Ε. Αντώναρος: Η διερεύνηση να γίνει σε βάθος για να μην μείνει καμία σκιά

🕔03/03/2018 - 11:38

Ως συνέπεια της «σκληρής και αυστηρής κριτικής», που άσκησε, χαρακτήρισε τη διαγραφή του ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Ευάγγελος Αντώναρος, που διευκρίνισε ότι στις δημόσιες παρεμβάσεις του είναι ξεκάθαρος και ενδεχομένως οξύς. Παρατήρησε, ωστόσο πως «άλλοι, που εκστομίζουν απεχθέστερες εκφράσεις στις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους, θα έπρεπε να αναθεωρήσουν τη συμπεριφορά τους».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ και αναφερόμενος στη διαγραφή του, ο κ. Αντώναρος τόνισε ότι είναι κατά των διαγραφών, ενώ, σχετικά με διαγραφές που έγιναν την περίοδο 2004-2009, σχολίασε: «Η ΝΔ στο παρελθόν δεν προχώρησε σε εύκολες διαγραφές καίτοι υπήρχαν σκληρές φωνές κριτικής».

Σε ό,τι αφορά την υπόθεση Novartis και τα εμπλεκόμενα πολιτικά πρόσωπα, ξεκαθάρισε πως δεν ζητά «να παραιτηθεί κανείς από το βουλευτικό του αξίωμα» και ζήτησε «η διερεύνηση να γίνει με γρήγορους ρυθμούς χωρίς προκαταλήψεις και σε βάθος ώστε να μην απομείνει καμία σκιά στο τέλος της ημέρας».

Ερωτηθείς για το θέμα της αύξησης της φαρμακευτικής δαπάνης την περίοδο 2004-2009, ο κ. Αντώναρος σημείωσε ότι «κάποιοι προσπαθούν να ρίξουν την μπάλα στην εξέδρα για να μην απαντήσουν ερωτήματα που αφορούν τη δική τους πολιτική διαδρομή».

Ο κ. Αντώναρος αναφέρθηκε και στο θέμα του επιδόματος στέγασης και άλλων επιδομάτων που απολαμβάνουν οι υπουργοί και βουλευτές, λέγοντας πως «για τα δημόσια πρόσωπα ισχύουν πιο αυστηροί, στην ουσία άγραφοι κανόνες». Υπογράμμισε δε την ανάγκη «όσοι κάνουν χρήση των προνομίων που τους παρέχει το κράτος να το κάνουν με φειδώ».

Αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα, ο κ. Αντώναρος υποστήριξε ότι «η ψυχραιμία και η αποφασιστικότητα όλων των ελληνικών κυβερνήσεων έχει αποτρέψει, μέχρι στιγμής, θερμό επεισόδιο». Όπως είπε, «ενισχύοντας την εθνική συνεννόηση και την ομοψυχία και στηρίζοντας το αξιόμαχο των Ενόπλων Δυνάμεων πρέπει να υπογραμμίζουμε συνεχώς ότι με την Ελλάδα και την ακεραιότητά της δεν παίζει κανείς».

Το πλήρες κείμενο της συνέντευξης του κ. Αντώναρου έχει ως εξής:

Κύριε Αντώναρε, θα ήθελα να ξεκινήσω ρωτώντας σας. Εάν, την περίοδο που ήσασταν κυβερνητικός εκπρόσωπος στην κυβέρνηση Καραμανλή, ένα στέλεχος έβγαινε δημόσια, στο Facebook και κατακεραύνωνε έναν υπουργό, πολλώ δε μάλλον, τον αντιπρόεδρο για μια υπόθεση που διερευνάτο δεν θα συμφωνούσατε με τη διαγραφή του για λόγους ηθικής τάξης;

