Δεν θα επιτρέψω να λεηλατηθεί η παράταξη του Α. Παπανδρέου, είπε η Φ. Γεννηματά

🕔25/02/2019 - 22:03

Η ΝΔ είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος, σημείωσε η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ

Δεν θα επιτρέψει «να λεηλατηθεί η παράταξη του Ανδρέα Παπανδρέου από τους τυχοδιώκτες του κ. Τσίπρα», ανέφερε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, που χαρακτήρισε τον πρωθυπουργό ως «βαρίδι» για την Αριστερά και για τη χώρα.

Μιλώντας σε προσυνεδριακή συγκέντρωση του Κινήματος Αλλαγής στη Θεσσαλονίκη, η κ. Γεννηματά σημείωσε πως ο Αλέξης Τσίπρας «είναι σε απόγνωση μπροστά στην ήττα», προσθέτοντας πως η Νέα Δημοκρατία είναι ο πολιτικός και ιδεολογικός αντίπαλος.

Παράλληλα, καταλόγισε στον πρωθυπουργό ότι «κάνει delivery υπουργείων στους πρόθυμους κυνηγούς καρέκλας, τους οποίους μαζεύει από παντού, από την άκρα Δεξιά, τη Δεξιά και τα αζήτητα της Κεντροαριστεράς». «Αδειάζει τους βουλευτές του, αφού τους χρησιμοποίησε για να ψηφίσουν τα πάντα, σαν στημένη λεμονόκουπα. Έφτιαξε στην πραγματικότητα μαζί με την καραμανλική συνιστώσα που τον στηρίζει τη Νέα Δεξιά και τώρα που είναι σε απελπισία ψάχνει έναν προσωπείο για να διαχειριστεί την επόμενη μέρα. Κατάχρηση της εξουσίας και καθεστωτισμός: αυτό είναι το ύφος και ήθος της κυβέρνησης Τσίπρα. Δεν έχει καμία σχέση με την Κεντροαριστερά. Πρόκειται για ένα πολιτικό και ιδεολογικό αχταρμά που «χτυπάει» τον ελληνικό λαό και διαλύει τη χώρα», είπε και σημείωσε πως «ο κ. Τσίπρας είναι ο μεγάλος χορηγός όχι μόνο του κ. Μητσοτάκη, αλλά και της Χρυσής Αυγής».

«Ο κήρυκας του διχασμού στήνει δήθεν τώρα γέφυρα με την Κεντροαριστερά» υπογράμμισε και σημείωσε: «Μόνο η γέφυρα των στεναγμών υπάρχει για τον κ. Τσίπρα που τον οδηγεί στο τέλος της πρωθυπουργίας και την πολιτική απομόνωση. Για κάθε έναν που εξαγοράζεται, χίλιοι έρχονται στο Κίνημα Αλλαγής».

Αναφερόμενη στο Κίνημα Αλλαγής, η κ. Γεννηματά επεσήμανε πως «είναι εδώ, κάθε μέρα και πιο δυνατό», συμπληρώνοντας πως «δεν μας χωράνε πια οι αίθουσες». Όπως τόνισε, με τη συμμετοχή τους οι πολίτες απαιτούν έναν «ισχυρό προοδευτικό πόλο, απέναντι στις δύο όψεις της συντήρησης, τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ».

«Όσο μας χτυπούν, τόσο δυναμώνουμε. Όσο προσπαθούν να μας φιμώσουν, τόσο πιο δυνατά θα το φωνάζουμε: Η συντήρηση είστε εσείς. Η Πρόοδος είμαστε εμείς. Το χθες είστε εσείς. Το Αύριο είμαστε εμείς», υπογράμμισε.

Σε ό,τι αφορά την κυβέρνηση, εκτίμησε ότι έχει «τελειώσει» και κάλεσε τον πρωθυπουργό να ορίσει ημερομηνία βουλευτικών εκλογών, τονίζοντας πως το ΚΙΝΑΛ είναι έτοιμο για τις εκλογικές μάχες που έρχονται το επόμενο διάστημα. Επεσήμανε δε ότι η χώρα χρειάζεται πολιτική ανατροπή και προοδευτική αλλαγή, σημειώνοντας πως δεν είναι λύση η επιστροφή της Δεξιάς στην εξουσία, διότι η Ν.Δ εκφράζει σήμερα ότι πιο συντηρητικό και πιο οπισθοδρομικό υπάρχει. «Η χώρα δεν έχει ανάγκη αποδοκιμάζοντας τον απερχόμενο πρωθυπουργό να επιλέξει έναν επίδοξο αντικαταστάτη του που δεν μπαίνει καν στο κόπο να παρουσιάσει πρόγραμμα διακυβέρνησης και εξόδου από την κρίση. Που περιμένει να ολοκληρώσει τις συμφωνίες υποταγής η σημερινή κυβέρνηση, για να καθίσει αναπαυτικά πάνω σ' αυτές και να διαχειριστεί τα πράγματα. Δεν είναι ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ οι ‘σωτήρες’ απέναντι στα δεινά που προξενεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Είναι οι ίδιοι που βάφτισαν ‘επανίδρυση’ τη διάλυση του κράτους. Είναι οι ίδιοι που αποσάθρωσαν την Ελληνική Οικονομία λίγα χρόνια μετά το απόγειο της και με την καταστροφική πολιτική της περιόδου Καραμανλή οδήγησαν στην κρίση και τα Μνημόνια. Είναι αυτοί που και σήμερα με την Καραμανλική συνιστώσα στην Κυβέρνηση στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ, και ετοιμάζονται και πάλι μαζί να ψηφίσουν συντηρητικό Πρόεδρο Δημοκρατίας. Είναι η σημερινή ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης που πιστεύουν ότι οι ανισότητες είναι φυσικό φαινόμενο», είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά, το Κίνημα Αλλαγής είναι η πραγματικά προοδευτική δύναμη που στέκεται εμπόδιο στα σχέδια του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ. και πως το πραγματικό δίλημμα των εκλογών είναι: «Ισχυρό Κίνημα Αλλαγής ή διχασμός και νέα περιπέτεια».

