Δεκτό επί της αρχής το νομοσχέδιο για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών

🕔20/11/2018 - 20:01

Τι αναφέρθηκε στη Βουλή κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου

Δεκτό έγινε επί της αρχής κατά πλειοψηφία στην Επιτροπή Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής το νομοσχέδιο για τις μειώσεις ασφαλιστικών εισφορών σε αυτοαπασχολούμενους, ελεύθερους επαγγελματίες και αγρότες.

Μιλώντας κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου, η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σημείωσε πως «το νομοσχέδιο αυτό είναι η έμπρακτη απόδειξη του τέλους των μνημονίων και των δημοσιονομικών περιορισμών. Είναι ένα επεκτατικό μέτρο ελάφρυνσης και έρχεται να συμπληρώσει το τέλος των χρόνιων οικονομικών επιβαρύνσεων για να προχωρήσουμε στην κοινωνική ενίσχυση σε όσους το έχουν ανάγκη».

Είχε προηγηθεί έντονη αντιπαράθεση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης, με την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να χαρακτηρίζει το νομοσχέδιο έμπρακτη απόδειξη του οριστικού τέλους των μνημονίων και των ασφυκτικών δημοσιονομικών περιορισμών και την άλλη πλευρά να κάνει λόγο για «ψίχουλα» σε σχέση με τις καταστροφικές συνέπειες του «νόμου Κατρούγκαλου», ζητώντας ταυτόχρονα την πλήρη κατάργηση του.

Η ΝΔ, κατηγορώντας την για συστηματική καταστροφολογία, ενώ ο πρώην υπουργός Εργασίας και εισηγητής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιάννης Βρούτσης, έκανε λόγο για διαστρέβλωση της αλήθειας και της πραγματικότητας από την πλευρά της κυβέρνησης.

«Οι συγκεκριμένες ασφαλιστικές μειώσεις, θα οδηγήσουν σε βαθιές και ουσιαστικές ελαφρύνσεις σε 250. 000 ελεύθερους επαγγελματίες. Η επιδότηση ενοικίου σε 400.000 οικογένειες. Το τέλος επιτηδεύματος, οι επιστροφές αναδρομικών σε ένστολους και γιατρούς, η μείωση του ΕΝΦΙΑ που θα θεσπιστεί τον επόμενο μήνα, είναι σειρά μέτρων ελάφρυνσης σε ανθρώπους του μόχθου. Και αυτό γίνεται γιατί μπορέσαμε να βάλουμε τέλος στο προηγούμενο καθεστώς των δημοσιονομικών περιορισμών αφήνοντας το οριστικά πίσω μας» επεσήμανε χαρακτηριστικά η κ. ΝΔ, ότι επενδύει για ψηφοθηρικούς λόγους στην καταστροφολογία, υπονομεύοντας διαρκώς με τη ψευδή της ρητορική, το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα. «Τα μέτρα αυτά συνιστούν διάψευση της καταστροφολογίας της ΝΔ που κάθε μέρα, προαναγγέλλει ένα νέο κακό και φανερώνει με τη στάση της ότι δεν την καθορίζει ο κοινωνικός αντίκτυπος αλλά μόνο ψηφοθηρικοί λόγοι. Και όλα όσα εκφράστηκαν από την αρχηγό της δείχνει ότι θέλει να περάσει η κοινωνική ασφάλιση σε κεφαλαιοπητικό σύστημα», σημείωσε.

Ακόμα, απέρριψε τα όσα υποστήριξε ο εισηγητής της ΝΔ Γιάννης Βρούτσης, ότι το κόμμα του είναι υπέρ της δημόσιας κοινωνικής ασφάλισης, αντιτείνοντας ότι από τα πεπραγμένα της προκύπτει το αντίθετο.

