν με δεδομένο ότι οι κάλπες θα στηθούν με το που θα ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις για το PSI. Αυτό έδειξαν, άλλωστε και οι πρόσφατες δηλώσεις του προέδρου του κόμματος Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι η ΝΔ δεν πρόκειται να δεχτεί την παράταση του βίου της κυβέρνησης Παπαδήμου. Μάλιστα, στη Λ. Συγγρού, ως πιθανότερη ημερομηνία για τη διεξαγωγή των εκλογών, θεωρείται η 11η ή η 18η Μαρτίου και τα πάντα κινούνται σε καθαρά προεκλογικούς ρυθμούς.  

Στο πλαίσιο αυτό έχουν ήδη συμπληρωθεί τα ψηφοδέλτια σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες και αυτό που μένει να γίνει, είναι να πραγματοποιηθεί ο τελικός έλεγχος από τον κ. Σαμαρά και τους άμεσους συνεργάτες του. Δεν αποκλείεται, μάλιστα, το ενδεχόμενο ο κ. Σαμαράς να κάνει και κάποιες προσθέσεις της τελευταίας στιγμής.

Στο μεταξύ, σήμερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γ.Μιχελάκης δήλωσε πως με απόφαση του προέδρου της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, «κανένας δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές εάν δεν προχωρήσει προηγουμένως στις νομικές εκείνες διαδικασίες με τις οποίες θα παραιτείται επίσημα και οριστικά από τη διεκδίκηση αναδρομικών». Όπως τόνισε ο κ. Μιχελάκης, «είναι βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε ένα που θέλει να συμπεριληφθεί στους εκλογικούς συνδυασμούς της Νέας Δημοκρατίας».

Στη ΝΔ, φαίνονται να είναι ικανοποιημένοι από τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα, τα οποία δεν δίνουν μεν αυτοδυναμία, αλλά δείχνουν ότι το προβάδισμα έναντι του ΠΑΣΟΚ έχει σταθεροποιηθεί. Θεωρούν επίσης ότι τα ποσοστά τους μπορούν να ανέβουν, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής παραμένουν υψηλά τα ποσοστά των αναποφάσιστων.

 

Τα ψηφοδέλτια σε Α’ και Β’ Αθηνών

Σε ό,τι αφορά τα ψηφοδέλτια του κόμματος, όπως αναφέρει η εφημερίδα «Ημερησία» οι εν ενεργεία βουλευτές του κόμματος θα είναι εκ νέου υποψήφιοι αυτοδικαίως, αν και αναμένεται η εθελούσια αποχώρηση του Δημήτρη Σιούφα. Οι πιο δύσκολες μάχες είναι φανερό ότι θα δοθούν στην Α' και Β' Αθηνών ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει το αν θα κερδίσουν ή όχι έδρες οι αποκαλούμενοι «φίλοι του προέδρου».

Ιδιαίτερα σκληρός αναμένεται να είναι ο ανταγωνισμός στην Α' Αθηνών, όπου εκτός από τους νυν βουλευτές της περιφέρειας έχει ήδη μετακομίσει και η βουλευτής Ρεθύμνου Όλγα Κεφαλογιάννη, ενώ έδρα διεκδικούν ακόμη ο υποψήφιος περιφερειάρχης Βασίλης Κικίλιας, ο αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών Νότης Μηταράκης και η νυν βουλευτής Επικρατείας Ευγενία Τσουμάνη. Ταυτόχρονα, βέβαιη θεωρείται η κάθοδος του πρώην δημάρχου Νικήτα Κακλαμάνη. Η επικεφαλής των ευρωβουλευτών Μαριέττα Γιαννάκου φαίνεται πως παραμένει στις Βρυξέλλες, ενώ υποψήφιος αναμένεται να είναι ο Ανδρέας Ψυχάρης, ο οποίος είναι διπλωματικός σύμβουλος του Αντώνη Σαμαρά.

Το νέο όνομα που αναμένεται να εμφανιστεί στη Β’ Αθηνών, είναι ο πρώην ποδοσφαιριστής Αντώνης Αντωνιάδης, ενώ στο ψηφοδέλτιο αναμένεται να πάρουν θέση και η δημοσιογράφος Άννα Καραμανλή, η καθηγήτρια μουσικής Μέμα Χαλιώτη, η πρώην βουλευτής Κατερίνα Παπακώστα και ο Νίκος Κωστόπουλος, γιος του πρώην βουλευτή Αρκαδίας. Επίσης, αναμένεται να «μετακομίσουν» από τη Φθιώτιδα ο βουλευτής Θανάσης Γιαννόπουλος και ο βουλευτής Επικρατείας Ευάγγελος Αντώναρος, ενώ βέβαιες θεωρούνται οι υποψηφιότητες της Βασιλικής Τζότζολα και του Γιάννη Μανώλη που έχουν ήδη παραιτηθεί από τις κομματικές θέσεις που κατείχαν.

