Εκλογές ή κυβέρνηση εθνικής ενότητας ζήτησε ο Π. Καμμένος

🕔20/05/2019 - 13:33

«Τα εθνικά θέματα που θα έπρεπε να μας απασχολούν, έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα», υποστήριξε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ

Την άμεση διενέργεια εκλογών ή το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας μέχρι τον Οκτώβριο, ζήτησε, μεταξύ άλλων, με δηλώσεις που έκανε ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Π. Καμμένος.

Αναλυτικά, σε δηλώσεις που έκανε στον τηλεοπτικό σταθμό Open, ο κ. Καμμένος είπε ότι «τα εθνικά θέματα, τα οποία θα έπρεπε να μας απασχολούν αυτή τη στιγμή, έχουν μπει σε δεύτερη μοίρα» και σημείωσε ότι αυτό γίνεται «σε μια στιγμή που η διεθνής κοινότητα είναι μαζί μας».

Ο κ. Καμμένος εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Τουρκία θα προχωρήσει σε γεώτρηση στην Κύπρο, κίνηση που ισοδυναμεί με «Αττίλα 3», προσθέτοντας ότι «οι Τούρκοι μπορεί να μην κάνουν τη γεώτρηση μέσα στα οικόπεδα για να ενοχλήσουν τις εταιρείες και τις χώρες, αλλά θα την κάνουν εκεί που θα περάσει ο EastMed». Υποστήριξε, μάλιστα, ότι αυτό μπορεί να αποτραπεί μέσω της κινητοποίησης του ευρωπαϊκού μηχανισμού άμυνας και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ. «Για να μη φοβίσουμε τον κόσμο δεν λέμε ότι θα γίνει κάποια πολεμική ενέργεια, αλλά ο Ερντογάν απειλεί με 4.000.000 μετανάστες και πρόσφυγες από απέναντι. Αν αφήσει δύο χιλιάδες βάρκες αύριο το πρωί σε ένα νησί αυτό είναι πολεμική πράξη», είπε και σημείωσε επίσης ότι «ο Γάλλος πρόεδρος Μακρόν στέλνει στην περιοχή αεροπλανοφόρο και τον ευχαριστούμε γι' αυτό».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ είπε ότι θα καταβάλει προσπάθεια για το σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας και ανέφερε χαρακτηριστικά: «κρούω τον κώδωνα του κινδύνου: Αν πάμε σε προεκλογική εκστρατεία μέχρι τον Οκτώβριο θα έχουμε ζημιά. Το κράτος έχει διαλύσει». Ζήτησε, παράλληλα, την άμεση διεξαγωγή εκλογών ή δημιουργία κυβέρνησης εθνικής ενότητας μέχρι τον Οκτώβριο «για να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις».

Ερωτηθείς σχετικά, απάντησε ότι «θα πρέπει ο κ. Τσίπρας, αν η διαφορά είναι μικρή, να προχωρήσει άμεσα σε εκλογές, είτε να ζητήσει για εθνικούς λόγους και μέχρι τον Οκτώβριο να μην πάμε σε κομματική αντιπαράθεση, να δημιουργήσουμε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας με "πέντε στάνταρ" που θα συμφωνήσουμε», ενώ «πιθανώς σε αυτή μπορεί να μην είναι ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε ο κ. Τσίπρας».

Εξέφρασε τον φόβο του ότι «κάτι έχει αλλάξει στις σχέσεις με τις ΗΠΑ», σημειώνοντας ότι «πρώτα απ' όλα οι κινήσεις αυτές με τον Κουφοντίνα και η παρέμβαση της κυβέρνησης για να αποφυλακιστεί ένα στέλεχος της 17Ν ενοχλούν ιδιαίτερα τις ΗΠΑ» και «δεύτερον όλες οι συμφωνίες με τις ΗΠΑ πρέπει να προχωρήσουν».

Τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσει και η διακρατική συμφωνία που έχει υπογραφεί με το Ισραήλ, ενώ είπε ότι «ο κύριος σύμμαχός μας είναι οι ΗΠΑ, το Ισραήλ, η Αίγυπτος και οι χώρες της Μεσογείου. Η Ευρώπη δεν υπάρχει. Η Ευρώπη είναι οι δηλώσεις της κ. Μογκερίνι και του κ. Γιούνκερ». Τέλος, ο κ. Καμμένος επισήμανε ότι ο ελληνικός λαός δεν αποφασίζει με δημοσκοπήσεις.

