Δεν δικαιολογείται χαλαρή ψήφος ή αποχή στις εκλογές, είπε ο Κ. Μητσοτάκης

🕔05/07/2019 - 18:24

Ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαίωσε τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κ. Ζέρβα, για την προθυμία του να συνεργαστούν για τα θέματα της πόλης

Για την προθυμία του να συνεργαστούν για τα θέματα της Θεσσαλονίκης διαβεβαίωσε τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο της πόλης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στο πλαίσιο της συνάντησής τους, ο κ. Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Ζέρβα για τη μεγάλη του επιτυχία και τον διαβεβαίωσε πως «την επόμενη ημέρα θα είμαι προσωπικά - εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός - αρωγός στην προσπάθεια την οποία θα κάνει να αναδείξει τη Θεσσαλονίκη ως την πραγματική πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Μια σύγχρονη πόλη, εξωστρεφή, ένα εκπαιδευτικό κέντρο, μια πόλη με σύγχρονες υποδομές. Ένας πόλος εξωστρέφειας και καινοτομίας για τη Μακεδονία, για τη Βόρειο Ελλάδα, για τα Βαλκάνια συνολικά».

Όπως σημείωσε, στη συνάντησή τους συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν δυσλειτουργίες του καινούριου εκλογικού νόμου με τον οποίο έγιναν οι εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης: «Τον διαβεβαίωσα ότι στο πρώτο μας νομοσχέδιο για την οργάνωση του κράτους θα υπάρχουν παρεμβάσεις που θα διευκολύνουν την κυβερνησιμότητα των δήμων. Ειδικά στις περιπτώσεις όπου ο εκλεγείς δήμαρχος διαθέτει έναν σχετικά περιορισμένο αριθμό δημοτικών συμβούλων».

Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε ότι και ο ίδιος, «όπως και όλοι οι Θεσσαλονικείς, έχουμε πολύ φιλόδοξα σχέδια για την πόλη αυτή. Και θα είμαι αρωγός, την επόμενη ημέρα, στην προσπάθειά του, πάντα με τη συνδρομή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και του Απόστολου Τζιτζικώστα. Για να μπορούμε να υλοποιήσουμε μια σειρά από σημαντικά έργα που θα επιτρέψουν στη Θεσσαλονίκη να γίνει αυτή που της αξίζει. Είτε μιλάμε για την ολοκλήρωση σημαντικών έργων υποδομής, όπως είναι το Μετρό και η σύνδεσή του με το αεροδρόμιο. Είτε μιλάμε για έργα με μεγάλη αναπτυξιακή προοπτική, όπως το σχέδιο για τη νέα Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης και τη μετατροπή αυτού του χώρου σε έναν χώρο συνδυασμένων χρήσεων όπου θα μπορούμε να συνδυάζουμε εκθεσιακή δραστηριότητα με έναν χώρο πρασίνου. Είτε μιλάμε για την αντιμετώπιση ‘ωρολογιακών βομβών’ που μας κληροδοτεί αυτή η κυβέρνηση, όπως το ζήτημα των αστικών λεωφορείων, το οποίο θα πρέπει να αντιμετωπιστεί άμεσα. Το ενδιαφέρον το δικό μου θα είναι πάντα εδώ, θα είναι στη Θεσσαλονίκη».

Παράλληλα, ζήτησε και από τους πολίτες της Θεσσαλονίκης να ψηφίσουν μαζικά στις εκλογές της Κυριακής. Όπως είπε, «η συμμετοχή είναι το οξυγόνο της Δημοκρατίας και, επειδή οι εκλογές αυτές είναι εξαιρετικά κρίσιμες, δεν δικαιολογείται καμία χαλαρή ψήφος, δεν δικαιολογείται καμία αποχή. Είμαι απολύτως πεπεισμένος ότι η Ελλάδα είναι έτοιμη να γυρίσει σελίδα και ότι θα δώσει ισχυρή εντολή στη Νέα Δημοκρατία την επόμενη ημέρα, να προχωρήσει τολμηρά μπροστά. Αυτό θα είναι για το καλό της πατρίδας συνολικά, αλλά είμαι σίγουρος ότι θα είναι και για το καλό της Θεσσαλονίκης, μιας πόλης με την οποία με συνδέουν πάρα πολλοί δεσμοί και την οποία αγαπώ ιδιαίτερα».

