Βουλή: Δεκτές οι αλλαγές στη ρύθμιση για τους συμβασιούχους - «Μπορούν να αυξηθούν οι 2.500 θέσεις»

🕔27/06/2017 - 16:36

Δεκτή κατά πλειοψηφία έγινε το απόγευμα της Τρίτης από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών για τους συμβασιούχους στην αποκομιδή απορριμμάτων που είχε κατατεθεί στο αθλητικό νομοσχέδιο. Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ, ΑΝΕΛ, ενώ την καταψήφισαν ΝΔ, Δημοκρατική Συμπαράταξη, ΚΚΕ και Ποτάμι. Η Χρυσή Αυγή και η Ένωση Κεντρώων δήλωσαν «παρών».

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Ολομέλεια, η κυβέρνηση δέχθηκε τα πυρά των κομμάτων της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της στο ζήτημα με τους συμβασιούχους.

Καταθέτοντας το μεσημέρι της Τρίτης τις βελτιωτικές αλλαγές της κυβέρνησης για τους συμβασιούχους, ο υπουργός Εσωτερικών, Π. Σκουρλέτης, διαβεβαίωσε ότι η ρύθμιση του υπουργείου για τον διαγωνισμό των συμβασιούχων στην καθαριότητα των ΟΤΑ είναι σύμφωνη με το Σύνταγμα, το Ελεγκτικό Συνεδρίου και ταυτοχρόνως είναι κοινωνικά αποδεκτή.

Σύμφωνα με τις αλλαγές, που κατατέθηκαν μετά από τη συνάντηση που έγινε στο Μαξίμου μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, και αντιπροσωπείας της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στο διαγωνισμό δεν προσδιορίζεται το όριο ηλικίας των συμμετεχόντων καθώς -όπως εξήγησε ο υπουργός Εσωτερικών- με αυτό τον τρόπο εργαζόμενοι που βρίσκονται στο όριο της συνταξιοδότησης και έχουν δουλέψει αρκετά χρόνια -ακόμη κι αν δεν εργάστηκαν συνεχόμενα- στην ΤΑ, δεν αποστερούνται της μοριοδότησης.

«Κατά τα άλλα, ο διαγωνισμός αυτός είναι ανοιχτός» ανέφερε ο κ. Σκουρλέτης και κάλεσε την ΝΔ να συμφωνήσει, τουλάχιστον στο τόσο μεγάλο αυτό ζήτημα, που άπτεται, αφενός του μέλλοντος ανθρώπων, αφετέρου σχετίζεται υπό τις παρούσες συνθήκες, με την δημόσια υγεία.

Ωστόσο, ο υπουργός Εσωτερικών, κατηγόρησε την ΝΔ, ότι ετοιμάζεται - κατά την συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ- να μην υιοθετήσει την πρόταση του προέδρου για αναστολή της απεργίας.

Ο υπουργός Εσωτερικών κατηγόρησε την ΝΔ, ότι ετοιμάζεται -κατά την συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής της ΠΟΕ-ΟΤΑ- να μην υιοθετήσει την πρόταση του προέδρου για αναστολή της απεργίας. «Επιλέγετε αυτή την στιγμή, χάριν της ομηρίας σας σε ιδεοληπτικές απόψεις, να βυθίζετε η χώρα στα σκουπίδια για να παραδώσετε τον τομέα αυτό στα κερδοσκοπικά συμφέρονται που υπηρετείτε» είπε προς την αξιωματική αντιπολίτευση.

Ο κ. Σκουρλέτης εξαπέλυσε επίθεση στη ΝΔ σημειώνοντας: «Λέτε καμία πρόσληψη και να συνεχιστεί το καθεστώς που υπάρχει, για να βάλετε δικούς σας ανθρώπους να φέρουν ιδιωτικές εταιρείες». «Θέλετε απολυμένους 6.100 ανθρώπους; Θέλετε μόνιμες θέσεις εργασίας μέσα από έναν ανοιχτό διαγωνισμό που όμως πρέπει να λαμβάνει υπόψη του και την εμπειρία των ανθρώπων που δουλεύουν μέχρι τώρα; Αφήστε τις υπεκφυγές».

