Απέκλεισε το ενδεχόμενο για lockdown στη Θεσσαλονίκη ο Γ. Οικονόμου (video)

🕔23/09/2021 - 13:11

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος προανήγγειλε και τροπολογία για τα μονοκλωνικά αντισώματα

Τέλος στα σενάρια για lockdown στη Θεσσαλονίκη μετά τη μεγάλη αύξηση που παρατηρείται στα κρούσματα, προσπάθησε να βάλει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, με τις δηλώσεις που έκανε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Παράλληλα, προανήγγειλε και τροπολογία για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων. 

Ο κ. Οικονόμου, αναφερόμενος στη χθεσινή επίσκεψη του Θ. Πλεύρη στη Θεσσαλονίκη, είπε ότι «στη Θεσσαλονίκη βρισκόταν χθες η ηγεσία του υπουργείου Υγείας και είχε συσκέψεις προκειμένου να εξεταστεί η κατάσταση που διαμορφώνεται στη Βόρεια Ελλάδα σε σχέση με τον κορωνοϊό. Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown και δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης να πάμε σε lockdown σαν αυτά που είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν. Όπου χρειάζεται, επιβάλλονται μέτρα. Πλέον, η κυβέρνηση θα επισκέπτεται επί τόπου περιοχές που έχουν πρόβλημα και είναι χαμηλά τα ποσοστά εμβολιασμού και χρειάζεται περαιτέρω δραστηριοποίηση και εγρήγορση». 

Σε ό,τι έχει να κάνει με τα μονοκλωνικά αντισώματα, σημείωσε ότι χθες ή προχθές δόθηκε η έγκριση από ευρωπαϊκό οργανισμό και ετοιμάζεται τροπολογία άμεσα, την επόμενη εβδομάδα που θα επιτρέψει στη χώρα μας την προμήθειά τους. «Η χώρα μας συμμετείχε σε όλα τα ερευνητικά στάδια ανάπτυξης των μονοκλωνικών. Πίσω από αυτή τη ιστορία που έσπευσε να αξιοποιήσει η αντιπολίτευση κρυβόταν η προσπάθεια να δημιουργήσουν αμφιβολίες για τον εμβολιασμό και να τα καταστήσουν ισοδύναμά του», πρόσθεσε. 

Κληθείς να σχολιάσει τη συμμετοχή του Αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου, στα εγκαίνια του «Σπιτιού της Τουρκίας» παρουσία του Τούρκου προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν και του προέδρου του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ, ο κ. Οικονόμου εξέφρασε τη δυσαρέσκεια της κυβέρνησης σημειώνοντας ότι «μας ενόχλησαν οι κινήσεις του», ενώ σε ερώτηση για το αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί μαζί του στη Νέα Υόρκη, δήλωσε ότι «το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι υπό διαμόρφωση».

Δείτε τις δηλώσεις του Γ. Οικονόμου:

 

 

Η εισαγωγική τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου

Ο κ. Οικονόμου ξεκίνησε την τοποθέτησή του με αναφορά στο ταξίδι του πρωθυπουργού στις Ηνωμένες Πολιτείες. «Όπως γνωρίζετε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται από χθες στις ΗΠΑ προκειμένου να συμμετάσχει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Έχει ένα πολύ πυκνό πρόγραμμα συναντήσεων στη Νέα Υόρκη με ξένους ηγέτες, αξιωματούχους του ΟΗΕ, στελέχη της επιχειρηματικής και της επενδυτικής κοινότητας καθώς και στελέχη της δυναμικής ελληνικής ομογένειας.

» Στο επίκεντρο των επαφών του πρωθυπουργού θα βρίσκονται οι συμμαχίες της χώρας, περιφερειακές, ευρωπαϊκές, διεθνείς, σημαντικά ζητήματα της εξωτερικής πολιτικής, θέματα επενδυτικού ενδιαφέροντος καθώς και οι σχέσεις με το Αμερικανικό Κογκρέσσο.

Χθες το βράδυ ο πρωθυπουργός παρακάθισε σε δείπνο που παρέθεσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ για επιλεγμένους ηγέτες ευρωπαϊκών και αφρικανικών χωρών».

