«Λεηλατείτε τη μεσαία τάξη για να έχει «κάβα» ο πρωθυπουργός για κάποια επιδόματα» είπε ο Αλ. Τσίπρας

🕔30/06/2022 - 13:34

Ομιλία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για τις ΑΠΕ στη Βουλή

«Εσείς λεηλατείτε τη μεσαία τάξη, 3,8 δισεκατομμύρια στο πεντάμηνο, και τους αδύναμους για να έχει κάποια «κάβα» ο πρωθυπουργός λίγο πριν από τις εκλογές να κάνει τον καλό με κάποια επιδόματα», κατηγόρησε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση κατά τη ομιλία του στη συζήτηση του νομοσχεδίου για τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ο κ. Τσίπρας ο οποίες ξεκίνησε την ομιλία του στηλιτεύοντας «τη ΙΧ εξωτερική πολιτική» του πρωθυπουργού στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, επιτέθηκε και σε ιδεολογικό επίπεδο τον κ. Μητσοτάκη λέγοντας: «Είστε περισσότερο αμοραλιστές και λιγότερο φιλελεύθεροι. Είστε μια κυβέρνηση χωρίς αρχές, χωρίς όραμα, χωρίς στρατηγικό προσανατολισμό για τη χώρα και την κοινωνία».

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αναφέρθηκε στις επιλογές της κυβέρνησης στον ενεργειακό τομέα τονίζοντας: «Νομίζω ότι δύο στοιχεία είναι αυτά που χαρακτηρίζουν την κυβερνητική διαχείριση της Νέας Δημοκρατίας και του κ. Μητσοτάκη. Η πρωτοφανής διαχειριστική αναποτελεσματικότητα και ανικανότητα, η καταστροφική επιπολαιότητα σε όσα αφορούν την κοινωνία και τη χώρα και, επιτρέψτε μου την έκφραση, η πανούργα, άκρως αποτελεσματική αλλά ξεδιάντροπη, θα έλεγα, προσκόλληση στην εξυπηρέτηση μεγάλων συμφερόντων αλλά και εκδουλεύσεων σε επιχειρηματικούς ομίλους, αλλά και σε κομματικούς αξιωματούχους. Και νομίζω ότι κυρίως το θέμα της συζήτησης, σήμερα, αλλά και το νομοσχέδιο επιβεβαιώνουν του λόγου το ασφαλές.

Κυβέρνηση των καρτέλ

Κύριοι της κυβέρνησης, είναι αλήθεια πως δεν πιστεύαμε ποτέ ότι εσείς θα αποφασίζατε να συγκρουστείτε με τα καρτέλ. Όμως, ότι θα καταλήγατε τελικά να συγκρουστείτε με όλους, προκειμένου να υπερασπιστείτε τα καρτέλ ούτε και αυτό είναι αλήθεια ότι το είχαμε φανταστεί. Και όταν λέω «με όλους», εννοώ με όλους, με την Κοινωνία των Πολιτών, με τους φορείς της επιχειρηματικότητας, με τους εκπροσώπους της αγοράς και των καταναλωτών, με τον Συνήγορο του Πολίτη, εσχάτως ακόμα και με τις Ανεξάρτητες Αρχές, αυτές που εσείς διορίσατε.

Σε μια χώρα στην οποία σοβεί η ακρίβεια και η αισχροκέρδεια φτάσαμε στο σημείο η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας να εκπέμπουν σήμα κινδύνου. Ποιοι; Επαναλαμβάνω, κύριε Σκρέκα, αυτοί που εσείς, η κυβέρνησή σας, διόρισε. Και δηλώνουν τι; Οι επικεφαλής των δύο αρχών δηλώνουν ότι δεν τους αφήνετε να κάνουν τη δουλειά τους, ότι τους αγνοείτε και τους παρακάμπτετε. Ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας καταγγέλλει ότι καταργούνται αποφάσεις της επιτροπής για την ιδιωτικοποίηση της “ΔΕΠΑ Υποδομών” και εξανίσταται που αποφασίσατε από το πουθενά να επιβαρύνετε με επιπλέον 300 εκατομμύρια τους καταναλωτές στους λογαριασμούς της ΔΕΗ, την ίδια στιγμή που εσείς ουσιαστικά προσπαθείτε να μας πείσετε ότι ελαφρύνετε τους πολίτες με τις αποφάσεις σας. Μάλιστα, αναφέρει ότι θα απευθυνθεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή για να βάλει φραγμό στην απαξίωση της Ανεξάρτητης Αρχής από την κυβέρνηση.

