Αντάρτικο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ κατά του σπασίματος των 5 δήμων

🕔06/03/2019 - 16:03

Τι ζήτησαν οι Φ. Βακή και ο Γ. Μιχελογιαννάκης

Για ανάγκη να επανακαθοριστεί η διοικητική διάρθρωση και άλλων δήμων, πέραν εκείνων που περιλαμβάνει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Εσωτερικών για τη διάσπαση πέντε δήμων, επισημαίνουν βουλευτές, όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά και τη ΝΔ και τη ΔΗΣΥ. Το ΚΚΕ κατήγγειλε ότι η τροπολογία είναι ψηφοθηρική και αμφισβήτησε ότι τα ζητήματα που θα ανακύψουν με το σπάσιμο των δήμων δεν θα λυθούν στα χρονοδιαγράμματα που τίθενται.

Κατά τη συζήτηση της τροπολογίας «Ρύθμιση θεμάτων αρμοδιότητας του υπουργείου Εσωτερικών και συγκεκριμένα, επανακαθορισμός της διοικητικής διάρθρωσης των Δήμων Κέρκυρας, Κεφαλλονιάς, Κοζάνης, Λέσβου και Σάμου», ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, ενημέρωσε την Ολομέλεια ότι το θέμα θα εξεταστεί από νομοπαρασκευαστική επιτροπή, η οποία θα έχει και επιστημονικό και διακομματικό χαρακτήρα, προκειμένου να εξεταστούν και άλλα ώριμα αιτήματα.

Η επιτροπή θα συντάξει μελέτες και σε εύλογο χρόνο, «σε λίγους μήνες», κατά τα λεγόμενα του κ. Χαρίτση, θα εισηγηθεί ποιες επιπλέον ρυθμίσεις πρέπει να υπάρξουν και σε ποιες περιοχές. Χθες βράδυ, πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών, σχολιάζοντας την κριτική που ασκείται από την αξιωματική αντιπολίτευση, έσπευσε να επικαλεστεί δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών της ΝΔ που τάσσονταν υπέρ της κατάτμησης των δήμων που έχουν περιληφθεί στην τροπολογία.

Ωστόσο, αποστάσεις από την τροπολογία για την κατάτμηση των δήμων, αν και την ψηφίζει, πήρε η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Φωτεινή Βάκη, μιλώντας στη Βουλή η οποία υποστήριξε ότι η τροπολογία θα διευκολύνει την εκλογική έκφραση ακροδεξιών μορφωμάτων.Αναλυτικά, η κ. Βάκη (η οποία είναι βουλευτής Κέρκυρας), διαφώνησε με το «σπάσιμο» του δήμου Κέρκυρας γιατί, όπως είπε, θα δοθεί η δυνατότητα σε ακροδεξιές δυνάμεις να εκφραστούν στις αυτοδιοικητικές εκλογές και πως «θα παραδοθεί» ο δήμος στη Χρυσή Αυγή. Πρόσθεσε, επίσης, ότι θα δημιουργηθούν και άλλες αρρυθμίες στους νεοσύστατους δήμους.

