Δημοκρατικό, διαφανές, ανεξάρτητο και αξιοκρατικό Δημόσιο ζήτησε η Μ. Ξενογιαννακοπούλου

🕔29/01/2019 - 19:45

Σε μεγάλο βαθμό θετικά τοποθετούνται στο νομοσχέδιο για τον ΑΣΕΠ τα κόμματα

Δημοκρατικό, διαφανές, ανεξάρτητο και αξιοκρατικό Δημόσιο ζήτησε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, που σημείωσε πως «η πλειονότητα των δημόσιων υπαλλήλων κράτησε όρθιο το Δημόσιο με πατριωτισμό, τον καιρό της κρίσης και των μνημονίων».

Μιλώντας κατά τη συζήτηση στη Βουλή, του σχεδίου νόμου για τον στρατηγικό σχεδιασμό των προσλήψεων και την ενίσχυση του ΑΣΕΠ, η κ. Ξενογιαννακοπούλου σημείωσε πως «θέλουμε Δημόσιο το οποίο να ανταποκρίνεται στις ανάγκες της αποστολής της δημόσιας διοίκησης».

Αναφερόμενη στον πολυετή προγραμματισμό, η υπουργός επεσήμανε ότι με το νομοσχέδιο θεσπίζεται σύστημα στρατηγικού προγραμματισμού διενέργειας προσλήψεων για το τακτικό και εποχικό προσωπικό της Δημόσιας Διοίκησης, με σκοπό τον καλύτερο προγραμματισμό, την αναβάθμιση, την επιτάχυνση και απλοποίηση της διαδικασίας έγκρισης αιτημάτων πρόσληψης προσωπικού στους φορείς του Δημοσίου. Εξήγησε ακόμη ότι «προκειμένου να εγκριθεί και να αποτυπωθεί στη συνέχεια, στον ετήσιο προγραμματισμό μία θέση, πρέπει να είναι ψηφιακά αποτυπωμένη στο αντίστοιχο ψηφιακό οργανόγραμμα με το αντίστοιχο περίγραμμα θέσης».

«Η μόνη δική μας σκοπιμότητα δεν είναι το ποιος θα κάνει τον ετήσιο προγραμματισμό, για το 2020- που θα είναι φυσικά η κυβέρνηση μετά τις εκλογές του Οκτωβρίου που θα πάρει την εντολή. Η δική μας σκοπιμότητα είναι μία δημοκρατική, αξιοκρατική Δημόσια Διοίκηση στην υπηρεσία του ελληνικού λαού», είπε και προανήγγειλε πλήρη «ηλεκτρονικοποίηση» όλων των διαδικασιών του ΑΣΕΠ από το 2020 και μετά, με σκοπό την επιτάχυνση και τη διαφάνεια

Παράλληλα, σημείωσε ότι «η Δημόσια Διοίκηση, και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη, την περίοδο της κρίσης και των μνημονίων στοχοποιήθηκε και σε επίπεδο προσωπικού και σε επίπεδο δομών και σε επίπεδο λειτουργίας», και αναφέρθηκε στην κατάσταση που παρέλαβε το Δημόσιο η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, από την «τραυματική περίοδο της κυβέρνησης Σαμαρά», με την «περίφημη διαθεσιμότητα», «τις 3.000 απολύσεις», «την περίφημη αξιολόγηση που είχε συνδεθεί με την υποχρεωτική ανεπάρκεια του 15%, η οποία δυσφήμισε την έννοια της αξιολόγησης». Όπως είπε, η πρώτη φάση διακυβέρνησης, το 2015, έθεσε προτεραιότητα την αποκατάσταση των αδικιών, την επαναπρόσληψη των απολυμένων, την κατάργηση της διαθεσιμότητας. Στη δεύτερη φάση, δηλαδή την περίοδο 2016-2018, όπως σημείωσε προχώρησαν οι αναγκαίες αλλαγές για την ανεξαρτησία, την αξιοκρατία της Δημόσιας Διοίκησης, τη σύγχρονη λειτουργία και την αποκατάσταση της κανονικότητας στην εσωτερική λειτουργία της όπως η κινητικότητα, τους διοικητικούς και τομεακούς γραμματείς, τα ψηφιακά οργανογράμματα.