Επειδή εμένα ρωτάτε θα σας πω την προσωπική μου άποψη. Είμαι κατά των διαγραφών με την ευκολία που γίνονται στο ελληνικό πολιτικό σύστημα, και μάλιστα ως προνόμιο της δήθεν επιβολής της άποψης του προέδρου. Σε όλα τα κόμματα. Να σας θυμίσω ότι κατά η διάρκεια των διαφόρων υποθέσεων, που τότε σχεδόν όλοι, δημοσιογράφοι και πολιτικοί ονόμαζαν αμέσως σκάνδαλα, είχαμε αρκετές και μάλιστα συχνά σκληρές φωνές κριτικής στη Νέα Δημοκρατία. Όμως δεν προχωρήσαμε σε εύκολες διαγραφές. Το ηθικό, όμως, είναι να μην εμπλέξεις όλο το κόμμα σου σε μια υπόθεση που ενδεχομένως κάποιοι έχουν κατασκευάσει.

Σας ρωτώ, γιατί θυμάμαι από το ρεπορτάζ της εποχής, ότι ένα πρόσωπο το οποίο ήταν και βουλευτής τότε, ο Βαγγέλης Πολύζος, διεγράφη με συνοπτικές διαδικασίες γιατί «τόλμησε» να πει, αναφερόμενος σε θέματα χρηματισμού ότι «υπάρχουν καλοί και κακοί σε όλα τα κόμματα». Τότε δεν βγήκατε δημόσια, όμως, εξ όσων θυμάμαι να διαφωνήσετε με τη διαγραφή του;

Πρόκειται για εντελώς διαφορετικό θέμα. Ένας βουλευτής διατύπωσε μια βαρύτατη κατηγορία χωρίς να διευκρινίσει ποιους εννοεί και χωρίς να προσκομίσει συγκεκριμένα στοιχεία. Αυτές οι γενικεύσεις δεν μπορούν να γίνουν αποδεκτές σε κανένα οργανισμό που σέβεται τον εαυτό του».

Αναφορικά με εσάς, τώρα που έχει καταλαγιάσει η σκόνη, θα ήθελα να μου πείτε με το χέρι στην καρδιά, μετανιώσατε για τη δημόσια τοποθέτησή σας στο Facebook εναντίον του Άδωνι Γεωργιάδη; Θα ζητούσατε συγνώμη;

Δυο πράγματα επ΄ αυτού. Το πρώτο: Η θέση μου δεν αλλάζει. Πιστεύω πως όποιος με υψηλό κομματικό αξίωμα φέρεται εμπλεκόμενος σε κάτι μη σύννομο και είναι υπό διερεύνηση πρέπει να θέσει αυτό το αξίωμα για τη διάρκεια της ανάκρισης στη διάθεση του κόμματος ώστε να είναι απόλυτα ελεύθερος να υπερασπιστεί τον εαυτό του με τον τρόπο που επιλέγει. Πολύ περισσότερο όταν το προσωπικό του στιλ δεν είναι απόλυτα συμβατό με τον τρόπο επικοινωνίας και την ιστορία της παράταξης στην οποία θέλει να ανήκει. Το δεύτερο: Κριτική άσκησα, ίσως σκληρή και αυστηρή. Αν κάποιες λέξεις στη ρύμη του τρόπου που γράφει κανείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είναι ενοχλητικές, να τις πάρω πίσω. Αλλά και άλλοι που εκστομίζουν απεχθέστερες εκφράσεις στις τηλεοπτικές εμφανίσεις τους θα έπρεπε επίσης να αναθεωρήσουν τη συμπεριφορά τους.

Όμως, ακόμα και κάθε καλόπιστος διαβάζοντας την «επίθεση» σας θα μπορούσε να σκεφτεί γιατί στρέψατε τα πυρά σας μόνο εναντίον του αντιπροέδρου της ΝΔ και δεν ζητήσατε κάτι αντίστοιχο και για άλλα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στην υπόθεση Novartis;

Να διευκρινίσω ξανά: Δεν ζητώ να παραιτηθεί κανείς από το βουλευτικό του αξίωμα. Προς Θεού. Αλλά από μια δοτή θέση που του δίνει το δικαίωμα να εκπροσωπεί ως σύνολο μια ολόκληρη παράταξη.

