«Ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις για να φύγει η κυβέρνηση» είπε στην Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας

🕔07/07/2020 - 19:56

Μήνυμα με κεντρικό σύνθημα το «Δεν πάει άλλο» στην έκτακτη συνεδρίαση. Τι είπε για Καλογρίτσα, ΜΜΕ, Δικαιοσύνη

«Είμαστε εδώ. Ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις» είναι η πρόσκληση που απηύθυνε στην έκτακτη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, κατά την εισαγωγική του ομιλία, ο πρόεδρος του κόμματος,  Αλέξης Τσίπρας. Κάλεσε τους βουλευτές να συνδράμουν ώστε «να φύγει το συντομότερο αυτή η κυβέρνηση. Να φύγει πριν μετατρέψει τη χώρα σε οικογενειακή οφσορ, και σε δημοκρατία κρότου λάμψης».

Η έκτακτη συνεδρίαση διεξάγεται στον απόηχο των ανακοινώσεων και καταγγελιών Μιωνή και Καλογρίτσα, ενώ για μία ακόμη φορά, οι αποκαλύψεις του ΣΥΡΙΖΑ για το υλικό της ΕΥΠ, ελάχιστη διείσδυση είχαν στην κοινωνία. Όπως ο ίδιος ο πρόεδρος του κόμματος ανέφερε στη συνεδρίαση, η χρονιά δεν ήταν καλή όχι μόνο για τη χώρα, ΝΔ αλλά ούτε και για το κόμμα του. Με σύνθημα το «Δεν πάει άλλο», ανέφερε χαρακτηριστικά για τον 1 χρόνο της ΝΔ: «Δεν είναι μια καλή επέτειος ούτε για μας, ούτε για τη χώρα. Γιατί ο τελευταίος ήταν ένας σκοτεινός χρόνος. Για τη δημοκρατία, για την κοινωνία, για την οικονομία, για τους ανθρώπους που μοχθούν καθημερινά, για τη μεσαία τάξη, για τη νεολαία».

Αναφερόμενος στις επιθέσεις που δέχεται ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας τόνισε: «Κι επειδή σε τέτοιες δύσκολες, κρίσιμες καταστάσεις, κανένας δεν δικαιούται να σωπαίνει, ή να μασάει τα λόγια του, ήρθε νομίζω η στιγμή να το πούμε, να το αποφασίσουμε, να το κάνουμε οδηγό στην καθημερινή μας δράση: Δεν πάει άλλο με αυτούς που μας κυβερνούν. Καταστρέφουν την οικονομία, διαλύουν τη κοινωνική συνοχή, συρρικνώνουν επικίνδυνα τη δημοκρατία.

Αναφερόμενος στα θέματα επικαιρότητας και επιθέσεων στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Τσίπρας απάντησε:

Για τις καταγγελίες Καλογρίτσα και την απόπειρα εμπλοκής στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ σε υποθέσεις με οσμή σκανδάλου: «Με το ήθος της Αριστεράς δεν θα αφήσουμε κανένα να παίζει παιχνίδια. Μαθήματα ήθους και εντιμότητας δε θα κάνουν σε εμάς τα παπαγαλάκια των υπόδικων επιχειρηματιών. Ως εδώ» ενώ απευθυνόμενος στα στελέχη του κόμματος είπε πως «οφείλουμε όλοι να μετράμε κάθε μας βήμα» και «να είμαστε πιο προσεκτικοί».