«Πλέον, έχοντας φύγει από τα μνημόνια, και έχοντας ανακτήσει τις πολιτικές επιλογές, περνάμε στην τρίτη φάση», είπε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και ενημέρωσε ότι οι στόχοι στη φάση αυτή είναι:

- η λειτουργία, η προοπτική και η ανάπτυξη της Δημόσιας Διοίκησης πρέπει να είναι απόλυτα συνδεδεμένη και να υπηρετεί το ολοκληρωμένο σχέδιο, τη στρατηγική της κυβέρνησης για την παραγωγική, αναπτυξιακή και κοινωνική ανασυγκρότηση της χώρας.

- η συνέχεια της υλοποίησης, επιτάχυνση και επέκταση των μεγάλων θεσμικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων που έχουν ήδη δρομολογηθεί.

- η στήριξη των πρωταγωνιστών της δημόσιας διοίκησης, με επένδυση στη γνώση, την κατάρτιση, την αξιοποίηση των προσόντων του προσωπικού.

- να υπάρξει δημόσια διοίκηση ανοιχτή στις τεχνολογικές εξελίξεις

 

Οι θέσεις των κομμάτων  

Ως «μια ακόμα ψηφίδα, στον σχεδιασμό που έχει η κυβέρνηση για τη μεταρρύθμιση της διοίκησης και τη λειτουργία του κράτους της επόμενης μέρας», χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Συμεών Μπαλλής. «Το νομοσχέδιο αντιμετωπίζει διαρθρωτικά προβλήματα στη λειτουργία της δημόσιας διοίκησης και εισάγει ρυθμίσεις που προωθούν την αποτελεσματικότητα και τη διαφάνεια, διορθώνοντας σημεία όπως η αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας και η ενίσχυση της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού. Κυρίως δίνει απάντηση στο αίτημα της κοινωνίας για ένα σύστημα προσλήψεων που δεν θα ξεχνά πότε θα βγάλει τις αποφάσεις, που θα λειτουργεί με κανόνες ισονομίας και αξιοκρατίας και θα ενισχύει την αξιοπιστία του ΑΣΕΠ και τον ρόλο του ως θεσμικού εγγυητή ενός αξιοκρατικού συστήματος προσλήψεων», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι «ένα Δημόσιο παραγωγικό, αποτελεσματικό και δίκαιο» και επίσης «ένα κράτος ισχυρό, που θα αφήσει πίσω τις πελατειακές σχέσεις του παρελθόντος, τις υπόγειες συναλλαγές, ένα κράτος αποτελεσματικό και όχι ένα κράτος έρμαιο διάφορων ισχυρών συμφερόντων, ένα Δημόσιο και ένα κράτος που θα λειτουργεί με μια διαφορετική λογική».

«Υπάρχει μια φιλότιμη προσπάθεια από την πλευρά του υπουργείου, έστω προς το τέλος της κυβερνητικής θητείας, για τον προγραμματισμό των προσλήψεων, είτε τον ετήσιο είτε τον πολυετή» ανέφερε ο εισηγητής της ΝΔ Γιώργος Γεωργαντάς που όμως σημείωσε ότι η ΝΔ είναι η πρώτη ίσως, η οποία σε ανύποπτο χρόνο στήριξε τη γενική αρχή του προγραμματισμού των προσλήψεων. Ο κ. Γεωργαντάς υπογράμμισε ότι τη δυνατότητα του προγραμματισμού για το 2020 και το 2021 πρέπει να την έχει η όποια επόμενη κυβέρνηση. Καθώς δε, η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης ανακοίνωσε ότι η τελική έγκριση για τον ετήσιο και διετή προγραμματισμό των προσλήψεων θα γίνει το δεύτερο 15θήμερο του Νοεμβρίου του 2019, ο κ. Γεωργαντάς είπε ότι η ΝΔ θα υπερψηφίσει τις δύο συγκεκριμένες διατάξεις. Ωστόσο η αξιωματική αντιπολίτευση εντοπίζει αόριστες διατυπώσεις στις διατάξεις για τον πολυετή προγραμματισμό των προσλήψεων. Ο βουλευτής της ΝΔ κατήγγειλε ότι με το σχέδιο νόμου δημιουργείται η 92η Ειδική Γραμματεία, για την οποία η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης είπε ότι θα καλυφθεί με αποσπάσεις και μετατάξεις. Η ΝΔ θα ταχθεί θετικά σε ρυθμίσεις κοινωνικού χαρακτήρα.