Και αναρωτιέμαι: τι καταστάσεις είναι αυτές; Τι δικαιολογεί αυτή την εμμονή, αυτή την εμμονή σας να συγκρούεστε με όλους, επαναλαμβάνω όχι με την αντιπολίτευση, αλλά με όλους και μάλιστα στο έδαφος μιας τέτοιας κοινωνικής κρίση; Η απάντηση που δίνουμε εμείς σε αυτό το ερώτημα, κύριε υπουργέ, είναι ξεκάθαρη. Έχετε επιλέξει να κάνετε τους προστάτες των καρτέλ, έχετε επιλέξει ξανά να συνταχθείτε με τις παρασιτικές μειοψηφίες απέναντι στο κοινωνικό σύνολο ή είστε εκεί μόνο και μόνο για να εγγυάστε ότι το παιχνίδι της αισχροκέρδειας θα συνεχιστεί απρόσκοπτα παρά την κοινωνική οργή, ενώ είστε και οι ενορχηστρωτές μιας μεγάλης διαρκούς απάτης εις βάρος του ελληνικού λαού. Και λέω τη λέξη «απάτη», διότι νομίζω ότι δεν υπάρχει άλλη λέξη στην πλούσια ελληνική γλώσσα για να περιγράψει ειδικότερα αυτό που επιχειρείτε να κάνετε μέσω αυτού του νομοσχεδίου με την περιβόητη «ρήτρα αναπροσαρμογής».

Για τη ρήτρα αναπροσαρμογής

Κύριε υπουργέ, θυμάστε, είχαμε αντιπαρατεθεί πολλές φορές μαζί σε αυτήν την Αίθουσα για τη ρήτρα προσαρμογής. Φωνάζουμε εδώ και έξι και παραπάνω μήνες για μια ρήτρα παράνομη, για μια ρήτρα ληστρική που είναι τρεις και τέσσερις φορές πάνω από το πραγματικό κόστος της ενέργειας που φορτώνει στον καταναλωτή αυτούσιο όλο το βάρος των υπερκερδών και των ουρανοκατέβατων κερδών των παραγωγών ενέργειας. Και τι μας λέγατε εδώ και έξι μήνες; Μας λέγατε ότι είμαστε λαϊκιστές, μας λέγατε ότι παρακινούμε τον κόσμο στο «δεν πληρώνω», ενώ έβγαιναν διάφοροι βουλευτές σας και έλεγαν ότι «το τζάμπα τελείωσε, να ξεχάσετε αυτά που ξέρατε». Αυτό μας λέγατε! Και τι έγινε τώρα ξαφνικά; Έγινε παράνομη η ρήτρα; Ξαφνικά έγινε ληστρική η ρήτρα; Ξαφνικά υιοθετήσατε την επιχειρηματολογία μας; Είστε τόσο μεγαλόψυχοι; Θα σπεύδαμε να το χειροκροτήσουμε, αλλά όχι βέβαια, δεν έγινε αυτό. Δεν είστε μεγαλόψυχοι. Πολιτικοί απατεώνες είστε! Πολιτικοί απατεώνες είστε!

Διότι ενώ επί έξι μήνες υπερασπιζόσασταν αυτή την παράνομη μεταφορά όλου του βάρους στον καταναλωτή, έρχεστε σήμερα όχι να καταργήσετε τη ρήτρα, αλλά να την αφαιρέσετε εικονικά από τους λογαριασμούς του καλοκαιριού και να την ενσωματώσετε στους κυμαινόμενους λογαριασμούς του φθινοπώρου. Την κρύβετε από τους λογαριασμούς και δεν θα αναγράφεται ως ρήτρα, για να μπορεί ο πολίτης να διεκδικεί το δίκιο του στην ελληνική δικαιοσύνη. Και παρά τις πιέσεις που ασκήσατε προκειμένου να γίνει πιλοτική δίκη, τελικά θα κριθεί η νομιμότητα της ρήτρας στα κανονικά δικαστήρια, στην κανονική διαδικασία, στην προβλεπόμενη. Και αναρωτιέμαι τι θα συμβεί εφόσον κριθεί παράνομη και καταχρηστική. Διότι εσείς τώρα νομοθετείτε για το από εδώ και στο εξής. Όμως, τι θα γίνει γι’ αυτά που συνέβησαν μέχρι τώρα; Τι θα γίνει για τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που επιβαρύνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις παρανόμως και ληστρικώς, όπως εσείς τώρα έρχεστε να υιοθετήσετε και να αποδεχθείτε με τη νομοθέτησή σας;