«H διαίρεση ενός δήμου προφανώς γίνεται για να επιλυθούν και όχι για να αναπαράγονται χρονίζοντα προβλήματα και συνεπώς απαιτεί ενδελεχή επεξεργασία, σχέδιο και προίκα. Οι δήμοι δεν οριοθετούνται με πασσάλους και δεν αρκεί ένα γραφείο για να στεγαστούν, χρειάζονται πόροι, προσωπικό, υλικοτεχνική υποδομή και επαρκείς υπηρεσίες, προκειμένου να καταστούν λειτουργικοί», ανέφερε συγκεκριμένα η κ. Βάκη. Όπως πρόσθεσε, η Κέρκυρα συγκαταλέγεται μεν στις τυχερές επιλεγείσες περιοχές που περιλαμβάνονται στην τροπολογία για τον επανακαθορισμό της διοικητικής διάρθρωσής τους, αλλά η συγκυρία και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει επί του παρόντος το νησί δεν επιτρέπει πανηγυρισμούς. «Τα σκουπίδια προοιωνίζονται ένα ακόμα δύσκολο καλοκαίρι και δεν συνιστούν μόνο ωρολογιακή βόμβα για την οικονομία του νησιού, αλλά δυστυχώς γέννησαν και άλλα σκουπίδια πολιτικά, αυτά ακροδεξιών και φασιστικών μορφωμάτων, στον μοναδικό αδειοδοτημένο χώρο του νησιού, στον νότο που μαίνεται ένας ακήρυχτος πόλεμος με δολιοφθορές στις εγκαταστάσεις του. Επ ουδενί, λοιπόν, δεν θα ήθελα να διευκολυνθεί η εκλογική έκφραση ακροδεξιών μορφωμάτων», προειδοποίησε για τον κίνδυνο να αξιοποιηθούν αδυναμίες των ρυθμίσεων από την ακροδεξιά.

Υπέρ της τροπολογίας τάχθηκε, όμως, ο βουλευτής Κέρκυρας, Κώστας Παυλίδης, ο οποίος μίλησε για τα προβλήματα που είχε δημιουργήσει το δόγμα «ένα νησί-ένας δήμος». Σημείωσε ότι είναι ομόφωνη η απόφαση του περιφερειακού συμβουλίου και του δημοτικού συμβουλίου για το σπάσιμο του δήμου.

Από την πλευρά του ο Γ. Μιχελογιαννάκης, ζητά τη δημιουργία τεσσάρων επιπλέον δήμων στο Τυμπάκι, στην Αλικαρνασσό, στον Ζαρό και στη Ρούβα του νομού Ηρακλείου. Μάλιστα απείλησε ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει την τροπολογία του υπουργείου επειδή δεν συμπεριλαμβάνει τη δημιουργία και αυτών των δήμων. «Ένα χρόνο φωνάζω για την ιστορικότητα του δήμου στο Τυμπάκι και στην Αλικαρνασσό. Και τώρα μας λένε σε δυο-τρεις μήνες. Γιατί όχι τώρα; Τι θα γίνει δηλαδή σε τρεις μήνες; Να ευαισθητοποιηθεί ο υπουργός που τώρα λείπει, εγώ δεν ψηφίζω και δεν στηρίζω τέτοια τροπολογία», είπε.

Στον κ. Μιχελογιαννάκη απάντησε ο γραμματέας της ΚΟ της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Βασίλης Κεγκέρογλου. «Και εσύ, κύριε Μιχελογιαννάκη, είπαμε να σε αφήσουμε στο απυρόβλητο λόγω ειδικών συνθηκών και σχέσεων, αλλά συ 'ξιέσαι' και κουτοπόνηρα σκεπτόμενος έστειλες μήνυμα στις τέσσερις δημοτικές ενότητες του Ηρακλείου ότι ενώ εσύ θέλεις να γίνουν δήμοι, οι άλλοι, οι κομματικοί του ΣΥΡΙΖΑ, δεν σε αφήνουν. Μα, στη Γέργερη όλοι μαζί δεν πίνατε τις ρακές και υποσχεθήκατε τον δήμο;», σχολίασε ο κ. Κεγκέρογλου και συμπλήρωσε: «Πλέον, Γιάννη, ούτε εσύ ούτε ο κ. Τσίπρας μπορείτε να κοροϊδεύετε κανέναν. Αν είναι διαφορετικά, μην ψηφίσεις το νομοσχέδιο και όχι την τροπολογία που είπες, γιατί στο κάτω κάτω η τροπολογία περιλαμβάνει δίκαιες ρυθμίσεις για την Κέρκυρα, την Κεφαλονιά, τη Σάμο, το Βελβεντό και θα μπορούσε στο μεγάλο νησί της Λέσβου να είναι και τρεις δήμοι ακόμα».

