Διακαναλική συνέντευξη Τσίπρα - Κατηγόρησε τη ΝΔ για υποκρισία για τη Συμφωνία των Πρεσπών

🕔01/07/2019 - 17:07

Η ΝΔ και ο Μητσοτάκης οφείλουν μια συγνώμη στον ελληνικό λαό, υποστήριξε ο πρωθυπουργός

Για υποκρισία στο Μακεδονικό ζήτημα εγκαλεί τον Κυρ. Μητσοτάκη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε σε περιφερειακά κανάλια και η οποία θα προβλήθηκε τη Δευτέρα 1 Ιουνίου.

Συγκεκριμένα, αναφερόμενος στη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι νιώθει απόλυτα δικαιωμένος και εξήγησε: «Σήμερα στα βόρεια σύνορά μας δεν έχουμε μια πληγή, έχουμε μια φίλη χώρα, της οποίας την ασφάλεια εγγυάται ο ελληνικός στρατός, της οποίας τον εναέριο χώρο επιτηρούν τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη και όχι τα τούρκικα».

Σε ό,τι έχει να κάνει με την επιστολή Καραμανλή προς τον Τζ. Μπους τόνισε: «Αν εγώ είχα γράψει τέτοια επιστολή όπως του κ. Καραμανλή και τους έλεγα 'διατηρήστε το συνταγματικό σας όνομα, μην το αλλάξετε, να λέγεστε Μακεδονία, αφήστε όλες τις χώρες που σας έχουν αναγνωρίσει έτσι να σας λένε Μακεδονία και απλά προσθέστε ένα Μακεδονία - Σκόπια εις τον ΟΗΕ', φανταστείτε πόσες φορές θα μιλάγανε και πού θα πηγαίνανε και τι ακριβώς θα κάνανε... Εδώ μιλάμε για μια μεγάλη υποκρισία. Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος προφανώς τα γνώριζε όλα αυτά, οφείλει σήμερα μια συγγνώμη στον ελληνικό λαό... Στήσανε πάνω σε ένα μεγάλο εθνικό ψεύδος μια σκευωρία εις βάρος της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ που οδήγησε τους Έλληνες και τις Ελληνίδες σε ένα μεγάλο διχασμό με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσει φθορά στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και σ’ εμένα προσωπικά».

Σε άλλο σημείο της διακαναλικής συνέντευξη, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η ανατροπή και η νίκη έστω και με μία ψήφο διαφορά, είναι ο ρεαλιστικός στόχος του ΣΥΡΙΖΑ. «Σε αυτές τις εκλογές οι πολίτες θα ψηφίσουν με κριτήριο ποιος θέλουν να κυβερνήσει τα επόμενα τέσσερα χρόνια και ποιος πιστεύουν ότι μπορεί να οδηγήσει τη χώρα προς τα εμπρός και να συνεχίσει μια προσπάθεια καλυτέρευσης της ζωής και της πραγματικότητας που βιώνουμε όλοι μας» είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: «Άρα να το καταλάβουμε όλοι μας: η κάλπη στις 7 του Ιούλη θα είναι άδεια, στις 7 του Ιούλη το αποτέλεσμα θα κριθεί από το πόσοι θα πάνε να ψηφίσουν, από το τι συμμετοχή θα έχουμε δηλαδή και κυρίως από το πόσοι και ποιοι. Το μήνυμα που στέλνουμε εμείς στους ψηφοφόρους μας, στους ανθρώπους που καταλαβαίνουν αυτό το διακύβευμα είναι κανείς μόνος του στην κάλπη, όλοι να φέρουν κι άλλον έναν. Άλλον έναν, έχοντάς του μιλήσει, έχοντάς τον πείσει, έχοντάς του εξηγήσει ότι πρώτα είναι η ζωή μας, πρώτα η αξιοπρέπειά μας, η χώρα πρέπει να συνεχίσει αυτή την πορεία προς τα μπρος».