Από την πλευρά του, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας υπογράμμισε ότι τον συνδέουν «ισχυροί προσωπικοί, πολιτικοί δεσμοί» με τον κ. Μητσοτάκη και πως «το γεγονός ότι επέλεξε τις τελευταίες ώρες μιας δύσκολης και μακράς προεκλογικής εκστρατείας να βρίσκεται στην πόλη της Θεσσαλονίκης σημαίνει για μένα, για μας, πολλά».

Σύμφωνα με τον κ. Ζέρβα, οι Έλληνες έχουν ορίσει ποιο είναι το ζητούμενο στις εκλογές της επόμενης Κυριακής. «Μετά από τόσα χρόνια κρίσης και οικονομικών δυσκολιών, απαιτούν μια νέα σελίδα, μια νέα αρχή. Αλλά περιμένουν και μια επιτυχημένη πορεία. Άλλωστε, αντίστοιχο ήταν και το κριτήριο με το οποίο ψήφισαν και στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Η επόμενη ημέρα, δηλαδή η 8η Ιουλίου - όπως και η 1η Σεπτεμβρίου - θα είναι απαρχή επιτυχιών και για τη χώρα αλλά και για την πόλη. Είμαι σίγουρος ότι εφόσον οι Έλληνες δώσουν μεθαύριο μια ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση, θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων μας», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, ανέφερε πως η Θεσσαλονίκη, ως δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας, «ως πρωτεύουσα της Μακεδονίας, θα είναι παρούσα στη μεγάλη προσπάθεια ανάταξης αυτής της χώρας. Δεν μπορεί στα επόμενα χρόνια η πόλη, η πατρίδα μας, να σέρνονται. Και η Θεσσαλονίκη σε αυτή την προσπάθεια θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Με ουσιαστικές υποδομές, με λειτουργική διοίκηση μέσα από αλλαγές που θα γίνουν στο θεσμικό πλαίσιο του Κλεισθένη και με ένα οικονομικό περιβάλλον που θα δημιουργεί θέσεις εργασίας, που θα δίνει νέο εισόδημα, θα προκύπτει νέος πλούτος».

«Αυτή την Κυριακή, λοιπόν, υπάρχει ένα μεγάλο στοίχημα. Το πρώτο είναι οι Έλληνες να πάνε, να πάμε, να ψηφίσουμε. Καλώ λοιπόν τον κόσμο να πάει μαζικά στις κάλπες της επόμενης Κυριακής. Εύχομαι στον Κυριάκο Μητσοτάκη καλή επιτυχία σε λίγες ώρες, και θα είμαι εδώ δίπλα του, για να κάνω μια μεγάλη προσπάθεια στα επόμενα τέσσερα χρόνια που περιμένουν την πόλη και την πατρίδα μας» δήλωσε ο επόμενος δήμαρχος της πόλης.

Αργότερα, από τη Βέροια, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε πως «αν έχω μια υποχρέωση, εκτός από το να ξαναβάλω τη χώρα σε τροχιά ευημερίας, αυτή είναι να ενώσω τους Έλληνες σε ένα κοινό όραμα, σε ένα κοινό σχέδιο». Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, «ο ελληνικός λαός είναι έτοιμος να αφήσει πίσω του τα χρόνια της κρίσης, να κάνει ένα μεγάλο άλμα στο μέλλον. Είμαστε έτοιμοι να πάρουμε ο καθένας και η καθεμία ξεχωριστά τις τύχες του τόπου στα χέρια μας».

Από το Αιγίνιο Πιερίας, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «όσο πλησιάζουμε προς την κάλπη, εμείς οι πολιτικοί ολοένα και θα μιλάμε λιγότερο κι ο λόγος θα περνά στους πολίτες... Η Κυριακή, μεθαύριο, θα είναι μια κρίσιμη ημέρα για την πατρίδα μας. Τώρα πια σταματούν τα λόγια και η ευθύνη της πράξης και της συμμετοχής περνά στον ελληνικό λαό» είπε, καλώντας τους πολίτες σε μαζική συμμετοχή στις κάλπες.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατία ζήτησε εκ νέου από τους πολίτες ισχυρή πολιτική εντολή, ώστε να μπορέσει να εφαρμόσει απρόσκοπτα το σχέδιο για ισχυρή ανάπτυξη και για πραγματικά αυτοδύναμη Ελλάδα. «Δώστε μου τη δύναμη την επόμενη ημέρα να πάω στις Βρυξέλλες ως ισχυρός Πρωθυπουργός για να διαπραγματευτώ μειωμένα πρωτογενή πλεονάσματα, για να μπορούμε να μειώσουμε ακόμα περισσότερο τους φόρους για κάθε Ελληνίδα και για κάθε Έλληνα, για να διαπραγματευτώ για λογαριασμό των αγροτών μας την καλύτερη δυνατή νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική» ανέφερε.

