Δεν εμπιστευόμαστε τον πρωθυπουργό και τη ΝΔ, είπε η Ε. Αχτσιόγλου

🕔14/07/2019 - 11:47

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως το κόμμα της είναι έτοιμο να προστατεύσει τις κατακτήσεις και να στηρίξει τις διεκδικήσεις του κόσμου της εργασίας

«Δεν μπορούμε να έχουμε καμία εμπιστοσύνη» στον πρωθυπουργό και τη ΝΔ επανέλαβε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου, που διεμήνυσε πως «είμαστε σε εγρήγορση για να προστατέψουμε τις κατακτήσεις και να στηρίξουμε τις διεκδικήσεις του κόσμου της εργασίας, για να υπερασπιστούμε όσα θετικά κάναμε τα προηγούμενα χρόνια».

Σε συνέντευξή της στο ΑΠΕ – ΜΠΕ, η κ. Αχτσιόγλου τόνισε πως «αναμένουμε από τη ΝΔ να μιλήσει καθαρά για το σχέδιό της να ιδιωτικοποιήσει την κοινωνική ασφάλιση, για την εμμονή της στον κανόνα 1:5 στις προσλήψεις στο Δημόσιο που αποδυναμώνει και υποβαθμίζει τους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, για το σχέδιό της να αποδυναμώσει την προστασία των εργαζομένων επικαλούμενη την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα».

Σε ό,τι αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα, εκτίμησε πως «αποτελεί παρακαταθήκη για τη δημιουργία μιας νέας αριστερής κοινωνικής πλειοψηφίας», συμπληρώνοντας ότι «το εγχείρημα της προοδευτικής συμμαχίας είναι ακριβώς το πρώτο βήμα για τη συγκρότηση αυτού του μεγάλου δημοκρατικού αριστερού και ριζοσπαστικού κόμματος - παράταξης».

Αναγνώρισε πάντως πως «υπήρξαν πολλοί τομείς και πεδία του κράτους και της οικονομίας που δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε όσα θα θέλαμε με δεδομένη την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, ιεράρχηση που προέκυπτε από την αντικειμενική συνθήκη της κρίσης αλλά και από δικές μας αδυναμίες». 

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης έχει ως εξής:

Πού και γιατί έχασε ο ΣΥΡΙΖΑ;

Είναι προφανές ότι η κοινωνία είχε μεγαλύτερες απαιτήσεις από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και εκφράστηκε η σχετική δυσαρέσκεια. Προχωρώντας όμως λίγο πιο πέρα την ανάλυση πρέπει να δούμε τα εξής: O ΣΥΡΙΖΑ το 2015 κλήθηκε να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας σε μια συνθήκη χρεοκοπίας, μακροχρόνιας ύφεσης και εξωτερικών καταναγκασμών που εν πολλοίς στένευαν τα περιθώρια των πολιτικών κινήσεων. Ο δημόσια εκπεφρασμένος στόχος αυτής της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η ολοκλήρωση του προγράμματος προσαρμογής ώστε να απαλλαγεί η χώρα από τους σκληρούς μνημονιακούς καταναγκασμούς με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες για την ελληνική κοινωνία και ιδιαίτερα τα ασθενέστερα στρώματα. Ο στόχος αυτός επιτεύχθηκε, με σημαντικά αποτελέσματα στον τομέα της εργασίας, του κοινωνικού κράτους, της εξωτερικής πολιτικής αλλά και των δικαιωμάτων.

Ωστόσο, υπήρξαν πολλοί τομείς και πεδία του κράτους και της οικονομίας που δεν καταφέραμε να υλοποιήσουμε όσα θα θέλαμε με δεδομένη την ιεράρχηση των προτεραιοτήτων, ιεράρχηση που προέκυπτε από την αντικειμενική συνθήκη της κρίσης αλλά και από δικές μας αδυναμίες. Για παράδειγμα, τα οικονομικά μέτρα ενίσχυσης του εισοδήματος της πλειονότητας των πολιτών ξεκίνησαν μόλις τον περασμένο Αύγουστο. Αυτό δεν έφτανε για να επουλώσει τις πληγές της λιτότητας και της πολυετούς και βαθιάς κρίσης. Παράλληλα, οι αλλαγές στη λειτουργία των κρατικών δομών και των δημόσιων υπηρεσιών δεν ήταν επαρκείς ώστε να βελτιώσουν ριζικά την καθημερινότητα των πολιτών στην επαφή τους με το κράτος. Και θα μπορούσα να αναφερθώ και σε άλλες ελλείψεις.