Όπως είπε ο κ. Οικονόμου «το πρόγραμμα του πρωθυπουργού περιλαμβάνει ακόμα συναντήσεις με γ.γ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, με τον πρόεδρο του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης, Μοχάμεντ Μένφι στις οποίες θα κυριαρχήσουν οι περιφερειακές και οι διεθνείς εξελίξεις με επίκεντρο τον ρόλο της Ελλάδας στην περιοχή αλλά και την τουρκική προκλητικότητα και παραβατικότητα».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, συνεχίζοντας, πρόσθεσε για το ταξίδι του πρωθυπουργού στις ΗΠΑ, ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει συναντήσεις με εκπροσώπους της ελληνικής ομογένειας καθώς και με εκπροσώπους σημαντικών Αμερικανο-εβραϊκών οργανώσεων. Μέρος της επίσκεψής του ο πρωθυπουργός θα αφιερώσει σε συναντήσεις με σημαντικούς επενδυτές, θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Microsoft Μπραντ Σμιθ καθώς τρέχει ήδη η μεγάλη επένδυση της εταιρείας στην Αττική αλλά και το project της χορηγίας της ψηφιακής ξενάγησης στην Αρχαία Ολυμπία. Αύριο ο πρωθυπουργός θα μιλήσει από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ».

 

Για την ανάπτυξη της οικονομίας

Στη συνέχεια, αναφερόμενος στην πορεία της οικονομίας, ο κ. Οικονόμου τόνισε: «Η δυναμική ανάπτυξη της οικονομίας μας δικαιώνει τη μεταρρυθμιστική μας στρατηγική. Αυτό επιβεβαιώνουν στοιχεία, εκθέσεις αξιολόγησης και κυρίως τα αποτελέσματα που βλέπουν στο εισόδημα αλλά και στη διαφορά των υποχρεώσεων που πληρώνουν σήμερα σε σχέση με το παρελθόν οι Έλληνες πολίτες. Διαπιστώνεται τώρα από την ΕΛΣΤΑΤ ότι το πρώτο επτάμηνο του 2021 η συνολική αξία των εξαγωγών έφθασε τα 22,11 δισεκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση 24,7% σε σχέση με το 2020. Διαπιστώνεται επίσης ότι μόνο στο πρώτο εξάμηνο του 2021 οι καθαρές εισροές άμεσων ξένων επενδύσεων ανήλθαν σε 2,31 δισεκ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 34% σε σχέση μ ε το 2020. Θα αναρωτιέται κανείς αν αυτές οι επιδόσεις αφορούν λίγους ή αν αφορούν κάποιους», τόνισε ο κ. Οικονόμου και επεσήμανε: «Η απάντηση είναι ότι μας αφορούν όλους».

Ακόμη, είπε ότι η πολιτική των μεταρρυθμίσεων είχε αποτέλεσμα να έχουμε 46.000 επιχειρήσεις και 71.700 εργαζόμενους περισσότερους απ' ό,τι είχαμε το 2019. Αναλυτικά ανέφερε: «Αφορούν τους εργαζόμενους στις εξαγωγικές επιχειρήσεις, που αύξησαν τον τζίρο και τις θέσεις εργασίας τους. Αφορούν γεωργικούς συνεταιρισμούς σε όλη τη χώρα που είδαν τις εμπορικές τους συμφωνίες να πολλαπλασιάζονται. Αφορούν τους επιχειρηματίες της εστίασης, τους εμπόρους, τους λιανεμπόρους, τους μικρομεσαίους επαγγελματίες σε όλους τους τουριστικούς προορισμούς που είδαν τη δουλειά τους να αυξάνεται. Αφορούν τα νοικοκυριά, όλα τα νοικοκυριά που είδαν σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ την αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος κατά 5,1%, το πρώτο τρίμηνο του έτους.

» Όπως όλους μας αφορά το γεγονός ότι η πολιτική μας, η πολιτική των μεταρρυθμίσεων είχε σαν αποτέλεσμα να έχουμε 46.000 επιχειρήσεις περισσότερες απ' όσες είχαμε το 2019 και 71.700 εργαζόμενους περισσότερους απ' ό,τι είχαμε το 2019. Εβδομήντα μία χιλιάδες εφτακόσιους ανθρώπους που μέσα στην πανδημία ενώ ήταν άνεργοι, δεν είχαν μισθό, ενδεχομένως να μην είχαν και εισόδημα αν δεν έπαιρναν κάποιο επίδομα, σήμερα εργάζονται και κερδίζουν το μισθό τους μέσα από τη δουλειά τους».

