«Ηλεκτρική καρέκλα» η θέση του Π. Στασινού στη Βουλή – Δεν βρίσκεται αντικαταστάτης

🕔10/02/2012 - 13:31

Μεγάλο πρόβλημα έχει δημιουργηθεί στο ΠΑΣΟΚ από την παραίτηση του βουλευτή Άρτας Παύλου Στασινού, αφού… κανείς από τους επιλαχόντες δεν δέχεται να πάρει τη θέση του στη Βουλή, η οποία μοιάζει αυτή τη στιγμή με ηλεκτρική καρέκλα, καθώς ο αντικαταστάτης του κ. Στασινού θα βρεθεί άμεσα αντιμέτωπος με την ψηφοφορία για τα νέα μέτρα!

Ο πρώτος επιλαχών της εκλογικής περιφέρειας, είναι ο κ. Ιωάννης Παπαλέξης που είναι δήμαρχος Αρταίων και ο οποίος δεν δέχεται να πάει στη Βουλή. Μάλιστα, έστειλε και επιστολή προς τον Φ. Πετσάλνικο με την οποία υποβάλλει την παραίτησή του, από την ιδιότητα του αναπληρωματικού βουλευτή. Ακολουθεί ο κ. Χρήστος Γκόκας και έπειτα η κα Αναστασία Κατσαντούλα, για τους οποίους επίσης ακούγεται ότι θα αρνηθούν να πάρουν τη θέση! Σε περίπτωση που επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες και κανείς από τους επιλαχόντες δεν δεχτεί να πάρει τη θέση του κ. Στασινού στη Βουλή (η κα Κατσαντούλα είναι και η τελευταία επιλαχούσα), τότε θα πρέπει να γίνουν… εκλογές στη συγκεκριμένη εκλογική περιφέρεια, αν και κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί ότι θα βρεθούν… υποψήφιοι!

Σημειώνεται, ότι η παραίτηση του κ. Στασινού, έρχεται μόλις μια μέρα μετά την παραίτηση του υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, βουλευτή Ηλείας του Κινήματος, Γ. Κουτσούκου (για περισσότερες λεπτομέρειες, δείτε εδώ). 

 

«Μονόδρομος» η παραίτηση λέει ο Π. Στασινός

Στην επιστολή παραίτησης που έστειλε ο κ. Στασινός προς τον Πρόεδρο της Βουλής, αναφέρει ότι οδηγήθηκε στην κίνηση αυτή υπό το βάρος των επώδυνων μέτρων που ελήφθησαν στο πλαίσιο του νέου μνημονίου. Μάλιστα, φέρεται να αναφέρει ότι «οι ιδεοληπτικές εμμονές της τρόικας σε σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που βαθαίνουν την ύφεση και αυξάνουν τους ανέργους και τους φτωχούς, προβληματίζουν και ανησυχούν», ενώ τονίζει: «Η παραίτησή μου είναι μονόδρομος».

Ο κ. Στασινός είναι γιατρός χειρουργός με θητεία 20 ετών στο νοσοκομείο της Άρτας. Ενεργοποιήθηκε συνδικαλιστικά σαν φοιτητής και σαν γιατρός με το ΠΑΣΟΚ και στις εκλογές του 2007 ήταν υποψήφιος βουλευτής καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση.

 

