Δεν συζητήθηκε καν το ουσιαστικό ζήτημα της υπόθεσης Novartis, είπε ο Δ. Κουτσούμπας

🕔09/10/2019 - 15:42

Για «σκάνδαλο πρώτου μεγέθους» έκανε λόγο σε δηλώσεις του ο γ.γ. του ΚΚΕ

Το ουσιαστικό ζήτημα της υπόθεσης Novartis δεν ετέθη καν στη συζήτηση στη Βουλή, «εξαρχής το όλο ζήτημα χρησιμοποιήθηκε αποπροσανατολιστικά», δήλωσε ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, σε συνέντευξή του στον τ/σ ΑΝΤ1. Και σημείωσε πως «είναι σκάνδαλο πρώτο μεγέθους» που συνίσταται στο ότι «τα χρόνια της κρίσης η φαρμακευτική δαπάνη, η δημόσια δαπάνη, κράτος- ασφαλιστικά ταμεία, μειώθηκε μεν κατά 57,7%, αλλά η λαϊκή οικογένεια, ο εργαζόμενος, ο κάθε εργάτης, αγρότης, επαγγελματίας αυτής της χώρας πλήρωνε 43,1% παραπάνω για το φάρμακο». «Αυτό είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο, κατά τη γνώμη μας, το οποίο κρύβεται κάτω απ΄ το τραπέζι για να γίνεται αυτή η σκανδαλολογία» προσέθεσε.

Είπε ότι το ΚΚΕ, λαμβάνοντας υπόψη του ότι τα σκάνδαλα και οι μίζες συμβαίνουν «στο σάπιο, διεφθαρμένο καπιταλιστικό σύστημα», έχει θέσει το ζήτημα «τουλάχιστον να περιοριστούν αυτά τα σκάνδαλα, αυτές οι μίζες, αυτή η διαφθορά». «Και η λύση εδώ είναι να ξεκαθαριστεί το ζήτημα του νόμου περί ευθύνης υπουργών, να καταργηθεί αυτός ο νόμος», ανέφερε. Παράλληλα επισήμανε ότι το δεύτερο ζήτημα που έθεσε το ΚΚΕ κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τη συνταγματική αναθεώρηση αφορούσε στην εκλογή των λειτουργών της Δικαιοσύνης και όχι του διορισμού τους από την εκάστοτε κυβέρνηση.

Ως προς το προσφυγικό, τις απειλές και το ξεκίνημα των γεωτρήσεων στην κυπριακή ΑΟΖ είπε ότι η κοινή συνισταμένη τους είναι η όξυνση των ανταγωνισμών μεταξύ καπιταλιστικών κρατών που συγκρούονται στην ευρύτερη περιοχή. «Πρέπει να είμαστε πιο υποψιασμένοι, πιο προετοιμασμένοι, πιο καλά ενημερωμένοι» είπε και εγκάλεσε όλες τις μέχρι σήμερα κυβερνήσεις για καλλιέργεια κλίματος εφησυχασμού στο λαό, και για λάθος στρατηγική που υποστηρίζει την όλο και περισσότερο εμπλοκή της χώρας «σε συμφωνίες με τις ΗΠΑ, σε ιμπεριαλιστικές συμμαχίες όπως το ΝΑΤΟ, οι οποίοι είναι αυτοί που δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην περιοχή ενώ έχουν ευθύνη και για το Προσφυγικό».

Σημείωσε ότι αντικειμενικά το "ΟΚ" του Προέδρου των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ στην Τουρκία για «να εισβάλλει με χερσαίες δυνάμεις στο συριακό έδαφος, να αντιμετωπίσει τους Κούρδους, να βομβαρδίζει περιοχές του Ιράκ και της Β. Συρίας», δημιουργεί πρόβλημα νέων προσφυγικών ροών.

Είπε ακόμα ότι η Τουρκία χρησιμοποιεί τις προσφυγικές-μεταναστευτικές ροές προκειμένου να ασκεί πίεση για να εξυπηρετήσει τις δικές της στρατηγικές στοχεύσεις.

Υπενθύμισε ότι το ΚΚΕ είχε καταγγείλει την συμφωνία ΕΕ-Τουρκία από την πρώτη στιγμή, καθώς "με μαθηματική ακρίβεια αυτή οδηγούσε σε αυτή την ένταση των προβλημάτων, την ένταση των προσφυγικών ροών, που βουλιάζουν τα νησιά μας".