«Μπορεί να υπάρχουν μέσα στο νομοσχέδιο ψήγματα καλών προθέσεων, αλλά στο ίδιο νομοσχέδιο υπάρχουν και διατάξεις, οι οποίες δεν μπορούν να μας βρουν σύμφωνους» είπε ο βουλευτής της ΔΗΣΥ Γιώργος Δημήτρης Καρράς και πρόσθεσε: «Το νομοσχέδιο μπορεί να υποστηρίζει, το ΑΣΕΠ, έναν θεσμό, μία ανεξάρτητη αρχή άξια προστασίας και σεβασμού, αλλά δεν λύνει τα προβλήματά του». Ως προς το σκέλος του νομοσχεδίου που αφορά στον προγραμματισμό των προσλήψεων, ο βουλευτής της ΔΗΣΥ είπε πως και αυτές οι διατάξεις, όσο καλές προθέσεις και αν έχουν, δεν μπορεί να ψηφιστούν γιατί δεν έχουν ολοκληρωθεί τα οργανογράμματα.

«H κυβέρνηση επιδιώκει με πολυετές πλάνο να θωρακίσει την όποια κυβέρνηση από τα αιτήματα, τους αγώνες, την ανάγκη για άμεση στελέχωση υπηρεσιών που αφορούν υπηρεσίες προς τον λαό», ανέφερε ο βουλευτής του ΚΚΕ Χρήστος Κατσώτης και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση «συνδέει τις προσλήψεις με τα δημοσιονομικά δεδομένα, δηλαδή με ό,τι περισσεύει από τις επιδοτήσεις στους επιχειρηματίες από τις ΝΑΤΟϊκές δαπάνες, από τις ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων». Ο βουλευτής του ΚΚΕ είπε ακόμη ότι θα συνεχίσουν οι χρονοβόρες διαδικασίες προσλήψεων να λειτουργούν ως άλλοθι για την καθυστέρηση διορισμών και κατήγγειλε ότι το νομοσχέδιο είναι «στη στρατηγική προσαρμογής της δημόσιας διοίκησης στις σημερινές ανάγκες για την αύξηση της ανταγωνιστικότητας των επιχειρηματικών ομίλων, της παραγωγικής ανασυγκρότησης, της καπιταλιστικής οικονομίας».

Θετικά τοποθετήθηκε στο σχέδιο νόμου ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Αριστείδης Φωκάς, χαρακτηρίζοντάς το ως συγκροτημένο και είπε ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα το ψηφίσουν, με εξαίρεση τρία άρθρα, εκείνα που αφορούν στο γνωμοδοτικό Συμβούλιο για τη διοικητική ανασυγκρότηση, στο Παρατηρητήριο Δημόσιας Διοίκησης και στην Υποστήριξη Δράσεων Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

«Κρίνουμε πως το παρόν νομοσχέδιο νόμου κινείται στη σωστή κατεύθυνση. Το μόνο που μπορούμε να εντοπίσουμε, ως σημείο τριβής, είναι το εάν αυτές οι διατάξεις, οι οποίες εμπεριέχονται σε αυτό θα εφαρμοστούν με τέτοιον τρόπο που να τηρείται το πνεύμα του νόμου ή αν τα κενά που ενδεχομένως έχει, θα αξιοποιηθούν κατά περίπτωση, για να καταστρατηγηθούν όλα εκείνα που ορίζονται ως σκοποί του», αιτιολόγησε την ψήφο «παρών» ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων Ιωάννης Σαρίδης.