Διευκρίνισε ότι με την τροπολογία δίδεται η δυνατότητα στην Αυτοδιοίκηση, με τα μέσα που διαθέτει, να μην υπάρξει κάποιο κενό και να οδηγηθούμε σε νέες συμβάσεις για όσο διάστημα θα πρέπει να γίνει το αυτονόητο: Δηλαδή, μόνιμες και σταθερές θέσεις στην καθαριότητα, με βάση την νομοθεσία και με βάση τα αιτήματα που θα καταθέσουν οι Δήμοι.

Ο περιορισμός που υπάρχει είναι τα ανταποδοτικά έσοδα, μέσα από τα οποία πληρώνονται αυτές οι υπηρεσίες και πρέπει να καλύπτουν τον προϋπολογισμό των εργαζόμενων, εξήγησε ο υπουργός.

Ο κ. Σκουρλέτης συμπλήρωσε ότι οι δήμαρχοι έχουν την δυνατότητα, μέσα από τους Οργανισμούς -που τους δίνεται η δυνατότητα να επικαιροποιήσουν- να καταθέσουν τις ανάγκες τους και διευκρίνισε πως ξεκινάμε καταρχήν με 2.500 θέσεις εργασίας. «Μπορούν να γίνουν πολλές παραπάνω» ανέφερε ο υπουργός και προσέθεσε πως δίνεται η δυνατότητα, μέσα από γρήγορες αξιολογήσεις των νέων οργανισμών, επιτέλους να μπει ένας τέλος σε αυτό το θολό τοπίο.

 

 

ΝΔ: Φωτογραφική προκήρυξη

Της ομιλίας του κ. Σκουρλέτη προηγήθηκε τοποθέτηση του βουλευτή της ΝΔ, Γ. Γεωργαντά, κατά την οποία είπε ότι η προκήρυξη του διαγωνισμού είναι κλειστή και φωτογραφική, ενώ δεν γίνεται κανένας λόγος για τα δεδουλευμένα των εργαζόμενων έως τώρα.

«Παρατύπως εγκλωβίζει τους Δήμους και μεταφέρει το πρόβλημα» είπε ο κ. Γεωργαντάς και ζήτησε να γίνει δεκτή η τροπολογία της ΝΔ, για την καταβολή των δεδουλευμένων των εργαζόμενων στην καθαριότητα.

 

 

Μαζικά πυρά κατά της κυβέρνησης

Κατά τη συζήτηση στη Βουλή, η κυβέρνηση δέχθηκε τα πυρά της αντιπολίτευσης για τους χειρισμούς της στο θέμα με τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, Μάκης Βορίδης, αναφερόμενος στην τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών που έχει κατατεθεί στο αθλητικό νομοσχέδιο, το οποίο συζητείται και θα ψηφιστεί σήμερα, μίλησε για απολύτως φωτογραφική τροπολογία που αφορά την πελατειακή τακτοποίηση, όπως είπε, συγκεκριμένων ανθρώπων, προκαλώντας την αντίδραση του αρμόδιου υπουργού Πάνου Σκουρλέτη.

Ειδικότερα, ο κ. Βορίδης υποστήριξε πως και η νέα τροπολογία θα δημιουργήσει εμπλοκή και ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο δεν θα είναι θετικό, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «κλείνει το μάτι» για μια ακόμα φορά στους συμβασιούχους στην καθαριότητα, για να ικανοποιήσει μικροκομματικά συμφέροντα:

«Θα εκπέσει η διάταξη αυτή. Πάλι τους ξανακοροϊδεύετε. Δεν υπάρχει περίπτωση να περάσει. Γιατί κάτω από το καθεστώς πιέσεων, να αφορά μόνο αυτούς τους συμβασιούχους και όχι άλλους; Βάζετε απέναντι σας τους άλλους. Γιατί αυτοί οι συγκεκριμένοι που πήραν δύο οχτάμηνα να έχουν αυτό το συγκεκριμένο προνόμιο να αποκλείσουν τους υπόλοιπους;».

Ακόμη, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέφερε πως δεν είναι η ΝΔ που παράτεινε τις συμβάσεις, αλλά η τωρινή κυβέρνηση: «Πρώτα ο κ. Βερναρδάκης και μετά η κ. Γεροβασίλη. Εμείς σας λέγαμε ότι είναι αντισυνταγματικό, θα δημιουργήσει εμπλοκή. Δεν μας ακούσατε τότε, δεν ακούτε και τώρα».