 

Θετικές οι διαπιστώσεις για την ελληνική οικονομία

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε ακόμη πως «την ίδια στιγμή η 11η Έκθεση Αξιολόγησης των Θεσμών -που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή- προβαίνει σε σειρά θετικών επισημάνσεων για την ελληνική οικονομία

Ανάμεσα στα άλλα:

• Διαπιστώνει ότι η οικονομία εμφανίζει ανάκαμψη ταχύτερα του αναμενομένου, παρόλο που η επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας έγινε αργότερα απ' ό,τι είχε προβλεφθεί στην προηγούμενη Έκθεση Αξιολόγησης.

• Υπογραμμίζει την αποτελεσματικότητα των μέτρων στήριξης της απασχόλησης και τόνωσης της ρευστότητας των επιχειρήσεων και κάνει αναφορές στα μέτρα ανακούφισης και ενίσχυσης των πληγέντων από τις πρόσφατες μεγάλες πυρκαγιές.

• Αναγνωρίζει ότι η κυβέρνηση συνέχισε, με καλό ρυθμό, την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων σε μια σειρά από τομείς.

• Αναδεικνύει τον κομβικό ρόλο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Ελλάδα 2.0», ώστε να βγει η χώρα μας από την υγειονομική κρίση πιο δυνατή και να αυξηθούν οι ιδιωτικές, αλλά και δημόσιες επενδύσεις.

• Επιβεβαιώνει ότι η επίπτωση της πανδημίας στον χρηματοπιστωτικό τομέα είναι περιορισμένη, χάρη στα μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, με αιχμή την παράταση του προγράμματος «Ηρακλής», τον νόμο για τη ρύθμιση οφειλών, την παροχή 2ης ευκαιρίας και τα προγράμματα «Γέφυρα».

• Τονίζει ότι τα ταμειακά διαθέσιμα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα, καθώς συνεχίζονται οι επιτυχημένες εκδόσεις ομολόγων του Ελληνικού Δημοσίου».

 

«Θα συνεχίσουμε κάθε δυνατή προσπάθεια να πείσουμε τους ανεμβολίαστους»

Ολοκληρώνοντας την εισαγωγική του τοποθέτηση ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στην πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος. Συγκεκριμένα, είπε: «Θα συνεχίσουμε να καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια με όλα τα  διαθέσιμη μέσα ώστε να πείσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους ανεμβολίαστους συμπολίτες μας να εμβολιαστούν. Αυτό όμως όχι μόνον δεν αναιρεί, αλλά αντίθετα αναδεικνύει τη σημασία όσων έχουμε πετύχει μέχρι σήμερα στο κομμάτι των εμβολιασμών.

» Μέχρι σήμερα 6,4 εκατομμύρια Έλληνες άνω των 12 ετών έχουν επιλέξει να κάνουν το εμβόλιο. Αυτό σημαίνει ότι 2 στους 3 Έλληνες άνω των 12 ετών είναι εμβολιασμένοι. Αν συνυπολογιστούν και εκείνοι που έχουν αποκτήσει ανοσία μέσω της νόσησης, τότε 3 στους 4  συμπολίτες μας έχουν αντισώματα απέναντι στον ιό. Αν δούμε την κατάσταση αντίστροφα, εξαιρώντας τους ανηλίκους, μόνο ένα ποσοστό 15% του ενήλικου πληθυσμού δεν διαθέτει αντισώματα έναντι του ιού. Οι αριθμοί αυτοί είναι συντριπτικοί. Τα αποτελέσματα αυτά δεν προέκυψαν στην τύχη, δεν ήρθαν  δια μαγείας. Πετύχαμε να έχουμε επάρκεια εμβολίων, κάτι που αποτελεί ζητούμενο για τις περισσότερες χώρες του πλανήτη ακόμα και σήμερα. Οργανώσαμε ένα άρτιο, αποτελεσματικό, λειτουργικό, ασφαλές και δωρεάν πρόγραμμα εμβολιασμού, το οποίο έτυχε διεθνούς αναγνώρισης.

» Ανταποκριθήκαμε στις δυσκολίες που προέκυψαν. Πείσαμε τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων και οι εμβολιασμοί συνεχίζονται. Οι αριθμοί βελτιώνονται μέρα με τη μέρα. Παρά την αμφίσημη στάση μέρους της Αντιπολίτευσης, για μεγάλο χρονικό διάστημα και τη συστηματική εκστρατεία παραπληροφόρησης του ελληνικού λαού από ανεύθυνα άτομα και συλλογικότητες.