«Η πρώτη μας προτεραιότητα θα είναι η δημιουργία πολλών καλών νέων θέσεων εργασίας και η υποστήριξη της μεσαίας τάξης, την οποία αυτή η Κυβέρνηση φρόντισε να διαλύσει μέσα από την υπερβολική υπερφορολόγηση» είπε ο κ. Μητσοτάκης, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στα ζητήματα της ασφάλειας. «Για εμένα η ασφάλεια είναι απόλυτη και αδιαπραγμάτευτη πολιτική προτεραιότητα. Οι Έλληνες θα αισθάνονται και πάλι ασφαλείς στα σπίτια τους. Οι μπαχαλάκηδες θα εξοβελιστούν από τα πανεπιστήμια, οι πάσης φύσης Ρουβίκωνες θα σταματήσουν να έχουν ασυλία» υποστήριξε.

Ο κ. Μητσοτάκης έκανε ειδική αναφορά στη συμφωνία των Πρεσπών. «Την επόμενη ημέρα πρέπει να είμαστε ισχυροί, για να δώσουμε τον αγώνα και για τη Μακεδονία. Για την πραγματική, την αυθεντική Μακεδονία. Να αμβλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες από μια πολύ κακή συμφωνία, την οποία κάποιοι υπέγραψαν ερήμην του ελληνικού λαού».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας παραίνεσε τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους να μη χαραμίσουν την επιλογή τους «σε μικρά κόμματα τα οποία εξέφρασαν την οργή μιας προηγούμενης περιόδου». «Δεν είμαστε πια σε φάση οργής, μην πιστεύετε τους διάφορους πατριδοκάπηλους οι οποίοι σας δελεάζουν με ψεύτικες υποσχέσεις. Η μόνη δύναμη ασφάλειας, σιγουριάς και σταθερότητας που μπορεί να κάνει τις ζωές σας καλύτερες είναι η Νέα Δημοκρατία» τόνισε.

Ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια επισκέφθηκε τα Γιαννιτσά, ενώ απόψε βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη, όπου θα κλείσει τον προεκλογικό αγώνα του συνομιλώντας με τους πολίτες.

 

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Τι δεν αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ για το μεταναστευτικό

Νότης Μαριάς

Στις 6 Αυγούστου δημοσιεύσαμε άρθρο μας με τίτλο «άμεση αποσυμφόρηση των νησιών του Αιγαίου εδώ και τώρα για λόγους εθνικής ασφάλειας» καθώς ήταν για...

Δείτε όλο το άρθρο
Μετρό - Γιατί διχάζουν τη Θεσσαλονίκη πάλι;

Γιάννης Μαγκριώτης

Η Θεσσαλονίκη είχε και έχει μεγάλα πλεονεκτήματα από τη θέση της και την ιστορική της εξέλιξη. Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλούς τομείς και σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητους

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητουςΟ ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης για μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,...

Δείτε όλο το άρθρο
Υπουργείο Ζέσης και Θέρμης

Υπουργείο Ζέσης

και ΘέρμηςΠαντελής Μπουκάλας Οπου, κάποια στιγμή, του κύκλου τα γυρίσματα σε φέρνουν στη δυσάρεστη θέση να πεις καλό λόγο για τον κ. Μάκη Βορίδη. Οχι...

Δείτε όλο το άρθρο
Η κρίση κοινωνικής εκπροσώπησης: ιδέες από τη συζήτηση για την οργάνωση των κομμάτων

Η κρίση κοινωνικής εκπροσώπησηςΒάλια Αρανίτου Είναι γεγονός ότι το τελευταίο διάστημα έχει ανοίξει για τα καλά στους κόλπους της Αριστεράς μια ευρεία...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Marc για το «Πρώτο Θέμα» (8-9-2019) Στις 16,1 ποσοστιαίες μονάδες παρουσιάζει το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δημοσκόπηση της εταιρείας Marc .Συγκεκριμένα, από τη δημοσκόπηση που... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Public Issue (5-7-2019) - πολιτικό βαρόμετρο Πολύ μεγάλη διαφορά υπέρ της ΝΔ, που φτάνει ακόμη και τις 15,5 ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για τις εκλογές της... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
263.737 επισκέπτες στην 84η ΔΕΘ

263.737 επισκέπτες στην 84η ΔΕΘ


Οι Θεσσαλονικείς -και όχι μόνο- «αγκάλιασαν» τη φετινή διοργάνωση και γιόρτασαν για μία ακόμα χρονιά με τον ιστορικό θεσμό της πόλης Πάνω από το...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο Τραμπ: Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου «δεν αποτελεί πρόβλημα» Τραμπ: Η αύξηση της τιμής του πετρελαίου «δεν αποτελεί...