 

«Ο Κ. Μητσοτάκης ξεχειλίζει από αλαζονεία»

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε για τον κ. Μητσοτάκη ότι «ξεχειλίζει η αλαζονεία και ζητάνε μάλιστα από τον ελληνικό λαό να πάρουν λευκή επιταγή... Και μάλιστα βγαίνουν και λένε ότι εάν ο ελληνικός λαός δεν τους δώσει αυτή τη λευκή επιταγή τότε θα τον τιμωρήσουν πηγαίνοντας σε επαναληπτική εκλογική αναμέτρηση μέσα στο 15αύγουστο...».

Επέμεινε στο ότι ο πρόεδρος της ΝΔ αποφεύγει το διάλογο και την αντιπαράθεση, και του καταλόγισε ότι το πρόγραμμα της ΝΔ ταυτίζεται με εκείνο του ΔΝΤ στα τρία βασικά σημεία, τη μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης, τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα με το 1:5 και την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων. Επέμεινε στο θέμα της επικουρικής ασφάλισης λέγοντας ότι το σχέδιο ιδιωτικοποίησης του κ. Μητσοτάκης πέρα από το ότι ενέχει κινδύνους -πχ Ασπίς Πρόνοια ή στις ΗΠΑ AIG-, δημιουργεί κενό στην χρηματοδότηση και εν τέλει σε μείωση των επικουρικών και των κύριων συντάξεων.

Ακόμη, επέμεινε και στο θέμα της επικουρικής ασφάλισης και στην πρόταση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το ασφαλιστικό: «Θέλω να πω πάρα πολύ συγκεκριμένα: το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας δημιουργεί μια τεράστια μαύρη τρύπα στο ασφαλιστικό μας σύστημα γιατί με την πρότασή τους θα σταματήσουν οι εργαζόμενοι να καταβάλλουν εισφορές στο δημόσιο ασφαλιστικό ταμείο. Πως θα καλυφθεί αυτή η μαύρη τρύπα; Πως ακριβώς εγγυάται ο κ. Μητσοτάκης ότι οι συνταξιούχοι, 1.200.000 συνταξιούχοι παίρνουν επικουρική σύνταξη. Όταν σταματήσουν οι ασφαλισμένοι να πληρώνουν εισφορές αυτό το 1.200.000 δεν θα έχει χρήματα να πάρει την επικουρική σύνταξη. Άρα δυο τινά μπορούν να συμβούν: ή θα πρέπει να βρεθούν χρήματα από τον προϋπολογισμό και να μας πει από πού, ή θα πρέπει να κοπούν οι επικουρικές συντάξεις να καταργηθεί η προσωπική διαφορά. Τι είναι η προσωπική διαφορά; Είναι αυτό που μας ζητούσε το ΔΝΤ να υλοποιήσουμε κι εμείς αλλά αρνηθήκαμε, δηλαδή να κόψουμε από 1/1/2019 κατά 1% του ΑΕΠ 1,8 δισ. ευρώ, να τα κόψουμε από τους συνταξιούχους... Και ρωτώ: ποιος ο λόγος να γίνει αλλαγή στο ασφαλιστικό σύστημα; Εκτός από το ότι έχουν κάνει κάποια deals, business για να καταλαβαίνει ο κόσμος με ιδιωτικές ασφαλιστικές και θέλουν να τζογάρουν δισεκατομμύρια εκεί για να κερδίσουν κάποιοι, τα λεφτά των Ελλήνων φορολογούμενων».

Κατηγόρησε, παράλληλα, τον κ. Μητσοτάκη και για την ασάφεια στο πρόγραμμά του για τη μείωση της φορολογίας: «Ενώ η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης μίλαγε εδώ και τρία χρόνια για μειώσεις φορολογίας, σήμερα λέει ότι αυτές θα έρθουν στο τέλος της 4ετίας εάν εκλεγεί, και θα έρθουν εάν και εφόσον οι εταίροι δελεαστούν από ένα κύμα μεταρρυθμίσεων, ένα τσουνάμι κοινωνικής λεηλασίας». Και αυτό είπε ο κ. Τσίπρας ενώ η κυβέρνηση ήδη έχει θεσπίσει και υλοποιεί ένα σχέδιο φοροελαφρύνσεων και ενισχύσεων της κοινωνικής πλειοψηφίας.