Για τη λίστα για τα ΜΜΕ  επισήμανε ότι δεν είναι απλά λίστα Πέτσα αλλά «λίστα Μητσοτάκη-Πέτσα». «Ας μην τα χρεώνουμε όλα στον κ. Πέτσα», για τον οποίο είπε ότι «άλλο αν αυτός πιθανώς θα έχει ποινικές ευθύνες αργότερα». «Τις βαριές πολιτικές ευθύνες για αυτό το αίσχος τις έχει ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. «Είναι γνωστό πια σε όλους το αίσχος της διανομής δημόσιου χρήματος σε μικρά και μεγάλη μέσα ενημέρωσης, σε συνθήκες πλήρους και ολοκληρωτικής αδιαφάνειας. Η απευθείας ανάθεση της μοιρασιάς σε ιδιωτική εταιρεία έναντι σχεδόν μισού εκατομμυρίου ευρώ, τα κριτήρια Μητσοτάκη που επικράτησαν για τη μοιρασιά των 20 εκατομμυρίων. Ούτε για τους εργαζόμενους ούτε για την ύπαρξή τους καλά - καλά υπήρξαν κριτήρια, μόνο ο αποκλεισμός ανεπιθύμητων μέσων και η ένοχη σιωπή του Μαξίμου για βδομάδες μέχρι να μαγειρέψουν τα ποσά και τα ονόματα».

«Αν κάτι δείχνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο πώς με πόσο κυνισμό, πώς με πόση κομματική και οικογενειακή φαυλότητα, πόσο θράσος, πόση έλλειψη σεβασμού για όσους υποφέρουν, έκαναν την υγειονομική κρίση ευκαιρία αυτό είναι η λίστα Πέτσα», τόνισε ο κ. Τσίπρας.

Για τη Δικαιοσύνη: «Βλέπουμε η δικαιοσύνη να λοιδωρείται και να υπονομεύεται. Βλέπουμε μεγάλα σκάνδαλα όπως της Novartis και του ΚΕΕΛΠΝΟ να κουκουλώνονται και αντί να διωχθούν οι ένοχοι να διώκονται εκείνοι που προσπαθούν να τους ξεσκεπάσουν.

Η ταξική μεροληψία υπέρ των γνωστών ελίτ, η παραβίαση κάθε πολιτικού και ηθικού κανόνα για να διευκολυνθεί η διαπλοκή, οι ανάρμοστες σχέσεις οικονομικής ισχύος και πολιτικής εξουσίας βλέπουμε σήμερα να δίνουν ξανά τον τόνο στην πολιτική ζωή του τόπου. Ως αποτέλεσμα ένα επικίνδυνο θεσμικό ξεχαρβάλωμα βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη» είπε και τόνισε ότι «η λίστα Πέτσα είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα».

«Δεν πάει άλλο»

Δεν πάει άλλο. Καμιά επίκληση της πανδημίας, καμιά προπαγάνδα, καμιά επιχείρηση λάσπης, δεν πρέπει και δεν πρόκειται να μας κάνει να δεχτούμε ως κανονικότητα την επιδρομή της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Στο κράτος, στη δημοκρατία, στους θεσμούς, στα δημόσια ταμεία, στο εισόδημα και στη ζωή των πιο ευάλωτων, στα δικαίωμα των πολλών να θέλουν και να επιδιώκουν μια πιο δίκαιη κοινωνία και μια καλύτερη ζωή.

Καμιά καταστολή, κανένας νόμος κατά των διαδηλώσεων και του φρονήματος του λαού, καμιά δυσφημιστική εκστρατεία, και καμιά δικαστική δίωξη δεν πρόκειται να πτοήσει τον ΣΥΡΙΖΑ, την προοδευτική παράταξη, τους δημοκρατικούς πολίτες.

Το μήνυμα που σας ζητώ να εκπέμψουμε από αυτή τη συνεδρίαση είναι: Είμαστε εδώ. Ενωμένοι απέναντι στις επιθέσεις.

Για να αποτρέψουμε μαζί με το λαό, αυτό που εμφανίζουν ως αναπότρεπτο.

Είμαστε εδώ όχι για να λέμε ωραίες προτάσεις. Αλλά είμαστε εδώ για να ανατρέψουμε μαζί με την κοινωνική πλειοψηφία αυτό που σήμερα εμφανίζουν ως κανονικότητα και καταστρέφει τη κοινωνική πλειοψηφία.

Είμαστε εδώ όχι για να κάνουμε μόνο καλή αντιπολίτευση, αλλά για να προσφέρουμε υπηρεσία στο τόπο και στη κοινωνική πλειοψηφία.

