Εκνευρισμός και αιχμές σε debate των υποψήφιων δημάρχων Θεσσαλονίκης

🕔21/10/2010 - 16:38

Κόντρες, εκνευρισμός, αιχμές, επικράτησαν μεταξύ άλλων σε debate μεταξύ των υποψηφίων δημάρχων Θεσσαλονίκης. με τους υποψήφιους δημάρχους. Ο Κ. Γκιουλέκας, ο Γ. Μπουτάρης, ο Τρ. Μηταφίδης, ο Σ. Ζαριανόπουλος, ο Χρ. Μάτης, ο Στ. Παπαθεμελής, ο Μ. Στεργίου και ο Ζ. Κλεισιάρης συζήτησαν για τα οικονομικά σκάνδαλα στο δήμο, το Μνημόνιο, την κυβερνητική πολιτική και παρουσίασαν τις θέσεις τους για τη Θεσσαλονίκη. Δείτε τις τοποθετήσεις των υποψηφίων  δημάρχων, στο debate που διοργάνωσαν οι εφημερίδες Μακεδονία και Θεσσαλονίκη.

 

Κώστας Γκιουλέκας

Για τα οικονομικά σκάνδαλα στο δήμο ο Κώστας Γκιουλέκας «κάλυψε» το δήμαρχο Β. Παπαγεωργόπουλο λέγοντας ότι ο εμπλεκόμενος υπάλληλος είναι στέλεχος της ΠΑΣΚΕ, ενώ τόνισε ότι και ο ίδιος ως βουλευτής ζήτησε την επιτάχυνση των διαδικασιών της δικαιοσύνης για το ξεκαθάρισμα της υπόθεσης. Για το θέμα των δημοτικών ΜΜΕ εμφανίστηκε υπέρ των μεταρρυθμίσεων και παραδέχθηκε ότι υπάρχουν λάθη στον τρόπο της ενημέρωσης. Επιτέθηκε στον Γ. Μπουτάρη λέγοντας ότι ήταν συνεχώς απών από το δημοτικό συμβούλιο, ενώ τον κατηγόρησε ότι δεν συμμετείχε από τις ψηφοφορίες για τα τραπεζοκαθίσματα στα πεζοδρόμια της πόλης. Τον χαρακτήρισε ότι είναι υποψήφιος του «Μνημονίου και του ΔΝΤ», ενώ ο ίδιος απαντώντας σε ερώτηση είπε ότι «εμείς καταψηφίσαμε το Μνημόνιο». Υποσχέθηκε  ακόμη ότι θα εφαρμοστεί ένα πρόγραμμα μείωσης των τσουχτερών δημοτικών τελών προς τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες και προς νέους επαγγελματίες, για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητα στον δήμο Θεσσαλονίκης. Ο κ. Γκιουλέκας ζήτησε ακόμη την επομένη των εκλογών τη συνεργασία όλων για το καλό του δήμου.

 

Γιάννης Μπουτάρης

Ο Γιάννης Μπουτάρης μιλώντας για τις περιφερειακές εκλογές απέφυγε να εκδηλώσει την προτίμηση του προς κάποιον υποψήφιο, διότι το ζήτημα είναι «πώς θα συνεργαστούν οι δύο θεσμοί, διότι πολλά προβλήματα είναι κοινά». Για την πολύστροφη πολιτική του διαδρομή είπε ότι είναι ο «αέρας της αλλαγής» και «φυσάει» για ό,τι κάνει καλό στην πόλη, ενώ για το Διαπαραταξιακό σημείωσε ότι «δεν φύγαμε, μας αποβάλανε». Άλλωστε όπως είπε, αναφερόμενος προς τον κ. Μάτη, «ο Τρεμόπουλος είχε δηλώσει ότι οι Οικολόγοι θα στήριζαν αυτόν που θα υποστήριζε το ΠΑΣΟΚ». Για το θέμα των υπαλλήλων του δήμου είπε ότι υπάρχουν οι «αργόσχολοι», ωστόσο σημείωσε ότι «δεν θα διώξουμε υπαλλήλους, θα πρέπει όμως να δουλέψουν». Χαρακτήρισε «λιβανιστήρι του δημάρχου» τη δημοτική τηλεόραση και σημείωσε πως πρέπει γίνουν αλλαγές της και να μειωθεί το ετήσιο κόστος λειτουργίας της, ύψους 8 εκατομμυρίων ευρών. Στα εθνικά θέματα αρνήθηκε τις κατηγορίες του Σ. Παπαθεμελή ότι δήλωσε πως θέλει να γιορτάσει τα γενέθλια του Κεμάλ Ατατούρκ και τον έψεξε που του καταλόγισε ότι χαρακτήρισε του Πόντιους εθνότητα. Καταλήγοντας ο κ. Μπουτάρης είπε ότι θέλει να γίνει δήμαρχος για να «επιστρέψει» το καλό που του έκανε η πόλη και τόνισε ότι «εμείς μπορούμε και έχουμε πάρει απόφαση για ρήξεις σε όλα τα επίπεδα».