Ο κ. Βορίδης πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν κάλεσε τους δήμους να κάνουν τα οργανογράμματα, ώστε, όπως είπε, «να πάμε σε μια εύκολη και καθαρή λύση».

Πρόσθεσε ότι οι δήμοι θα πρέπει να βάλουν τις προϋποθέσεις για την κάλυψη των οργανικών θέσεων, σημειώνοντας ότι με την τροπολογία που φέρνει η κυβέρνηση, από τις 2.500 που θα προσληφθούν σε σύνολο 10.000 εργαζομένων στην καθαριότητα, θα μείνουν απέξω 7.500 εργαζόμενοι.

Παράλληλα επισήμανε πως το άρθρο 61 λέει, ότι αν ο δήμος το επιθυμεί και αποφασίσει το Διοικητικό Συμβούλιο με 50 συν 1 και αιτιολογήσει την απόφαση, μπορεί να αποφασίσει να αναθέσει την καθαριότητα σε ιδιώτες. «Πρέπει να εμπιστευτούμε την Αυτοδιοίκηση. Να υπάρχουν οι νομικές δυνατότητες των Δήμων να αποφασίζουν. Εσείς όμως τους θέλετε εγκλωβισμένους στην καταστροφή και στο χάος για να κάνετε ρυθμίσεις και να εμφανίζεστε ως σωτήρες» συμπλήρωσε.

Κλείνοντας, ο κ. Βορίδης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είναι όμηρος των καταστάσεων που ίδια δημιούργησε, με ανέφικτες υποσχέσεις προς τους εργαζόμενους στην καθαριότητα.

Απαντώντας ο Πάνος Σκουρλέτης αντέτεινε ότι η αντιπολίτευση προσπαθεί να δώσει την εντύπωση ότι η κυβέρνηση πάει να επιβάλει νέους κρατικούς υπαλλήλους, ενώ καταλόγισε στη ΝΔ νεοφιλελεύθερο δογματισμό.

Παράλληλα, απαντώντας στο ερώτημα του κ. Βορίδη, γιατί δεν έκανε δίμηνες ή επτάμηνες συμβάσεις, επεσήμανε ότι αυτό έρχεται σε αντίθεση με το σκεπτικό του Ελεγκτικού Συνεδρίου, που λέει ότι πέρα από συγκεκριμένες περιπτώσεις παραθεριστικών περιοχών, οι προσλήψεις πρέπει να καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

«Το άρθρο 61 λέει ότι πρέπει προηγουμένως να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες και αν οι Δήμοι δεν μπορούν να καλύψουν τις θέσεις, τότε μπορούν να προσφύγουν σε ιδιώτες για τα σκουπίδια» επεσήμανε ο κ. Σκουρλέτης και συμπλήρωσε: «Αυτές οι υπηρεσίες είναι πλήρως ανταποδοτικές. Γι΄ αυτό συμφωνήσαμε να εξαιρούνται από τον κανόνα ένα προς 4. Με το παράλληλο πρόγραμμα εξαιρούσαμε από τον κανόνα των προσλήψεων την καθαριότητα».

Απορρίπτοντας τις κατηγορίες του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάση Θεοχαρόπουλου, ότι η κυβέρνηση φέρνει στο παρά πέντε αλλαγές, ο κ. Σκουρλέτης αντέτεινε ότι «και στο παρά πέντε και στο και πέντε επιβάλλεται η κυβέρνηση, όταν υπάρχουν τέτοια προβλήματα, να έχει αντανακλαστικά και να δίνει λύσεις». «Εσείς δυστυχώς συναγωνίζεστε να γίνετε πιο αυθεντικοί από τους νεοφιλελεύθερους» συμπλήρωσε ο υπουργός Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι κανένας αιφνιδιασμός δεν υπήρξε.

Απαντώντας στις επικρίσεις της αντιπολίτευσης για το θέμα της μοριοδότησης, υποστήριξε ότι αφορά όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό και επεσήμανε ότι κριτήριο δεν είναι μόνο όσοι είχαν οχτάμηνες συμβάσεις, αλλά και άλλα, όπως η ανεργία, που έχει περισσότερα μόρια όπως είπε, και οι πολύτεκνοι.