«Μια λύση υπάρχει για αυτούς που θέλουν να τελειώσουν με τον κ Τσίπρα. Να ψηφίσουν Κίνημα Αλλαγής. Να βάλουν φρένο στη συντήρηση. Και όταν φύγει ο Τσίπρας και η παρέα του, εμείς είμαστε εδώ να κουβεντιάσουμε κάτω από άλλους όρους με τους πραγματικά προοδευτικούς ανθρώπους και τους αγωνιστές αυτού του χώρου. Να ξεμπερδεύουμε με το παλιό του ΣΥΡΙΖΑ, να ξεμπερδεύουμε με την δεξιά πολιτική από την fake αριστερά. Να γίνει ξανά ισχυρό το μέτωπο απέναντι στην δεξιά της ΝΔ, να γίνει και πάλι κυρίαρχο το δίλημμα ‘Πρόοδος ή Συντήρηση’. Η χώρα χρειάζεται Προοδευτικές λύσεις. Μόνο ένα ισχυρό Κίνημα Αλλαγής μπορεί να τις εγγυηθεί», επεσήμανε και σημείωσε

ότι είναι «παγίδα» και «πλάνη» το επιχείρημα να ψηφίσουν οι πολίτες τον κ. Μητσοτάκη για να «φύγει» ο ΣΥΡΙΖΑ από την εξουσία, διότι σε αυτή την περίπτωση η απομάκρυνση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «προσωρινή». «Είμαστε σε πόλεμο με τον λαϊκισμό και τη συντήρηση και σε αυτόν τον πόλεμο πρέπει να είμαστε αποφασισμένοι και ενωμένοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενη στη Συμφωνία των Πρεσπών τόνισε πως με αυτήν ο κ. Τσίπρας έκανε τρεις ζημιές:

- Παραχωρήσεις στα εθνικά θέματα. Παρέδωσε ταυτότητα και γλώσσα κρατώντας ζωντανή τη σπίθα του αλυτρωτισμού. Παρέδωσε όλα τα όπλα που είχε εξασφαλίσει για τη χώρα ο Ανδρέας Παπανδρέου με την ενδιάμεση συμφωνία του 1995 που εξασφάλιζε τη δυνατότητα εξεύρεσης μια ολοκληρωμένης και βιώσιμης λύσης

- Αρνήθηκε τη συνεννόηση για την εθνική γραμμή. Χρησιμοποίησε τη συμφωνία για να διχάσει τον Ελληνικό λαό

- Πλήγμα στον Κοινοβουλευτισμό. Βουλευτές αλλάζουν κόμμα από μέρα σε μέρα. Δανείζονται από κόμμα, σε κόμμα. Εκχωρούν το δικαίωμα τους να ψηφίζουν κατά συνείδηση. Κόμματα διαλύονται για να εξασφαλιστούν οι «πρόθυμοι».

Η κ. Γεννηματά τόνισε πως λίγες μέρες μετά την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών άρχισαν οι αλυτρωτισμοί από τη γειτονική χώρα και απευθυνόμενη στον πρωθυπουργό είπε πως στα εθνικά θέματα δεν χωρούν ψευδαισθήσεις και αυταπάτες.

Μιλώντας για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία, είπε ότι μπορούν να διαδραματίσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στα Βαλκάνια. «Όχι, όμως, με εγκαίνια μουσαμάδων σε ένα Μετρό που θα λειτουργήσει και θα ξεκινήσει μετά από 2-3 χρόνια. Όχι με πολιτικές που οδηγούν στην φτώχεια, στην δραματική συρρίκνωση του εισοδήματος όπως ειδικά για την Δυτική Μακεδονία αναδεικνύουν τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Όχι με πειράματα που διαλύουν τον ΟΑΣΘ», επεσήμανε. Τόνισε δε πως η ανάπτυξη και η οικονομία της Μακεδονίας, είναι όχι μόνο στρατηγικός στόχος του ΚΙΝΑΛ, αλλά η καλύτερη απάντηση για αυτούς που απεργάζονται σχέδια και αλυτρωτισμούς.