Έρχεστε, λοιπόν, με αυτή την απάτη να κρύψετε τη ρήτρα από τους λογαριασμούς, να μην την αναγράφετε ως ρήτρα, αλλά να συνεχίσετε να τη φορτώνετε στις πλάτες και στις τσέπες των καταναλωτών, των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων. Παίζετε με τις αντοχές, παίζετε με την υπομονή των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων μόνο και μόνο για να στήσετε στο πόδι ένα αφήγημα προεκλογικό δύο τριών μηνών μπας και σωθείτε.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Αντί να δρομολογήσετε το πώς θα επιστραφούν στην κοινωνία τα υπερκέρδη που μέχρι πριν από λίγους μήνες δεν παραδεχόσασταν ότι υπάρχουν -έτσι λέγατε και εσείς και ο Πρωθυπουργός και μετά παραδεχτήκατε ότι υπάρχουν και επιχειρήσατε με λογιστικές αλχημείες να τα μειώσετε-, εσείς εξαντλείτε τη δημιουργικότητά σας για το πώς θα τα κρύψετε και για το πώς θα αφαιμάξετε ακόμα περισσότερο την κοινωνία.

Για τη ΔΕΗ και τα golden boys

Αλήθεια, πού το θυμηθήκατε αυτό; Τι ευφυής έμπνευση ήταν αυτά τα 300 εκατομμύρια που θα δώσετε πίσω στη ΔΕΗ; Πώς το σκεφτήκατε; Δεν παίζεστε! Πραγματικά είστε φοβεροί! Λαγούς από το καπέλο και άσσους από το μανίκι βγάζετε! Θα φορτώσετε στους καταναλωτές 300 εκατομμύρια ζεστό χρήμα, για να αποζημιώσετε τη ΔΕΗ για τις μονάδες ντίζελ στα νησιά που κλείνουν από το 2004! Καμία κυβέρνηση από το 2004 δεν το σκέφτηκε αυτό! Το σκεφτήκατε εσείς, όμως, τώρα…

Άρα, λοιπόν, εδώ δείχνετε, κύριε υπουργέ, ότι το βασικό σας μέλημα μήνες τώρα που μαίνεται αυτή η αισχροκέρδεια, τα υπερκέρδη, τα ουρανοκατέβατα κέρδη, είναι μην τυχόν, πρώτον, ανακαλυφθεί, δεύτερον τους φορολογήσετε και, τρίτον, χάσουν τη δυνατότητα να μοιράζουν μερίσματα. Αυτό σας νοιάζει πιο πολύ απ’ όλα. Και δεν σας νοιάζει το γεγονός ότι υπάρχουν τούτη την ώρα συνταξιούχοι που παίρνουν λογαριασμούς που είναι πάνω από τις συντάξεις τους, επιχειρήσεις που δεν έχουν να πληρώσουν και θα κλείσουν, νοικοκυριά που αναγκάζονται να βγουν στον δανεισμό για να πληρώσουν λογαριασμούς της ΔΕΗ και των άλλων ιδιωτών παρόχων! Δεν σας νοιάζει αυτό!