Από την άλλη, τα πεπραγμένα της κυβέρνησης και το πολιτικό της στίγμα οδήγησαν σε ένα εκλογικό αποτέλεσμα που μέσα σε συνθήκες διαρκούς υπονόμευσης αλλά και πρωτοφανούς επίθεσης από τα κυρίαρχα ΜΜΕ όχι μόνο δεν είναι ευκαταφρόνητο αλλά αποτελεί παρακαταθήκη για τη δημιουργία μιας νέας αριστερής κοινωνικής πλειοψηφίας. Τούτο βέβαια υπό την προϋπόθεση ότι θα δούμε χωρίς ωραιοποιήσεις τη νέα πολιτική κατάσταση και θα ασκήσουμε μαχητική προγραμματική αντιπολίτευση υπεράσπισης των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας.

Σε λίγες ημέρες θα έχουμε την πρώτη μετεκλογική σύγκρουση: πώς θα παρουσιαστεί ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στην τριήμερη συζήτηση για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης;

Σε όλη την προεκλογική περίοδο επιδιώξαμε την προγραμματική αντιπαράθεση, με καθαρές θέσεις και προτάσεις, απέναντι στην κάθετη άρνηση της ΝΔ να αποκαλύψει βασικές και κρίσιμες πτυχές του προγράμματός της. Στην ίδια κατεύθυνση θα συνεχίσουμε και από τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τόσο στη συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της ΝΔ όσο και στη συνέχεια.

Κάθε μέτρο και πολιτική που υπονομεύει το εισόδημα, τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις των εργαζομένων και της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, κάθε μέτρο που συρρικνώνει δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες, κάθε μέτρο που στοχοποιεί κοινωνικές ομάδες και περιθωριοποιεί τους πιο αδύναμους θα μας βρει αποφασιστικά και δυναμικά απέναντι.

Αναμένουμε από τη ΝΔ να μιλήσει καθαρά για το σχέδιό της να ιδιωτικοποιήσει την κοινωνική ασφάλιση, για την εμμονή της στον κανόνα 1:5 στις προσλήψεις στο Δημόσιο που αποδυναμώνει και υποβαθμίζει τους τομείς της Υγείας και της Παιδείας, για το σχέδιό της να αποδυναμώσει την προστασία των εργαζομένων επικαλούμενη την ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα. Εξάλλου από τις πρώτες μέρες της η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, με πολύ συμβολικές επιλογές, έδειξε ότι την ατζέντα της την καθορίζουν ο ΣΕΒ και τα μεγαλοεπιχειρηματικά συμφέροντα.

Σε όλα αυτά θα αντιπαρατεθούμε προγραμματικά αλλά και μαχητικά, πάντα με γνώμονα τα συμφέροντα της κοινωνίας και του κόσμου της εργασίας.

Η εποχή του διχασμού και της πόλωσης έχει τελειώσει, διεμήνυσε ο πρωθυπουργός Κυρ. Μητσοτάκης, στην πρώτη του ομιλία στο Υπουργικό Συμβούλιο. Παρατηρούμε, ωστόσο, υψηλούς τόνους κριτικής από την αξιωματική αντιπολίτευση πριν καν συμπληρώσει μια εβδομάδα ζωής η κυβέρνηση. Μήπως ...βιάζεστε;

Καταρχάς, το κόμμα που χαρακτήριζε προδοτική τη Συμφωνία των Πρεσπών και με τερατώδη ψέματα για το περιεχόμενό της δίχασε τον ελληνικό λαό, είναι οξύμωρο να μιλάει για τέλος της εποχής του διχασμού. Αυτό είναι ένα στοιχείο βαθιάς υποκρισίας που εκθέτει τον ίδιο τον κ. Μητσοτάκη.

Ως προς την πολιτική αντιπαράθεση, όταν αυτή βασίζεται σε ειλικρινείς, καθαρές και προγραμματικές θέσεις, όταν έχει σαφή ιδεολογικά χαρακτηριστικά, όταν αφορά κρίσιμα ζητήματα για τη ζωή των πολιτών και το μέλλον της χώρας, τότε είναι αντικειμενικό ότι θα έχει και χαρακτηριστικά μίας υγιούς πόλωσης. Η σύγκρουση των πολιτικών σχεδίων, ιδίως όταν αυτά είναι απολύτως αντιπαραθετικά μεταξύ τους, είναι εκ των πραγμάτων δυναμική. Εμείς δεν έχουμε κρύψει ότι θέλουμε να αναδείξουμε αυτή την προγραμματική και πολιτική αντίθεσή μας με την κυβέρνηση. Εξάλλου αυτή είναι και η εντολή που μας έδωσε ο ελληνικός λαός με τη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ένα ισχυρό ποσοστό της τάξης του 32%.