Αναφερόμενη στο ζήτημα της πρώτης κατοικίας η κ. Γεννηματά είπε ότι η θέση του ΚΙΝΑΛ είναι η πλήρης προστασία για τα μικρά και μικρομεσαία εισοδήματα.

Στην εκδήλωση που έγινε σε αίθουσα του ξενοδοχείου Grand Hotel Palace χαιρετισμό απηύθυναν οι υποψήφιοι περιφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Παπαστεργίου, Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης, Κώστας Σιμιτζής και ο υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Σπύρος Βούγιας. Το «παρών» έδωσαν οι βουλευτές Βασίλης Κεγκέρογλου, Γιώργος Αρβανιτίδης, Μιχάλης Τζελέπης, η ευρωβουλευτής Εύα Καϊλή, ο πρώην υπουργός Χάρης Καστανίδης, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Νίκος Παπανδρέου, Σάκης Αρναούτογλου, οι δήμαρχοι Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, Θέρμης Θεόδωρος Παπαδόπουλος κ.α.

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Έρχεται το Realme X9 Pro ως rebrand του OnePlus Nord 2 και του Reno 6 Pro+

14/06/2021 - 15:29:43 -

Επίθεση Χατζηδάκη στην αντιπολίτευση σχετικά με τις διαφωνίες για το νομοσχέδιο για τα εργασιακά

14/06/2021 - 15:16 - «Είμαστε ένα μεγάλο λαϊκό κόμμα που σταθερά πιστεύει ότι πρέπει να υπάρχει ισορροπία ανάμεσα...

Παναθηναϊκός: Γιοβάνοβιτς κι επίσημα στο «τριφύλλι»

14/06/2021 - 14:52:54 -

«Έσπασαν τον πάγο» Μακρόν-Ερντογάν: Συζήτησαν για όλα στο ΝΑΤΟ

14/06/2021 - 14:45:15 -

Σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού

14/06/2021 - 14:41 - Μέχρι τις 26 Ιουνίου και ώρα 14:00 θα είναι σε δημόσια διαβούλευση νομοσχέδιο του υπουργείου...

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Παιδεία, o μεγάλος ασθενής!

Δημήτρης Μάρδας

- T o εκπαιδευτικό μας σύστημα είναι ίσως πολύ μεγαλύτερος ασθενής από ότι η οικονομία ή η εξωτερική μας πολιτική. Πολλά είναι τα ανοιχτά του μέτωπα,...

Δείτε όλο το άρθρο
Ο ονειδισμός των επιστημόνων από κυβερνητικό στέλεχος

Νικόλαος Παπαδόπουλος

“Όχι απλώς δεν είναι απαραίτητο το διδακτορικό, αλλά είναι και κάτι το αρνητικό. Εγώ δηλαδή, δεν θα προσλάμβανα κάποιον με διδακτορικό αν μου έκανε...

Δείτε όλο το άρθρο
Τρία σε ένα: Ένας πρύτανης, η υπουργός Παιδείας και τώρα κάποιος Πατέλης!

Αθανάσιος Πιστιόρλας

Αξιότιμοι βουλευτές, Προσφάτως έστειλα επιστολή προς τον πρύτανη του Αριστοτέλειου για τις διδακτορικές διατριβές νομικής. Είναι ο πρύτανης που έβαλε...

Δείτε όλο το άρθρο
Ανάκαμψη της οικονομίας: Ο αφορισμός των καινοτόμων ιδεών

Δημήτρης Μάρδας

Τ ο « Σχέδιο Ανάκαμψης » θα προσφέρει στη χώρα 32 δις ευρώ στο άμεσο μέλλον. Λίγα περισσότερα, 40 δις ευρώ, θα μας δώσει το « Πολυετές Δημοσιονομικό...

Δείτε όλο το άρθρο
Πράσινη ανάπτυξη: H αναγκαία όχι όμως η ικανή συνθήκη

Δημήτρης Μάρδας

Όλοι δίνουν έμφαση στην πράσινη ανάπτυξη δημιουργώντας την αίσθηση ότι αυτή η επιλογή θα είναι πανάκεια, θεωρούμενη ως η θεραπεία όλων των...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Metron Analysis για το Mega (26-5-2021) Δημοσκόπηση της Metron Analysis. Προβάδισμα ΝΔ με 13,9%   Δείτε εδώ την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Alco για το OPEN (24-5-2021) Δημοσκόπηση της Alco. Προβάδισμα ΝΔ με 13,2%   Δείτε εδώ την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
11-19 Σεπτεμβρίου η 85η ΔΕΘ,  με Τιμώμενη Χώρα την Ελλάδα  και κεντρικό θεματικό άξονα  το Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της χώρας

11-19 Σεπτεμβρίου η 85η ΔΕΘ, με Τιμώμενη Χώρα την Ελλάδα και κεντρικό θεματικό άξονα το Παρελθόν, Παρόν και Μέλλον της χώρας


13-17 Σεπτεμβρίου διοργανώνεται και το Thessaloniki Helexpo Forum Η 85η ΔΕΘ, το μεγαλύτερο εκθεσιακό γεγονός της χώρας, θα πραγματοποιηθεί με φυσική...


Δείτε θέμα και σχόλια