«Το Ν/Σ – τερατούργημα δεν θα εφαρμοστεί στην πράξη» είπε ο Δ. Κουτσούμπας

🕔09/07/2020 - 20:42

Τι είπε στη Βουλή ο ΓΓ του ΚΚΕ

«Γελιέστε αν νομίζετε ότι αυτό το τερατούργημα τελικά θα εφαρμοστεί. Όπως το βγάλατε έτσι και θα το ξαναβάλετε στα συρτάρια σας ακόμα και ως ψηφισμένο νόμο», ήταν το μήνυμα που έστειλε στην κυβέρνηση για το νομοσχέδιο για τον περιορισμό των διαδηλώσεων από το βήμα της Βουλής, ο Γ.Γ του ΚΚΕ

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας υποστήριξε ότι το «νομοσχέδιο έκτρωμα για τον περιορισμό των διαδηλώσεων, είναι η απόδειξη λοιπόν, σε ποιον θα σταλεί ο λογαριασμός των μέτρων: Στους εργαζόμενους, στο λαό. Ταυτόχρονα όμως αποτελεί και ομολογία της κυβέρνησης σας. Ομολογείτε την ανησυχία σας ότι οι εργαζόμενοι, οι μικροί επαγγελματίες, οι φτωχοί αγρότες, τα νέα παιδιά, δεν θα μείνουν με σταυρωμένα χέρια να μετράνε νέες απώλειες.
Το κύριο όμως είναι ότι το νομοσχέδιο για τον περιορισμό, ουσιαστικά την απαγόρευση των διαδηλώσεων, υπηρετεί το στρατηγικό σας στόχο. Αυτόν της υπεράσπισης ενός συστήματος που έχει χρεοκοπήσει, δεν μπορεί να δώσει διέξοδο στις ανάγκες του λαού.
Η αμφισβήτηση απέναντι στο σύστημα της εκμετάλλευσης μεγαλώνει κι αυτό δεν μπορεί να ανακόψει κανένας μηχανισμός ιδεολογικής χειραγώγησης. Ο προβληματισμός αλλά και η δράση για την αναζήτηση εναλλακτικής, θα μεγαλώνει.
Για αυτό εξοπλίζετε με νέα όπλα τη φαρέτρα σας. Για αυτό θέλετε να νομιμοποιήσετε μηχανισμούς και μέτρα που ήδη έχουν περάσει σε άλλες χώρες.
Κι αν εδώ καθυστέρησαν, αυτό έγινε χάρη στη μεγάλη συμβολή του οργανωμένου ταξικού κινήματος και του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.
Γι' αυτό ακριβώς, το τερατούργημα το οποίο ετοιμάζεστε σήμερα να νομιμοποιήσετε - φυσικά μόνο τυπικά – προβλέπει την εισαγωγή πιο εξελιγμένων και άρα πιο επικίνδυνων μηχανισμών κρατικής καταστολής και τρομοκρατίας.
Το νομοσχέδιο της ΝΔ στοχεύει σε κάθε ριζοσπαστική προοδευτική ιδεολογία και πράξη, φτάνοντας μάλιστα στο σημείο να βάζει στο ίδιο «τσουβάλι» τον ριζοσπαστισμό, με διάφορες υπαρκτές μορφές βίας, όπως είναι η ενδοοικογενειακή ή η ενδοσχολική βία.
Μάλιστα, προβλέπει τη σύσταση αρμόδιας υπηρεσίας - “Διεύθυνση Πρόληψης της Βίας” ονομάζεται – η οποία θα προωθεί την από - ριζοσπαστικοποίηση.
Τι σημαίνει αυτό;
Πως κατασκευάζετε, κύριοι της ΝΔ, έναν σύγχρονο ιδεολογικό κατασταλτικό χαφιεδίστικο μηχανισμό που θα παρεμβαίνει, από τα σχολεία μέχρι τα πανεπιστήμια, σε συνεργασία, με κρατικές και μη κρατικές αρχές.
Και για να έχουμε και το καλό ερώτημα: Ποιες είναι αυτές οι Μη Κρατικές Αρχές; Είναι ΜΚΟ και διάφορα ύποπτα ιδρύματα; Είναι εταιρείες παροχής ασφάλειας; Και τι ακριβώς θα κάνει ο μηχανισμός αυτός;
Η απάντηση είναι: Αυτός ο μηχανισμός θα έχει ως καθήκον του να συκοφαντεί, να ποινικοποιεί τη δράση όποιου αντιστέκεται, παλεύει, αμφισβητεί, συγκρούεται με τη σημερινή δικτατορία του κεφαλαίου.
Γιατί αυτή ακριβώς είναι ριζοσπαστική δράση η οποία σας ενοχλεί και με την οποία θέλετε να ξεμπερδεύετε».
Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Γ.Γ του ΚΚΕ είπε πως «η ποινικοποίηση της ριζοσπαστικής ιδεολογίας και πράξης, αποτελεί και επίσημη πολιτική της ΕΕ» που «βάζει στο ίδιο τσουβάλι τους φασίστες, τους φανατικούς ισλαμιστές και όσους παλεύουν για τη ριζική ανατροπή του σημερινού συστήματος»… «Μάλιστα πριν έξι μήνες αυτή η αντιδραστική ΕΕ, σε Ετήσια Έκθεσή της, κατέγραφε επίσημα ως κίνδυνο για την ασφάλεια, τις λαϊκές διαδηλώσεις διαμαρτυρίας. Θέλετε να σας θυμίσουμε τι ψηφίσατε; Γιατί ορισμένοι μας παριστάνετε πως έχετε πάθει αμνησία! Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ ψήφισαν υπέρ, ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε λευκό.
Να λοιπόν γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ στην κριτική τους στέκονται ΜΟΝΟ στις χουντικές αντιγραφές, αντιδρούν στις διατάξεις που βγάζουν μάτι για την αντιδραστικότητά τους, αφήνουν όμως στο απυρόβλητο τον ιδεολογικό πυρήνα αυτού του νομοσχεδίου, πάνω στον οποίο θεμελιώνονται όλα τα υπόλοιπα».
«Το τερατούργημα σας κύριοι της ΝΔ, βάζει όχι γενικά κανόνες στις συγκεντρώσεις όπως κοροϊδεύετε, αλλά νέους προκλητικούς αντιδραστικούς περιορισμούς, ξεπερνώντας κατά πολύ ακόμα και αυτούς που θέτει το ίδιο το Σύνταγμα σας και προηγούμενοι νόμοι σας!
Είναι ή δεν είναι πρόκληση να ορίζετε πως εξαρχής απαγορεύονται συγκεντρώσεις σε δημόσιες υπηρεσίες, υπουργεία κ.λπ., ενώ μπορεί να απαγορευτούν και σε άλλες περιπτώσεις, όπως όταν πραγματοποιούνται χωρίς γνωστοποίηση στις αρχές ή αν δεν συμμορφώνονται οι διαδηλωτές στους περιορισμούς;»