«Ούτε από τις 12 διαδοχικές, οριζόντιες περικοπές των συντάξεων στις οποίες είχε προχωρήσει, ούτε από το σχέδιο το οποίο ισχυρίζεται ότι θα εφαρμόσει όταν και εφόσον γίνει κυβέρνηση προκύπτει κάτι τέτοιο. Τα πεπραγμένα της ΝΔ αποδεικνύουν ότι υπονομεύει το ασφαλιστικό σύστημα» τόνισε η κ. Αχτσιόγλου, που απαντώντας και πάλι στον κ. Βρούτση, που επικαλούμενος στοιχεία της «ΕΡΓΑΝΗΣ», υποστήριξε ότι υπάρχει αρνητικό ρεκόρ στο πρόβλημα της ανεργίας, χαρακτήρισε ως «αστείο» το επιχείρημα και αντέτεινε ότι «αποδεικνύουν ότι το τελευταίο 10μηνο δημιουργήθηκαν 160.000 νέες θέσεις εργασίας».

«Κάνει αυτή την ‘εξιστόρηση’ η ΝΔ για να αφήσει ακάλυπτο το δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα και να δημιουργήσει ενδεχομένως όφελος μόνο στις ιδιωτικές εταιρίες. Από όλο αυτό το αφήγημα που περιέγραψε και ο αρχηγός της, δεν φαίνεται η ΝΔ να είναι υπερασπιστής ενός δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος», υπογράμμισε και σημείωσε ότι οι προθέσεις της, αποδεικνύονται και από τις δηλώσεις τόσο του αντιπροέδρου του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη που ζητούσε να κλείσει άρον-άρον η αξιολόγηση, όσο και του Κώστα Χατζηδάκη που έλεγε ότι θα γίνουν περικοπές συντάξεων.

Απαντώντας η κ. Αχτσιόγλου στον ειδικό αγορητή του ΚΚΕ Χρήστο Κατσώτη, που υποστήριξε ότι η κυβέρνηση δεν καταθέτει συγκριτικά στοιχεία για να μην αποδειχτεί η αλήθεια πως συνεχίζει την ίδια αποκρουστική πολιτική της ισοπέδωσης των εργαζομένων και των συνταξιούχων, αντέτεινε ότι είναι πολύ μεγάλες οι ελαφρύνσεις στις εισφορές του 2019 σε σχέση με το 2018.

«Σε σύγκριση με το 2018, για το 2019, ένα άτομο με εισόδημα 8.000 ευρώ θα πληρώσει 1.400 ευρώ εισφορές αντί 2.000», ανέφερε και συμπλήρωσε: «Οι εισφορές συνοδεύονται με το πραγματικό εισόδημα του εργαζόμενου και όχι με τα χρόνια που είναι στο επάγγελμα. Αυτό είναι ένα δίκαιο μέτρο που φοροδοτεί με βάσει τα πραγματικά εισοδήματα».

«Με την ψήφιση την ερχόμενη Πέμπτη του νομοσχεδίου, θα γίνει ένα ακόμα βήμα προς τα εμπρός. Η κατάθεση του ήταν η έμπρακτη απόδειξη της οριστικής εξόδου από την δημοσιονομική προσαρμογή. Με αυτό αποδεικνύεται μια πολύ σαφής πολιτική θέση για την ανάκτηση της εργασίας, των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, της αύξησης του κατώτατου μισθού, της στήριξης των ελεύθερων επαγγελματιών και της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους. Αυτές είναι οι κατευθύνσεις μας και που μέχρι αρχές του 2019 θα αρχίσουν να εφαρμόζονται», κατέληξε η κ. Αχτσιόγλου.

Από την πλευρά του, ο Γ. ΝΔ ήταν, είναι και θα είναι υπέρ ενός δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος. Υπερασπιζόταν, υπερασπίζεται και θα υπερασπίζεται το δημόσιο, καθολικό και υποχρεωτικό χαρακτήρα της κοινωνικής ασφάλισης», ανέφερε χαρακτηριστικά και συνέχισε: «Είπε χθες ο υφυπουργός Εργασίας, ότι οι εταίροι κάνουν διθυράμβους για το νομοσχέδιο. Η αλήθεια είναι ότι δεν διαφωνούν με τις μειώσεις. Παρέλειψε όμως να αναφερθεί στη δριμεία κριτική των φορέων, των δικηγόρων και των επιστημόνων, που κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι επί 2,5 χρόνια έκανε λάθη. Ότι με τη πολιτική σας βλάψατε το παραγωγικό κομμάτι της κοινωνίας, το τιμωρήσατε και δημιουργήσατε στρεβλώσεις στην οικονομία».