Στην περιφέρεια Αττικής βέβαιη είναι η υποψηφιότητα του Πάνου Λειβαδά, ενώ θέσεις αναμένεται να καταλαμβάνουν επίσης ο πρώην βουλευτής Θανάσης Κατσιγιάννης, η περιφερειακή σύμβουλος Ελένη Γιαννοπούλου και ο Στέφανος Αγιάσογλου.

Στην Α' Πειραιώς θα είναι υποψήφιος ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος και η δικηγόρος Ζωή Ρούσσου. Στη Β' Πειραιώς ο Φαήλος Κρανιδιώτης, στενός φίλος του Αντώνη Σαμαρά θα διεκδικήσει μια έδρα.

 

Τι γίνεται σε Α’ και Β’ Θεσσαλονίκης

Στην πρώτη εκλογική περιφέρεια Θεσσαλονίκης, τελικά φαίνεται ότι δεν θα επαληθευτούν οι φήμες που ήθελαν τον πρώην δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο να επιστρέφει στην κεντρική πολιτική σκηνή. Αντίθετα, μια θέση στα βουλευτικά έδρανα θα διεκδικήσουν ο επιχειρηματίας Στράτος Σιμόπουλος, φίλος του Αντώνη Σαμαρά που παραιτήθηκε πρόσφατα από την κομματική του ιδιότητα, καθώς και ο πρώην περιφερειάρχης Δημήτρης Πανοζάχος.

Στη Β' Θεσσαλονίκης δεν θα είναι υποψήφιος ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος. Το ψηφοδέλτιο θα πλαισιώνουν ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης και η συνδικαλίστρια Δήμητρα Κοασίδου.

Στην Πιερία θα διεκδικήσει ξανά έδρα ο πρώην υφυπουργός Γιώργος Κωνσταντόπουλος ενώ στο ψηφοδέλτιο θα έχουν θέση ο επιχειρηματίας Βασίλης Πόδας και η Ανατολή Κωνσταντινίδου. Στην Ημαθία θα είναι υποψήφιος ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης, ενώ στην Πέλλα αναμένεται να διεκδικήσουν θέση εκ νέου οι πρώην βουλευτές Δάνης Τζαμτζής και Παρθένα Φουντουκίδου ενώ μια έδρα θα επιχειρήσει να κερδίσει ο Διονύσης Σταμενίτης, στενός φίλος του Αντώνη Σαμαρά και σύζυγος της επί δεκαετίες συνεργάτιδάς του Γεωργίας Γκίκα. Στην Καβάλα θα είναι υποψήφιος ο πρώην βουλευτής Γιώργος Καλαντζής και η Βάσω Μίττα-Παπουτσή. Στο Κιλκίς θα διεκδικήσει έδρα ο Σάββας Τσιτουρίδης και στη Δράμα ο πρώην βουλευτής Σταύρος Δαϊλάκης. Στον Έβρο θα είναι υποψήφιος ο Άκης Γεροντόπουλος, στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά και στην Ξάνθη ο Φίλιππος Τσαλίδης.

Στη Φλώρινα θα είναι υποψήφιος ο πρώην περιφερειάρχης Σωτήρης Βόσδου και στην Καστοριά ο εξαγωγέας γούνας Γιώργος Ντίνας και η Μαρία Αντωνίου.

Στα Ιωάννινα αναμένεται να είναι υποψήφιος ο δημοσιογράφος Στέλιος Λέφκοβιτς, συνεργάτης του Δημήτρη Αβραμόπουλου στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Στη Θεσπρωτία εκτός από τον πρώην υφυπουργό Αντώνη Μπέζα, την έδρα αναμένεται να διεκδικήσει και ο Κώστας Μπέσης, ενώ στην Πρέβεζα στο ψηφοδέλτιο θα βρίσκεται η Μαρία Πετρόζου και στην Άρτα θα διεκδικήσει έδρα η Ευαγγελία Καραμπίνα, κόρη του πρώην βουλευτή. Στη Φθιώτιδα θα είναι ξανά υποψήφιος ο πρώην βουλευτής Νίκος Σταυρογιάννης, ενώ στο ψηφοδέλτιο θα συμμετέχει και ο δικηγόρος Κώστας Κουτσογιαννόπουλος. Στη Βοιωτία θα είναι υποψήφιος ο Ανδρέας Κουτσούμπας ενώ στο ψηφοδέλτιο θα συμμετέχουν επίσης ο Παντελής Φραγκούλης και ο Λουκάς Υπερήφανος.