«Την ευθύνη την έχει το ΑΣΕΠ, άρα το επιχείρημα δεν ευσταθεί ότι πρόκειται περί κλειστού φωτογραφικού διαγωνισμού» τόνισε, ενώ κατέληξε λέγοντας: «Πρόκειται για μια πρόταση που προσπαθεί τη δεδομένη στιγμή να προκρίνει τη βέλτιστη λύση. Δεν υποχρεώνει τους δημάρχους, αλλά δίνει διέξοδο και κυρίως βάζει τα πράγματα σε σωστή βάση, προωθώντας μόνιμες σταθερές βάσεις. Αφήστε τα επιχειρήματα που προσφέρουν μόνο στο να προωθήσετε την εμμονή σας να παραδώσετε τη διαχείριση των σκουπιδιών σε ιδιώτες, γι΄ αυτό αρνείστε την παράταση των συμβάσεων».

Από την πλευρά του, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επί δυόμιση χρόνια εμπαίζει τους συμβασιούχους στην καθαριότητα και ότι εξακολουθεί να επιμένει σε μια πελατειακή λογική, που είναι κατώτερη των περιστάσεων.

«Η λύση που θα δοθεί πρέπει να είναι μέσω ΑΣΕΠ, με διαφάνεια και αξιοκρατία. Εμείς δεν έχουμε ιδεοληπτικές εμμονές. Εσείς καμώνεστε και δίνετε κάλπικες υποσχέσεις, αγνοώντας κάθε νομιμότητα. Με κουτοπόνηρες λογικές εξακολουθείτε να οδηγείτε σε ταλαιπωρία τους ανθρώπους αυτούς, από την πρώτη μέρα της θητείας σας» ανέφερε ο κ. Θεοχαρόπουλος.

«Πρέπει να καταλάβετε ότι η κατάσταση απαιτεί σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Οι Δήμοι πρέπει να συνεργαστούν, οφείλουν να το κάνουν. Όμως δεν μπορούμε με παλαιοκομματικές λογικές να επιβάλουμε καταστάσεις. Για τη Δημοκρατική Συμπαράταξη πρέπει το θέμα της καθαριότητας να τεθεί ως προτεραιότητα» κατέληξε.

Για κοροϊδία τόσο των συμβασιούχων στη καθαριότητα όσο και του ελληνικού λαού, έκανε λόγο ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης. «Η παράταση των συμβάσεων μέχρι το 2018, αφορά μόνο τους εργαζόμενους που οι Δήμοι θα τους καλύψουνε με οργανικές θέσεις, αφού τις καταθέσουν στο ΑΣΕΠ για τον διαγωνισμό. Αν δεν υπάρχουν όμως οργανικές θέσεις, δεν θα παραταθεί και η σύμβασή τους» υπογράμμισε ο κ. Κατσώτης και πρόσθεσε:

«Οι οργανικές θέσεις των Δήμων έχουν καρατομηθεί από τις μνημονιακές δεσμεύσεις, ενώ για να αποφασίσει ο Δήμος ότι θέλει οργανικές θέσεις για την καθαριότητα, θα πρέπει να έχει έγκριση της οικονομικής επιτροπής, με αιτιολογημένη απόφαση που θα ανταποκρίνεται στις πιστώσεις του προϋπολογισμού. Αυτή είναι η κοροϊδία της κυβέρνησης με τη παράταση των συμβάσεων».

«Δεν μπορεί να ανανεώνουμε συμβάσεις για να κάνουμε πελατάκια. Πρέπει να είμαστε ειλικρινείς και να μην κάνουμε μαϊμουδιές, ενώ εμείς είμαστε και καινούργιοι και καλύτεροι απατεώνες από τους προηγούμενους» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός. Παράλληλα, πρότεινε να βρεθεί ένας μέσος δρόμος και να διαχειριστούν οι Δήμοι τα απορρίμματα τους.

Έντονα επικριτική τόσο για τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο θέμα των συμβασιούχων όσο και στην αυταρχική λογική, όπως είπε, με την οποία νομοθετεί, ήταν και η εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου.

Ο ανεξάρτητος βουλευτής Χάρης Θεοχάρης από την πλευρά του είπε πως δεν είναι δυνατόν ο κ. Σκουρλέτης να φέρνει στη Βουλή νόμους αντισυνταγματικούς.