Για το Κυπριακό, είπε ότι στην έκτακτη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ από την προηγούμενη κυβέρνηση επαναλήφθηκαν όσα λένε οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ και άλλοι αξιωματούχοι πως «η Τουρκία να προσέχει το διεθνές δίκαιο, αλλά δεν κάνει και ακραία πράγματα, πάει στα οικόπεδα τα οποία μπορούμε κι εμείς να τα συζητήσουμε ... δεν πάει στο οικόπεδο 7 το οποίο είναι καθαρή ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Και τώρα πάει το Γιαβούζ στο οικόπεδο 7, ... παρά τα όσα έλεγε ο κ. Τσίπρας ότι τα γεωτρύπανα δεν μπορούν να σκάψουν και να πάνε σε βάθος».

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ επαληθεύθηκε που προειδοποιούσε τον ελληνικό λαό ότι «αυτά είναι αυταπάτες και ψέματα με σημαντικές επιπτώσεις κυρίως για την υπεράσπιση των λαϊκών συμφερόντων» και προσέθεσε: «Η αστική τάξη και οι όμιλοι έχουν συμφέροντα απ΄ αυτά, νοικιάζουν και γεωτρύπανα από τους Έλληνες εφοπλιστές ή από άλλους με άλλες σημαίες, έχουν εδώ παροπλισμένα γεωτρύπανα που πιθανόν να είναι και ελληνικών συμφερόντων ανάμεσα στα άλλα και καλά κρατεί το κέρδος τους. Και την πληρώνει ο ελληνικός λαός».

Είπε ότι «θερμό επεισόδιο μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε στιγμή», επισημαίνοντας «από εκεί και πέρα παρεμβαίνουν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ και λένε ας κάνουμε μια "ιμπεριαλιστική" ειρήνη σε βάρος όμως των κυριαρχικών δικαιωμάτων».

Ερωτηθείς αν η κυβέρνηση στοχεύει στην ανακούφιση του ελληνικού λαού από "τα δυσβάσταχτα βάρη που έφερε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ" απάντησε «η στρατηγική στόχευση είναι η συνέχεια της πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, όπως και παλιότερων κυβερνήσεων».

Ως προς το "πρόβλημα για κάποια επεισόδια που έγιναν στην πορεία του Σαββάτου και ένα μέλος του ΠΑΜΕ χτύπησε έναν αστυνομικό και έχει διαταχθεί έρευνα" είπε «το πρόβλημα βρίσκεται στη στάση των δυνάμεων των ΜΑΤ, της συγκεκριμένης διμοιρίας των ΜΑΤ που επιτέθηκε, ενώ προστάτευε ένα άγαλμα γνωστού μακελάρη. Αυτό φυλάγανε, ένα άψυχο κουφάρι, εκεί και έκαναν καταστολή μέσα στη διαδήλωση».

«Η διαδήλωση αυτή είχε δεκάδες χιλιάδες κόσμου, είχε γυναικόπαιδα. Εκεί οι ΜΑΤατζήδες, μπήκαν μέσα στη διαδήλωση. Όλα τα πλάνα, δείχνουν ότι ήταν μέσα στη διαδήλωση. Οι διαδηλωτές, και ο διαδηλωτής που δήθεν έδειρε -όπως λένε-, έχει ακάλυπτο το πρόσωπο, ούτε κράνος φοράει, ούτε κρατάει τίποτα στα χέρια. Έχει σηκωμένο το πόδι και το χέρι, αυτό. Και βεβαίως η άμυνα των διαδηλωτών να υπερασπίσουν τις μανάδες, τις γιαγιάδες και τα παιδιά τους εκεί, όταν ο άλλος επιτίθεται με χημικά, κρότου λάμψης και με globs μέσα στη διαδήλωση είναι φυσιολογική» ανέφερε και προσέθεσε:

«Δεν είχε καμία δουλειά εκεί η διμοιρία των ΜΑΤ. Δεν ξέρω ποιος έδωσε την εντολή, να γίνει έλεγχος γιατί εκεί είναι η ευθύνη. Δεν έπρεπε να φύγει από εκεί. Διότι οι διαδηλωτές συμβολικά πέταξαν μια μπογιά. Και τι έγινε; Άλλη φορά το είχαν γκρεμίσει ή άλλη φορά δεν πρόλαβαν να το γκρεμίσουν. Το άγαλμα του Τρούμαν, ο ελληνικός λαός το ξέρει, εδώ και δεκαετίες, ακόμα επί χούντας που ήταν εκεί στημένο το έριχναν και έγραφαν συνθήματα».