Και θέλω να σας υπενθυμίσω κάτι σε σχέση με τη ΔΕΗ. Κοιτάξτε, η ΔΕΗ υποτίθεται ότι είναι η δημόσια επιχείρηση ηλεκτρισμού -δημόσια!- και στόχος της είναι η κοινή ωφέλεια. Στόχος της είναι να στηρίζει τους πολίτες, όχι να γίνονται οι πολίτες χορηγοί της, όχι να πλουτίζουν τα funds και να ροκανίζουν το δημόσιο χρήμα τα γαλάζια golden boys που τοποθετήσατε εκεί. Τα έχω ξαναπεί στη Βουλή αυτά και απαντήσεις δεν πήρα. Ξέρετε πόσο αυξήθηκαν οι αμοιβές της διοίκησης της ΔΕΗ επί των ημερών σας; Πείτε ένα νούμερο, ένα ποσοστό. Είναι 215%, κύριε Σκρέκα, οι αμοιβές που παίρνουν από το 2019 σε σχέση με τις αμοιβές που παίρνουν τα golden boys σήμερα, χωρίς να υπολογίζουμε τα 16 εκατομμύρια ευρώ μπόνους από αγορά μετοχών της εταιρείας και απόδοση στον εαυτό τους. Ε, βέβαια, έχουμε και έξοδα, είναι αλήθεια! Ξέρετε πόσο έχουν ανέβει οι τιμές των υλικών; Πώς να χτίσει ο άνθρωπος τη βίλα του στα νησιά του Αιγαίου; Έχουν και έξοδα. Είναι αλήθεια αυτό. Πρέπει να βρουν τρόπους. Δεν φτάνουν τα τριάντα χιλιάρικα το μήνα που είναι οι αμοιβές.

Και δεν απευθύνομαι στον κ. Σκρέκα τώρα. Απευθύνομαι σε εσάς, τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, διότι εσείς είστε τα κορόιδα. Εσείς είστε κορόιδα. Πόσα παίρνετε τον μήνα; Η αποζημίωσή σας πόσο είναι; Είναι 5.000 ευρώ. Αυτοί παίρνουν 30.000 ευρώ! Εσείς τρώτε το ξύλο όταν πηγαίνετε στις περιφέρειές σας γι’ αυτά που κάνουν αυτοί. Αυτοί δεν τρώνε κανένα ξύλο! Αυτοί χτίζουν σπίτια και εσείς τρώτε ξύλο για χάρη των επιλογών τους!

Οι μισοί από τους 158 δεν θα βγείτε στις επόμενες εκλογές. Το ξέρετε αυτό ή να σας το θυμίσω; Εκλογές με απλή αναλογική έχουμε. Τουλάχιστον οι μισοί δεν θα επανεκλεγείτε για χάρη του κ. Στάσση και των άλλων γαλάζιων golden boys, οι οποίοι θα συνεχίζουν να παίρνουν 30.000 τον μήνα!.

Θέλω, τέλος, να επαναλάβω ορισμένα πράγματα, γιατί έχει μεγάλη σημασία. Μας λέτε ότι δεν φταίνε ούτε οι ιδιωτικοποιήσεις της ΔΕΗ ούτε τα golden boys, ούτε η αισχροκέρδεια γιατί δεν υπάρχει αισχροκέρδεια, και ότι είναι διεθνής κρίση και εισαγόμενη. Αυτό μας λέτε. Αυτό είναι το επιχείρημα που έχετε από την αρχή μέχρι το τέλος, πρωί, μεσημέρι, βράδυ.

Επίσημα στοιχεία της Eurostat: Ενεργειακός πληθωρισμός: μέσος όρος Ευρωζώνης 39% από Μάιο 2021 σε Μάιο 2022, ενεργειακός πληθωρισμός Ελλάδας από Μάιο 2021 σε Μάιο 2022, 62%. Έχουμε 39% και 62%. Ο μέσος όρος είναι 39%, γιατί υπάρχουν και κάποιες χώρες που είναι πολύ μικρότερος στην Ευρωζώνη. Στην Ελλάδα είναι 62%. Ε, αυτή η διαφορά, κύριε Σκρέκα. Είναι αυτό που ονομάζουμε «ακρίβεια Μητσοτάκη». Είναι «ακρίβεια Μητσοτάκη» αυτό που βιώνει σήμερα η συντριπτική πλειοψηφία νοικοκυριών και επιχειρήσεων»...

«Όμως, επιτρέψτε μου σε αυτό το σημείο να πω και κάτι ακόμα. Η αισχροκέρδεια είναι διπλή. Είναι από τη μία των παραγωγών ενέργειας, ιδιωτών, ιδιωτικών εταιρειών και ημικρατικών αλλά με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια –έτσι δουλεύουν η ΔΕΗ και η ΔΕΠΑ- και από την άλλη υπάρχει και μια αμιγώς κρατική αισχροκέρδεια και είναι η αισχροκέρδεια του κράτους μέσα από τη φορολογία. Όταν έχουμε έναν πληθωρισμό να τρέχει με 11,5% και διατηρούμε στις ίδιες τιμές τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, τότε τα υπερκέρδη υπάρχουν και στα ταμεία του κράτους.