 

«Οι ευρωεκλογές δεν είναι ούτε δημοσκόπηση, ούτε δημοψήφισμα»

Σε άλλες δηλώσεις που έκανε αργότερα στο ραδιοφωνικό σταθμό «Real FM», ο κ. Καμμένος σημείωσε ότι οι ευρωεκλογές δεν είναι ούτε δημοσκόπηση, ούτε δημοψήφισμα και τόνισε ότι «αυτά είναι διλήμματα που προσπαθούν να χρησιμοποιήσουν ο Αλέξης Τσίπρας και ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκειμένου να μεταθέσουν τη συζήτηση αλλού και όχι στην Ευρώπη», καθώς οι πολίτες έχουν πλέον καταλάβει ότι «το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα το οποίο εκπροσωπεί ο κ. Μητσοτάκης και το Σοσιαλιστικό Κόμμα που εκπροσωπεί ο κ. Τσίπρας -πλέον έχει φύγει από την Αριστερά, έχει γίνει νέο ΠΑΣΟΚ- είναι ακριβώς η ίδια πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την οποία αντιμετωπίσαμε όλα αυτά τα χρόνια».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ σημείωσε, επίσης, ότι «μια Ευρωπαϊκή Ένωση που δεν έχει καμία σχέση με την Ευρώπη στην οποία ο Κωνσταντίνος Καραμανλής έβαλε την πατρίδα μας, μια Ευρώπη που πλέον έχει αντικαταστήσει τα θεσμικά της όργανα με μη θεσμικά όργανα όπως το Eurogroup».

Ακόμη, επισήμανε ότι η μεγάλη διαφορά έγκειται στο ότι οι ΑΝΕΛ πιστεύουν στην Ευρώπη των ίσων και όχι στην Ευρώπη της παγκοσμιοποίησης και της υποστολής των σημαιών, της κατάργησης των θρησκειών, της κατάργησης των παραδόσεων της κάθε χώρας. Υπογράμμισε, μάλιστα, ότι εκείνο που έχει ιδιαίτερη σημασία αυτή τη στιγμή είναι «να καταλάβει όλο το έθνος ότι βρισκόμαστε σε μία πολύ δύσκολη περίοδο» τόσο διότι υπάρχει η ανάγκη σταθερότητας και ανάπτυξης όσο και εξ αιτίας της τουρκικής επιθετικότητας και ανέφερε ότι λόγω αυτής της κατάστασης συνολικά η χώρα δεν μπορεί να εισέλθει σε πολύμηνη προεκλογική περίοδο «με το επίπεδο της αντιπαράθεσης να πέφτει σε επίπεδο προσωπικών αντιπαραθέσεων» και εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα γίνουν εκλογές μέχρι τις 30 Ιουνίου.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε ότι οι ΑΝΕΛ τοποθετούνται «στον πατριωτικό χώρο που περιλαμβάνει και την Κεντροδεξιά και το Κέντρο και μπορώ να πω ακόμα και την πατριωτική Αριστερά. Οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, για παράδειγμα, οι οποίοι δεν δέχονται τη Συμφωνία των Πρεσπών». Πρόσθεσε ότι «αν είμαστε ευρωσκεπτικιστές, αυτό δεν σημαίνει ότι είμαστε Ακροδεξιοί».

Ο κ. Καμμένος είπε ότι θεωρεί απόλυτα σωστή τη συνεργασία του με τον ΣΥΡΙΖΑ και ζητά να κριθεί από τους πολίτες επ' αυτού σημειώνοντας «όλα αυτά τα οποία σήμερα αναγγέλλονται ως ελαφρύνσεις για τον ελληνικό λαό είναι αποτέλεσμα και της δικής μας πολιτικής, γιατί φέραμε την σταθερότητα στην πατρίδα μας και διαφωνήσαμε στο θέμα των Πρεσπών και για αυτό αποχωρήσαμε. Είμαστε το πρώτο κόμμα και, αν θέλετε, ο πρώτος υπουργός Άμυνας, που παραιτείται για τη διαφωνία μας στα εθνικά θέματα».

Σε ό,τι αφορά τα πρώην στελέχη των ΑΝΕΛ είπε ότι είναι ένα φαινόμενο το οποίο «θα πρέπει να κρίνουν και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ». Ακόμη, τόνισε πως θεωρεί ότι εκλογικά «ο κ. Τσίπρας θα τιμωρηθεί πολύ σκληρά για τη Συμφωνία των Πρεσπών», αλλά και ότι «ο Κυριάκος δυστυχώς κάθε φορά που βγαίνει, χάνει μιάμιση μονάδα».