«Όχι» στα μέτρα και από Χρ. Μαγκούφη – Μ. Αποστολάκη

Εν τω μεταξύ, την απόφασή του να μην ψηφίσει τα νέα μέτρα στη Βουλή ανακοίνωσε ο βουλευτής Τρικάλων του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Μαγκούφης. Ο κ. Μαγκούφης, πάντως, επέλεξε να κρατήσει την έδρα του και να μην παραιτηθεί από αυτή, γεγονός το οποίο δημιουργεί ερωτηματικά σε σχέση με το αν θα διαγραφεί από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ ή όχι.
Σε παρόμοια ανακοίνωση προχώρησε και η ανεξάρτητη βουλευτής Μιλένα Αποστολάκη, η οποία δήλωσε ότι θα καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση στην επικείμενη ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής την Κυριακή. Στη δήλωσή της η κα Αποστολάκη, αναφέρει:
«Έχοντας διαβάσει, όπως είχα χρέος, το μνημόνιο όπως επίσης και τις ρυθμίσεις του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Δημοσιονομικής Προσαρμογής, συνέβαλα με την ψήφο μου στην υιοθέτηση μιας σειράς πρωτόγνωρα σκληρών και ταυτόχρονα άδικων μέτρων με οριζόντιο τις περισσότερες φορές χαρακτήρα. 
» Η θετική μου ψήφος υπαγορεύτηκε από την πίστη ότι η εφαρμογή των συμφωνημένων, παρά τις αστοχίες και αδικίες που περιείχοντο στις απαιτήσεις των δανειστών, θα έσωζε άμεσα και οριστικά τη χώρα από τον κίνδυνο της χρεοκοπίας και της εξόδου από το ευρώ και ταυτόχρονα θα επέτρεπε την ανάληψη αναπτυξιακών πρωτοβουλιών ως αντίδοτου στην κλιμακούμενη ύφεση και ανεργία. 
» Οι ασυγχώρητες καθυστερήσεις όπως για παράδειγμα στον τομέα της συγχώνευσης ζημιογόνων οργανισμών, καθώς και οι μοιραίες αστοχίες, όπως για παράδειγμα στο ζήτημα της εργασιακής εφεδρείας σε συνδυασμό με σειρά λανθασμένων εκτιμήσεων της Τρόικας, οδήγησαν σε αλλεπάλληλες αποκλίσεις από τα συμφωνηθέντα χρονοδιαγράμματα και τις ανειλημμένες υποχρεώσεις. 
» Ως παρεπόμενο αποτέλεσμα αυτών ακολούθησε μια σειρά από νέα οριζόντια φορολογικά μέτρα, τη στιγμή που όλοι γνωρίζαμε ότι η φοροδοτική ικανότητα μισθωτών και συνταξιούχων είχε από καιρό εξαντληθεί και ότι η ύφεση βάθαινε επικίνδυνα. 
» Μετά από αυτόν τον διετή πλέον φαύλο υφεσιακό κύκλο, αλλά και την εκτίμηση που κάνει η ίδια η νέα δανειακή σύμβαση ότι λόγω των συμφωνηθέντων μέτρων και της επιδείνωσης του διεθνούς περιβάλλοντος θα σημειωθεί περαιτέρω συρρίκνωση της οικονομίας κατά 4-5% στη διετία 2012-2013, οι νέες απαιτήσεις των δανειστών προκειμένου να υπογραφεί η νέα σύμβαση και να εκταμιευθεί η επόμενη δόση, συνιστούν μια αδιέξοδη επανάληψη ενός σχεδίου εξόντωσης των αντοχών της ελληνικής κοινωνίας αλλά ταυτόχρονα και μια συνταγή διάλυσης της χειμαζόμενης οικονομίας μας, τη στιγμή που για μια ακόμη φορά απουσιάζει παντελώς η λήψη αναπτυξιακών μέτρων. 
» Η ψήφιση της νέας δανειακής σύμβασης δεν βάζει τέλος στο σενάριο χρεοκοπίας της χώρας. Διασφαλίζει προσωρινά μόνο την εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους καθιστώντας την ίδια στιγμή βέβαιη τη λήψη νέων επώδυνων μέτρων στο αμέσως προσεχές διάστημα. 
» Εξάλλου, τόσο στη συνοδευτική επιστολή όσο και στο κύριο κείμενο της σύμβασης υπάρχει ρητή δέσμευση για την υιοθέτηση νέων διορθωτικών μέτρων μεταξύ των οποίων συμπεριλαμβάνονται και στοχευμένες μειώσεις στους μισθούς του δημοσίου, στην περίπτωση που δεν επιτευχθούν οι στόχοι.
» Είναι ανυπόστατο πλέον το επιχείρημα ότι η ψήφισή της αποτρέπει τη χρεοκοπία της χώρας και για όλους αυτούς τους λόγους θα την καταψηφίσω στην επικείμενη ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής».

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Που πηγαίνουν τα πρώτα δισ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Νότης Μαριάς

Ψίχουλα για τους Έλληνες μικρομεσαίους Ο κύβος ερρίφθη για τον  Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, γνωστόν ως   Ευρωπαϊκό Ταμείο...

Δείτε όλο το άρθρο
Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ένα νέο Δικαστικό κτιριακό συγκρότημα

Νικόλαος Παπαδόπουλος

Πάνω στα ερείπεια των αρχαίων τειχών της Θεσσαλονίκης, κοντά στο σημείο όπου η παραθαλάσσια πλευρά των οχυρώσεων συμβαλλόταν με τη δυτική κτίστηκε,...

Δείτε όλο το άρθρο
Τρία σε ένα: Ένας πρύτανης, η υπουργός Παιδείας και τώρα κάποιος Πατέλης!

Αθανάσιος Πιτσιόρλας

Αξιότιμοι βουλευτές, Προσφάτως έστειλα επιστολή προς τον πρύτανη του Αριστοτέλειου για τις διδακτορικές διατριβές νομικής. Είναι ο πρύτανης που έβαλε...

Δείτε όλο το άρθρο
Ο ονειδισμός των επιστημόνων από κυβερνητικό στέλεχος

Νικόλαος Παπαδόπουλος

“Όχι απλώς δεν είναι απαραίτητο το διδακτορικό, αλλά είναι και κάτι το αρνητικό. Εγώ δηλαδή, δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό αν μου έκανε...

Δείτε όλο το άρθρο
Παιδεία, o μεγάλος ασθενής!

Δημήτρης Μάρδας

- T o εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι ίσως πολύ μεγαλύτερος ασθενής από ότι η οικονομία ή η εξωτερική μας πολιτική. Πολλά είναι τα ανοιχτά του μέτωπα,...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της ALCO για το OPEN (20-7-2021) Δημοσκόπηση της Alco για το Open. Προβάδισμα ΝΔ με 12.8%   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της MRB (8-7-2021) Δημοσκόπηση της MRB. Προβάδισμα ΝΔ με 10.9%   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Συνεδριάζει στη Θεσσαλονίκη η Κριτική Επιτροπή  του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού  για την Ανάπλαση

Συνεδριάζει στη Θεσσαλονίκη η Κριτική Επιτροπή του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την Ανάπλαση


Στη Θεσσαλονίκη βρίσκονται από χθες και συνεδριάζουν τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του Διεθνούς Αρχιτεκτονικού Διαγωνισμού για την Ανάπλαση του...


Δείτε θέμα και σχόλια