 

«Η Ελλάδα είναι ισχυρή όσο ποτέ και ασφαλής»

Ο πρωθυπουργός, αναφέρθηκε στην απειλή της Τουρκίας λέγοντας: «Η Ελλάδα δεν είχε ποτέ τόσο ισχυρά ερείσματα στον διεθνή χώρο όσο έχει σήμερα... Σήμερα εμείς με τον Νίκο Αναστασιάδη πετύχαμε στο επίπεδο της ΕΕ συμπεράσματα που ποτέ άλλοτε δεν είχαμε καθώς όχι μόνο καταδικάζουν αλλά μιλάνε και για στοχευμένα μέτρα κατά της Τουρκίας...Ποιος είναι ο μίζερος που δεν σέβεται το διεθνές δίκαιο; Η Τουρκία... Η Ελλάδα με τις τριμερείς συνεργασίες της έχει δημιουργήσει μία ομπρέλα προστασίας...Ο Est Med αλλάζει την γεωστρατηγική ισορροπία προς όφελος της χώρας. Η Τουρκία βρίσκεται με την πλάτη στον τοίχο και όχι σε θέση ισχύος. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι σήμερα η Ελλάδα είναι μία χώρα ισχυρή όσο ποτέ και ασφαλής. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι έτοιμες να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε απειλή αλλά πριν φθάσουμε σε αυτό θα πρέπει μέσα από ένα πλέγμα διεθνών συμμαχιών ο εχθρός να έχει συνειδητοποιήσει ότι το κόστος θα είναι πολύ μεγάλο. Δεν φοβάμαι θερμό επεισόδιο, ωστόσο φοβάμαι ένα ατύχημα».

Επίσης, αναφέρθηκε στη ΔΕΗ κάνοντας λόγο για «εσκεμμένη καταστροφολογία που γίνεται ακριβώς επειδή ήδη κάποιοι έχουν βγάλει τα μαχαιροπήρουνα, τα ακονίζουν και ετοιμάζονται να φάνε τα φιλέτα της Δημόσιας Επιχείρησης Ηλεκτρισμού. Όλα όσα ακούγονται το τελευταίο διάστημα για τη ΔΕΗ είναι από υπερβολές έως ψεύδη. Εμείς καταφέραμε να διατηρήσουμε το δημόσιο χαρακτήρα των δικτύων του ΑΔΜΗΕ και καταφέραμε να μην προχωρήσουμε ούτε στην πώληση του 17% της ΔΕΗ ούτε όμως και στο σχέδιο της μικρής ΔΕΗ, όπου τι ήταν η μικρή ΔΕΗ; Ήταν να δημιουργηθεί ένα ελκυστικό στους επενδυτές πακέτο παίρνοντας όμως από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού, από το δημόσιο πλούτο, όλα εκείνα τα φιλέτα δηλαδή τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια. Τώρα θέλουν να πάρουν τα υδροηλεκτρικά εργοστάσια. Αυτό είναι που ετοιμάζουν. Όπως και σε άλλους τομείς φαίνεται ότι το ευρωεκλογικό αποτέλεσμα άνοιξε την όρεξη του κ. Μητσοτάκη και κάποιων μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων και έχουν ήδη προτρέξει να προεξοφλήσουν την ψήφο του ελληνικού λαού και πριν αυτός τη δώσει να την εξαργυρώσουν, έτσι είναι σαφές ότι σε ό,τι αφορά τη ΔΕΗ γίνεται μια προσπάθεια να δημιουργηθεί ένα κλίμα καταστροφής για να δικαιολογήσουν το ξεπούλημα των μεγάλων φιλέτων της δημόσιας περιουσίας που σήμερα ανήκουν στη ΔΕΗ».