 

Σωτήρης Ζαριανόπουλος

Με αντιμνημονιακό λόγο κινήθηκε στο ντιμπέιτ ο υποψήφιος του ΚΚΕ Σ. Ζαριανόπουλος και υποστήριξε ότι «οι πολίτες πρέπει να καταδικάσουν το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που οδήγησαν τους πολίτες στην εξαθλίωση με τις περικοπές των μισθών, την ανεργία και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου», ενώ για επιτέθηκε στο πρόγραμμα «Καλλικράτης» λέγοντας ότι λόγω του Μνημονίου κόπηκε το 40% των πόρων της αυτοδιοίκησης. Επιτέθηκε στον κ. Μπουτάρη λέγοντας ότι συντάχθηκε με το ΠΑΣΟΚ, ενώ για τον κ. Γκιουλέκα τόνισε ότι προέρχεται από ένα κόμμα που στη ουσία «στηρίζει το Μνημόνιο, τη στιγμή που συνηγορεί υπέρ της αποκρατικοποίησης του δημόσιου πλούτου, όπως το λιμάνι της Θεσσαλονίκης». «Σε ποια πόλη θέλουμε να ξυπνήσουμε την επομένη των εκλογών; Θέλουμε μια πόλη με ανεργία, μια πόλη των επιχειρηματιών, μια πόλη χωρίς δωρεάν υγεία και παιδεία;», διερωτήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος και κάλεσε τους πολίτες να ψηφίσουν και στο δεύτερο γύρο τις παρατάξεις της Λαϊκής Συσπείρωσης.

 

Τριαντάφυλλος Μηταφίδης

«Πλούτο της πόλης μας» χαρακτήρισε τους μετανάστες ο υποψήφιος δήμαρχος με τη στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης και είπε ότι επιδίωξη του είναι να γίνει ξανά η Θεσσαλονίκη η πόλη που αγκάλιαζε τους ανθρώπους από όπου κι αν προέρχονταν. «Είναι καιρός να απαλλαγούμε από εθνικιστικές και θεοκρατικές ιδεοληψίες» είπε ο κ. Μηταφίδης και τόνισε την ανάγκη δημιουργίας ενός σύγχρονου ξενώνα μεταναστών. Μιλώντας για την «εποχή» του Μνημονίου, ο υποψήφιος δήμαρχος σημείωσε πως πρώτιστο μέλημα της δημοτικής διοίκησης πρέπει να είναι η κοινωνική συνοχή: «Προτείνουμε απλά και εφικτά μέτρα, όπως η κάρτα κοινωνικής αλληλεγγύης, η απαλλαγή από τα τροφεία των ανέργων, η κοινωνική ένταξη των προσφύγων». Για τη βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη, ο κ. Μηταφίδης είπε ότι υπάρχουν λύσεις, εφόσον όμως παταχθεί η ανομία. «Για παράδειγμα, ο νόμος δεν εφαρμόζεται για την παραβίαση των λεωφορειολωρίδων, όπως και για τα τραπεζοκαθίσματα. Αυτές οι παρεμβάσεις δεν χρειάζονται χρήματα, αρκεί να εφαρμοστεί ο νόμος». Για τις εκλογές είπε ότι η προσπάθεια συνεργασίας με τις άλλες δημοτικές παρατάξεις ναυάγησε εξαιτίας της «υστεροβουλίας του Γιάννη Μπουτάρη και του μικρομεγαλισμού των Οικολόγων», ενώ πρόσθεσε ότι απευθύνεται σε «ενεργούς» πολίτες που αντιδρούν κατά της φτώχειας, της ανεργίας και της ξενοφοβίας. Ο κ. Μηταφίδης σημείωσε ότι η προσπάθεια της παράταξης του επικεντρώνεται στον πρώτο γύρο των εκλογών, ενώ για τη στάση που θα κρατήσουν στο β' γύρο ξεκαθάρισε πως δεν είναι κατά της αποχής, αλλά και ότι «δεν πρόκειται να ψηφίσουμε υποψηφίους που συντάσσονται με την καταστροφή της χώρας».