Στην παρατήρηση ότι «το μέτωπο των ΑΝΕΛ και σε αυτές τις εκλογές δεν είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά η ΝΔ» απάντησε «είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ του εθνομηδενισμού. Και ο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος επέλεξε να συνεργαστεί με τους αποστάτες βρίσκεται απέναντί μου».

Είπε ότι μπορεί να συνεργαστεί με «καθαρές φωνές από όλα τα κόμματα» και εξέφρασε την ανησυχία του για το ότι «έχουμε μια κυβέρνηση η οποία έχει κατεβάσει τα μολύβια, έχει σταματήσει να προχωράει τα μεγάλα projects της ενέργειας, που αυτά θα σώσουν την χώρα μας και θα μπορέσουν να φέρουν μια νέα εποχή ανάπτυξης, γιατί πάμε να κάνουμε προεκλογικό αγώνα και να δούμε ποιος ήταν σε ποιο κότερο ή ποιος έχει ανέβει στην γέφυρα του Noor One ή ποιος έχει κατέβει».

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

προεκλογική διαφήμιση
προεκλογική διαφήμιση
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Ο " Πόλεμος των υδρογονανθράκων" στην Ανατολική Μεσόγειο

Γιάννης Μαγκριώτης

Ο " Πόλεμος των υδρογονανθράκων" στην Ανατολική Μεσόγειο σήμερα, κάτι θυμίζει από τον Κριμαϊκό πόλεμο(1853-1856). Το τρίγωνο της ασταθούς ισορροπίας...

Δείτε όλο το άρθρο
Φέσι και διαφήμιση

ΝΔ: Φέσι και διαφήμιση Η πολυέξοδη διαφημιστική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας στο YouTube προκαλεί μεγάλη συζήτηση για το ύψος και τους τρόπους...

Δείτε όλο το άρθρο
Ένας «Σουλτάνος» σε αποσταθεροποίηση

Ένας «Σουλτάνος» σε αποσταθεροποίηση Η ηχηρή ήττα του Ερντογάν στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές της Κωνσταντινούπολης, είναι πολύ μεγαλύτερη από...

Δείτε όλο το άρθρο
Από τον Κόλπο του Τονκίν στον Κόλπο του Οµάν

Από τον Κόλπο του Τονκίν στον Κόλπο του Οµάν Δημήτρης Δόλλης Η ιστορία έχει τη δυνατότητα να έχει καταστροφική επανάληψη όταν µικρά γεγονότα οδηγούν...

Δείτε όλο το άρθρο
Γιατί δεν θα ψηφίσω τον Γιάνη Βαρουφάκη

Γιατί δεν θα ψηφίσω τον Γιάνη Βαρουφάκη Σπύρος Γεωργάτος Μας άφησε χτες ένας «ευγενής» της Αριστεράς, ο Τάκης Μπενάς. Ήταν ο τελευταίος ίσως μιας...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της Alco για το OPEN (21-6-2019) Ισχυρό προβάδισμα 9,2 μονάδων υπέρ της ΝΔ καταγράφει πανελλαδική δημοσκόπηση της ALCO , που παρουσιάστηκε το βράδυ της Πέμπτης στον τηλεοπτικό σταθμό... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της Opinion Poll για το thetoc.gr (20-6-2019) Άνετη νίκη για τη ΝΔ με αυτοδυναμία στις εκλογές της 7 ης Ιουλίου και Βουλή που θα αποτελείται από 7 κόμματα, προβλέπει δημοσκόπηση της εταιρείας... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
16η ΔΕΒΘ:Τέσσερις ημέρες, 500 εκδηλώσεις,  290 εκδότες, 300 συγγραφείς και 900 ομιλητές

16η ΔΕΒΘ:Τέσσερις ημέρες, 500 εκδηλώσεις, 290 εκδότες, 300 συγγραφείς και 900 ομιλητές


Στις 9 Μαΐου ξεκινά η μεγάλη «γιορτή» του βιβλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης Τιμώμενες οι ισπανόφωνες χώρες Με 500 εκδηλώσεις, 290...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο Ερντογάν: «Ούτε βήμα πίσω» στο θέμα της αγοράς των S-400 Ερντογάν: «Ούτε βήμα πίσω» στο θέμα της αγοράς των S-400

Ερντογάν: «Ούτε βήμα πίσω» στο θέμα της αγοράς των S-400 Η Τουρκία «δεν θα κάνει βήμα πίσω» στο θέμα της...