» Δουλέψαμε  για την επιτυχία αυτή  και σήμερα είμαστε ευγνώμονες  τόσο για την ανταπόκριση των πολιτών όσο και για το μόχθο όσων πήραν και εξακολουθούν να παίρνουν μέρος στην προσπάθεια του εμβολιασμού. Η επιτυχία ήλθε ως αποτέλεσμα σκληρής προετοιμασίας, οργάνωσης και πίστης στο σκοπό.  Και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε έτσι ώστε και αυτό το 15% των ενηλίκων που δεν διαθέτει σήμερα αντισώματα απέναντι στον ιό να εμβολιαστεί», κατέληξε.

 

«Δεν είμαστε μπροστά σε lockdown»

Απαντώντας σε ερωτήσεις, ο κ. Οικονόμου είπε ότι «δεν είμαστε μπροστά σε lockdown, δεν υπάρχει στην ατζέντα της κυβέρνησης και στην προοπτική στο να πάμε σε lockdown σαν αυτά που είχαμε συνηθίσει στο παρελθόν. Κατά καιρούς όπου διαπιστώνεται αύξηση σε κρίσιμα μεγέθη της πανδημίας επιβάλλονται κάποια μέτρα. Δεν βρισκόμαστε εκεί αυτή τη στιγμή στη Θεσσαλονίκη».

Ακόμη, πρόσθεσε ότι «αυτό που κάναμε ήταν να επισημάνουμε να επιταχυνθούν οι εμβολιασμοί. Γίνανε οι απαραίτητες συσκέψεις και συνεργασίες με τους υγειονομικούς για το σύστημα υγείας και αυτή είναι μια προσπάθεια που η κυβέρνηση θα συνεχίσει το επόμενο διάστημα να επισκέπτεται περιοχές, κυρίως εκεί που τα επίπεδα εμβολιασμού είναι χαμηλά και χρειάζεται μια περαιτέρω δραστηριοποίηση και εγρήγορση για να αυξήσουμε τα ποσοστά».

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία είπε ότι η πεποίθηση και ο στόχος της κυβέρνησης είναι να μείνουν ανοικτά και τα παιδιά να κάνουν μάθημα στις αίθουσες και αυτό όπως σημείωσε βασίζεται σε ένα μελετημένο σχέδιο που έχει εκπονηθεί με βάση και τις οδηγίες των ειδικών. «Αυτό το σχέδιο βασίζεται στο εμβόλιο και τον συχνό έλεγχο και είναι ένα σχέδιο που παρέχει τις εγγυήσεις να παραμείνουν οι αίθουσες ανοικτές» είπε.

Επίσης επισήμανε ότι δεν υπάρχει για την κυβέρνηση άλλο μοτίβο από τη δια ζώσης λειτουργία των πανεπιστημίων. «Υπάρχει πλαίσιο μέτρων. Δεν υπάρχει άλλο μοτίβο, παρά η παρουσία των φοιτητών εκεί» είπε υπογραμμίζοντας ότι «η πανεπιστημιακή κοινότητα ασπάζεται αυτήν την ανάγκη».

Αναφερόμενος στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις είπε ότι είναι η ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας και στις πόλεις, τις κωμοπόλεις και τα χωριά μας αποτελούν το βασικό κομμάτι του παραγωγικού ιστού. «Η κυβέρνηση με τις πολιτικές της από την αρχή κατεξοχήν στηρίζει αυτή την επιχειρηματικότητα με συγκεκριμένες κινήσεις, όπως η μείωση των φορολογικών συντελεστών και ασφαλιστικών εισφορών με την έκπτωση ενοικίου, τις επιστρεπτέες προκαταβολές που περίπου το μισό τους είναι μη επιστρεπτέες  και άλλα μέτρα στήριξης όχι μόνο την περίοδο της πανδημία αλλά και πριν» είπε.