Για την αστική ευθύνη του διοργανωτή

Πέρα από όλα αυτά τα αντιδραστικά που περιέχει το νομοθετικό σας έκτρωμα, το πιο σοβαρό όμως είναι η αστική ευθύνη του “οργανωτή”, ο οποίος θα έχει την ευθύνη αποζημίωσης για τον οποιονδήποτε εισχωρήσει σε μια συγκέντρωση ή με αφορμή μια συγκέντρωση, εάν προκαλέσει ζημιές.
Δηλαδή τι μας λέτε;
Ότι ο οργανωτής, για παράδειγμα, ένα εργατικό σωματείο, ένας φοιτητικός σύλλογος, ένα μαθητικό συμβούλιο, δηλαδή ο πρόεδρος του σωματείου, του φοιτητικού συλλόγου, του 15μελούς μαθητικού συμβουλίου, θα έχει την ευθύνη για τις όποιες ζημιές μπορεί να προκαλέσουν οι διάφοροι μπαχαλάκηδες, δηλαδή οι λεγόμενοι «γνωστοί – άγνωστοι» προβοκάτορες; Δηλαδή οι «γνωστοί» στους κρατικούς μηχανισμούς, για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.
Και τι δηλαδή θα κάνετε; Θα τυλίγετε σε μια κόλλα χαρτί αγωνιστές και θα τους σέρνετε στα δικαστήρια; Για να αποδείξουν τι ακριβώς δηλαδή; …
Πολύ απλά, στρώνετε εσείς το χαλί στα προβοκατόρικα στοιχεία που μπορεί να προκαλέσουν επεισόδια σε μια συγκέντρωση με σκοπό βέβαια, είτε να διαλυθεί η συγκέντρωση, είτε να εξοντωθούν ηθικά και οικονομικά οι διοργανωτές, οι οποίοι σύμφωνα με το νομοσχέδιό σας, έχουν την αντικειμενική ευθύνη για την προβοκατόρικη δράση αυτών των στοιχείων.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Συμφωνία Ελλάδας-Αιγύπτου, δεν κλείνουμε τα μάτια στην πραγματικότητα, γιατί σύντομα θα μας εκδικηθεί