Σημειώνεται ότι το βράδυ της Τρίτης ο Γιώργος Παπαηλιού από τον ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στη Βουλή, επισήμανε πως η τροπολογία έπρεπε να περιλάβει και τη Γορτυνία. Ο Τάσος Πρατσόλης (επίσης από τον ΣΥΡΙΖΑ) υπογράμμισε ότι απαιτείται συνολική μελέτη για δυνατούς δήμους με ουσιαστικές αρμοδιότητες και σε αυτήν την κατεύθυνση κινείται και η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή από το υπουργείο Εσωτερικών. Πρόσθεσε, ωστόσο, ότι το υπουργείο έπρεπε συνολικά να μελετήσει το ζήτημα για τους 325 δήμους αντί να λάβει επιλεκτικές αποφάσεις.

Ο Συμεών Μπαλλής (ΣΥΡΙΖΑ) υποστήριξε ότι υπάρχουν δεκάδες αιτήματα για κατάτμηση δήμων, αλλά κράτησε αποστάσεις για την επιλογή του υπουργείου Εσωτερικών να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τροπολογία. Χαιρέτισε, συνεπώς, την εξαγγελία της κυβέρνησης για συγκρότηση νομοπαρασκευστικής επιτροπής που θα μελετήσει όλα τα προβλήματα.

Ο Γιώργος Πάλλης (ΣΥΡΙΖΑ) είπε ότι η τροπολογία αποκαθιστά τη σχέση δήμου-δημότη γιατί στη Λέσβο το δόγμα «ένα νησί-ένας δήμος» απέτυχε, δεδομένης της γεωμορφολογίας του νησιού. «Η τροπολογία έρχεται αυτήν την ώρα γιατί δεν μπορούσε να έρθει νωρίτερα, και αξίζει συγχαρητήρια που έρχεται μετά από εμπεριστατωμένη μελέτη», παρατήρησε ο βουλευτής, σχολιάζοντας ότι η κυβέρνηση δεν κάνει κάτι ψηφοθηρικά.

O Δημήτρης Σεβαστάκης (ΣΥΡΙΖΑ), αναφερόμενος στη Σάμο που έχει περιληφθεί στην τροπολογία, εκτίμησε ότι «ο αυτοδιοικητικός εξορθολογισμός» θα βοηθήσει και στην ανάπτυξη του νησιού και στην αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, σε μία φάση, μάλιστα, που έχει δεχθεί μεγάλη πίεση από το προσφυγικό.

Ο Γιώργος Ντζιμάνης (ΣΥΡΙΖΑ), σημείωσε ότι «ο Δήμος Σερβίων-Βελβεντού αποτελεί μια χαρακτηριστική περίπτωση αστοχίας στον χωροταξικό σχεδιασμό της χώρας, που ήταν αποτέλεσμα του προγράμματος "Καλλικράτης". Τα προβλήματα που έχουν προκύψει στην περιοχή του Βελβεντού μετά από οκτώ χρόνια εφαρμογής του "Καλλικράτη" είναι περισσότερα απ' αυτά που υποτίθεται ότι θα λυνόντουσαν».

Ο Θεμιστοκλής Μουμουλίδης (ΣΥΡΙΖΑ), αναφερόμενος στην τροπολογία, ευχαρίστησε τον υπουργό Εσωτερικών γιατί «προχώρησε στη γενναία επιλογή να προχωρήσει στον διαχωρισμό δήμων και αψήφησε το πολιτικό κόστος». Παρατήρησε, επίσης, ότι ενώ η Τοπική Οργάνωση της ΝΔ διαφωνεί, ο βουλευτής της ΝΔ που εκλέγεται στον νομό καθώς και οι άλλοι πολιτευτές της ΝΔ συμφωνούν με την τροπολογία που καθιστά το Βελβεντό ανεξάρτητο δήμο.