Μάκης Στεργίου

Να αποκαλύψει τους κλέφτες του δημόσιου χρήματος υποσχέθηκε ο υποψήφιος Μάκης Στεργίου, επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Σύστημα Εξουσίας Πολιτών», με τη στήριξη του ΛΑΟΣ. Και ως κλέφτες εννοεί «τους πολιτικούς και των δύο κομμάτων που καταχράστηκαν την εξουσία, τους οποίους η παράταξή μας θα αναγκάσει να επιστρέψουν τα κλεμμένα». Επιτέθηκε δριμύτατα εναντίον των υποψήφιων Κ. Γκιουλέκα και Γ. Μπουτάρη, λέγοντας ότι εκπροσωπούν δύο κόμματα που «κατέστρεψαν την Ελλάδα και τώρα ζητούν την ψήφο του λαού». Για την αποχώρηση του από τη ΝΔ ο κ. Στεργίου είπε ότι ήταν μια κίνηση για την οποία είχε προειδοποιήσει τη Ρηγίλλης: «Όταν ανέλαβε την προεδρία του κόμματος ο κ. Σαμαράς, του διεμήνυσα ότι θα παραιτηθώ εάν δεν αποδοθούν ευθύνες σ' αυτούς που έκλεψαν και παραιτήθηκα». Ο υποψήφιος δήμαρχος εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα περάσει στον β' γύρο των εκλογών λέγοντας ότι εμπιστεύεται περισσότερο τα γκάλοπ της παράταξης του, παρά των αθηναϊκών εφημερίδων. «Θα σας φέρω ένα παράδειγμα για να καταδείξω τα συμφέροντα που εκπροσωπούν. Δύο αθηναϊκές εφημερίδες είχαν δύο διαφορετικές μετρήσεις για τους δύο μονομάχους. Η μία έφερνε τον κ. Μπουτάρη δέκα μονάδες πιο πάνω από τον κ. Γκιουλέκα και η άλλη ακριβώς το αντίθετο».

 

Στέλιος Παπαθεμελής

Έμφαση στα εθνικά θέματα έδωσε ο Στέλιος Παπαθεμελής και δεν παρέλειψε να επιτεθεί στο συνυποψήφιο του Γιάννη Μπουτάρη. Υποστήριξε με υπαινιγμούς ότι ο υποψήφιος της «Πρωτοβουλίας» έδωσε στα καζάνια του οινοποιείου του τα ονόματα διαφορετικών εθνοτήτων, μεταξύ αυτών και των Ποντίων. Είπε ακόμη ότι ο κ. Μπουτάρης θέλει να τιμήσει τον Κεμάλ Ατατούρκ, ρίχνοντας κι άλλο λάδι στη φωτιά. Φανερά εκνευρισμένος ο κ. Μπουτάρης απάντησε ότι ποτέ δεν βάφτισε εθνότητα τους Πόντιους, αλλά ονομάτισε τα καζάνια του με ονόματα των γλωσσικών ιδιωμάτων της περιοχής, ενώ για το θέμα του Ατατούρκ τόνισε ότι είναι «υβριστικό να λέτε ότι θέλω να τιμήσω τον Κεμάλ», αλλά πρόσθεσε ότι «την ώρα που οι Έλληνες αφήνουν πολλά λεφτά στην Πόλη δεν θα ήταν καθόλου κακό να επισκεφθούν τη Θεσσαλονίκη 300.000 Τούρκοι για να προσκυνήσουν το σπίτι του Κεμάλ». Ο κ. Παπαθεμελής επανέλαβε πως η παράταξη του θα συνεχίσει να είναι «αντιμνημονιακή» και τόνισε πως τα «βάρβαρα μέτρα» εμποδίζουν τη χώρα μας απ' το να λύσει σημαντικά εθνικά θέματα: «Έχουμε παράδοση άνευ όρων στο Αιγαίο και υπεξαίρεση του ονόματος Μακεδονία από τους Σκοπιανούς».