Στο Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στα θέματα του Υπουργείου Εργασίας, υπογραμμίζοντας πως η κυβέρνησή του δεν θα ανεχθεί την παραμικρή απόκλιση σε θέματα προστασίας δικαιωμάτων των εργαζομένων. Πώς ακούσατε εσείς, ως τ. υπουργός Εργασίας, τη διαβεβαίωση αυτή;

Δεν μπορούμε να έχουμε καμία εμπιστοσύνη για τα εργασιακά σε έναν πρωθυπουργό που έθεσε συντονιστή του κυβερνητικού έργου τον πρώην γενικό διευθυντή του ΣΕΒ, μιας οργάνωσης με πολύ σαφή θέση για τα εργασιακά δικαιώματα και τους μισθούς.

Δεν μπορούμε να έχουμε καμία εμπιστοσύνη στο κόμμα που δεν ψήφισε καμία από τις κρίσιμες ρυθμίσεις για την προστασία της εργασίας που θεσπίσαμε τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν μπορούμε να έχουμε καμία εμπιστοσύνη στο κόμμα που μείωσε τον κατώτατο μισθό, θέσπισε τον υποκατώτατο, κατάργησε τις συλλογικές συμβάσεις, απαξίωσε το Σ.ΕΠ.Ε., εκτίναξε την ανεργία και την ανασφάλιστη εργασία, στις προηγούμενες κυβερνητικές του θητείες.

Δεν μπορούμε να έχουμε καμία εμπιστοσύνη στους υπουργούς της κυβέρνησης Σαμαρά που θεωρούν ότι η συρρίκνωση μισθών και δικαιωμάτων είναι ο δρόμος για τη ανάπτυξη.

Ούτε η ΝΔ εμφανίστηκε σήμερα στην πολιτική σκηνή ούτε οι υπουργοί της.

Από την πλευρά μας είμαστε σε εγρήγορση για να προστατέψουμε τις κατακτήσεις και να στηρίξουμε τις διεκδικήσεις του κόσμου της εργασίας, για να υπερασπιστούμε όσα θετικά κάναμε τα προηγούμενα χρόνια.

Πολλοί έκαναν λόγο για μια καλή προεκλογική καμπάνια εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ. Πώς ήταν η εμπειρία εκπροσώπησης του κόμματός σας, ποιες αδυναμίες εντοπίσατε και θα θέλατε να είχατε αλλάξει;

Ήταν αναμφισβήτητα ένα ιδιαίτερα τιμητικό καθήκον που μου ανατέθηκε και ταυτόχρονα μία δύσκολη και διδακτική εμπειρία. Ασφαλώς, ο σχεδιασμός, η υλοποίηση και το αποτέλεσμα της προβολής των θέσεων και του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία ήταν μία συλλογική υπόθεση. Ήταν πρώτα απ' όλα η μεγάλη προσπάθεια των μελών και των φίλων του κόμματος, των στελεχών και των υποψήφιων βουλευτών που ήρθαν σε επαφή με εκατομμύρια πολίτες.

Σε κάθε προεκλογική καμπάνια, ιδιαίτερα μετά από μία καθαρή εκλογική ήττα, μπορείς να βρεις λάθη και αδυναμίες, αυτά θα αποτιμηθούν συλλογικά και με σοβαρότητα, ώστε να γίνουν πολύτιμη εμπειρία για το μέλλον. Το σίγουρο, που θα ήθελα να επισημάνω, είναι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρόεδρος του, τα στελέχη και τα μέλη του μιλήσαμε ανοιχτά, ειλικρινά και καθαρά στους πολίτες, είτε πρόσωπο με πρόσωπο είτε από τα ΜΜΕ. Μέσα σε ένα εχθρικό στη συντριπτική πλειοψηφία των μέσων ενημέρωσης περιβάλλον, δώσαμε τη μάχη με τις θέσεις και το πρόγραμμά μας, χωρίς μισόλογα και αοριστολογίες όπως έκανε η ΝΔ. Αντιπαρατεθήκαμε με fake news, με χυδαίες διαστρεβλώσεις και επιθέσεις, χωρίς να μετατρέψουμε την πολιτική σύγκρουση σε μια αρένα λάσπης και χωρίς ποτέ να υπεκφύγουμε.