 

 

 

 

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Παγκόσμιο Κύπελλο Μπάσκετ 2019: Οι καλύτερες στιγμές του Νικ Καλάθη (photos+video)

10/09/2019 - 13:20:52 -

Πλήρης ταύτιση Μητσοτάκη – Αναστασιάδη για το Κυπριακό

10/09/2019 - 13:19 - Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, είχε σήμερα, Τρίτη 10...

Google: Με 5 ευρώ αποκτάς πρόσβαση σε πλήθος επί πληρωμή εφαρμογών και παιχνιδιών για το Android smartphone σου

10/09/2019 - 13:17:55 -

Εγκρίθηκε ο διορισμός των Ν. Ταχιάου και Ν. Κουρέτα στην Αττικό Μετρό

10/09/2019 - 13:04 - Εγκρίθηκε, κατά πλειοψηφία, από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής ο διορισμός του Νίκου Ταχιάου και...

Οι νέοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ μαθαίνουν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες

10/09/2019 - 12:37 - Για τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες, τον κανονισμό λειτουργίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας...

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Τι δεν αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ για το μεταναστευτικό

Νότης Μαριάς

Στις 6 Αυγούστου δημοσιεύσαμε άρθρο μας με τίτλο «άμεση αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου εδώ και τώρα για λόγους εθνικής ασφάλειας» καθώς ήταν για...

Δείτε όλο το άρθρο
Η Νέα Κεντροαριστερά, ο Αλέξης Τσίπρας και… Οικολογία-Ανάπτυξη- Στήριξη

Η Νέα Κεντροαριστερά, ο Αλέξης Τσίπρας και… Οικολογία-ΑνάπτυξηΦώτης Κιζάκης Ποιος θα είναι ο Αλέξης Τσίπρας της νέας εποχής; Πως θα προσεγγίσει η...

Δείτε όλο το άρθρο
ΣΥΡΙΖΑ, η πορεία προς ένα δυναμικό και ρηξικέλευθο συνέδριο;

ΣΥΡΙΖΑ, η πορεία προς ένα δυναμικό και ρηξικέλευθο συνέδριο;Νίκος Αλατάς Την 26η του Μάη στις ευρωεκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα υποστεί μια εξαιρετικά «βαριά»...

Δείτε όλο το άρθρο
Το δικαίωμα στη στέγη

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη Η αγγελία κυκλοφόρησε πρόσφατα σε προάστιο της βορειοανατολικής Αττικής: γκαρσονιέρα πρώτου ορόφου ενοικιάζεται στην τιμή των...

Δείτε όλο το άρθρο
3ος Κολυμβητικός Μαραθώνιος –Ο γύρος της Θύμαινας με 18χλμ κολύμβησης

Νάσος Μπράτσος

του Νάσου Μπράτσου Μία εξαιρετική αθλητική διοργάνωση, που ταυτόχρονα προβάλλει και το νησί, θα διεξαχθεί για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στο νησί της...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Public Issue (5-7-2019) - πολιτικό βαρόμετρο Πολύ μεγάλη διαφορά υπέρ της ΝΔ, που φτάνει ακόμη και τις 15,5 ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για τις εκλογές της... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Rass για το Action24 (5-7-2019) Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ για τις εκλογές της Κυριακής δείχνει ακόμη μια δημοσκόπηση . Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση που έγινε από την... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
«Έσπασε τα κοντέρ» η χθεσινή επισκεψιμότητα της 84ης ΔΕΘ

«Έσπασε τα κοντέρ» η χθεσινή επισκεψιμότητα της 84ης ΔΕΘ


Κορύφωση της κίνησης και του ενδιαφέροντος το τελευταίο Σαββατοκύριακο της Έκθεσης. Εντυπωσιακή η χθεσινή συναυλία της Ελένης Φουρέιρα. Το δεύτερο...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο Πεδίο συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας - διαδηλωτών πάλι το κέντρο του Χογκ Κογκ Πεδίο συγκρούσεων μεταξύ αστυνομίας - διαδηλωτών πάλι το...

Πεδίο συγκρούσεων πάλι το κέντρο του Χογκ ΚογκΗ αστυνομία του Χονγκ Κονγκ χρησιμοποίησε σήμερα αντλίες νερού...