Κύριε Αντώναρε με τη «βεντέτα» που έχετε ανοίξει με τον Άδωνι Γεωργιάδη, μήπως τελικά πλήττεται, εκτός από εσάς, και η ΝΔ -την οποία λέτε ότι θεωρείτε σπίτι σας- και πολύ περισσότερο δημιουργείτε πρόβλημα και σε πρόσωπα που έχετε υπηρετήσει όπως ο Κώστας Καραμανλής της πρωθυπουργίας του οποίου ήσασταν κυβερνητικός εκπρόσωπος. Έχετε σκεφθεί αυτή τη διάσταση;

Είμαι ξεκάθαρος και ενδεχομένως οξύς στις δημόσιες παρεμβάσεις μου. Φαντάζομαι θα μου επιτρέψετε να διατηρήσω όπως πολλοί άλλοι το προσωπικό μου στιλ. Η λέξη βεντέτα δεν περνάει ωστόσο ποτέ από το μυαλό μου. Ανήκω σε μια παράταξη, σχεδόν από τη μέρα που ιδρύθηκε από τον Κώστα Καραμανλή, και το μόνο που με απασχολεί να μη νομίζουν κάποιοι ότι μπορούν με το έτσι θέλω και την επιτηδευμένη υπερβολή να της αλλάξουν τα χαρακτηριστικά, την κεντρική ιδεολογική της κατεύθυνση και τις αξίες της. Υπόλογος είμαι μόνο απέναντι στη συνείδηση μου και τη διαδρομή μου.

Να αφήσουμε τα της ΝΔ και να περάσουμε στα θέματα των ημερών. Είστε πεπεισμένος ότι η υπόθεση Novartis αφορά και σε πολιτικά πρόσωπα;

Ασφαλώς και δεν είμαι. Πώς θα μπορούσα άλλωστε, αφού τα μόνα στοιχεία που έχω είναι όσα έχουν δημοσιευθεί στα μέσα ενημέρωσης. Γι΄ αυτό θεωρώ ότι η διερεύνηση πρέπει να γίνει με γρήγορους ρυθμούς, χωρίς προκαταλήψεις και σε βάθος ώστε να μην απομείνει στο τέλος της ημέρας καμιά σκιά. Ας μη ξεχνάμε: Το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει για όλους μέχρι να καταδικαστούν αμετάκλητα. Αλλά ταυτόχρονα είναι ανεπίτρεπτο να μην αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν, αν υπάρχουν.

Ωστόσο τι απαντάτε σε όσους ρωτούν για την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης την περίοδο 2004-2009;

Κάποιοι προσπαθούν να ρίξουν τη μπάλα στην εξέδρα για να μην απαντήσουν ερωτήματα που αφορούν στη δική τους πολιτική διαδρομή και έτσι έντεχνα αποσιωπούν: 1. Ότι κατά τη δική μας διακυβέρνηση μπήκαν στη συνταγογράφηση περίπου 6.000 νέα φάρμακα, πολλά απ΄ αυτά καινοτόμα και ακριβά, πολλά από τα οποία είχαν κολλήσει στις διαδικασίες. 2. Πολιτική μας ήταν αυτό που ισχύει στις χώρες της ηπειρωτικής Ευρώπης: Δυνατότητα πρόσβασης στην ιατρική φροντίδα σε όλους με όσο το δυνατόν χαμηλότερη συμμετοχή του μέσου πολίτη στη φαρμακευτική δαπάνη. Κι όχι ό,τι συμβαίνει συνήθως στον αγγλοσαξωνικό χώρο, όπως φαντασιώνονται κάποιοι. 3. Για να προλάβω το ερώτημα σας και πώς κόπηκε η δαπάνη από το 2010 και μετά η απάντηση μου είναι ότι οι κυβερνήσεις που ακολούθησαν και ιδίως η πρώτη μετά από εμάς που μας οδήγησε συνειδητά στην αγκαλιά του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, υπέκυψαν γρήγορα και χωρίς ουσιαστικές διαπραγματεύσεις στις απαιτήσεις των δανειστών. Ας μη κάνουν τις αθώες παρθένες λοιπόν σήμερα. Γιατί οι πολίτες και θυμούνται και ξέρουν τι έχουν φτάσει να πληρώνουν σήμερα.

Σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε με το επίδομα στέγασης και έγινε αιτία να παραιτηθούν και υπουργοί θα ήθελα να μου πείτε: είναι ηθικό στις μέρες μας να παραμένουν απείραχτα τέτοια και άλλα επιδόματα όταν έχει υποστεί τεράστιο πλήγμα το βιοτικό επίπεδο όλων των Ελλήνων;

Δεν μ αρέσει να χρησιμοποιώ κοινότοπες εκφράσεις του τύπου «το νόμιμο δεν είναι και ηθικό» που έχουν καθιερωθεί σαν καραμέλα στο δημόσιο διάλογο. Προτιμώ να το πω πιο απλά: Για τα δημόσια πρόσωπα, ακριβώς επειδή βρίσκονται κάτω από το μικροσκόπιο αλλά και γιατί πρέπει με τη συμπεριφορά τους να είναι υπόδειγμα, ισχύουν πιο αυστηροί, στην ουσία άγραφοι κανόνες. Που γίνονται ακόμη πιο αυστηροί στη δύσκολη περίοδο που διανύει σήμερα η κοινωνία. Ο μέσος πολίτης, ταλαιπωρημένος, με πετσοκομμένες αποδοχές, με αβέβαιο μέλλον, λαχανιασμένος από τις συνεχείς προκλήσεις στη καθημερινότητα του, δεν ανέχεται κανένα στραβοπάτημα. Άρα όσοι κάνουν χρήση προνομίων που τους παρέχει το κράτος, πρέπει να το κάνουν με φειδώ. Να μη προκαλούν. Να μάθουν τη λέξη σεμνότητα. Να παραιτούνται από δήθεν αυτονόητα δικαιώματα τους.

Είστε υπέρ της κατάργησης των επιδομάτων;

Δεν μου αρέσουν οι γενικεύσεις, ούτε μου αρέσει να στέλνουμε τους πάντες στη πυρά. Ξέρω πολλούς βουλευτές από τη περιφέρεια -από όλα τα κόμματα- που έχουν ανάγκη το ένα ή το άλλο επίδομα, το υπηρεσιακό αυτοκίνητο για τις μετακινήσεις κλπ. Ας μη τους βάλουμε σε υποδεέστερη θέση από άλλους που βαστάει η τσέπη τους. Τα επιδόματα αυτά διευκολύνουν τη λειτουργία της δημοκρατίας την οποία δεν πρέπει να υποσκάπτουμε ούτε με την υπερβολική χρήση τους αλλά ούτε με την άκριτη κατάργηση τους.

Αναφορικά με το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, θα ήθελα να μου πείτε στο Βουκουρέστι η πρόταση της ελληνικής πλευράς δεν ήταν η «λύση πακέτο»; Δηλαδή, εάν η άλλη πλευρά δεχόταν τις αλλαγές στο Σύνταγμά της αναφορικά με τα αλυτρωτικά θα συζητούσαμε εμείς το ονοματολογικό αποδεχόμενοι ένα σύνθετο όνομα για χρήση έναντι όλων;