Ως προς την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης είπε ότι αυτή στηρίζεται και υλοποιεί το «38% των προτάσεων του ΣΕΒ, της ελληνικής άρχουσας τάξης», καθώς ο «ΣΥΡΙΖΑ πρόλαβε να υλοποιήσει το 62% αυτών των απαιτήσεων», για «εξασφάλιση μεγαλύτερης κερδοφορίας» που για να επιτευχθεί «πρέπει να έχεις φοροαπαλλαγές στο μεγάλο κεφάλαιο, χαμηλούς μισθούς, εργασιακά δικαιώματα "λάστιχο" και περιορισμούς ακόμα και στον συνδικαλιστικό αγώνα των εργαζομένων».

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε, καταλήγοντας, ότι το ΚΚΕ, «άσχετα με το εκλογικό ποσοστό θα διαθέσει τη δύναμη που έχει για να υπάρχουν και ανάσες ανακούφισης σήμερα αλλά και κυρίως για να πείσουμε και να προετοιμάσουμε το έδαφος ώστε να γίνει αυτή η λαϊκή δύναμη, δύναμη αντεπίθεσης και ριζικών αλλαγών».

 

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Κοινή προσπάθεια των ΚΚ για ουσιαστική ανασυγκρότηση ζήτησε ο Δ. Κουτσούμπας

18/10/2019 - 12:38 - «Η εργατική τάξη, οι λαοί μας, πολύ περισσότερο οι γειτονικοί λαοί, ο ελληνικός, ο τούρκικος λαός...

Να γίνονται γρήγορα οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου ζήτησε ο Δ. Κουτσούμπας

17/10/2019 - 16:48 - Να γίνονται γρήγορα οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου, μέσα από πολύ συνοπτικές και επαρκείς...

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο: Κενό στρατηγικών επιλογών.

Δημήτρης Μάρδας

Σ τα είκοσι Μέρη του προς ψήφιση αναπτυξιακού νομοσχεδίου δίνεται έμφαση σε σωρεία ρυθμίσεων ή τακτοποιήσεων ορθότερα. Αυτές αρχίζουν από τις...

Δείτε όλο το άρθρο
Επιβάλλεται συνενόηση για το Μετρό

Γιάννης Μαγκριώτης

Η σύμβαση κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης υπογράφηκε την Άνοιξη του 2006 χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες και με χρόνο εκτέλεσης των αρχαιολογικών...

Δείτε όλο το άρθρο
«Mας πήρανε χαμπάρι» και στην Αυστραλία

Νάσος Μπράτσος

του Νάσου Μπράτσου Ο τίτλος είναι ελαφρώς «ποιητικός», αφού το σχετικό δημοσίευμα είναι από την εφημερίδα της ομογένειας «Νέος Κόσμος», συνεπώς δεν...

Δείτε όλο το άρθρο
Αλλαγή κλίματος -ή αλλαγή συστήματος;

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη Αυτόν τον Σεπτέμβρη έγινε η μεγαλύτερη κινητοποίηση για το περιβάλλον στην ιστορία του πλανήτη. Εκατομμύρια άνθρωποι σχεδόν σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Ένας θερμός Σεπτέμβρης

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη «Αυτός ο Σεπτέμβρης θα είναι γεμάτος θάρρος και ομορφιά». Έτσι γράφουν στην ιστοσελίδα τους τα μέλη της «Παγκόσμιας Απεργίας για...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis για Το Βήμα (22-9-2019) Προβάδισμα 16,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ , όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis. Πηγή:... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για το Skai (19-9-2019) Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση για την πρόθεση ψήφου , το οποίο διαμορφώνεται στις 13,5 ποσοστιαίες μονάδες, δείχνει... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Ανοίγει αύριο τις πύλες του το θεματικό πάρκο  «Θεοί του Ολύμπου»

Ανοίγει αύριο τις πύλες του το θεματικό πάρκο «Θεοί του Ολύμπου»


Σε απόσταση αναπνοής από τον Όλυμπο, ανοίγει τις πύλες του αύριο, 4 Οκτωβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το θεματικό πάρκο «Θεοί του...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο  Αιφνιδιαστικό ταξίδι της Πελόζι στο Αφγανιστάν Αιφνιδιαστικό ταξίδι της Πελόζι στο Αφγανιστάν

Η Πελόσι, έφθασε στο Αφγανιστάν έπειτα από μια στάση στην Ιορδανία.