 

Για τα θέματα ασφάλειας

Ο κ. Τσίπρας άσκησε κριτική στον κ. Μητσοτάκη και για τα θέματα ασφάλειας του πολίτη: «Ο κ. Μητσοτάκης λέει ότι θέλει να επαναφέρει την αναλογία προσλήψεων ένα προς πέντε και παράλληλα ότι θα κάνει 1500 προσλήψεις στα Σώματα Ασφαλείας. Κάθε χρόνο έχουμε 9.500 αποχωρήσεις, με τον κανόνα ένα προς πέντε θα μας αντιστοιχούν 1800 προσλήψεις. Αν από αυτές προσλήψεις προχωρήσει σε 1500 προσλήψεις αστυνομικών τότε στους υπόλοιπους τομείς θα μπορούμε να πάρουμε μόνο 300.

» Το θέμα της ασφάλειας είναι προτεραιότητα ωστόσο μπορεί να υπάρξει βελτίωση με θεσμικές αναδιαρθρώσεις στην αστυνομία, βγάζοντας πχ τους αστυνομικούς στο δρόμο από τα γραφεία ή από την φύλαξη υψηλών προσώπων είπε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε ότι το να πάμε όμως σε μία λογική όπου θα αφήσουμε το κοινωνικό κράτος δίχως προσλήψεις τότε ποιον θα βοηθήσει», είπε.

 

500.000 νέες θέσεις εργασίας

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε και στις 500.000 νέες θέσεις εργασίας: «Εμείς πήραμε μια ανεργία που είχε σκαρφαλώσει στο 28% και σήμερα έχει φτάσει στο 18%. Από τότε που ξεκίνησαν τα Μνημόνια μέχρι τότε που αναλάβαμε εμείς έχασαν τη δουλειά τους 1 εκατομμύριο συμπολίτες μας και από τότε που αναλάβαμε εμείς μέχρι σήμερα έχουν ξαναγυρίσει στη δουλειά τους ή έχουν βρει δουλειά νέοι άνθρωποι πάνω από 400.000...Και γι' αυτό μιλάμε για τη δυνατότητα στο τέλος της τετραετίας να έχουμε γυρίσει εκεί που ήμασταν πριν την κρίση και αυτό σημαίνει ότι περίπου 500.000 άνθρωποι θα βρουν δουλειά».

 κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στις σχέσεις με το ΚΙΝΑΛ: «Το ερώτημα αυτό είναι πως είναι δυνατό η Ευρωπαϊκή Σοσιαλδημοκρατία να αγκαλιάζει τον Τσίπρα και η κα Γεννηματά να αγκαλιάζει τον κ. Μητσοτάκη. Και το σημερινό Κόμμα που είναι η μετεξέλιξη του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου, να είναι ένα Κόμμα που δουλεύει για να γίνει ο γιος του κ. Μητσοτάκη, Πρωθυπουργός. Του βασικού αντιπάλου δηλαδή του Ανδρέα Παπανδρέου, να γίνει Πρωθυπουργός...Το να δουλεύουν σήμερα οι πολιτικοί του απόγονοι για να κάνουν Πρωθυπουργό τον γιο του «εφιάλτη» -έτσι τον έλεγε τότε τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη, δεν θα το κρίνω αν ήταν σωστό ή όχι, αλλά έτσι έλεγε ο Ανδρέας Παπανδρέου για τον κ. Μητσοτάκη τότε για τον αείμνηστο- αυτό είναι κάτι που εμένα με ξεπερνά...».

Μίλησε όμως και για την επόμενη ημέρα της κεντροαριστεράς: «Σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα να ξέρετε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ από όποια θέση κι αν βρεθεί την επόμενη μέρα, αν είναι με μια ψήφο όπως παλεύουμε να συμβεί και το πιστεύουμε το Κόμμα που θα έχει τις 50 έδρες bonus και άρα θα πάρει την πρώτη εντολή, είναι προφανές ότι θα απευθυνθούμε στις δυνάμεις του προοδευτικού χώρου για να έχουμε μια προοδευτική διακυβέρνηση, χωρίς να βάζουμε όρους παρά μονάχα προγραμματικούς όρους...Αλλά από οποιαδήποτε θέση κι αν βρεθεί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στόχο και προσανατολισμό αυτή τη μεγάλη προσπάθεια της συγκρότησης της προοδευτικής συμμαχίας να την προχωρήσει και να τη μετατρέψει σε μια σύγχρονη Παράταξη, με σύγχρονους όρους, προοδευτική, Αριστερή, δημοκρατική, που θα παίξει κεντρικό ρόλο στα πολιτικά πράγματα της χώρας για πολλά ακόμη χρόνια».

Σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανοικτός και για τους πρώην συντρόφους της αριστεράς: «Οι πόρτες μας είναι ανοιχτές για όποιους έχουν συνειδητοποιήσει ότι έκαναν λάθος επιλογές και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπήρξε ένα Κόμμα που δεν τίμησε τις καταβολές και τις αρχές του, αλλά ένα Κόμμα που δεν θέλησε να παραδοθεί, ένα Κόμμα που δεν θέλησε απλά να κραδαίνει τα λάβαρα της επανάστασης αλλά να το βάζει στα πόδια στα δύσκολα. Για όποιον έχει συνειδητοποιήσει ότι έκανε άδικη κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τις πόρτες του ανοιχτές».

 

 

 

 

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Έλλειψη ετοιμότητας της κυβέρνησης για το μετρό και τον ΟΑΣΘ

Γιάννης Μαγκριώτης

Στην συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης στη Βουλή τόσο ο Πρωθυπουργός, όσο και ο αρμόδιος υπουργός για τα δημόσια έργα και τις...

Δείτε όλο το άρθρο
Ο νέος ευρωπαϊκός συμβιβασμός και η εκλογή της Φον ντερ Λάιεν

Νότης Μαριάς

Η οριακή εκλογή της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν  στη θέση της Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ανέδειξε τις συμμαχίες αλλά ταυτόχρονα και τις...

Δείτε όλο το άρθρο
Διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα και ελληνικές εξαγωγές 2010-2017

Τράπεζα Πειραιώς

Θετικές επιπτώσεις παρά τις διεθνείς προκλήσεις και τα διαρθρωτικά μειονεκτήματα Μια από τις βασικές συζητήσεις την περίοδο της ελληνικής κρίσης ήταν...

Δείτε όλο το άρθρο
Η καυτή ανάσα της κλιματικής κρίσης

Η καυτή ανάσα της κλιματικής κρίσηςΛέσλι Χουκ Στην κορυφή του παγετώνα της Γροιλανδίας η θερμοκρασία σπάνια ανεβαίνει πάνω από τους 0 βαθμούς...

Δείτε όλο το άρθρο
Αποκάλυψη τώρα…

Αποκάλυψη τώρα…Παντελής Μπουκάλας Παγιδευμένες στην πεπατημένη οι ανακριτικές αρχές της Πυροσβεστικής, εξετάζουν το ενδεχόμενο να φταίει βραχυκύκλωμα...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Public Issue (5-7-2019) - πολιτικό βαρόμετρο Πολύ μεγάλη διαφορά υπέρ της ΝΔ, που φτάνει ακόμη και τις 15,5 ποσοστιαίες μονάδες, καταγράφει δημοσκόπηση της Public Issue για τις εκλογές της... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Rass για το Action24 (5-7-2019) Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ για τις εκλογές της Κυριακής δείχνει ακόμη μια δημοσκόπηση . Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νέα δημοσκόπηση που έγινε από την... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Το Digital Greece στην 84η ΔΕΘ

Το Digital Greece στην 84η ΔΕΘ


Το συνολικό του όραμα για την ψηφιακή Ελλάδα θα παρουσιάσει το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ, από τις 7 έως τις 15...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο Τα παιδιά της Amazon Τα παιδιά της Amazon

Τα παιδιά της AmazonΕκατοντάδες μαθητές εργάζονται για την κατασκευή των συσκευών Alexa της Amazon στην Κίνα,...

Νέα Τεχνολογίας Ένας νεκρός από την ισχυρή βροχόπτωση στην Κωνσταντινούπολη - Πλημμύρισε το Μεγάλο Παζάρι - ΦΩΤΟ Ένας νεκρός από την ισχυρή βροχόπτωση στην Κωνσταντινούπολη...