Στο Βουκουρέστι αυτό που είπαμε στους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ ήταν ότι η γειτονική χώρα δεν μπορεί να γίνει μέλος της συμμαχίας αν δεν παραιτηθεί εμπράκτως από τις αλυτρωτικές επιδιώξεις της κι αν δεν φθάσουμε σε μια συνολική συμφωνία, τμήμα της οποίας μπορεί να είναι στο τέλος της ημέρας ένα σύνθετο όνομα με γεωγραφικό προσδιορισμό για χρήση από όλους και έναντι όλων. Ξεκάθαρα πράγματα. Δεν είπαμε ποτέ να βάλουμε το κάρο μπροστά από το άλογο. Δηλαδή πρώτα το όνομα και μετά τα άλλα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί έχουν μπερδευτεί ή μάλλον κάνουν ότι έχουν μπερδευτεί κάποιοι. Εμείς ούτε την ύπαρξη μακεδονικού έθνους μπορούμε να αποδεχθούμε, ούτε τα αλλήθωρα βλέμματα κάποιων στη γειτονική μας χώρα προς δικά μας εδάφη. Τελεία και παύλα. Όταν καταλάβουν ότι ο δρόμος τους για Ευρώπη και ΝΑΤΟ περνάει κυρίως από την Αθήνα, τότε ελπίζω ότι η σημερινή κυβέρνηση στα Σκόπια που έχει δώσει κάποια δείγματα ευελιξίας δεν θα θελήσει να χάσει την ευκαιρία.

Είστε ανήσυχος στα ελληνοτουρκικά; Φοβάστε τυχόν θερμό επεισόδιο με φόντο τα κοιτάσματα της Κύπρου;

Η ψυχραιμία και η αποφασιστικότητα όλων των ελληνικών κυβερνήσεων έχει αποτρέψει μέχρι στιγμής θερμό επεισόδιο με την Τουρκία. Με τον ίδιο συνδυασμό πρέπει να πορευθούμε και στο μέλλον αν και η προκλητικότητα της Άγκυρας, πολλές φορές, αγγίζει τα όρια της εθνικής μας αντοχής. Η Τουρκία αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή τεράστια προβλήματα στα νοτιοανατολικά σύνορα της. Εμείς δεν πρέπει να γίνουμε μέρος του προβλήματος όπως ενδεχομένως επιδιώκουν οι γείτονες μας. Γι’ αυτό ενισχύοντας την εθνική συνεννόηση κι ομοψυχία, στηρίζοντας το αξιόμαχο των ενόπλων δυνάμεων, ως όπλο αποτροπής, και αξιοποιώντας τη διεθνή μας θέση πρέπει να υπογραμμίζουμε συνεχώς ότι με την Ελλάδα και την ακεραιότητα της δεν παίζει κανένας. Πατριωτισμός δεν είναι να κραυγάζεις με πολεμικούς αλαλαγμούς αλλά να κάνεις, καμιά φορά και σιωπηρά, ό,τι χρειάζεται για να προασπίσεις τα εθνικά συμφέροντα.

Τέλος, θα ήθελα να μου σχολιάσετε τον πρόσφατο μίνι ανασχηματισμό και την τοποθέτηση του Φώτη Κουβέλη στη θέση του αναπληρωτή υπουργού Άμυνας υπό τον Πάνο Καμμένο.

Σέβομαι απόλυτα την αρχή ότι η σύνθεση κάθε κυβέρνησης είναι αναφαίρετο προσωπικό προνόμιο του πρωθυπουργού. Η ορθότητα της νέας σύνθεσης στο υπουργείο Άμυνας θα κριθεί, συνεπώς, από το αποτέλεσμα. Σημαντικότερη, ωστόσο, θεωρώ την ανάληψη του υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης προσωπικά από τον αντιπρόεδρο κ. Δραγασάκη, ο οποίος είχε μεν μέχρι σήμερα την ευθύνη συντονισμού της οικονομικής πολιτικής, αλλά τώρα αναλαμβάνει και προσωπικά τη διαχείριση του πιο σημαντικού και ευαίσθητου τομέα δράσης της κυβέρνησης το αμέσως επόμενο διάστημα. Σ΄ αυτόν τον χώρο θα κριθούν πολλά.