Νέα Τεχνολογίας Το πρώτο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που παρακολουθεί την καρδιά για πιθανή ανακοπή την ώρα του ύπνου Το πρώτο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που παρακολουθεί την...

Το πρώτο σύστημα τεχνητής νοημοσύνης που παρακολουθεί την καρδιά Αναπτύχθηκε στις ΗΠΑ το πρώτο «έξυπνο»...

Κύπρος - Ειδήσεις Στους 41 βαθμούς σκαρφαλώνει ο υδράργυρος Στους 41 βαθμούς σκαρφαλώνει ο υδράργυρος

Καύσωνας θα πλήττει και σήμερα την Κύπρο, με θερμοκρασίες που αναμένεται να αγγίξουν τους 41 βαθμούς Κελσίου....

Ειδήσεις υγείας Ιός Δυτικού Νείλου: Ανησυχία μετά το «καμπανάκι» Guardian στους τουρίστες - Τι λέει ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας Ιός Δυτικού Νείλου: Ανησυχία μετά το «καμπανάκι» Guardian...

Το καλοκαίρι έχει φτάσει και οι τουρίστες που καταφθάνουν στη χώρα μας είναι πολυάριθμοι και έτοιμοι να...

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Επιστρέφει στην... Ιρίνα Σάικ ο Μπράντλεϊ Κούπερ - ΦΩΤΟ Επιστρέφει στην... Ιρίνα Σάικ ο Μπράντλεϊ Κούπερ - ΦΩΤΟ

Έχουν μία ισορροπημένη και ιδιαίτερα φιλική σχέση για χάρη της κόρης τους...

Νέα για αυτοκίνηση Υποψήφια οδηγός σκότωσε τον εξεταστή της στη διάρκεια ελιγμού! Υποψήφια οδηγός σκότωσε τον εξεταστή της στη διάρκεια...

Μια 68χρονη, που έδινε εξετάσεις για να πάρει το δίπλωμα οδήγησης, χτύπησε με το αυτοκίνητό της και...

Αγροτικά Νέα Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα στον Αγροτικό Τομέα Η Τράπεζα Πειραιώς στηρίζει τη νεοφυή επιχειρηματικότητα...

Το διαγωνισμό "Trophy – Τροφή Challenge", που υλοποιείται από το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά»...

Πολιτιστικά Νέα Τα best seller βιβλία της εβδομάδας Τα best seller βιβλία της εβδομάδας

Τα best seller βιβλία της εβδομάδας Τα βιβλία είναι αδιαμφισβήτητα από τους καλύτερους φίλους του ανθρώπου....

Εκπαιδευτικά Νέα Βάσεις 2019: Τα 7 «μυστικά» για τη συμπλήρωση του μηχανογραφικού Βάσεις 2019: Τα 7 «μυστικά» για τη συμπλήρωση του...

Οι φετινές Πανελλαδικές εξετάσεις πλησιάζουν προς το τέλος τους και ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η κρίσιμη...

Τουρισμός - Ειδήσεις Συνεχίζεται η ισχυρή τουριστική ζήτηση από τη Ρωσία  για την Ελλάδα Συνεχίζεται η ισχυρή τουριστική ζήτηση από τη Ρωσία για την...

Αυξημένες έως και 15% είναι οι  προκρατήσεις στα οργανωμένα ταξίδια  των Ρώσων για την...

Επιστήμη - ειδήσεις «Παλίρροιες στο Σύμπαν»: Διάλεξη του Κέντρου Ερευνών Αστρονομίας (video) «Παλίρροιες στο Σύμπαν»: Διάλεξη του Κέντρου Ερευνών...

Oι «Παλίρροιες στο Σύμπαν», οι συγκρούσεις των Γαλαξιών και τα αποτελέσματά τους παρουσιάστηκαν σε ομιλία που...

Ξεχωριστές ειδήσεις Ξύπνησε από το θόρυβο και αυτό που αντίκρισε… της πάγωσε το αίμα! (Βίντεο) Ξύπνησε από το θόρυβο και αυτό που αντίκρισε… της πάγωσε το...

Η Ashleigh Muller από το Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας πετάχτηκε κυριολεκτικά από το κρεβάτι της για να δει από...