Αίτημα για διάσπαση δήμων και στη δική του περιφέρεια εξέφρασε και ο βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Ρίζος. Μιλώντας στην Ολομέλεια της Βουλής, ο κ. Ρίζος υποστήριξε ότι από το 2013 υπάρχει η άποψη για ανασύσταση του δήμου Φερών, αλλά το αίτημα δεν ελήφθη υπ' όψιν. «Ελπίζω και θέλω να πάρουμε τη δέσμευση του υπουργείου Εσωτερικών ότι μέσω της επιτροπής επαναξιολόγησης να δούμε τι θα κάνουμε και με αυτό τον δήμο», είπε.

 

Νομοπαρασκευαστική επιτροπή

Πάντως, το βράδυ της Τρίτης, ο κ. Χαρίτσης αναγνώρισε ότι υπάρχουν πολλά αιτήματα και για άλλους δήμους, η κυβέρνηση, όμως, προχώρησε αυτήν τη φορά στοχευμένα με πέντε δήμους γιατί οι συνθήκες είναι ώριμες και έχουν τη συναίνεση των τοπικών κοινωνιών. Προανήγγειλε, εξάλλου, ότι το ζήτημα θα συζητηθεί σε νομοπαρασκευαστική επιτροπή που θα συγκροτηθεί για τον επανακαθορισμό της διοικητικής διάρθρωσης και άλλων δήμων.

Ο υπουργός Εσωτερικών επικαλέστηκε τις δημόσιες τοποθετήσεις στελεχών που δεν ανήκουν στο κυβερνών κόμμα για την ανάγκη επανακαθορισμού των ορίων στους δήμους που αφορά η τροπολογία. Συγκεκριμένα, ο κ. Χαρίτσης επικαλέστηκε δηλώσεις του βουλευτή Κοζάνης, Γιώργου Κασαπίδη, ο οποίος τοποθετείται υπέρ της διάσπασης, της Νέας Δημοκρατίας στο Ληξούρι που τάσσεται υπέρ της διάσπασης του Δήμου Κεφαλλονιάς, παλαιότερες δηλώσεις του Νίκου Δένδια που μιλάει για την ανάγκη δημιουργίας τριών δήμων στην Κέρκυρα, αλλά και του δημάρχου Σάμου, ο οποίος θα είναι υποψήφιος με το ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες εκλογές, και έστειλε επιστολή με την οποία ζητούσε την κατάτμηση του Δήμου Σάμου.

 

Η στάση της ΝΔ

Από την πλευρά της ΝΔ, ο Σάββας Αναστασιάδης είπε ότι στον ορεινό όγκο της Θεσσαλονίκης οι συνενώσεις των δήμων δημιούργησαν προβλήματα και τόνισε ότι πρέπει να επανεξεταστεί το χωροταξικό των δήμων συνολικά, χωρίς να αρνηθεί, πάντως, ότι κακώς ρυθμίζεται το θέμα για τους 5 δήμους με την τροπολογία του υπουργείου Εσωτερικών.

«Δεν υπάρχει βουλευτής που να μην έχει δεχθεί παράπονα και αιτήματα για κατάτμηση δήμων. Αυτό όμως πρέπει να ρυθμιστεί τρεις μήνες πριν από τις εκλογές; Πόσο σοβαρή είναι μία πολιτεία που νομοθετεί λίγο πριν τις εκλογές χωρίς συγκεκριμένα κριτήρια;» είπε ο γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Κώστας Τσιάρας, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι νομοθετεί με ψηφοθηρικό στόχο.

 

Ανδ. Λοβέρδος: Υπάρχουν προβλήματα που πρέπει να λυθούν

«O ένας δήμος στην Κεφαλλονιά ήταν αυτοκτονικός. Δεν γινόταν να βγει πέρα. Όποιος ξέρει το νησί θα τα πει αυτά. Εγώ δεν παρασύρομαι, όπως κάποιοι άλλοι συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ, από τοπικισμό, διότι αγαπάω και το Αργοστόλι. Όμως, δεν γίνεται αυτό το νησί να έχει έναν δήμο. Οι ορεινοί του όγκοι καθιστούν απαράδεκτη τη λογική τού ενός δήμου. Και, φυσικά, και άλλοι συνάδελφοι, από αλλού, έχουν αντίστοιχα προβλήματα», επισήμανε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ, Ανδρέας Λοβέρδος, υπογραμμίζοντας, όμως, ότι η κυβέρνηση δεν έπρεπε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τροπολογία.