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Κοινή προσπάθεια των ΚΚ για ουσιαστική ανασυγκρότηση ζήτησε ο Δ. Κουτσούμπας

18/10/2019 - 12:38 - «Η εργατική τάξη, οι λαοί μας, πολύ περισσότερο οι γειτονικοί λαοί, ο ελληνικός, ο τούρκικος λαός...

Να γίνονται γρήγορα οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου ζήτησε ο Δ. Κουτσούμπας

17/10/2019 - 16:48 - Να γίνονται γρήγορα οι διαδικασίες χορήγησης ασύλου, μέσα από πολύ συνοπτικές και επαρκείς...

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο: Κενό στρατηγικών επιλογών.

Δημήτρης Μάρδας

Σ τα είκοσι Μέρη του προς ψήφιση αναπτυξιακού νομοσχεδίου δίνεται έμφαση σε σωρεία ρυθμίσεων ή τακτοποιήσεων ορθότερα. Αυτές αρχίζουν από τις...

Δείτε όλο το άρθρο
Επιβάλλεται συνενόηση για το Μετρό

Γιάννης Μαγκριώτης

Η σύμβαση κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης υπογράφηκε την Άνοιξη του 2006 χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες και με χρόνο εκτέλεσης των αρχαιολογικών...

Δείτε όλο το άρθρο
«Mας πήρανε χαμπάρι» και στην Αυστραλία

Νάσος Μπράτσος

του Νάσου Μπράτσου Ο τίτλος είναι ελαφρώς «ποιητικός», αφού το σχετικό δημοσίευμα είναι από την εφημερίδα της ομογένειας «Νέος Κόσμος», συνεπώς δεν...

Δείτε όλο το άρθρο
Αλλαγή κλίματος -ή αλλαγή συστήματος;

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη Αυτόν τον Σεπτέμβρη έγινε η μεγαλύτερη κινητοποίηση για το περιβάλλον στην ιστορία του πλανήτη. Εκατομμύρια άνθρωποι σχεδόν σε...

Δείτε όλο το άρθρο
Ένας θερμός Σεπτέμβρης

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη «Αυτός ο Σεπτέμβρης θα είναι γεμάτος θάρρος και ομορφιά». Έτσι γράφουν στην ιστοσελίδα τους τα μέλη της «Παγκόσμιας Απεργίας για...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis για Το Βήμα (22-9-2019) Προβάδισμα 16,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ , όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis. Πηγή:... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για το Skai (19-9-2019) Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση για την πρόθεση ψήφου , το οποίο διαμορφώνεται στις 13,5 ποσοστιαίες μονάδες, δείχνει... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Ανοίγει αύριο τις πύλες του το θεματικό πάρκο  «Θεοί του Ολύμπου»

Ανοίγει αύριο τις πύλες του το θεματικό πάρκο «Θεοί του Ολύμπου»


Σε απόσταση αναπνοής από τον Όλυμπο, ανοίγει τις πύλες του αύριο, 4 Οκτωβρίου, στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, το θεματικό πάρκο «Θεοί του...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο  Μάλτα: Μετανάστες πυρπόλησαν 5 οχήματα και τραυμάτισαν έναν αστυνομικό σε κέντρο κράτησης Μάλτα: Μετανάστες πυρπόλησαν 5 οχήματα και τραυμάτισαν έναν...

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν την περασμένη νύκτα σ' ένα πρώην στρατόπεδο του βρετανικού στρατού στο Χαλ...

Νέα Τεχνολογίας  Ζούγκεμπεργκ: Το Facebook «μπλόκαρε» ρωσικές παρεμβάσεις στις αμερικανικές εκλογές Ζούγκεμπεργκ: Το Facebook «μπλόκαρε» ρωσικές παρεμβάσεις...

Ρωσία, Ιράν και Κίνα με όλο και πιο εξελιγμένες τεχνικές να προσπαθούν να παρέμβουν σε εκλογές», δήλωσε ο CEO...