 

Αναβλήθηκε η ψηφοφορία

Προ της εκπεφρασμένης βούλησης των βουλευτών των ΑΝΕΛ, να μην ψηφίσουν τρία άρθρα του νομοσχεδίου, που αφορούν στο γνωμοδοτικό Συμβούλιο για τη διοικητική ανασυγκρότηση, στο Παρατηρητήριο Δημόσιας Διοίκησης και στην Υποστήριξη Δράσεων Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το προεδρείο πρότεινε απόψε στην Ολομέλεια ονομαστική ψηφοφορία.

Η ονομαστική ψηφοφορία προτάθηκε, με βάση το άρθρο 70 του Κανονισμού της Βουλής, που δίνει αυτή τη δυνατότητα στον ίδιο τον πρόεδρο της Βουλής, αν το κρίνει αναγκαίο. Γιατί; Διότι πλέον η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ στηρίζεται από 145 βουλευτές αλλά δεν είναι πάντα δεδομένη η ψήφος των ανεξάρτητων βουλευτών που τη στήριξαν στην πρόταση εμπιστοσύνης.

Μολονότι, οι ΑΝΕΛ ψηφίζουν επί της αρχής το νομοσχέδιο, η ονομαστική ψηφοφορία κρίθηκε επιβεβλημένη από το προεδρείο, για τα τρία άρθρα που οι ΑΝΕΛ δεν δίνουν θετική ψήφο. Στόχος να τοποθετηθούν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές που εκείνη την ώρα έλειπαν από την αίθουσα και να διαπιστωθεί αν υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία.

Η ανακοίνωση του Γιώργου Βαρεμένου προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ που υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να γίνει άμεσα η ψηφοφορία, όχι ονομαστική, αλλά δι΄ εκφωνήσεως, με τους εισηγητές των κομμάτων από τους οποίους τεκμαίρεται και η πλειοψηφία που λαμβάνει ή δεν λαμβάνει ένα νομοθέτημα. Το προεδρείο επέμεινε όμως και έτσι η ψηφοφορία του νομοσχεδίου μεταφέρεται για αύριο Τετάρτη.

Με δεδομένο το κοινοβουλευτικό τοπίο που διαμόρφωσε η αποχώρηση των ΑΝΕΛ από την κυβέρνηση, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι εφεξής το ίδιο το προεδρείο της Βουλής θα ζητάει ονομαστικές ψηφοφορίες για να διαπιστώνεται πότε υπάρχει ή δεν υπάρχει πλειοψηφία.

Χαρακτηριστικές του κλίματος που πιθανολογείται ότι θα επαναληφθεί σε επόμενες ψηφοφορίες, είναι οι διάλογοι απόψε στην Ολομέλεια.

Με την ολοκλήρωση της συζήτησης του νομοσχεδίου, ο αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Βαρεμένος κήρυξε περαιωμένη τη συνεδρίαση και ανακοίνωσε ότι θα διεξαχθεί ψηφοφορία δι' εκφωνήσεως.

Ο κ. Βαρεμένος επικαλέστηκε το άρθρο 72 του Κανονισμού σύμφωνα με το οποίο, αν ο πρόεδρος της Βουλής το κρίνει αναγκαίο, μπορεί να προχωρήσει σε ονομαστική ψηφοφορία.