 

 

 

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Συνέπειες για τις χώρες που δεν επωμίζονται βάρος στο προσφυγικό ζητά ο Κ. Μητσοτάκης

16/10/2019 - 14:52 - Την πεποίθηση ότι πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που...

Συστράτευση με τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας - Τι θέλει για το μέλλον του κόμματος (VIDEO)

15/10/2019 - 23:32 - Σε ανοικτή εκδήλωση - συζήτηση με τους πολίτες στην πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας μίλησε το...

Κυρώσεις από την ΕΕ στην Τουρκία για το θέμα της Συρίας, ζήτησε ο Αλ. Χαρίτσης

15/10/2019 - 13:02 - Την άποψη ότι «πρέπει η διεθνής διπλωματία να αναλάβει δράση άμεσα, δεν φτάνουν πλέον τα λόγια,...

Μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά και για το 2020, λόγω προσφυγικού

14/10/2019 - 16:08 - Τη διαβεβαίωση πως «η κυβέρνηση θα διατηρήσει μειωμένους τους συντελεστές ΦΠΑ για το 2020 που...

Εάν το προσφυγικό επιδεινωθεί θα ζητήσουμε υποχρεωτική ανακατανομή, είπε ο Γ. Κουμουτσάκος

11/10/2019 - 19:03 - «Όλα είναι πάνω στο τραπέζι. Αν βρεθούμε σε έκρυθμη κατάσταση λόγω Συρίας, έχουμε πάντα τη...

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο: Κενό στρατηγικών επιλογών.

Δημήτρης Μάρδας

Σ τα είκοσι Μέρη του προς ψήφιση αναπτυξιακού νομοσχεδίου δίνεται έμφαση σε σωρεία ρυθμίσεων ή τακτοποιήσεων ορθότερα. Αυτές αρχίζουν από τις...

Δείτε όλο το άρθρο
Επιβάλλεται συνενόηση για το Μετρό

Γιάννης Μαγκριώτης

Η σύμβαση κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης υπογράφηκε την Άνοιξη του 2006 χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες και με χρόνο εκτέλεσης των αρχαιολογικών...

Δείτε όλο το άρθρο
Αλλαγή κλίματος -ή αλλαγή συστήματος;

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη Αυτόν τον Σεπτέμβρη έγινε η μεγαλύτερη κινητοποίηση για το περιβάλλον στην ιστορία του πλανήτη. Εκατομμύρια άνθρωποι σχεδόν σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Ένας θερμός Σεπτέμβρης

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη «Αυτός ο Σεπτέμβρης θα είναι γεμάτος θάρρος και ομορφιά». Έτσι γράφουν στην ιστοσελίδα τους τα μέλη της «Παγκόσμιας Απεργίας για...

Δείτε όλο το άρθρο
Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητους

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητουςΟ ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης για μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis για Το Βήμα (22-9-2019) Προβάδισμα 16,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ , όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis. Πηγή:... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για το Skai (19-9-2019) Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση για την πρόθεση ψήφου , το οποίο διαμορφώνεται στις 13,5 ποσοστιαίες μονάδες, δείχνει... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Ανοίγει αύριο τις πύλες του το θεματικό πάρκο  «Θεοί του Ολύμπου»

Ανοίγει αύριο τις πύλες του το θεματικό πάρκο «Θεοί του Ολύμπου»


Σε απόσταση αναπνοής από τον Όλυμπο, ανοίγει τις πύλες του αύριο, 4 Οκτωβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το θεματικό πάρκο «Θεοί του...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο  ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ επιτίθεται στην «τρελή Νάνσι» Πελόσι ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ επιτίθεται στην «τρελή...