Ισχυρή βροχόπτωση σημειώθηκε το Σάββατο στην Κωνσταντινούπολη με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν αρκετές περιοχές...

Κύπρος - Ειδήσεις Φωτιά σε εστιατόριο στην καρδιά της Λεμεσού κινητοποίησε την Πυροσβεστική Φωτιά σε εστιατόριο στην καρδιά της Λεμεσού κινητοποίησε...

Σε κινητοποίηση τέθηκε λίγο πριν τις πέντε το απόγευμα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Λεμεσό από φωτιά που...

Ειδήσεις υγείας Ιός του Δυτικού Νείλου: Καμπανάκι ΙΣΑ για τα νέα κρούσματα στη χώρα μας Ιός του Δυτικού Νείλου: Καμπανάκι ΙΣΑ για τα νέα κρούσματα...

Ο ΙΣΑ καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν σε εθελοντικές αιμοδοσίες προκειμένου να διασφαλιστεί η επάρκεια...

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Αντίστροφη μέτρηση για τον γάμο της Χάιντι Κλουμ στη θαλαμηγό του Αριστοτέλη Ωνάση - Λαμπερή εμφάνιση της 46χρονης στο pre-wedding πάρτι - ΦΩΤΟ Αντίστροφη μέτρηση για τον γάμο της Χάιντι Κλουμ στη...

Η Χάιντι Κλουμ και ο σύζυγός της Τομ Καουλίτζ θα παντρευτούν για δεύτερη...

Νέα για αυτοκίνηση Το πρώτο teaser της νέας McLaren Ultimate Series Το πρώτο teaser της νέας McLaren Ultimate Series

Η McLaren Automotive δημοσίευσε την πρώτη εικόνα teaser του νέου της μοντέλου, επιβεβαιώνοντας τις φήμες του...

Αγροτικά Νέα Πως θα στηρίξει τους αγρότες της Βόρειας Ελλάδας που επλήγησαν η Τράπεζα Πειραιώς Πως θα στηρίξει τους αγρότες της Βόρειας Ελλάδας που...

H Τράπεζα Πειραιώς, όπως ανακοίνωσε, θα εξετάσει άμεσα κάθε αίτημα για παροχή διευκόλυνσης σε αγρότες, στους...

Πολιτιστικά Νέα «Έφυγε» ο «ξένοιαστος καβαλάρης» «Έφυγε» ο «ξένοιαστος καβαλάρης»

Με τη φράση «προς τιμήν του, υψώστε το ποτήρι σας σε μια πρόποση στην ελευθερία», η οικογένειά του ανακοίνωσε...

Εκπαιδευτικά Νέα Νέος κύκλος εξ αποστάσεως επιμορφώσεις 400 ωρών για μοριοδότηση σε δομές εκπαίδευσης Νέος κύκλος εξ αποστάσεως επιμορφώσεις 400 ωρών για...

Τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης, Easy Education, αναγνωρισμένα από το Υπουργείο παιδείας, έρευνας &...

Τουρισμός - Ειδήσεις Κατά γράμμα Κατά γράμμα

Το Collio είναι αυτό που λέει η λέξη. Λόφοι και μόνο λόφοι. Μια (υποτιμημένη) οινική ζώνη στη βορειοανατολική...

Επιστήμη - ειδήσεις Tα πεφταστέρια θα «βομβαρδίσουν» το νυχτερινό ουρανό (video) Tα πεφταστέρια θα «βομβαρδίσουν» το νυχτερινό ουρανό (video)

Πιστές στο καλοκαιρινό «ραντεβού» τους, οι διάττοντες Περσείδες, η πιο εντυπωσιακή θερινή βροχή από...

Ξεχωριστές ειδήσεις Δεκαπεντάχρονος σκηνοθέτησε την απαγωγή του για λύτρα από τον πατέρα του Δεκαπεντάχρονος σκηνοθέτησε την απαγωγή του για λύτρα από...

Ο έφηβος και οι συνεργοί του, ηλικίας 15-22 ετών, συνελήφθησαν την περασμένη εβδομάδα, καθώς απαιτούσαν λύτρα...