«Η πολιτική μας είναι κατεξοχήν μια πολιτική που στηρίζει την μεσαία επιχειρηματικότητα για να την ενισχύσει και να την κάνει πιο ανθεκτική. Της δίνει κίνητρα έτσι ώστε μέσα από συγχωνεύσεις να μπορέσουν να διευρύνουν την εμβέλεια τους, να διευρύνουν την πελατεία τους, την αγοραστική τους στόχευση, να μπορούν να έχουν ευκολότερη πρόσβαση σε χρηματοδοτικά εργαλεία και να σταθούν απέναντι στον ανταγωνισμό που πλέον δεν είναι τοπικός, δεν είναι καν εθνικός, πολλές φορές ξεπερνάει και τα όρια αυτά» συμπλήρωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επιπλέον υπογράμμισε: «Επειδή θέλουμε αυτή την επιχειρηματικότητα, επειδή δεν θέλουμε λουκέτα, επειδή δεν θέλουμε ανθρώπους που θα δυσκολεύονται να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους κινούμαστε σε αυτούς τους άξονες: Στηρίζουμε με συγκεκριμένα μέτρα την επιβίωση των επιχειρήσεων αυτών, βγάλαμε από τις πλάτες τους βάρη που είχε φορτώσει η προηγούμενη κυβέρνηση σε ό,τι αφορά το φορολογικό το ασφαλιστικό, την περίοδο της πανδημίας σταθήκαμε στο πλευρό τους που και οι ίδιοι αναγνωρίζουν και που αποτυπώνεται και στην επαναλειτουργία τους και στο γεγονός  ότι έχουμε παραπάνω επιχειρήσεις , δίνουμε κίνητρα ώστε να βρουν πεδίο και μοντέλο συνεργασίας, για να δυναμώσουν και προς όφελός τους και προς όφελος των τοπικών οικονομιών».

«Στοχεύουμε στη στήριξη ώστε να αποκτήσουν ικανό και κρίσιμο μέγεθος το οποίο είναι απαραίτητο παντού, στο λιανεμπόριο στους επαγγελματίες και την αγροτική παραγωγή για να ανταπεξέλθουν στις συνθήκες ανταγωνισμού του σήμερα» σημείωσε.

Σε ερώτηση για τα μονοκλωνικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφού είπε ότι μόλις προχθές δόθηκε η έγκριση από ευρωπαϊκό οργανισμό για την χρήση των μονοκλωνικών και ετοιμάζεται τροπολογία από το υπουργείο που θα έρθει άμεσα, την επόμενη εβδομάδα, η οποία θα επιτρέψει στη χώρα την προμήθειά τους τόνισε «Οφείλουμε να μην ξεχνάμε ότι πίσω από αυτή την ιστορία των μονοκλωνικών, που έσπευσε χθες να αξιοποιήσει το σύνολο της αντιπολίτευσης, κρύβονταν η προσπάθεια διαφόρων να δημιουργήσουν θέματα και αμφιβολίες σε ό,τι αφορά τον εμβολιασμό. Είναι δύο τελείως διαφορετικά πράγματα. Το εμβόλιο είναι το βασικό εργαλείο για να θωρακιστούμε απέναντι στη νόσο».

Για την υπόθεση με την e-food και τον νόμο του υπουργείου εργασίας ο κ. Οικονόμου τόνισε «Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει ένα καθεστώς και σήμερα ισχυρίζεται ότι θα φέρει τροπολογία που θα παρεμβαίνει σε αυτό, το οποίο ίσχυε επί των ημερών του και τότε που είχε τη δυνατότητα και την δύναμη δεν το έθιξε καθόλου. Τότε οι εργαζόμενοι σε αυτό το χώρο ήταν αόρατοι, σήμερα ξαφνικά έγιναν ορατοί» και σημείωσε ότι ο νόμος αποκρυσταλλώνει τις προϋποθέσεις για να είναι καθαρές  οι σχέσεις εργασιακής απασχόλησης των εργαζόμενων με τις εταιρείες.

«Είναι ένας νόμος που δίνει δυνατότητες με πολύ συγκεκριμένες προϋποθέσεις για να μην γίνεται ο εργαζόμενος αντικείμενο εκμετάλλευσης από την εταιρεία. Αυτό είναι το βασικό και ο νόμος αυτός ισχύει σε όλη σχεδόν την Ευρώπη» είπε και πρόσθεσε «Επίσης υποχρεώνει τις εταιρείες να δίνουν εξοπλισμό στους εργαζόμενους, τους δίνει το δικαίωμα να συνδικαλίζονται και να έχουν δικαιώματα και στην απεργία. Αυτός ο νόμος είναι ένα εργασιακό περιβάλλον μέσα στο οποίο μια αντίστοιχη εταιρεία μόλις προχθές ανακοίνωσε ότι θα κάνει 500 προσλήψεις μέχρι το τέλος του 2021 και μάλιστα όλες με καθεστώς μισθωτής απασχόλησης. Άρα που συνδέεται η αδικαιολόγητη και απαράδεκτη πρακτική της συγκεκριμένης εταιρείας, που ξεκίνησε όλο το θέμα, με το νομικό και θεσμικό πλαίσιο που υπάρχει;»