Η Πελόσι, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατηγόρησε τον Τραμπ ότι ξεπέρασε τα όρια και αποχώρησε από...

Νέα Τεχνολογίας  Συρία: Αυτά είναι τα 13 σημεία της συμφωνίας εκεχειρίας ΗΠΑ-Τουρκίας Συρία: Αυτά είναι τα 13 σημεία της συμφωνίας εκεχειρίας...

Το κοινό ανακοινωθέν Τουρκίας – ΗΠΑ για τη βορειοανατολική Συρία περιγράφει σε 13 σημεία της συμφωνίας και...

Κύπρος - Ειδήσεις Ιαπωνία-χρηματιστήριο: Μεικτές τάσεις έως αυτό το στάδιο Ιαπωνία-χρηματιστήριο: Μεικτές τάσεις έως αυτό το στάδιο

Μεικτές τάσεις επικρατούν μέχρι στιγμής κατά τη συνεδρίαση του χρηματιστηρίου στο Τόκιο, εξαιτίας της πτώσης...

Ειδήσεις υγείας Ποια λαχανικά πρέπει να τρώγονται μαγειρεμένα (εικόνες) Ποια λαχανικά πρέπει να τρώγονται μαγειρεμένα (εικόνες)

Τα ωμά ή τα μαγειρεμένα λαχανικά έχουν υψηλότερη θρεπτική αξία;

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Μίνι καλοκαίρι και σήμερα - Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς Μίνι καλοκαίρι και σήμερα - Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία...

Γενικά αίθριος καιρός ο καιρός σήμερα Δευτέρα...

Νέα για αυτοκίνηση Επίσημο: Νέο Volvo XC40 Recharge, το πρώτο EV της φίρμας [video] Επίσημο: Νέο Volvo XC40 Recharge, το πρώτο EV της φίρμας...

Στο μέλλον οι πελάτες μας θα πρέπει να απαντούν σε μια θεμελιώδη ερώτηση: Θέλουν ένα αυτοκίνητο με καλώδιο ή...

Αγροτικά Νέα Νέα πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε αγρότες Νέα πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε αγρότες

Σε νέες πληρωμές ύψους 1.334.268,92 ευρώ προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ μέσα στο προηγούμενο διήμεροΟ ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε...

Πολιτιστικά Νέα «19ο Φεστιβάλ Ελληνισμού της Ρουμανίας» «19ο Φεστιβάλ Ελληνισμού της Ρουμανίας»

Από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου 2019 θα διεξαχθούν στην Κατερίνη οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του πολιτιστικού...

Εκπαιδευτικά Νέα Μαθαίνω να μην καπνίζω στα σχολεία Μαθαίνω να μην καπνίζω στα σχολεία

Αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως εισάγει μάθημα στα σχολεία για...

Τουρισμός - Ειδήσεις Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων: Άνοδος εσόδων και αφίξεων τουριστών τον Αύγουστο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων: Άνοδος εσόδων και...

Ανοδικά κινήθηκαν και τον Αύγουστο οι αεροπορικές αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα...

Επιστήμη - ειδήσεις Νόμπελ Φυσικής 2019: Στους κοσμολόγους Τζέιμς Πίμπλς, Μισέλ Μαγιόρ, Ντιντιέ Κελόζ Νόμπελ Φυσικής 2019: Στους κοσμολόγους Τζέιμς Πίμπλς, Μισέλ...

Τρεις  οι νικητές του φετινού βραβείου Νόμπελ Φυσικής. Οι κοσμολόγοι Τζέιμς Πιμπλς, Μισέλ Μαγιόρ και Ντιντιέ...

Ξεχωριστές ειδήσεις  Περιπέτεια στον αέρα για Κέιτ και Γουίλιαμ Περιπέτεια στον αέρα για Κέιτ και Γουίλιαμ

Το αεροσκάφος τους δεν κατάφερε να προσγειωθεί σε δυο πακιστανικές πόλεις εξαιτίας μιας ισχυρής καταιγίδας.