«Ο νόμος 4472 του 4ου μνημονίου έφερε τις περικοπές στο κομμάτι του αφορολόγητου, από το οποίο θα χάσουν ένα ολόκληρο μισθό οι εργαζόμενοι και ένα μηνιαίο εισόδημα οι συνταξιούχοι. Ο ΝΔ ήταν που καταψήφισε. Τότε λέγατε ότι ήταν διαρθρωτικό μέτρο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατέθεσε τροπολογία την οποία εσείς δεν ψηφίσατε. Δεν δικαιολογούνται λοιπόν διθύραμβοι. Είναι δικό τους μέτρο των ΣΥΡΙΖΑ_ΑΝΕΛ που μόνοι τους το ψήφισαν τότε και μόνοι τους το παίρνουν πίσω σήμερα», πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης κι επεσήμανε πως «στον νέο προϋπολογισμό η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο υπουργός Οικονομικών και όλη η ομάδα των υπουργών, ομολογούν ότι οι κοινωνικές και επαγγελματικές ομάδες υπέστησαν σημαντικές βλάβες με βάση τον νόμο Κατρούγκαλου. Και ότι με βάση τις μεταρρυθμίσεις του 2016 οδηγήθηκαν σε εξοντωτικές μειώσεις στα δηλωθέντα εισοδήματα. Και έρχεται η κυβέρνηση σήμερα και κάνει κριτική στην κυβέρνηση. Αυτά είναι απίστευτα πράγματα και μόνο με ΣΥΡΙΖΑ τα βλέπουμε. Θα συνιστούσα ψυχραιμία, οι εκλογές είναι κοντά».

Ακόμα κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακό τακτικισμό, υποστηρίζοντας ότι παρά τη μείωση τους οι ασφαλιστικές εισφορές παραμένουν υψηλές και ότι με την κατάργηση της έκπτωσης του 15% στο φορολογητέο εισόδημα συρρικνώνεται η μείωση τους.

«Αναρωτιόμαστε, αν πρόκειται για τροχοδρόμηση στον ρεαλισμό ή για προεκλογική πράξη καθαρής ψηφοθηρίας. Όμως, όπως και να είναι, το σημαντικό είναι, ότι η κυβέρνηση έρχεται στον δρόμο του ρεαλισμού. Πράγματι, το παρόν νομοσχέδιο έρχεται να διορθώσει λάθη. Ωστόσο, ούτε αυτό διαπνέεται από μια ολοκληρωμένη και βιώσιμη προσέγγιση για το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό των ελεύθερων επαγγελματιών, των αυτοαπασχολουμένων και των αγροτών», ανέφερε από την πλευρά του ο ειδικός αγορητής της ΔΗΣΥ Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Ακόμα υποστήριξε ότι οι μειώσεις αφορούν συγκεκριμένα βήματα μόνον ορισμένων κατηγοριών ασφαλισμένων και τόνισε ότι ιδίως ως προς τους ελεύθερους επαγγελματίες προορίζονται μόνο για το 11% από αυτούς. «Σε ένα σύνολο περίπου 1.500.000 ελεύθερων επαγγελματιών, αυτοαπασχολούμενων και αγροτών, ο αριθμός των επωφελούμενων είναι σημαντικά μικρός και προσεγγίζει μόνο τις 240.000», σημείωσε ο κ. Κωνσταντόπουλος ενώ κατέληξε λέγοντας: «Ο ‘νόμος Κατρούγκαλου' μιας και έχει ακυρωθεί στην πράξη και στη συνείδηση των πολιτών πρέπει να ακυρωθεί και στη Βουλή. Έτσι κι αλλιώς σε κάθε ευκαιρία τον τροποποιείτε με συρραφή τροπολογιών».

Από την πλευρά του, ο ειδικός αγορητής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με το νομοσχέδιο επιχειρεί να σβήσει τα ίχνη του εγκλήματος από τον νόμο «λαιμητόμο» του κ. Κατρούγκαλου.