Διάβαζα χθες: 3,8 δισεκατομμύρια ευρώ παραπάνω τα φορολογικά έσοδα έναντι των στόχων στο πρώτο πεντάμηνο του 2022. Και βεβαίως, εάν αυτό ήταν απλά να συνέβαινε σε μια φυσιολογική ροή των πραγμάτων, θα ήταν επίτευγμα, αλλά όχι όταν γίνεται μέσα από την αφαίμαξη και τη λεηλασία της μεσαίας τάξης και των αδύναμων. Διότι οι έμμεσοι φόροι αυτούς χτυπάνε κυρίως. Και αφήστε τα φαιδρά επιχειρήματα ότι είναι άδικο να μειώσουμε τον ΦΠΑ στα τρόφιμα, στα βασικά είδη κατανάλωσης, στον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης, γιατί θα ελαφρυνθούν οι πλούσιοι. Αφήστε τα αυτά. Ένας πρωτοετής στην ΑΣΟΕΕ, σε μια οικονομική σχολή, το πρώτο πράγμα που μαθαίνει είναι ότι οι άμεσοι φόροι είναι αυτοί οι οποίοι χτυπάνε τους πλούσιους, τους ισχυρούς και οι έμμεσοι είναι αυτοί που χτυπάνε τους αδύναμους.

Έλεγα όμως ότι αυτό, κατά την άποψή μου, συνιστά μια διπλή αισχροκέρδεια και θέλω να αναρωτηθώ, κύριε Σκρέκα, διότι δεν πέρασαν πολλά χρόνια -τρία χρόνια πέρασαν- το βασικό επιχείρημά σας απέναντι στην οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, την περίοδο των μνημονίων όμως, ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί μια επιδοματική πολιτική, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως λέγατε τότε, από το ένα χέρι τα παίρνει και από άλλο χέρι τα δίνει.

Προσέξτε, όμως: η μεγάλη διαφορά είναι ότι εμείς τότε δεν αποφασίζαμε μόνοι μας. Εμείς τότε είχαμε την τρόικα. Είχαμε την τρόικα η οποία μας υποχρέωνε σε στόχους πολύ υψηλότερους, σε στόχους υπεραπόδοσης, για τους οποίους εμείς δίναμε μάχη διαπραγματευτική και να τους πείσουμε ότι είναι υπερβολικοί οι στόχοι που μας βάζετε, όμως αυτοί έβαζαν αυτούς τους στόχους. Εσείς ποιον έχετε;
Και το ερώτημά μου είναι: Η κυβέρνηση σήμερα έχει τρόικα πάνω από το κεφάλι της και ακολουθεί αυτήν την πολιτική; Έχει κάποιον να της επιβάλλει να κρατάει σε αυτό το ύψος τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης και τον Φόρο Προστιθέμενης Αξίας, κύριε Σκρέκα; Έχετε κάποιον που σας το επιβάλλει; Δεν είναι η χώρα σε καθεστώς αναστολής του Συμφώνου Σταθερότητας και σε ρήτρα διαφυγής σε σχέση με τα πλεονάσματα; Γιατί το επιλέγετε λοιπόν; Εσείς δεν ήσασταν που καταγγέλλατε την επιδοματική πολιτική; Γιατί εσείς το κάνατε εις διπλούν αυτό;

Εσείς λεηλατείτε τη μεσαία τάξη, 3,8 δισεκατομμύρια στο πεντάμηνο, και τους αδύναμους για να έχει κάποια «κάβα» ο πρωθυπουργός λίγο πριν από τις εκλογές να κάνει τον καλό με κάποια επιδόματα, με κάποια Fuel Pass, με κάποια επιδόματα τα οποία στην πραγματικότητα δεν κάνουν ούτε για «ζήτω». Αυτό λοιπόν, κατά την άποψή μου, είναι ανέντιμο»…..