Νέα Τεχνολογίας  Πρόεδρος Χιλής: Βρισκόμαστε σε πόλεμο εναντίον ενός ισχυρού εχθρού Πρόεδρος Χιλής: Βρισκόμαστε σε πόλεμο εναντίον ενός ισχυρού...

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εν μέσω των βίαιων επεισοδίων.

Κύπρος - Ειδήσεις Ταξιδιωτική οδηγία του ΥΠΕΞ για τον Λίβανο Ταξιδιωτική οδηγία του ΥΠΕΞ για τον Λίβανο

To Υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε το Σάββατο ταξιδιωτική οδηγία για το Λίβανο, λόγω των μαζικών διαδηλώσεων που...

Ειδήσεις υγείας Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου: Μπορούν να προληφθούν; Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου: Μπορούν να...

Σημαντικότερο ρόλο στην πιθανότητα ανάπτυξης Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου έχουν οι περιβαλλοντικοί...

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Μίνι καλοκαίρι και σήμερα - Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς Μίνι καλοκαίρι και σήμερα - Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία...

Γενικά αίθριος καιρός ο καιρός σήμερα Δευτέρα...

Νέα για αυτοκίνηση Drakos Engineering Moto Division: Νέο κατάστημα ανταλλακτικών & αξεσουάρ στην Καλλιρρόης! Drakos Engineering Moto Division: Νέο κατάστημα...

Drakos Engineering Moto Division: Νέο κατάστημα ανταλλακτικών & αξεσουάρ στην Καλλιρρόης!Στο κέντρο του...

Αγροτικά Νέα Νέα πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε αγρότες Νέα πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε αγρότες

Σε νέες πληρωμές ύψους 1.334.268,92 ευρώ προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ μέσα στο προηγούμενο διήμεροΟ ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε...

Πολιτιστικά Νέα Παρουσίαση του βιβλίου «Το Άλλο Πρόσωπο», της Βίκυς Καραίσκου, στον ΙΑΝΟ Παρουσίαση του βιβλίου «Το Άλλο Πρόσωπο», της Βίκυς...

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός το βιβλίο της Βίκυς Καραΐσκου, με τίτλο «Το Άλλο Πρόσωπο», το οποίο θα...

Εκπαιδευτικά Νέα To  υπ. Παιδείας για τους μαθητές των οποίων οι γονείς βρίσκονται σε διάσταση ή είναι διαζευγμένοι To υπ. Παιδείας για τους μαθητές των οποίων οι γονείς...

Οδηγία Στο μεταξύ πέρσι το υπουργείο Παιδείας είχε εκδώσει, μετά από σχετικά ερωτήματα την ακόλουθη...

Τουρισμός - Ειδήσεις Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων: Άνοδος εσόδων και αφίξεων τουριστών τον Αύγουστο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων: Άνοδος εσόδων και...

Ανοδικά κινήθηκαν και τον Αύγουστο οι αεροπορικές αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα...

Επιστήμη - ειδήσεις ΝΑΣΑ: Διαστημικός περίπατος μόνο για γυναίκες (video) ΝΑΣΑ: Διαστημικός περίπατος μόνο για γυναίκες (video)

H NASA έγραψε ιστορία, με άρωμα γυναίκας καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας πραγματοποιήθηκε...

Ξεχωριστές ειδήσεις  Κέρινο γλυπτό του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο από τον εικαστικό Ουρς Φίσερ (pic) Κέρινο γλυπτό του Λεονάρντο ΝτιΚάπριο από τον εικαστικό...

Δείχνει τον αστέρα του Χόλιγουντ σαν σιαμαίο με δυο κεφάλια, μαζί με τους γονείς του.