Αναβολή της συζήτησης στη Βουλή λόγω της τουρκικής προκλητικότητας ζήτησε ο Π. Καμμένος

🕔05/05/2019 - 12:14

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε πως αυτή τη στιγμή προέχει η ενότητα του λαού και των πολιτικών δυνάμεων της χώρας

Να αναβληθεί η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, λόγω της κρίσης, την οποία δημιούργησε «η τουρκική προκλητικότητα», ζήτησε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, που υπογράμμισε πως τη στιγμή αυτή προέχει η ενότητα του ελληνικού λαού και του συνόλου των πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Σε δήλωσή του κατά την περιοδεία του στον Έβρο, ο κ. Καμμένος σημείωσε πως «η τουρκική προκλητικότητα έχει ξεπεράσει τα εσκαμμένα. Συνεχείς παραβιάσεις οδηγούνται σε εμπλοκές και αερομαχίες. Στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, έχουμε παραβίαση του Διεθνούς Δικαίου, του Ευρωπαϊκού Δικαίου και του Δικαίου της θάλασσας, με την παρουσία παράνομα τουρκικών πλοίων στην κυπριακή ΑΟΖ. Οι σύμμαχοί μας, η Ευρωπαϊκή Ένωση, η Αίγυπτος, το Ισραήλ καταδικάζουν την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας. Βρισκόμαστε σε μία κρίση».

«Αυτό που απαιτεί αυτή τη στιγμή η κατάσταση», τόνισε ο κ. Καμμένος, «είναι την ενότητα του ελληνικού λαού. Την ενότητα του έθνους, την ενότητα του λαού και του κλήρου, την ενότητα των πολιτικών δυνάμεων».

«Θέλω να ζητήσω από εδώ από τον Έβρο, από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και από τον πρωθυπουργό σε αυτές τις στιγμές να αναλογιστούμε όλοι τις ευθύνες μας. Να αναβληθεί η συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης της κυβέρνησης. Ο ελληνικός λαός και οι Ένοπλες Δυνάμεις, απαιτούν αυτή τη στιγμή τη συμπαράσταση όλων μας. Μία κοινή εθνική φωνή. Η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι οπλίτες και οι εθνοφύλακες, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχουν την ανάγκη μίας φωνής απ’ όλους μας. Είτε τον πολιτικό κόσμο, είτε τον ελληνικό λαό. Το έθνος ενωμένο πρέπει ν’ αντιμετωπίσει αυτή την πρόκληση. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια για αντιπαραθέσεις πολιτικές», υπογράμμισε χαρακτηριστικά».

Επίσης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από την Αλεξανδρούπολη, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για αναγκαιότητα να υπάρξει ενότητα από το σύνολο των πολιτικών δυνάμεων της χώρας για την αντιμετώπιση της τουρκικής προκλητικότητας, με πρώτο βήμα την αναβολή της συζήτησης, τις επόμενες ημέρες, της πρότασης μομφής από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση. Επίσης, αναφέρθηκε στη γεωπολιτική σημασία του Έβρου ως ενεργειακό κέντρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, αλλά και στη θωράκιση της χώρας με την Αλεξανδρούπολη ως κύριο λιμάνι εισόδου των νατοϊκών δυνάμεων για όλα τα Βαλκάνια.

Αναλυτικά, σε ό,τι έχει να κάνει με τη συνεχιζόμενη τουρκική προκλητικότητα, στην περιοχή του Αιγαίου, ο κ. Καμμένος μίλησε για «συνεχείς παραβιάσεις του εναερίου χώρου, που οδηγούνται σε εμπλοκές και αερομαχίες. Παραβιάσεις του θαλάσσιου χώρου του Διεθνούς Δικαίου στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο και στην κυπριακή ΑΟΖ», με τις οποίες η γειτονική χώρα «προκαλεί και την Ελλάδα και την Κύπρο αλλά και το Διεθνές Δίκαιο.

« Έχουμε, για πρώτη φορά ίσως μετά από αρκετά χρόνια, ομόθυμα καταδίκη της τουρκικής προκλητικότητας από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από το υπουργείο Εξωτερικών της Αιγύπτου, απ’ το Ισραήλ, από τις σύμμαχες χώρες... Δεν μπορεί να ζητούμε και να έχουμε αυτή τη στιγμή τη στήριξη όλων των συμμαχικών χωρών, την καταδίκη της Τουρκίας για την προκλητική αυτή συμπεριφορά και να μην κάνουμε το ελάχιστο. Να μη στέλνουμε ένα μήνυμα ομοθυμίας, ένα μήνυμα ενότητας όλες οι πολιτικές δυνάμεις, έστω και αυτή την προεκλογική περίοδο, προς την άλλη πλευρά, αλλά και παράλληλα μία ομόθυμη στήριξη στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, τα οποία δίνουν τη δική τους μάχη. Οι αεροπόροι μας κάνουν αερομαχίες και έχουμε φτάσει αρκετά κοντά, κάθε μέρα και κάθε ώρα που περνά σ’ ένα ατύχημα...», τόνισε