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υποβάθμισε τις επιπτώσεις από την κατακόρυφη αύξηση της τιμής του πετρελαίου μετά τις...

Νέα Τεχνολογίας Το είδαμε και αυτό! Ζητάνε ως και 5 χιλιάρικα για το Samsung Galaxy Fold στη γκρίζα αγορά Το είδαμε και αυτό! Ζητάνε ως και 5 χιλιάρικα για το...

Μπορεί η επίσημη τιμή του Samsung Galaxy Fold να είναι 2 χιλιάρικα περίπου, αλλά πολλοί μεταπωλητές και ιδίως...

Κύπρος - Ειδήσεις HE:Καμία επίσημη ενημέρωση για άνοιγμα των Βαρωσίων HE:Καμία επίσημη ενημέρωση για άνοιγμα των Βαρωσίων

Τα Ηνωμένα Εθνη θα συνεχίσουν να καθοδηγούνται από τα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας για την...

Ειδήσεις υγείας Μεσημεριανός ύπνος: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού &εμφράγματος Μεσημεριανός ύπνος: Πόσο μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού...

Ο μεσημεριανός ύπνος μία ή δύο φορές την εβδομάδα, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού,...

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Ελένη Μενεγάκη: Aποχώρηση - βόμβα από την εκπομπή της Ελένη Μενεγάκη: Aποχώρηση - βόμβα από την εκπομπή της

Όλο εκπλήξεις φέτος η Ωραία Ελένη

Νέα για αυτοκίνηση Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μέγαρα 4ος: Κυριαρχία Μπεγνή & φοβερός αγώνας στην Supersport Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μέγαρα 4ος: Κυριαρχία...

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μέγαρα 4ος: Κυριαρχία Μπεγνή & φοβερός αγώνας στην SupersportΜε μπόλικο...

Αγροτικά Νέα 30 startups 4ο  Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής Επιχειρηματικότητας 30 startups 4ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αγροδιατροφικής...

Επενδυτές, αγρότες και περισσότερες από 30 startups από κάθε γωνιά του πλανήτη συμμετείχαν στο 4ο ...

Πολιτιστικά Νέα Ο Eric Burdon για την Ελλάδα, τη ροκ και τη ζωή (video) Ο Eric Burdon για την Ελλάδα, τη ροκ και τη ζωή (video)

Στην Ελλάδα επέστρεψε για τη μεγάλη συναυλία, την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο, ο Eric Burdon, θρύλος...

Εκπαιδευτικά Νέα Μέχρι την Παρασκευή η εγκύκλιος για τις εγγραφές των νεοεισαχθέντων στα Πανεπιστήμια Μέχρι την Παρασκευή η εγκύκλιος για τις εγγραφές των...

Μέσα στην εβδομάδακαι το αργότερο μέχρι την Παρασκευή θα εκδοθεί η εγκύκλιος  για  την εγγραφή των...

Τουρισμός - Ειδήσεις Οινικές προτάσεις για το τριήμερο Οινικές προτάσεις για το τριήμερο

Με τον τρύγο να βρίσκεται σε εξέλιξη στις περισσότερες περιοχές της χώρας, η περίοδος είναι ιδανική για μια...

Επιστήμη - ειδήσεις Ανακαλύφθηκε νερό σε πιθανώς κατοικήσιμο πλανήτη –Έλληνας ο επικεφαλής της ερευνητικής ομάδας (video) Ανακαλύφθηκε νερό σε πιθανώς κατοικήσιμο πλανήτη –Έλληνας ο...

Την ύπαρξη υδρατμών στην ατμόσφαιρα ενός εξωπλανήτη, ο οποίος βρίσκεται στη δυνητικά φιλόξενη για ζωή ζώνη...

Ξεχωριστές ειδήσεις Καυγαδάκι προκάλεσε παραλίγο τραγωδία σε αγώνα autocross Καυγαδάκι προκάλεσε παραλίγο τραγωδία σε αγώνα autocross

Τέσσερις θεατές χρειάστηκε να νοσηλευτούν.