Τι φιλελεύθεροι είστε εσείς; Θα μου επιτρέψετε λοιπόν να σας πω ότι είστε περισσότερο αμοραλιστές και λιγότερο φιλελεύθεροι. Είστε μια κυβέρνηση χωρίς αρχές, χωρίς όραμα, χωρίς στρατηγικό προσανατολισμό για τη χώρα και την κοινωνία. Ένα κράμα συντηρητισμού και τυχοδιωκτισμού που έχει κάνει το κράτος λάφυρο, που μοιράζει και μοιράζεται κρατικό χρήμα και υπηρετεί απαρέγκλιτα τις επιθυμίες μιας μικρής παρασιτικής ελίτ, σχεδόν της ίδιας που έχει τις μεγάλες ευθύνες για τη χρεοκοπία της χώρας το 2009 και που σήμερα έρχεται για να εκδικηθεί, να κάνει πλιάτσικο σε ό,τι έχει απομείνει και κυρίως, στα κονδύλια της ανάκαμψης και του Ταμείου Ανάκαμψης.
Γι’ αυτό λοιπόν θέλω να επαναλάβω κάτι που είπα και την προηγούμενη εβδομάδα. Ό,τι και να λέει η προπαγάνδα σας, νομίζω και εσείς το καταλαβαίνετε, το γνωρίζετε -οι βουλευτές σας σίγουρα, γιατί έχουν και το άγχος της επανεκλογής, μιας και δεν θα εκλεγούν οι μισοί από αυτούς- ο χρόνος σας τελειώνει».

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Η δημοκρατία κινδυνεύει, από τους κάθε είδους ευησυχασμούς.

Γιάννης Μαγκριώτης

Η μετεμφυλιακή περιορισμένη δημοκρατία , δεν μπόρεσε να γίνει δημοκρατία , δεν της το επέτρεψαν οι πολιτικές και οι κοινωνικές δυνάμεις του...

Δείτε όλο το άρθρο
Γιατί ο Μητσοτάκης έβαλε στη «μαύρη λίστα» τον Βενιζέλο;

Γιατί ο Μητσοτάκης έβαλε στη «μαύρη λίστα» τον Βενιζέλο; Στέλιος Κούλογλου Κλείδωμα Άρθρου:  Free Η «εξορία» του Βενιζέλου στη μαύρη λίστα των...

Δείτε όλο το άρθρο
Άλογα και γαϊδουράκια στην Ελλάδα: Ανύπαρκτη προστασία για τους ακούραστους εργάτες

anixneuseis

Ο αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών, Θανάσης Χελιώτης, μιλά στην «Κ» για τα άλογα και τα γαϊδούρια που το καλοκαίρι εργάζονται...

Δείτε όλο το άρθρο
Ρωσία: «Καρατομήθηκε» ο διοικητής του στόλου της Μαύρης Θάλασσας μετά τα πλήγματα στην Κριμαία

anixneuseis

Τα ουκρανικά πλήγματα στην Κριμαία οδήγησαν σε αλλαγή ηγεσίας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας. AP Photo 17.08.2022 • 19:58 UPD: 20:16   Ο...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Marc για το ΘΕΜΑ, 24-7-2022 Το εκλογικό σκηνικό δείχνει παγιωμένο, σύμφωνα  με νέα δημοσκόπηση της Marc για το "Θέμα". Σύμφωνα με την ανάλυση  της δημοσκόπησης οι... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Opinion Poll για tomanifesto (19-7-2022) Δημοσκόπηση της Opinion Poll για tomanifesto. Προβάδισμα ΝΔ με 8,9 %   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Η καθαρή ενέργεια, η βιώσιμη ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος “πρωταγωνιστούν” στο αφιέρωμα της Κυκλικής Οικονομίας στην 86η ΔΕΘ

Η καθαρή ενέργεια, η βιώσιμη ανάπτυξη και η προστασία του περιβάλλοντος “πρωταγωνιστούν” στο αφιέρωμα της Κυκλικής Οικονομίας στην 86η ΔΕΘ


Πιο επίκαιρο από ποτέ το αφιέρωμα της 86ης ΔΕΘ στην Κυκλική Οικονομία παρουσιάζει τις τελευταίες τεχνολογικές εξελίξεις, λύσεις και προϊόντα στο...


Δείτε θέμα και σχόλια