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις ευρωεκλογές, ο Π. Καμμένος είπε ότι οι ΑΝΕΛ διαφοροποιούνται κατά πολύ από τ’ άλλα κόμματα που είναι υποψήφια. «Οι ΑΝΕΛ είμαστε το μόνο εκλεγμένο, στην Ευρωβουλή και στη Βουλή, κόμμα το οποίο δεν ανήκει σε κανένα ευρωπαϊκό κόμμα μέχρι σήμερα και αυτό είναι απόλυτα συνειδητοποιημένη επιλογή. Διότι τα μεγάλα κόμματα, στα οποία ανήκουν και τα ελληνικά υποψήφια κόμματα, δηλαδή το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα που ανήκει η ΝΔ, το Σοσιαλιστικό Κόμμα, στο οποίο ανήκει το ΚΙΝΑΛ, το ΠΟΤΑΜΙ, ο ΣΥΡΙΖΑ, η ευρωπαϊκή Αριστερά, έχουν μία κοινή θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Η κοινή αυτή θέση είναι ότι υπηρετούν την ευρωπαϊκή ενοποίηση μέσω της τραπεζικής ενοποίησης, δηλαδή της εφαρμογής του σχεδίου της παγκοσμιοποίησης για κατάργηση των εθνών-κρατών. Αυτό είναι απόλυτα αντίθετο με το όραμα της Ευρώπης που έχτισαν οι μεγάλοι Ευρωπαίοι οραματιστές. Την Ευρώπη που έβαλε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής την Ελλάδα στην ΕΟΚ, την Ευρώπη δηλαδή των εθνών-κρατών, όπου τα κράτη της Ευρώπης είναι ίσα... Εμείς λοιπόν διαφωνούμε πλήρως με την πολιτική αυτή την οποία χαράσσουν στο διευθυντήριο των Βρυξελλών... Οι ΑΝΕΛ είμαστε αυτή η φωνή αντίστασης...».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ ζήτησε τη στήριξη του ελληνικού λαού για τις ευρωεκλογές, γιατί «δεν θα πρέπει να πέσουμε στη λογική της αντιπαράθεσης και της ακραίας σύγκρουσης μεταξύ των δύο μεγάλων κομμάτων τα οποία επιθυμούν να κάνουν τις Ευρωεκλογές, εθνικές εκλογές, μόνο και μόνο για να οδηγήσουν στην πόλωση και να εισπράξουν τα ποσοστά. Δεν αποφασίζει για την κυβέρνηση ο ελληνικός λαός στην ημέρα των Ευρωεκλογών, στις 26 Μαΐου. Αποφασίζει για το ποιους ευρωβουλευτές θα εκπροσωπήσουν την Ελλάδα....».

Ακόμη, σημείωσε ότι «για μας η Θράκη και ο Έβρος είναι η προτεραιότητά μας... Εδώ χτυπά η καρδιά της Ελλάδος, εδώ έχουμε την υποχρέωση όλοι να δώσουμε ιδιαίτερη σημασία, στη Θράκη και ιδιαίτερα στον Έβρο» και, μάλιστα, εξέφρασε την εκτίμηση ότι ο Έβρος έχει αλλάξει την τελευταία τετραετία. «Η Αλεξανδρούπολη μετατρέπεται ήδη στο ενεργειακό κέντρο της Νοτιοανατολικής Μεσογείου και από δω θα γίνεται η κύρια τροφοδοσία, με φυσικό αέριο, μέσω των αγωγών, όλης της Δυτικής Ευρώπης...Παράλληλα, έχει γίνει η Αλεξανδρούπολη το κύριο λιμάνι εισόδου των νατοϊκών δυνάμεων για όλα τα Βαλκάνια. Αυτό παρέχει μία ιδιαίτερα σημαντική θωράκιση για την ασφάλεια, του Έβρου, της Θράκης και της χώρας μας... Επίσης μία προτεραιότητα που θα πρέπει από εδώ και πέρα να δούμε είναι η προτεραιότητα της μετατροπής της Αλεξανδρούπολης σαν πύλη συνέχειας του περίφημου Δρόμου του Μεταξιού. Είναι σημαντικό ότι προχωρούν οι συμφωνίες με την Αίγυπτο και παράλληλα ετοιμάζεται μία πολύ μεγάλη συμφωνία για την ανακατασκευή, το ξαναχτίσιμο της Συρίας και του Ιράκ. Αυτό σημαίνει ότι θα δημιουργηθούν γέφυρες μεταξύ λιμανιών της Βορείου Ελλάδος και της Μέσης Ανατολής, όπως επίσης και της Βόρειας Αφρικής και η Αλεξανδρούπολη πρέπει ν’ αποκτήσει ένα μεγάλο κομμάτι απ’ αυτό».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναφέρθηκε και στις καλύβες στο Δέλτα του Έβρου. «Είναι σημαντική η απόφαση που πάρθηκε για την ενίσχυση της Εθνοφυλακής και αναπόσπαστο κομμάτι της Εθνοφυλακής είναι οι καλύβες στον Έβρο». Διεμήνυσε, παράλληλα, ότι «να μην τολμήσει κανείς να προσπαθήσει να αλλοιώσει την ειλημμένη απόφαση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και των ελληνικών Ε.Δ., όπου έχουν καταστήσει τις καλύβες του Έβρου, προκεχωρημένα φυλάκια της Εθνοφυλακής...».