«Η κυβέρνηση υπερασπίστηκε τον λαιμητόμο «νόμο Κατρούγκαλου» και ισχυρίζεται ότι δημιουργήθηκαν πλεονάσματα και δεν θα περικοπούν οι συντάξεις. Η ΝΔ ότι έκανε 21 μειώσεις στις συντάξεις και από την άλλη προχωρήσατε, στο νόμο ‘λαιμητόμο’, με νέες μειώσεις που, σύμφωνα με το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, είναι 8,2 δισ. ευρώ από το 2016 έως το 2019», υπογράμμισε ο κ. Κατσώτης και κατέληξε λέγοντας: «Από τη μια μιλάτε για καταστροφική πολιτική της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και από την άλλη δεν την καταργήσατε. Η όποια ελάφρυνση παρουσιάζεται δεν μπορεί να εξισορροπήσει τις τεράστιες αυξήσεις των τελευταίων χρόνων στις ασφαλιστικές εισφορές αυτών των ομάδων, που υπέβαλε ο νόμος 4387/2016, ο οποίος σε συνάρτηση με την υψηλή φορολογία λεηλατεί το μεγαλύτερο μέρος του εισοδήματός τους».

«Είμαστε θετικοί, γιατί ελεύθεροι επαγγελματίες, αυτοαπασχολούμενοι και αγρότες έχουν υποστεί, ήδη, τεράστια αφαίμαξη με τη σύνδεση αυτών των ασφαλιστικών εισφορών με το εισόδημα και ιδίως, αυτό για τα μεσαία εισοδήματα. Το είπαν, άλλωστε και οι φορείς που ήρθαν χθες στην επιτροπή μας», υπογράμμισε ο ειδικός αγορητής του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς. «Ουσιαστικά η κυβέρνηση αποδέχεται με δυόμισι χρόνια καθυστέρηση, έστω και μερικώς, αυτά που περιφρονητικά απέδιδε στο λεγόμενο ‘κίνημα της γραβάτας’ τον Μάιο του 2016. Ο νόμος Κατρούγκαλου, όσο κι αν τον τροποποιεί κανείς -έχουμε χάσει το μέτρημα πόσες τροποποιήσεις έχουν γίνει- δεν μπορεί να αποτελεί βάση για ένα βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα που ευνοεί την εργασία και τις μελλοντικές γενιές και οφείλετε επιτέλους να το παραδεχτείτε αυτό. Το πρόβλημα, παρά τις μειώσεις που έχουν γίνει στις εισφορές, εξακολουθεί να παραμένει», τόνισε ο κ. Μαυρωτάς. Υπογράμμισε επίσης ότι, «από 1/1/2019 ένας αυτοαπασχολούμενος ή ελεύθερος επαγγελματίας, ο όποιος έχει καθαρά κέρδη 30.000 ευρώ το χρόνο ουσιαστικά θα πληρώνει σε φόρους και εισφορές 16.600 ευρώ, δηλαδή, το 55% και θα του μένει το 45%. Δηλαδή, τα 13.400 από τα 30.000 ευρώ».

Ο ειδικός αγορητής της Ένωσης Κεντρώων Αναστάσιος Μεγαλομύστακας χαρακτήρισε «σταγόνα στον ωκεανό τις ασφαλιστικές μειώσεις σε σχέση με τη σφαγή που έγινε με το ‘νόμο Κατρούγκαλου’ που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση». Παράλληλα, έκανε λόγο για νομοσχέδιο με έντονο προεκλογικό χαρακτήρα, ενώ υποστήριξε ότι δημιουργούνται δυο κατηγορίες συνταξιούχων και αδικούνται παράφορα όσοι θα συνταξιοδοτηθούν στο μέλλον. «Πήρατε τα πάντα και έρχεστε να δώσετε ψίχουλα και να προσφέρετε ελεημοσύνη σε αγρότες και ελεύθερους επαγγελματίες τους οποίους οδηγήσατε να δουλεύουν συνεταιριστικά με το κράτος παίρνοντας τους το 70% των εισοδημάτων τους» ανέφερε.