«Σύμφωνα με την πάγια πρακτική που ακολουθούμε στις ψηφοφορίες, οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες, ψηφίζουν δια των εισηγητών τους. Σε αυτή τη διαδικασία δεν εκφράζονται οι ανεξάρτητοι βουλευτές οι οποίοι πλέον αριθμούν τους δεκαέξι (16). Επομένως, σε όσα άρθρα δεν διαφαίνεται, να διαμορφώνεται η απαιτούμενη πλειοψηφία, από τις ψήφους των εισηγητών των Κοινοβουλευτικών Ομάδων, θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία επί των συγκεκριμένων άρθρων, ώστε να εκφραστούν και οι ανεξάρτητοι βουλευτές που δεν εκπροσωπούνται από καμία ΚΟ», είναι ο τρόπος με τον οποίο ο αντιπρόεδρος Γιώργος Βαρεμένος ανακοίνωσε αρχικά ότι ξεκινά ονομαστική ψηφοφορία.

Την ώρα όμως που ο κ. Βαρεμένος εκκινούσε την ονομαστική ψηφοφορία, επί της αρχής του νομοσχεδίου, παρενέβη ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Μάκης Βορίδης.

«Εάν δεν διαμορφώνεται πλειοψηφία, γιατί θα διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία;» διερωτήθηκε, για να λάβει από τον κ. Βαρεμένο την απάντηση: «Επειδή υπάρχει το φαινόμενο των ανεξαρτήτων βουλευτών, που είναι περισσότεροι από μια Κοινοβουλευτική Ομάδα. Μη δημιουργείτε ζήτημα τώρα κ. Βορίδη για θόρυβο». «Δεν έχω διάθεση για θόρυβο. Έχω διάθεση να αντιληφθώ με ποιες διατάξεις προχωράτε», είπε ο κ. Βορίδης και δήλωσε ότι δεν θα έπρεπε να προχωρήσει ονομαστική ψηφοφορία για άρθρα που δεν συγκεντρώνουν την απαιτούμενη πλειοψηφία αλλά να ανακοινωθεί από το προεδρείο ότι απορρίπτονται.

«Είναι ένα πρωτοφανές μεταπολιτευτικό φαινόμενο. Και προχωράμε σε ονομαστική ψηφοφορία», είπε ο κ. Βαρεμένος.

«"Είναι πρωτοφανές διότι δεν έχετε την πλειοψηφία», είπε ο Μ. Βορίδης και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον αντιπρόεδρο της Βουλής: «Δηλαδή, εσείς ο ίδιος θα διαπιστώνετε ότι είστε μειοψηφία και αφού διαπιστώνετε ότι είστε μειοψηφία, και αντί να πείτε ότι απορρίφθηκε κάποια διάταξη, θα κρίνετε ότι πρέπει να προχωρήσουμε σε ονομαστική; Η Βουλή ψηφίζει. Όταν ψηφίζει αποφασίζει κιόλας. Ψήφισε η Βουλή και αποφάσισε. Εσείς έρχεστε και λέτε 'ας ψηφίσουμε και αν δεν μου αρέσει το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, θα κάνουμε ονομαστική'! Αυτό λέτε!», είπε ο Μ. Βορίδης.

«Αφήστε τις δολιχοδρομίες. Θα διαπιστώσετε με ακρίβεια ποια πλειοψηφία υπάρχει με τον τρόπο που ανακοίνωσα» είπε ο κ. Βαρεμένος.

«Καταργείτε την πλειοψηφία του Κοινοβουλίου! Επειδή δεν σας αρέσει το αποτέλεσμα, λέτε θα ξαναμετρήσετε! Πρέπει στην παρούσα συνεδρίαση να διαπιστώσετε αν υπάρχει πλειοψηφία ή δεν υπάρχει», είπε ο κ. Βορίδης.