Σε ότι αφορά το έργο που επιτελέσθηκε στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, επί της υπουργίας του, ο κ. Καμμένος έκανε λόγο για αναβάθμιση της παρουσίας των Ενόπλων Δυνάμεων στον Έβρο και τα νησιά «όχι μόνο από μόνιμο προσωπικό, ιδιαίτερα από στρατεύσιμους... Δεν υπάρχει πλέον κανένας στρατιώτης που να μην περάσει είτε από τον Έβρο, είτε από τα νησιά» που δίνει, όπως είπε τη δυνατότητα στους στρατεύσιμους να υπηρετήσουν με ισονομία. Αναφορά έκανε και στη δημιουργία κατοικιών στην περιοχή για το προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων.

Ο κ. Καμμένος επισκέφθηκε την Αλεξανδρούπολη στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας που πραγματοποιεί από την Παρασκευή στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, ενόψει των Ευρωεκλογών και συνοδευόμενος από τον αντιπρόεδρο του κινήματος, Παναγιώτη Σγουρίδη και τους υποψήφιους ευρωβουλευτές των ΑΝΕΛ Καρίμι Μασούντ, Αγγελική Καραθανάση, Γιάννη Γκουσμπουνάρη, Βαγγέλη Σπανό και Νίκο Πελεγίνη.

 

«Αναμένουμε υπεύθυνη απάντηση όλων των κομμάτων»

Αργά το απόγευμα της Κυριακής, ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Νίκος Μαυραγάνης, σημείωσε:

«Ενόψει της αυξανόμενης τουρκικής επιθετικότητας στην Κύπρο και το Αιγαίο, ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος ζήτησε από το πρωί σήμερα την αναβολή της συζήτησης στη Βουλή για πρόταση εμπιστοσύνης - μομφής. Αναμένουμε την υπεύθυνη απάντηση όλων των κομμάτων. Αναμένουμε εθνική υπευθυνότητα».

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Τι δεν αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ για το μεταναστευτικό

Νότης Μαριάς

Στις 6 Αυγούστου δημοσιεύσαμε άρθρο μας με τίτλο «άμεση αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου εδώ και τώρα για λόγους εθνικής ασφάλειας» καθώς ήταν για...

Δείτε όλο το άρθρο
Μετρό - Γιατί διχάζουν τη Θεσσαλονίκη πάλι;

Γιάννης Μαγκριώτης

Η Θεσσαλονίκη είχε και έχει μεγάλα πλεονεκτήματα από τη θέση της και την ιστορική της εξέλιξη. Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλούς τομείς και σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητους

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητουςΟ ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης για μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,...

Δείτε όλο το άρθρο
Υπουργείο Ζέσης και Θέρμης

Υπουργείο Ζέσης

και ΘέρμηςΠαντελής Μπουκάλας Οπου, κάποια στιγμή, του κύκλου τα γυρίσματα σε φέρνουν στη δυσάρεστη θέση να πεις καλό λόγο για τον κ. Μάκη Βορίδη. Οχι...