Κύπρος - Ειδήσεις Aσφυκτιούν οι δρόμοι στη Λευκωσία: Πόσα αυτοκίνητα κυκλοφορούν καθημερινά Aσφυκτιούν οι δρόμοι στη Λευκωσία: Πόσα αυτοκίνητα...

Το κυκλοφοριακό βρίσκεται στην πρώτη γραμμή του ενδιαφέροντος. Ειδικά, στη Λευκωσία το πρόβλημα ταλαιπωρεί...

Ειδήσεις υγείας Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου: Μπορούν να προληφθούν; Ιδιοπαθείς Φλεγμονώδεις Νόσοι του Εντέρου: Μπορούν να...

Σημαντικότερο ρόλο στην πιθανότητα ανάπτυξης Ιδιοπαθών Φλεγμονωδών Νόσων του Εντέρου έχουν οι περιβαλλοντικοί...

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Μίνι καλοκαίρι και σήμερα - Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία θα φτάσει τους 29 βαθμούς Μίνι καλοκαίρι και σήμερα - Σε ποιες περιοχές η θερμοκρασία...

Γενικά αίθριος καιρός ο καιρός σήμερα Δευτέρα...

Νέα για αυτοκίνηση Drakos Engineering Moto Division: Νέο κατάστημα ανταλλακτικών & αξεσουάρ στην Καλλιρρόης! Drakos Engineering Moto Division: Νέο κατάστημα...

Drakos Engineering Moto Division: Νέο κατάστημα ανταλλακτικών & αξεσουάρ στην Καλλιρρόης!Στο κέντρο του...

Αγροτικά Νέα Νέα πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε αγρότες Νέα πληρωμή από τον ΟΠΕΚΕΠΕ σε αγρότες

Σε νέες πληρωμές ύψους 1.334.268,92 ευρώ προχώρησε ο ΟΠΕΚΕΠΕ μέσα στο προηγούμενο διήμεροΟ ΟΠΕΚΕΠΕ ανακοίνωσε...

Πολιτιστικά Νέα Παρουσίαση του βιβλίου «Το Άλλο Πρόσωπο», της Βίκυς Καραίσκου, στον ΙΑΝΟ Παρουσίαση του βιβλίου «Το Άλλο Πρόσωπο», της Βίκυς...

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Θερμαϊκός το βιβλίο της Βίκυς Καραΐσκου, με τίτλο «Το Άλλο Πρόσωπο», το οποίο θα...

Εκπαιδευτικά Νέα To  υπ. Παιδείας για τους μαθητές των οποίων οι γονείς βρίσκονται σε διάσταση ή είναι διαζευγμένοι To υπ. Παιδείας για τους μαθητές των οποίων οι γονείς...

Οδηγία Στο μεταξύ πέρσι το υπουργείο Παιδείας είχε εκδώσει, μετά από σχετικά ερωτήματα την ακόλουθη...

Τουρισμός - Ειδήσεις Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων: Άνοδος εσόδων και αφίξεων τουριστών τον Αύγουστο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων: Άνοδος εσόδων και...

Ανοδικά κινήθηκαν και τον Αύγουστο οι αεροπορικές αφίξεις τουριστών στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα...

Επιστήμη - ειδήσεις ΝΑΣΑ: Διαστημικός περίπατος μόνο για γυναίκες (video) ΝΑΣΑ: Διαστημικός περίπατος μόνο για γυναίκες (video)

H NASA έγραψε ιστορία, με άρωμα γυναίκας καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία της ανθρωπότητας πραγματοποιήθηκε...

Ξεχωριστές ειδήσεις  Πώς εξηγούν οι ψυχολόγοι την αντίδραση του κοινού απέναντι στον «Τζόκερ» Πώς εξηγούν οι ψυχολόγοι την αντίδραση του κοινού απέναντι...

Στην προβολή της ταινίας «Τζόκερ» απαγορεύτηκαν οι μάσκες και το βάψιμο του προσώπου που παραπέμπει στον...