Άρα είμαστε εδώ για να βάλουμε τα δυνατά μας ώστε να φύγει το συντομότερο αυτή η κυβέρνηση. Να φύγει πριν μετατρέψει τη χώρα σε οικογενειακή οφσορ, και σε δημοκρατία κρότου λάμψης.

Είμαστε εδώ για να αγωνιστούμε να ξαναφέρουμε τη χώρα σε τροχιά Δικαιοσύνης και προόδου. Παρόντες καθημερινά στη Βουλή, αλλά όχι μόνο στη Βουλή.

Παρόντες και παρούσες και στο δρόμο, στις κοινωνικές κινητοποιήσεις, παντού όπου οι πολίτες αντιστέκονται, διεκδικούν, διαδηλώνουν.

Γιατί είμαστε η Αριστερά που έμαθε να κυβερνάει, αλλά δεν ξέμαθε να παλεύει μαζί με τους εργαζόμενους, τη νεολαία, το λαό. Στο λαό ακουμπάμε, τον λαό εμπιστευόμαστε, από τον λαό αντλούμε δυνάμεις, με τον λαό βρίσκουμε τις απαντήσεις στο ΤΙ και στο ΠΩΣ μιας σύγχρονης δημοκρατικής Ελλάδας».

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Covid-19: Η παράσταση που αρχίζει!

Δημήτρης Μάρδας

Ο Covid-19 είναι υπαρκτός όπως ήταν και η Ισπανική γρίπη του 1918 και τόσες πανδημίες που πέρασαν και που πρόκειται να ζήσει ο πλανήτης στο μέλλον....

Δείτε όλο το άρθρο
Η αμφιλεγόμενη πολιτική του Μπάιντεν για την Ευρωπαϊκή Ένωση

Νότης Μαριάς

Η εκλογή Μπάιντεν αναμφίβολα ανακάτεψε την τράπουλα στη διεθνή πολιτική σκακιέρα. Οι διάφοροι διεθνείς παίκτες παγκόσμιοι και περιφερειακοί αναζητούν...

Δείτε όλο το άρθρο
Covid-19: Προστασία, πρόληψη και κατανάλωση!

Δημήτρης Μάρδας

Τoν Mάρτ ιο δεν διαθέταμε το τεστ για τον  Covid-19. Ο κόσμος όμως εξελίσσεται… Δυόμισι εκατομμύρια πολίτες, σχεδόν ο μισός πληθυσμός,...

Δείτε όλο το άρθρο
Το άθλημα της Δημοκρατίας και η θεμέλιος συμμετοχή όλων των πολιτών

Γεώργιος Εμ. Δημητράκης

Η Δημοκρατία είναι το Πολίτευμα όπου η εξουσία πηγάζει από τον Λαό, ασκείται από τον Λαό και υπηρετεί τα συμφέροντα του Λαού. Κεντρικό χαρακτηριστικό...

Δείτε όλο το άρθρο
Πώς θα μειωθεί το εργασιακό κόστος χωρίς να αγγίξουμε τους μισθούς

Δημήτρης Μάρδας

-Αν θέλουμε να διώξουμε ακόμη ένα μέρος των νέων Ελλήνων στο εξωτερικό –και δεν αναφερόμαστε μόνο στους επιστήμονες– ας εφαρμόσουμε τα όσα...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Opinion Poll (16-10-2020) Δημοσκόπηση της Opinion Pull 16/10/2020   Δείτε εδώ την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha (15-10-2020) Δημοσκόπηση της Marc για τον Alpha.Προβάδισμα ΝΔ με 19,7%   Δείτε εδώ την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
116 αιτήσεις από όλο τον κόσμο στην πρώτη φάση του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης

116 αιτήσεις από όλο τον κόσμο στην πρώτη φάση του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την ανάπλαση του Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης


Ψήφος εμπιστοσύνης από την παγκόσμια αρχιτεκτονική κοινότητα Τεράστια αποδοχή γνώρισε από την διεθνή αρχιτεκτονική κοινότητα η προκήρυξη του...


Δείτε θέμα και σχόλια