Γιάννης Μαγκριώτης

Οι ψεύτικοι πανηγυρισμοί και η εύκολη αισιοδοξία, είναι εξίσου επικίνδυνες συμπεριφορές με την εύκολη και διαρκή απαισιοδοξία. Ο Έλληνας υπουργός...

Δείτε όλο το άρθρο
Κρατικές προμήθειες: Και όμως μπορούν να ωθήσουν την εγχώρια παραγωγή

Δημήτρης Μάρδας

Το 1993 με την ολοκλήρωση της Ενιαίας Αγοράς της ΕΕ, ένα σύνολο από τέσσερεις Οδηγίες επιδίωκαν να ρυθμίσουν την αγορά των κρατικών προμηθειών των...

Δείτε όλο το άρθρο
Tα ΜΜΕ ο covid-19 και η Ικαρία

του Νάσου Μπράτσου Έντονες συζητήσεις και ανησυχία έχει δημιουργήσει στον τοπικό πληθυσμό, αλλά και στους παραθεριστές στην Ικαρία, τόσο η εμφάνιση...

Δείτε όλο το άρθρο
H Kίνα & ο κόσμος: Δύσκολη ισορροπία με την Ευρώπη

Με το να βρίσκονται στη μέση της αντιπαράθεσης Κίνας-ΗΠΑ, πολλές χώρες της Ευρώπης αναζητούν μια ενδιάμεση οδό, ώστε ούτε τα εθνικά τους συμφέροντα...

Δείτε όλο το άρθρο
Το ματς του θανάτου – Ουκρανία 1942: Ο αετός του Γ΄ Ράιχ «ξεπουπουλιάζεται» στο γήπεδο

Tην περίοδο της γερμανικής κατοχής στην Ευρώπη, υπήρξαν περιπτώσεις που οι ναζί ενθάρρυναν τη διοργάνωση αθλητικών διοργανώσεων για τους δικούς τους...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα (6/7/2020) Στη δημοσκόπηση της Marc, η ΝΔ προηγείται 21,5 εκατοστιαίες μονάδες έναντι ΣΥΡΙΖΑ. Στην πρόθεση ψήφου λαμβάνει το 42%, ο ΣΥΡΙΖΑ το 20,5%, το ΚΙΝΑΛ το... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Opinion Poll (6/7/2020) Στη δημοσκόπηση της OPINION POLL , η ΝΔ συγκεντρώνει το 41,2% στην πρόθεση ψήφου, έναντι του 20,7% που συγκεντρώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Πολιτικο-οικονομικό φόρουμ από τη ΔΕΘ-Helexpo τις ημέρες της 85ης ΔΕΘ

Πολιτικο-οικονομικό φόρουμ από τη ΔΕΘ-Helexpo τις ημέρες της 85ης ΔΕΘ


Η διαφύλαξη της Δημόσιας Υγείας ξεπερνά κάθε οικονομική διάσταση και στο πλαίσιο αυτό η 85η ΔΕΘ δεν θα πραγματοποιηθεί αυτόν τον Σεπτέμβριο. Όμως ο...


Δείτε θέμα και σχόλια
Νέα Φορέων Δημοσίου
Δείτε περισσότερα...