Πολύ σημαντικό χαρακτήρισε το άρθρο με το οποίο δίνεται η δυνατότητα στους εργαζόμενους να έχουν δικηγόρο σε ποινικές υποθέσεις, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Στογιαννίδης.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εργασίας Νάσος Ηλιόπουλος υποστήριξε ότι το νομοσχέδιο αποδόμησε την καταστροφολογία της ΝΔ. «Πολύ σύντομα θα βγει το ετήσιο τεύχος της ‘ΕΡΓΑΝΗΣ’ και θα μιλά για περισσότερες από 400.000 νέες θέσεις εργασίας στον ιδιωτικό τομέα σε σχέση με το 2014», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Ηλιόπουλος.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Συνέπειες για τις χώρες που δεν επωμίζονται βάρος στο προσφυγικό ζητά ο Κ. Μητσοτάκης

16/10/2019 - 14:52 - Την πεποίθηση ότι πρέπει να υπάρξουν συνέπειες για τα κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης που...

Συστράτευση με τον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Αλ. Τσίπρας - Τι θέλει για το μέλλον του κόμματος (VIDEO)

15/10/2019 - 23:32 - Σε ανοικτή εκδήλωση - συζήτηση με τους πολίτες στην πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας μίλησε το...

Κυρώσεις από την ΕΕ στην Τουρκία για το θέμα της Συρίας, ζήτησε ο Αλ. Χαρίτσης

15/10/2019 - 13:02 - Την άποψη ότι «πρέπει η διεθνής διπλωματία να αναλάβει δράση άμεσα, δεν φτάνουν πλέον τα λόγια,...

Μειωμένοι συντελεστές ΦΠΑ στα νησιά και για το 2020, λόγω προσφυγικού

14/10/2019 - 16:08 - Τη διαβεβαίωση πως «η κυβέρνηση θα διατηρήσει μειωμένους τους συντελεστές ΦΠΑ για το 2020 που...

Εάν το προσφυγικό επιδεινωθεί θα ζητήσουμε υποχρεωτική ανακατανομή, είπε ο Γ. Κουμουτσάκος

11/10/2019 - 19:03 - «Όλα είναι πάνω στο τραπέζι. Αν βρεθούμε σε έκρυθμη κατάσταση λόγω Συρίας, έχουμε πάντα τη...

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο: Κενό στρατηγικών επιλογών.

Δημήτρης Μάρδας

Σ τα είκοσι Μέρη του προς ψήφιση αναπτυξιακού νομοσχεδίου δίνεται έμφαση σε σωρεία ρυθμίσεων ή τακτοποιήσεων ορθότερα. Αυτές αρχίζουν από τις...

Δείτε όλο το άρθρο
Επιβάλλεται συνενόηση για το Μετρό

Γιάννης Μαγκριώτης

Η σύμβαση κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης υπογράφηκε την Άνοιξη του 2006 χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες και με χρόνο εκτέλεσης των αρχαιολογικών...

Δείτε όλο το άρθρο
Αλλαγή κλίματος -ή αλλαγή συστήματος;

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη Αυτόν τον Σεπτέμβρη έγινε η μεγαλύτερη κινητοποίηση για το περιβάλλον στην ιστορία του πλανήτη. Εκατομμύρια άνθρωποι σχεδόν σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Ένας θερμός Σεπτέμβρης

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη «Αυτός ο Σεπτέμβρης θα είναι γεμάτος θάρρος και ομορφιά». Έτσι γράφουν στην ιστοσελίδα τους τα μέλη της «Παγκόσμιας Απεργίας για...

Δείτε όλο το άρθρο
Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητους

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητουςΟ ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης για μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis για Το Βήμα (22-9-2019) Προβάδισμα 16,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ , όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis. Πηγή:... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για το Skai (19-9-2019) Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση για την πρόθεση ψήφου , το οποίο διαμορφώνεται στις 13,5 ποσοστιαίες μονάδες, δείχνει... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Ανοίγει αύριο τις πύλες του το θεματικό πάρκο  «Θεοί του Ολύμπου»

Ανοίγει αύριο τις πύλες του το θεματικό πάρκο «Θεοί του Ολύμπου»


Σε απόσταση αναπνοής από τον Όλυμπο, ανοίγει τις πύλες του αύριο, 4 Οκτωβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το θεματικό πάρκο «Θεοί του...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο  ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ επιτίθεται στην «τρελή Νάνσι» Πελόσι ΗΠΑ: Ο πρόεδρος Ντόναλντ Τράμπ επιτίθεται στην «τρελή...