Μετασχηματισμός του ΣΥΡΙΖΑ σε μια μεγάλη προοδευτική παράταξη: πότε και κάτω από ποιες προϋποθέσεις;

Καταρχάς, το ισχυρό ποσοστό που κέρδισε ο ΣΥΡΙΖΑ στις εθνικές εκλογές, παρά τα αντίθετα προγνωστικά, αποτελεί μία ισχυρή επιβεβαίωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εδραιωθεί ως το σημείο αναφοράς, ως ο πόλος συσπείρωσης και έκφρασης του προοδευτικού και δημοκρατικού κόσμου. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τώρα ένα μεγάλο πολιτικό καθήκον, πέρα από την άσκηση μαχητικής αντιπολίτευσης στην οποία αναφέρθηκα πιο πάνω. Το καθήκον του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι άλλο από την ανασυγκρότηση του κόμματος ώστε να μπορέσει να εκφράσει το σύνολο των κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων που συνέβαλαν στην ανάδειξη του σε έναν από τους δύο κυρίαρχους πόλους του πολιτικού συστήματος στη χώρα, διότι είναι προφανές ότι η κομματική δυναμική του ΣΥΡΙΖΑ είναι αναντίστοιχη της ευρείας εκλογικής του βάσης. Για να συμβεί αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ την ίδια στιγμή που θα προχωρήσει στον απαραίτητο απολογισμό και θα επιχειρήσει την αναβάπτισή του στις θεμελιακές αξίες του πρέπει να διαμορφώσει τους όρους για να εκφράσει πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις που προέρχονται από διαφορετικές πολιτικές διαδρομές και παραδόσεις. Το εγχείρημα της προοδευτικής συμμαχίας είναι ακριβώς το πρώτο βήμα για τη συγκρότηση αυτού του μεγάλου δημοκρατικού αριστερού και ριζοσπαστικού κόμματος - παράταξης.

Για να έχει μέλλον αυτό το εγχείρημα ο ΣΥΡΙΖΑ θα εργαστεί ώστε να αποκτήσει οργανικές σχέσεις με την ελληνική κοινωνία, στην αυτοδιοίκηση, τα συνδικάτα, τους επιστημονικούς συλλόγους αλλά και τα διαρκώς μετασχηματιζόμενα κινήματα των εργαζομένων, της νεολαίας, τα κινήματα υπεράσπισης των δικαιωμάτων και του περιβάλλοντος. Όσο για το πότε, ήδη βρισκόμαστε στην απαρχή αυτού του μεγάλου ιστορικού εγχειρήματος.

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Επιβάλλεται συνενόηση για το Μετρό

Γιάννης Μαγκριώτης

Η σύμβαση κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης υπογράφηκε την Άνοιξη του 2006 χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες και με χρόνο εκτέλεσης των αρχαιολογικών...

Δείτε όλο το άρθρο
Αλλαγή κλίματος -ή αλλαγή συστήματος;

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη Αυτόν τον Σεπτέμβρη έγινε η μεγαλύτερη κινητοποίηση για το περιβάλλον στην ιστορία του πλανήτη. Εκατομμύρια άνθρωποι σχεδόν σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Ένας θερμός Σεπτέμβρης

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη «Αυτός ο Σεπτέμβρης θα είναι γεμάτος θάρρος και ομορφιά». Έτσι γράφουν στην ιστοσελίδα τους τα μέλη της «Παγκόσμιας Απεργίας για...

Δείτε όλο το άρθρο
Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητους

Να δεις που κάποτε θα μας πούνε και ... αναλφάβητουςΟ ξεκάθαρος στόχος της κυβέρνησης για μείωση των εισακτέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση,...

Δείτε όλο το άρθρο
Μετρό - Γιατί διχάζουν τη Θεσσαλονίκη πάλι;

Γιάννης Μαγκριώτης

Η Θεσσαλονίκη είχε και έχει μεγάλα πλεονεκτήματα από τη θέση της και την ιστορική της εξέλιξη. Είχε πρωταγωνιστικό ρόλο σε πολλούς τομείς και σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis για Το Βήμα (22-9-2019) Προβάδισμα 16,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ , όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis. Πηγή:... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για το Skai (19-9-2019) Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση για την πρόθεση ψήφου , το οποίο διαμορφώνεται στις 13,5 ποσοστιαίες μονάδες, δείχνει... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Ανοίγει αύριο τις πύλες του το θεματικό πάρκο  «Θεοί του Ολύμπου»

Ανοίγει αύριο τις πύλες του το θεματικό πάρκο «Θεοί του Ολύμπου»


Σε απόσταση αναπνοής από τον Όλυμπο, ανοίγει τις πύλες του αύριο, 4 Οκτωβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το θεματικό πάρκο «Θεοί του...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο  Η Γαλλία απαιτεί τον «άμεσο τερματισμό» της επίθεσης της Τουρκίας» Η Γαλλία απαιτεί τον «άμεσο τερματισμό» της επίθεσης της...

