Δημοσκόπηση Public Issue: Κυριαρχούν οργή, απογοήτευση και μαύρες προβλέψεις

🕔19/05/2011 - 12:26

Απολύτως απογοητευμένοι αλλά και αγανακτισμένοι είναι οι έλληνες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Public Issue, που έγινε για λογαριασμό της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι το 40 % των ερωτηθέντων δηλώνει ότι η Ελλάδα θα χρειαστεί πάνω από 20 χρόνια για να αποπληρώσει το χρέος της και άλλο ένα 29% λέει 10 έως 20 χρόνια (πριν από ένα χρόνο τα αντίστοιχα ποσοστά ήταν 18 % & 16 %). Το 64% θεωρεί πιθανή την χρεοκοπία της Ελλάδας (38% πριν ένα χρόνο) και μόλις το 32 % δεν πιστεύει σε αυτό το ενδεχόμενο.

Μόνο τι 17% συμφωνεί να συνεχίσει η Ελλάδα να τηρεί τους όρους του μνημονίου και να πληρώσει όλο το χρέος, 53% ζητάει διαπραγμάτευση με τους δανειστές και πληρωμή μέρους του χρέους ενώ άλλο ένα 17% προτείνει στάση πληρωμών προς τους δανειστές.

Σε ότι αφορά τα συναισθήματα που κυριαρχούν στο λαό το 82% δηλώνει οργή, απογοήτευση, ανησυχία, ντροπή και λύπη. Από αυτά κυρίαρχα είναι η οργή (29%) και η απογοήτευση (18%).

Το 75% έχει αρνητική γνώμη για το ΔΝΤ, το 655 θεωρεί ότι η Ελλάδα δεν ωφελήθηκε από την παρουσία του, ενώ το 69% ζητάει την απομάκρυνσή του.

Αρνητική στάση έχει το 52% και για την Κεντρική Ευρωπαϊκή τράπεζα αν και το 59% τάσσεται θετικά για την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Οι έλληνες θεωρούν πολύ πιθανό σύμφωνα με την δημοσκόπηση - έρευνα της Public Issue να αυξηθεί περισσότερο η  ανεργία (97%), να αυξηθεί η φτώχεια (93%), να  κλείσουν πολλές επιχειρήσεις (92%) , να υπάρξει κύμα μετανάστευσης ελλήνων στο εξωτερικό (83%), να ιδιωτικοποιηθούν οι ΔΕΚΟ (82%), να υπάρξει κοινωνική έκρηξη (78%), να προκύψουν κυβερνήσεις συνεργασίας (65%), να καταργηθεί η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων (62%), να ενισχυθούν τα μικρά κόμματα (59%).

Πάντως το 62% των ερωτηθέντων είναι αντίθετο με το Μνημόνιο, σύμφωνα με  έρευνα της Public Issue, ενώ υπέρ του Μνημονίου τάσσεται το 15%.

Το 69%, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση πιστεύει ότι το μνημόνιο δεν είναι μονόδρομος, έναντι 24% που θεωρεί πως είναι. Τα αντίστοιχα ποσοστά στην έρευνα του Απριλίου ήταν 62 και 30%.

Τέλος το 33% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση της Public Issue, θεωρεί ότι υπεύθυνοι για την κατάσταση είναι οι πολιτικοί, το 21% οι ελληνικές κυβερνήσεις, το 13% η κακοδιαχείριση, το 13% η διαφθορά και ένα 11% όλοι οι Έλληνες.

Δείτε όλη τη δημοσκόπηση της Public Issue

 

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικάΑγροτικά Νέα ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχεται η προκήρυξη για την εξισωτική αποζημίωση 2019 ΟΠΕΚΕΠΕ: Έρχεται η προκήρυξη για την εξισωτική αποζημίωση...

ΟΠΕΚΕΠΕ: Εντός του επόμενου διαστήματος προβλέπεται να ανακοινωθεί η πρόσκληση για το Μέτρο 13, που αφορά τις...

Πολιτιστικά Νέα Aναμνήσεις από την Eurovision (video) Aναμνήσεις από την Eurovision (video)

Και τώρα αναμνήσεις από παλαιότερες συμμετοχές της Ελλάδας στο διαγωνισμό της Γιουροβίζιον. Από τις πιο...

Εκπαιδευτικά Νέα Συνεχίζονται οι αιτήσεις στο «Σπουδάζω με Υποτροφία» της Equal Society Συνεχίζονται οι αιτήσεις στο «Σπουδάζω με Υποτροφία» της...

Περισσότερες από 500 αιτήσεις έχουν υποβληθεί στον πρώτο μήνα του προγράμματος «Σπουδάζω με Υποτροφία». Οι...

Τουρισμός - Ειδήσεις Συνεχίζεται η ισχυρή τουριστική ζήτηση από τη Ρωσία  για την Ελλάδα Συνεχίζεται η ισχυρή τουριστική ζήτηση από τη Ρωσία για την...

Αυξημένες έως και 15% είναι οι  προκρατήσεις στα οργανωμένα ταξίδια  των Ρώσων για την...

Επιστήμη - ειδήσεις Έρευνα: Βρέθηκε το αρχαιότερο υγρό αίμα σε άλογο ηλικίας 42.000 ετών Έρευνα: Βρέθηκε το αρχαιότερο υγρό αίμα σε άλογο ηλικίας...

Ένα άλογο της εποχής των πάγων, ηλικίας 42.000 ετών, βρέθηκε στους πάγους της Σιβηρίας από Ρώσους και...

Ξεχωριστές ειδήσεις Ξύπνησε από το θόρυβο και αυτό που αντίκρισε… της πάγωσε το αίμα! (Βίντεο) Ξύπνησε από το θόρυβο και αυτό που αντίκρισε… της πάγωσε το...

Η Ashleigh Muller από το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας πετάχτηκε κυριολεκτικά από το κρεβάτι της για να δει από...