Η Πελόσι, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, κατηγόρησε τον Τραμπ ότι ξεπέρασε τα όρια και αποχώρησε από...

Νέα Τεχνολογίας  Συρία: Αυτά είναι τα 13 σημεία της συμφωνίας εκεχειρίας ΗΠΑ-Τουρκίας Συρία: Αυτά είναι τα 13 σημεία της συμφωνίας εκεχειρίας...

Το κοινό ανακοινωθέν Τουρκίας – ΗΠΑ για τη βορειοανατολική Συρία περιγράφει σε 13 σημεία της συμφωνίας και...

Κύπρος - Ειδήσεις Ιαπωνία-χρηματιστήριο: Μεικτές τάσεις έως αυτό το στάδιο Ιαπωνία-χρηματιστήριο: Μεικτές τάσεις έως αυτό το στάδιο

Μεικτές τάσεις επικρατούν μέχρι στιγμής κατά τη συνεδρίαση του χρηματιστηρίου στο Τόκιο, εξαιτίας της πτώσης...

Ειδήσεις υγείας Ποια λαχανικά πρέπει να τρώγονται μαγειρεμένα (εικόνες) Ποια λαχανικά πρέπει να τρώγονται μαγειρεμένα (εικόνες)

Τα ωμά ή τα μαγειρεμένα λαχανικά έχουν υψηλότερη θρεπτική αξία;

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Μίνι καλοκαίρι και σήμερα - Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς Μίνι καλοκαίρι και σήμερα - Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία...

Γενικά αίθριος καιρός ο καιρός σήμερα Δευτέρα...

Νέα για αυτοκίνηση Επίσημο: Νέο Volvo XC40 Recharge, το πρώτο EV της φίρμας [video] Επίσημο: Νέο Volvo XC40 Recharge, το πρώτο EV της φίρμας...

Στο μέλλον οι πελάτες μας θα πρέπει να απαντούν σε μια θεμελιώδη ερώτηση: Θέλουν ένα αυτοκίνητο με καλώδιο ή...

Αγροτικά Νέα Νέα πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε αγρότες Νέα πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε αγρότες

Σε νέες πληρωμές ύψους 1.334.268,92 ευρώ προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ μέσα στο προηγούμενο διήμεροΟ ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε...

Πολιτιστικά Νέα «19ο Φεστιβάλ Ελληνισμού της Ρουμανίας» «19ο Φεστιβάλ Ελληνισμού της Ρουμανίας»

Από τις 17 έως τις 20 Οκτωβρίου 2019 θα διεξαχθούν στην Κατερίνη οι εκδηλώσεις στο πλαίσιο του πολιτιστικού...

Εκπαιδευτικά Νέα Μαθαίνω να μην καπνίζω στα σχολεία Μαθαίνω να μην καπνίζω στα σχολεία

Αυτό θα συμβεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα. Η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως εισάγει μάθημα στα σχολεία για...

Τουρισμός - Ειδήσεις Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων: Άνοδος εσόδων και αφίξεων τουριστών τον Αύγουστο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων: Άνοδος εσόδων και...

Ανοδικά κινήθηκαν και τον Αύγουστο οι αεροπορικές αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα...

Επιστήμη - ειδήσεις Νόμπελ Φυσικής 2019: Στους κοσμολόγους Τζέιμς Πίμπλς, Μισέλ Μαγιόρ, Ντιντιέ Κελόζ Νόμπελ Φυσικής 2019: Στους κοσμολόγους Τζέιμς Πίμπλς, Μισέλ...

Τρεις  οι νικητές του φετινού βραβείου Νόμπελ Φυσικής. Οι κοσμολόγοι Τζέιμς Πιμπλς, Μισέλ Μαγιόρ και Ντιντιέ...

Ξεχωριστές ειδήσεις  Περιπέτεια στον αέρα για Κέιτ και Γουίλιαμ Περιπέτεια στον αέρα για Κέιτ και Γουίλιαμ

Το αεροσκάφος τους δεν κατάφερε να προσγειωθεί σε δυο πακιστανικές πόλεις εξαιτίας μιας ισχυρής καταιγίδας.