Για το ζήτημα του αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου, ο οποίος παρέστη στα εγκαίνια του αποκαλούμενου «Σπιτιού της Τουρκίας» στη Νέα Υόρκη, παρουσία του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Ερσίν Τατάρ ο κ. Οικονόμου είπε "Μας ενόχλησαν οι κινήσεις. Η κυβέρνηση εκφράζει τη δυσαρέσκειά της...», και σε ερώτηση για το ενδεχόμενο συνάντησης του πρωθυπουργού με τον αρχιεπίσκοπο Αμερικής  είπε «Το πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι υπό διαμόρφωση. Θα ενημερωθείτε έγκαιρα».

Τέλος σημείωσε ότι «η προκλητικότητα της Τουρκίας βρίσκεται στην ατζέντα των συνομιλιών του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη, όπου αύριο θα μιλήσει στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Η εξωτερική μας πολιτική δεν αφήνει τίποτε αναπάντητο»,  ενώ  διέψευσε ότι το τουρκικό πολεμικό σκάφος που παρενόχλησε το γαλλικών συμφερόντων ερευνητικό Nautical Geo έφτασε σε απόσταση 2,5 ναυτικών μιλίων από την Κρήτη.

 

 

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Τολμηρός, δηλαδή, προσεκτικός σχεδιασμός

Δημήτρης Σεβαστάκης

Ο «αυτόματος πιλότος» και το όσα πάνε κι όσα έρθουν, που έχει επιλεγεί σε όλα τα κρίσιμα θέματα είναι το βασικό ποιοτικό χαρακτηριστικό της...

Δείτε όλο το άρθρο
Τι θα κάνει ο ΟΑΕΔ για τους πυρόπληκτους

Σπύρος Πρωτοψάλτης

Άρθρο του διοικητή του Οργανισμού, Σπύρου Πρωτοψάλτη Ως ένας Δημόσιος Οργανισμός με κατεξοχήν κοινωνικό ρόλο και ως ο επιχειρησιακός βραχίονας του...

Δείτε όλο το άρθρο
Ψίχουλα τα κονδύλια του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» για την αντιπυρική προστασία

Νότης Μαριάς

Από τα 30,5 δις ευρώ του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» μόνο 787 εκατ. ευρώ προβλέπονται για «επενδύσεις» σχετικές με αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία....

Δείτε όλο το άρθρο
Που πηγαίνουν τα πρώτα δισ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Νότης Μαριάς

Ψίχουλα για τους Έλληνες μικρομεσαίους Ο κύβος ερρίφθη για τον  Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, γνωστόν ως   Ευρωπαϊκό Ταμείο...

Δείτε όλο το άρθρο
Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ένα νέο Δικαστικό κτιριακό συγκρότημα

Νικόλαος Παπαδόπουλος

Πάνω στα ερείπεια των αρχαίων τειχών της Θεσσαλονίκης, κοντά στο σημείο όπου η παραθαλάσσια πλευρά των οχυρώσεων συμβαλλόταν με τη δυτική κτίστηκε,...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega (30-9-2021) Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega. Προβάδισμα ΝΔ με 11.1%   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα (26-9-2021) Δημοσκόπηση της Marc για το Πρώτο Θέμα. Προβάδισμα ΝΔ με 11.4%   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
AI BEYOND Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη  αλλάζει τη ζωή μας  Σε εξέλιξη η έκθεση καινοτομίας και τεχνολογίας Beyond 4.0

AI BEYOND Forum: Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει τη ζωή μας Σε εξέλιξη η έκθεση καινοτομίας και τεχνολογίας Beyond 4.0


Στις σημαντικές αλλαγές που θα φέρει η τεχνητή νοημοσύνη (Artificial Intelligence-AI) στην καθημερινότητα μας τα επόμενα χρόνια εστίασε κατά τη...


Δείτε θέμα και σχόλια