«Το νόημα μιας ψηφοφορίας είναι να βρούμε αν υπάρχει η απαιτούμενη πλειοψηφία των 151 βουλευτών. Μέχρι τώρα εφόσον επιτυγχάνετο πλειοψηφία ενός ή αθροιστικά και δύο κομμάτων, προχωρούσαμε τεκμαίροντες ότι η όλη η κοινοβουλευτική δύναμη κάθε κόμματος αθροίζεται και έτσι δημιουργείται η απαιτούμενη πλειοψηφία. Τώρα έχουμε μια ειδική περίπτωση κατά την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να θεωρηθεί ότι είναι κυβέρνηση μειοψηφίας. Όμως επ ουδενί δεν μπορούμε να μην λάβουμε υπόψη την εκφρασμένη βούληση και την ψήφο όλων των βουλευτών, είτε ανήκουν σε κοινοβουλευτική ομάδα είτε είναι ανεξάρτητοι. Για το λόγο αυτό αν δεν συγκεντρώνεται η πλειοψηφία από τα κόμματα, θα πρέπει να ερωτηθούν ένας καθ΄ όλα ευκαταφρόνητος βουλευτών που είναι ανεξάρτητοι», είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ιωάννης Γκιόλας.

Έτσι ο αντιπρόεδρος της Βουλής ανακοίνωσε ότι λύεται η συνεδρίαση για αύριο στις 12 το μεσημέρι προκειμένου να γίνει ονομαστική ψηφοφορία.


 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Έλλειψη ετοιμότητας της κυβέρνησης για το μετρό και τον ΟΑΣΘ

Γιάννης Μαγκριώτης

Στην συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και ο αρμόδιος υπουργός για τα δημόσια έργα και τις...

Δείτε όλο το άρθρο
Ο νέος ευρωπαϊκός συμβιβασμός και η εκλογή της Φον ντερ Λάιεν

Νότης Μαριάς

Η οριακή εκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν  στη θέση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέδειξε τις συμμαχίες αλλά ταυτόχρονα και τις...

Δείτε όλο το άρθρο
Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα και ελληνικές εξαγωγές 2010-2017

Τράπεζα Πειραιώς

Θετικές επιπτώσεις παρά τις διεθνείς προκλήσεις και τα διαρθρωτικά μειονεκτήματα Μια από τις βασικές συζητήσεις την περίοδο της ελληνικής κρίσης ήταν...

Δείτε όλο το άρθρο
Τα ψεύτικα τα μούσια τα μεγάλα

Τα ψεύτικα τα μούσια τα μεγάλαΝίκος Μωραΐτης Με τις εκλογές του Ιουλίου οι Έλληνες κατέστησαν κυρίαρχη πολιτική δύναμη στη χώρα τα fake news. Αφού τα...

Δείτε όλο το άρθρο
Δόγμα «εάν σας αρέσει» από συνδικαλιστές αστυνομικούς για το περιστατικό στο Θριάσιο

σας αρέσει» από αστυνομικούς για το ΘριάσιοΔημήτρης Αγγελίδης Πλήρη κάλυψη δίνει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής στους αστυνομικούς που...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Public Issue (5-7-2019) - πολιτικό βαρόμετρο Πολύ μεγάλη διαφορά υπέρ της ΝΔ, που φτάνει ακόμη και τις 15,5 ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για τις εκλογές της... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Rass για το Action24 (5-7-2019) Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ για τις εκλογές της Κυριακής δείχνει ακόμη μια δημοσκόπηση . Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση που έγινε από την... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Το Digital Greece στην 84η ΔΕΘ

Το Digital Greece στην 84η ΔΕΘ


Το συνολικό του όραμα για την ψηφιακή Ελλάδα θα παρουσιάσει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, από τις 7 έως τις 15...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο Η Ρωσία υπόσχεται «συμμετρική απάντηση» στις αμερικανικές δοκιμές Η Ρωσία υπόσχεται «συμμετρική απάντηση» στις αμερικανικές...

Η Ρωσία υπόσχεται «συμμετρική απάντηση» στις αμερικανικές δοκιμέςΗ Ρωσία, διά στόματος του προέδρου της,...

Νέα Τεχνολογίας Αυτό είναι το Android 10 με το Samsung One UI 2.0 (video) Αυτό είναι το Android 10 με το Samsung One UI 2.0 (video)

Ένα βίντεο 11 λεπτών δημοσιεύθηκε σήμερα του Android 10 Qeen Cake να τρέχει πάνω στο Samsung Galaxy S10+...