Νέα Τεχνολογίας Google Pixel 4XL: Σε όλο του το μεγαλείο (φωτογραφίες): Επιβεβαιώνονται τα τεχνικά χαρακτηριστικά Google Pixel 4XL: Σε όλο του το μεγαλείο (φωτογραφίες):...

Το Pixel 4 XL ποζάρει σε νέες πραγματικές φωτογραφίες σήμερα, οι οποίες απεστάλησαν στο theverge.com. Ήδη το...

Κύπρος - Ειδήσεις Συνεργασία ΟΗΕ με Ε/κ και Τ/κ πλευρά για το συμβάν στη Λύση Συνεργασία ΟΗΕ με Ε/κ και Τ/κ πλευρά για το συμβάν στη Λύση

Τα Ηνωμένα Εθνη συνεργάζονται με τις δύο πλευρές για το ζήτημα που προέκυψε με την υποστολή της τουρκικής...

Ειδήσεις υγείας Κικίλιας: Λιγότερο από 5 μήνες θα διαρκούν οι διαδικασιές προσλήψεων στα νοσοκομεία Κικίλιας: Λιγότερο από 5 μήνες θα διαρκούν οι διαδικασιές...

Τη δέσμευση του ότι οι προσλήψεις στο χώρο της υγείας θα προχωρήσουν με πιο γοργούς ρυθμούς εξέφρασε σήμερα ο...

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Πρωταγωνιστής της σειράς «Γυναίκα χωρίς όνομα» θα γίνει μπαμπάς – Η ανακοίνωση στο Instagram Πρωταγωνιστής της σειράς «Γυναίκα χωρίς όνομα» θα γίνει...

H αποκάλυψη έγινε με μια φωτογραφία κι ένα μήνυμα στο Instagram.

Νέα για αυτοκίνηση MotoGP Misano - Σκηνικό Rossi vs Marquez: Πίσω από τις γραμμές! MotoGP Misano - Σκηνικό Rossi vs Marquez: Πίσω από τις...

MotoGP Misano - Σκηνικό Rossi vs Marquez: Πίσω από τις γραμμές! Έχετε βγάλει μαχαίρια και τα ακονίζετε...

Αγροτικά Νέα 30 startups 4ο  Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας 30 startups 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής...

Επενδυτές, αγρότες και περισσότερες από 30 startups από κάθε γωνιά του πλανήτη συμμετείχαν στο 4ο ...

Πολιτιστικά Νέα Πέθανε ο  φωτογράφος του «Tank Man» Πέθανε ο φωτογράφος του «Tank Man»

Ο Αμερικανός φωτογράφος Τσάρλι Κόουλ, δημιουργός μιας από τις διάσημες εικόνες του άγνωστου διαδηλωτή που...

Εκπαιδευτικά Νέα Συνελήφθη ο βασικός προμηθευτής  κυκλωμάτων που διακινούσαν λαθραία τσιγάρα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών Συνελήφθη ο βασικός προμηθευτής κυκλωμάτων που διακινούσαν...

Συνελήφθη σήμερα το πρωί, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης της Ομάδας Παραεμπορίου της Διεύθυνσης...

Τουρισμός - Ειδήσεις Οινικές προτάσεις για το τριήμερο Οινικές προτάσεις για το τριήμερο

Με τον τρύγο να βρίσκεται σε εξέλιξη στις περισσότερες περιοχές της χώρας, η περίοδος είναι ιδανική για μια...

Επιστήμη - ειδήσεις Ανακαλύφθηκε νερό σε πιθανώς κατοικήσιμο πλανήτη –Έλληνας ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας (video) Ανακαλύφθηκε νερό σε πιθανώς κατοικήσιμο πλανήτη –Έλληνας ο...

Την ύπαρξη υδρατμών στην ατμόσφαιρα ενός εξωπλανήτη, ο οποίος βρίσκεται στη δυνητικά φιλόξενη για ζωή ζώνη...

Ξεχωριστές ειδήσεις Μωρό γεννήθηκε τον 9ο μήνα, την 11η μέρα, στις 9:11 και ζύγιζε 9,11 λίβρες Μωρό γεννήθηκε τον 9ο μήνα, την 11η μέρα, στις 9:11 και...

Μία Αμερικανίδα έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι, το οποίο αποκαλεί "μικρό θαύμα" γιατί γεννήθηκε την 11η...