Το δελτίο Τύπου δόθηκε στη δημοσιότητα μετά τη συνεδρίαση του συμβουλίου άμυνας και εθνικής ασφάλειας στο...

Νέα Τεχνολογίας  Ιαπωνία: Στους 35 οι νεκροί από τον τυφώνα Χαγκίμπις - Συνεχίζονται οι επιχειρήσεις διάσωσης Ιαπωνία: Στους 35 οι νεκροί από τον τυφώνα Χαγκίμπις -...

Σπίτια βυθισμένα στα νερά, κατολισθήσεις, χείμαρροι: ο τυφώνας έφερε σφοδρές βροχοπτώσεις, ποσότητες...

Κύπρος - Ειδήσεις Στο Λουξεμβούργο ο ΥΠΕΞ Ν. Χριστοδουλίδης Στο Λουξεμβούργο ο ΥΠΕΞ Ν. Χριστοδουλίδης

Οι έκνομες ενέργειες της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ θα τεθούν στις εργασίες του Συμβουλίου Εξωτερικών...

Ειδήσεις υγείας Τροφές και ποτά που πυροδοτούν τις ημικρανίες (φωτο) Τροφές και ποτά που πυροδοτούν τις ημικρανίες (φωτο)

Πολλά πράγματα μπορούν να αποτελέσουν αιτία της ημικρανίας και για κάποιους αρκεί μόνο ένα γεύμα.

Ψυχαγωγία - ειδήσεις O Γρηγόρης Αρναούτογλου σε μια εμφάνιση-έκπληξη O Γρηγόρης Αρναούτογλου σε μια εμφάνιση-έκπληξη

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου είναι ο νέος καλεσμένος του Game Time του ΟΠΑΠ σε μία εκπομπή που τα είχε όλα:...

Νέα για αυτοκίνηση Πόση διαφορά έχουν τα θερινά με τα χειμερινά ελαστικά; [video] Πόση διαφορά έχουν τα θερινά με τα χειμερινά ελαστικά;...

Όσοι δεν έχουν προσωπική εμπειρία από θερινά και χειμερινά ελαστικά (λόγω άγνοιας ή λόγω τόπου κατοικίας) θα...

Αγροτικά Νέα Νέα πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε αγρότες Νέα πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε αγρότες

Σε νέες πληρωμές ύψους 1.334.268,92 ευρώ προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ μέσα στο προηγούμενο διήμεροΟ ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε...

Πολιτιστικά Νέα «Έλλογο Πάθος», μiα σειρά έξι συμφωνικών συναυλιών της Φιλαρμόνιας στο Μουσείο Μπενάκη «Έλλογο Πάθος», μiα σειρά έξι συμφωνικών συναυλιών της...

Μια ακόμη συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς εγκαινιάζει από τον Οκτώβριο...

Εκπαιδευτικά Νέα Πανελλαδικές Εξετάσεις: Αξιοποίησή τους για καλύτερη παρεχομένη εκπαίδευση Πανελλαδικές Εξετάσεις: Αξιοποίησή τους για καλύτερη...

Νικόλαος Διαμαντής Δρ. Φυσικής, Δρ. Παιδαγωγικών, Συντονιστής  Εκπαιδευτικού Έργου  ΠΕ04 του ΠΕΚΕΣ Θεσσαλίας...

Τουρισμός - Ειδήσεις Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων: Άνοδος εσόδων και αφίξεων τουριστών τον Αύγουστο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων: Άνοδος εσόδων και...

Ανοδικά κινήθηκαν και τον Αύγουστο οι αεροπορικές αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα...

Επιστήμη - ειδήσεις Νόμπελ Φυσικής 2019: Στους κοσμολόγους Τζέιμς Πίμπλς, Μισέλ Μαγιόρ, Ντιντιέ Κελόζ Νόμπελ Φυσικής 2019: Στους κοσμολόγους Τζέιμς Πίμπλς, Μισέλ...

Τρεις  οι νικητές του φετινού βραβείου Νόμπελ Φυσικής. Οι κοσμολόγοι Τζέιμς Πιμπλς, Μισέλ Μαγιόρ και Ντιντιέ...

Ξεχωριστές ειδήσεις  Αθώα η τραγουδίστρια Έφη Θώδη για ρευματοκλοπή 6.500 ευρώ Αθώα η τραγουδίστρια Έφη Θώδη για ρευματοκλοπή 6.500 ευρώ

Η τραγουδίστρια εκπροσωπήθηκε από την δικηγόρο της, η οποία σημείωσε ότι η οφειλή που έφτανε τα 6.500 ευρώ...