Κύπρος - Ειδήσεις Ερντογάν: Οι έρευνες ανοικτά της Κύπρου θα συνεχιστούν Ερντογάν: Οι έρευνες ανοικτά της Κύπρου θα συνεχιστούν

Οι έρευνες στα ανοιχτά της Κύπρου για υδρογονάνθρακες, θα συνεχιστούν με την ίδια αποφασιστικότητα δήλωσε ο...

Ειδήσεις υγείας Τέσσερις ακόμη νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Σε έξαρση η νόσος Τέσσερις ακόμη νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου. Σε...

Σύμφωνα με την εβδομαδιαία έκθεση του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας για τον Ιό του Δυτικού Νείλου, ο ιός...

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Αντίστροφη μέτρηση για τον γάμο της Χάιντι Κλουμ στη θαλαμηγό του Αριστοτέλη Ωνάση - Λαμπερή εμφάνιση της 46χρονης στο pre-wedding πάρτι - ΦΩΤΟ Αντίστροφη μέτρηση για τον γάμο της Χάιντι Κλουμ στη...

Η Χάιντι Κλουμ και ο σύζυγός της Τομ Καουλίτζ θα παντρευτούν για δεύτερη...

Νέα για αυτοκίνηση Δοκιμάζουμε Porsche 959 και 918 Spyder στην πίστα των Μεγάρων Δοκιμάζουμε Porsche 959 και 918 Spyder στην πίστα των...

Στην εποχή της, η Porsche 959 ήταν το πιο προηγμένο τεχνολογικά αυτοκίνητο του πλανήτη. Και το πιο γρήγορο....

Αγροτικά Νέα Πως θα στηρίξει τους αγρότες της Βόρειας Ελλάδας που επλήγησαν η Τράπεζα Πειραιώς Πως θα στηρίξει τους αγρότες της Βόρειας Ελλάδας που...

H Τράπεζα Πειραιώς, όπως ανακοίνωσε, θα εξετάσει άμεσα κάθε αίτημα για παροχή διευκόλυνσης σε αγρότες, στους...

Πολιτιστικά Νέα Διαζύγιο: Πώς προστατεύουμε το παιδί Διαζύγιο: Πώς προστατεύουμε το παιδί

Διαζύγιο: Πώς προστατεύουμε το παιδίΤο διαζύγιο, ως επώδυνη διαδικασία λύσης της έγγαμης ζωής, πιστοποιεί τη...

Εκπαιδευτικά Νέα Φοιτητική ζωή: 10 tips που κάνουν καλό σε όλους τους φοιτητές Φοιτητική ζωή: 10 tips που κάνουν καλό σε όλους τους...

Η φοιτητική ζωή είναι μια μοναδική εμπειρία στη ζωή σου, που θα σου αφήσει μια «κληρονομιά» μαθημάτων,...

Τουρισμός - Ειδήσεις Κατά γράμμα Κατά γράμμα

Το Collio είναι αυτό που λέει η λέξη. Λόφοι και μόνο λόφοι. Μια (υποτιμημένη) οινική ζώνη στη βορειοανατολική...

Επιστήμη - ειδήσεις Tα πεφταστέρια θα «βομβαρδίσουν» το νυχτερινό ουρανό (video) Tα πεφταστέρια θα «βομβαρδίσουν» το νυχτερινό ουρανό (video)

Πιστές στο καλοκαιρινό «ραντεβού» τους, οι διάττοντες Περσείδες, η πιο εντυπωσιακή θερινή βροχή από...

Ξεχωριστές ειδήσεις Βρετανία: 93χρονη πέθανε από σύνδρομο ραγισμένης καρδιάς μετά από διάρρηξη Βρετανία: 93χρονη πέθανε από σύνδρομο ραγισμένης καρδιάς...

Μια 93χρονη γυναίκα απεβίωσε έπειτα από διάρρηξη στο σπίτι της και η αιτία αποδόθηκε στο σύνδρομο «ραγισμένης...