Στην Αιτωλακαρνανία δεν θα είναι τελικά υποψήφιος ο πρώην βουλευτής Σπήλιος Λιβανός, ο οποίος διατηρεί ωστόσο άριστη επαφή με τη Λ. Συγγρού και τον Αντώνη Σαμαρά. Το ψηφοδέλτιο θα πλαισιώνουν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Γιώργος Παπαναστασίου και οι Νίκος Καραπάνος και Θύμιος Δρόσος. Στην Ευρυτανία τη μονοεδρική αναμένεται να διεκδικήσουν οι Κώστας Κοντογιώργης και Χρήστος Αρβανίτης.

Στη Μαγνησία στο ψηφοδέλτιο θα παραμείνουν οι δύο πρώην βουλευτές του νομού, Ζέττα Μακρή και Γιώργος Σούρλας. Στη Λάρισα, έδρες θα διεκδικήσουν ο Ντίνος Διαμάντος από το ΤΕΕ, ο Γιώργος Αδαμούλης, η Μαίρη Καμηλαράκη και η Κατερίνα Καρέλα. Στην Καρδίτσα θα επιχειρήσει να ξανακερδίσει την έδρα του ο πρώην βουλευτής Γιώργος Αναγνωστόπουλος, γιος του πρώην υπουργού, ενώ στα Τρίκαλα, μετά τη διαγραφή του Σωτήρη Χατζηγάκη, τις έδρες θα διεκδικήσουν ο πρώην νομάρχης Ηλίας Βλαχογιάννης, ο Κώστας Σκρέκας, γιος του πρώην βουλευτή και η Ζέφη Νικολάου.

Στην Αχαΐα θα είναι υποψήφιος ο πρώην αρχηγός ΓΕΝ Γιώργος Καλαμαλίκης, ο υποψήφιος δήμαρχος Πάτρας Κώστας Χριστόπουλος, ο υποψήφιος δήμαρχος Αιγίου Δημήτρης Τριανταφυλλόπουλος, ο Νίκος Παπαδημάτος και η πρώην βουλευτής Νατάσα Ράγιου. Στην Ηλεία θα διεκδικήσει έδρα η νυν βουλευτής Επικρατείας Θεοδώρα Αυγερινοπούλου. Στην Αρκαδία όπου θα κατέλθει υποψήφιος ο γραμματέας της ΚΕ της Ν.Δ. Ανδρέας Λυκουρέντζος, παρά την καταστατική πρόβλεψη, το ψηφοδέλτιο θα πλαισιώνουν οι Μπάμπης Αποσκίτης, Μαρία Τροχάνη και Βασίλης Κοντοζαμάνης. Στη Λακωνία θα είναι υποψήφιος ο Μενέλαος Δασκαλάκης και στη Μεσσηνία ο πρώην βουλευτής Γιώργος Σαμπαζιώτης.

Στα Χανιά έχουν κλείσει οι υποψηφιότητες του Μανούσου Βολουδάκη και του Κυριάκου Βιρβιδάκη, ενώ στο Ρέθυμνο έως τώρα πρόθυμος να διεκδικήσει έδρα εμφανίζεται μόνο ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ανηψιός του πρώην υπουργού. Στο Ηράκλειο στο ψηφοδέλτιο θα είναι ο πρώην βουλευτής Κώστας Μπαντουβάς, η δημοσιογράφος Αντιγόνη Σταμενίτη και ο επιχειρηματίας Γιάννης Οικονόμου. Δημοσιογράφος υποψήφια αναμένεται να υπάρχει και στο Λασίθι, η Ελένη Βλάση.

Στις Κυκλάδες έδρα θα διεκδικήσει η Φιλιάννα Χωματά, κόρη του πρώην βουλευτή, ενώ στα Δωδεκάνησα υποψήφιοι θα είναι ο πρώην βουλευτής Βασίλης Χρύσης, ο οικονομολόγος Γιάννης Παπάς και ο γιατρός Δημήτρης Κρητικός. Στη Μυτιλήνη, έδρα θα διεκδικήσει ο υποψήφιος περιφερειάρχης Παύλος Βογιατζής. Στη Χίο θα είναι υποψήφια η Μαρία Σώδη. Τέλος, στην Κέρκυρα θα ξαναπροσπαθήσει ο Στέφανος Γκίκας ενώ στην Κεφαλονιά θα είναι υποψήφιος ο υφυπουργός Τουρισμού Πέτρος Αλιβιζάτος.