Δείτε όλο το άρθρο
Η κρίση κοινωνικής εκπροσώπησης: ιδέες από τη συζήτηση για την οργάνωση των κομμάτων

Η κρίση κοινωνικής εκπροσώπησηςΒάλια Αρανίτου Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει για τα καλά στους κόλπους της Αριστεράς μια ευρεία...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα» (8-9-2019) Στις 16,1 ποσοστιαίες μονάδες παρουσιάζει το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της εταιρείας Marc .Συγκεκριμένα, από τη δημοσκόπηση που... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Public Issue (5-7-2019) - πολιτικό βαρόμετρο Πολύ μεγάλη διαφορά υπέρ της ΝΔ, που φτάνει ακόμη και τις 15,5 ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για τις εκλογές της... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
263.737 επισκέπτες στην 84η ΔΕΘ

263.737 επισκέπτες στην 84η ΔΕΘ


Οι Θεσσαλονικείς -και όχι μόνο- «αγκάλιασαν» τη φετινή διοργάνωση και γιόρτασαν για μία ακόμα χρονιά με τον ιστορικό θεσμό της πόλης Πάνω από το...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο Τραμπ: Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου «δεν αποτελεί πρόβλημα» Τραμπ: Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου «δεν αποτελεί...

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποβάθμισε τις επιπτώσεις από την κατακόρυφη αύξηση της τιμής του πετρελαίου μετά τις...

Νέα Τεχνολογίας Το είδαμε και αυτό! Ζητάνε ως και 5 χιλιάρικα για το Samsung Galaxy Fold στη γκρίζα αγορά Το είδαμε και αυτό! Ζητάνε ως και 5 χιλιάρικα για το...

Μπορεί η επίσημη τιμή του Samsung Galaxy Fold να είναι 2 χιλιάρικα περίπου, αλλά πολλοί μεταπωλητές και ιδίως...

Κύπρος - Ειδήσεις HE:Καμία επίσημη ενημέρωση για άνοιγμα των Βαρωσίων HE:Καμία επίσημη ενημέρωση για άνοιγμα των Βαρωσίων

Τα Ηνωμένα Εθνη θα συνεχίσουν να καθοδηγούνται από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την...

Ειδήσεις υγείας Μεσημεριανός ύπνος: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού &εμφράγματος Μεσημεριανός ύπνος: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού...

Ο μεσημεριανός ύπνος μία ή δύο φορές την εβδομάδα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού,...

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Ελένη Μενεγάκη: Aποχώρηση - βόμβα από την εκπομπή της Ελένη Μενεγάκη: Aποχώρηση - βόμβα από την εκπομπή της

Όλο εκπλήξεις φέτος η Ωραία Ελένη

Νέα για αυτοκίνηση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μέγαρα 4ος: Κυριαρχία Μπεγνή & φοβερός αγώνας στην Supersport Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μέγαρα 4ος: Κυριαρχία...

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μέγαρα 4ος: Κυριαρχία Μπεγνή & φοβερός αγώνας στην SupersportΜε μπόλικο...

Αγροτικά Νέα 30 startups 4ο  Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας 30 startups 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής...

Επενδυτές, αγρότες και περισσότερες από 30 startups από κάθε γωνιά του πλανήτη συμμετείχαν στο 4ο ...

Πολιτιστικά Νέα Ο Eric Burdon για την Ελλάδα, τη ροκ και τη ζωή (video) Ο Eric Burdon για την Ελλάδα, τη ροκ και τη ζωή (video)

Στην Ελλάδα επέστρεψε για τη μεγάλη συναυλία, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, ο Eric Burdon, θρύλος...

Εκπαιδευτικά Νέα Μέχρι την Παρασκευή η εγκύκλιος για τις εγγραφές των νεοεισαχθέντων στα Πανεπιστήμια Μέχρι την Παρασκευή η εγκύκλιος για τις εγγραφές των...

Μέσα στην εβδομάδακαι το αργότερο μέχρι την Παρασκευή θα εκδοθεί η εγκύκλιος  για  την εγγραφή των...

Τουρισμός - Ειδήσεις Οινικές προτάσεις για το τριήμερο Οινικές προτάσεις για το τριήμερο

Με τον τρύγο να βρίσκεται σε εξέλιξη στις περισσότερες περιοχές της χώρας, η περίοδος είναι ιδανική για μια...

Επιστήμη - ειδήσεις Ανακαλύφθηκε νερό σε πιθανώς κατοικήσιμο πλανήτη –Έλληνας ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας (video) Ανακαλύφθηκε νερό σε πιθανώς κατοικήσιμο πλανήτη –Έλληνας ο...

Την ύπαρξη υδρατμών στην ατμόσφαιρα ενός εξωπλανήτη, ο οποίος βρίσκεται στη δυνητικά φιλόξενη για ζωή ζώνη...

Ξεχωριστές ειδήσεις Καυγαδάκι προκάλεσε παραλίγο τραγωδία σε αγώνα autocross Καυγαδάκι προκάλεσε παραλίγο τραγωδία σε αγώνα autocross

Τέσσερις θεατές χρειάστηκε να νοσηλευτούν.