Στο μεταξύ, σήμερα ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γ.Μιχελάκης δήλωσε πως με απόφαση του προέδρου της Ν.Δ., Αντώνη Σαμαρά, «κανένας δεν θα είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές εάν δεν προχωρήσει προηγουμένως στις νομικές εκείνες διαδικασίες με τις οποίες θα παραιτείται επίσημα και οριστικά από τη διεκδίκηση αναδρομικών». Όπως τόνισε ο κ. Μιχελάκης, «είναι βασική και απαραίτητη προϋπόθεση για κάθε ένα που θέλει να συμπεριληφθεί στους εκλογικούς συνδυασμούς της Νέας Δημοκρατίας».

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Δώδεκα μέτρα για την ανακούφιση των πληγέντων από τον «Ιανό» ανακοίνωσε ο Χ. Σταϊκούρας

24/09/2020 - 22:30 - Σε δώδεκα μέτρα που άρχισαν ήδη να υλοποιούνται για την ανακούφιση των πληγέντων στις περιοχές...

Προβάδισμα 16,5 μονάδων για τη ΝΔ καταγράφει δημοσκόπηση της Pulse

24/09/2020 - 22:06 - Σαφές προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας Pulse που έγινε...

ΚΥΑ των υπουργείων Οικονομικών και Υγείας κατά του κορωνοϊού

24/09/2020 - 21:19 - Μέτρα αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού υλοποιούν τα υπουργεία Υγείας και...

Παράταση στην καταβολή επιδομάτων για τους πληγέντες από την κακοκαιρία

24/09/2020 - 20:44 - Την απόφαση του υπουργείου Εργασίας για παράταση καταβολής του ελάχιστου εγγυημένου...

Οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στο διάγγελμα του πρωθυπουργού

24/09/2020 - 20:05 - Ευθύνες και υποκρισία καταλογίζουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση και τον...

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Φάρμακα για αγροτική χρήση και οι ελληνοποιήσεις!

Δημήτρης Μάρδας

Οι γνωστές Ευρωπαϊκές πολυεθνικές εταιρίες, οι κυρίαρχες στην αγορά του φαρμάκου για αγροτικές χρήσεις, κοστολογούν τα φάρμακά τους στη χώρα μας σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Η ΔΕΘ που χάθηκε και η αδιαφορία των κυβερνήσεων και των φορέων της Θεσσαλονίκης

Γιάννης Μαγκριώτης

Η ακύρωση της φετινής διοργάνωσης της ΔΕΘ ήταν αναμενόμενη, αφού πέρα από την υγειονομική επιδείνωση στην χώρα μας, έχουμε ανάλογη στην Ευρώπη. Εκτός...

Δείτε όλο το άρθρο
Ξανά για το Εθνικό Ταμείο Αντιμετώπισης Φυσικών Καταστροφών

Νότης Μαριάς

Η ανείπωτη τραγωδία στην Εύβοια που οδήγησε στο θάνατο οκτώ συνανθρώπων μας ανέδειξε για άλλη μια φορά με τον πιο γλαφυρό τρόπο τις διαχρονικές...

Δείτε όλο το άρθρο
Κρατικές προμήθειες: Και όμως μπορούν να ωθήσουν την εγχώρια παραγωγή

Δημήτρης Μάρδας

Το 1993 με την ολοκλήρωση της Ενιαίας Αγοράς της ΕΕ, ένα σύνολο από τέσσερεις Οδηγίες επιδίωκαν να ρυθμίσουν την αγορά των κρατικών προμηθειών των...

Δείτε όλο το άρθρο
Σημαντικές στιγμές από την ιστορία του Καστελλόριζου: 29 Σεπτεμβρίου 1945 – Η τραγωδία του Empire Patrol

του Νάσου Μπράτσου Συνεχείς ήταν οι αναφορές την τελευταία περίοδο για το Καστελλόριζο, που βρέθηκε στο επίκεντρο της έντασης στην ανατολική...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα (6/7/2020) Στη δημοσκόπηση της Marc, η ΝΔ προηγείται 21,5 εκατοστιαίες μονάδες έναντι ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει το 42%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 20,5%, το ΚΙΝΑΛ το... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Opinion Poll (6/7/2020) Στη δημοσκόπηση της OPINION POLL , η ΝΔ συγκεντρώνει το 41,2% στην πρόθεση ψήφου, έναντι του 20,7% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
THESSALONIKI HELEXPO FORUM «Covid-19: Οι πόλεις στην πρώτη γραμμή διαχείρισης, ανάκαμψης και δράσης»

THESSALONIKI HELEXPO FORUM «Covid-19: Οι πόλεις στην πρώτη γραμμή διαχείρισης, ανάκαμψης και δράσης»


Ο ρόλος πρώτης γραμμής τον οποίο ανέλαβαν οι Δήμοι της χώρας αναφορικά με τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού αλλά και οι ευκαιρίες που...


Δείτε θέμα και σχόλια