 

Χρήστος Μάτης

Με τον Γιάννη Μπουτάρη κονταροχτυπήθηκε και ο Χρήστος Μάτης από το Διαπαραταξιακό. Χαρακτήρισε τον συνυποψήφιο του «διαπλεκόμενο» με αφορμή τη στήριξη που πρόσφερε ο κ. Μπουτάρης στους ιδιοκτήτες του οικοπέδου Αλλατίνι στη διαμάχη τους με τους κατοίκους της περιοχής για την απόδοση της έκτασης, υπενθυμίζοντας ότι  ο επικεφαλής της «Δράσης», Στέφανος Μάνος, ήταν ένας από τους ιδιοκτήτες του Αλλατίνι. «Αν αυτό δεν είναι διαπλοκή, τότε τι είναι;», διερωτήθηκε για να πάρει την απάντηση απ' τον κ. Μπουτάρη πως η θέση του αντιπάλου του είναι χυδαία διότι «ο κ. Μάνος είχε πουλήσει το μερίδιό του πριν από χρόνια και γιατί οι πολίτες ξεσηκώθηκαν για νόμιμη ιδιοκτησία». Ο κ. Μάτης τόνισε ακόμη ότι οι Οικολόγοι δεν μπόρεσαν φέτος να συνεργαστούν με την «Πρωτοβουλία» καθώς άλλαξε από τότε μέχρι σήμερα. «Δεν ξέρω ποιοι θα είναι στον δεύτερο γύρο των εκλογών, ούτε τι θα πράξω το βράδυ της 7ης Νοεμβρίου», τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος και πρόσθεσε ότι όποιος κι αν περάσει στο β' γύρο θα πρέπει να πείσει ότι είναι ικανός και αποτελεσματικός για τον δήμο Θεσσαλονίκης. «Να έχει δηλαδή τα εχέγγυα να διοικήσει, γιατί το μέλλον μας είναι το παρελθόν μας», σχολίασε δηκτικά.

 

Ζήσης Κλεισιάρης

Κατά του Μνημονίου, έτοιμος για κινητοποιήσεις κατά του «Καλλικράτη» και με προτάσεις για μεγάλες πεζοδρομήσεις στο κέντρο της πόλης και με δημοψηφίσματα σε κάθε γειτονιά εμφανίστηκε ο υποψήφιος Ζήσης Κλεισιάρης με τη στήριξη του πολιτικού σχήματος ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς. Ο κ. Κλεισιάρης τόνισε ότι η εφαρμογή του «Καλλικράτη» θα προκαλέσει οικονομική λαίλαπα για τις τοπικές κοινωνίες και μίλησε για 35.000 απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων και το κλείσιμο 4.000 δημοτικών επιχειρήσεων. Είπε ακόμη ότι ο δήμος Θεσσαλονίκης θα αυξήσει τα δημοτικά τέλη για να διαχειριστεί τις νέες αρμοδιότητες του «Καλλικράτη». Πρότεινε την «κοινωνικοποίηση» των δημοτικών ΜΜΕ και το πέρασμα τους στα χέρια των δημοσιογράφων. Υποστήριξε ακόμη την πεζοδρόμηση της Τσιμισκή και τόνισε ότι πρέπει να εφαρμοστεί μια πολιτική περιορισμού της χρήστης του ΙΧ και της ενδυνάμωσης των μέσων μαζικής μεταφορά με επίκεντρο τη λειτουργία τραμ. Ο κ. Κλεισιάρης διευκρίνισε ακόμη ότι για να γίνουν πράξη οι προτάσεις του συνδυασμού «Θεσσαλονίκη της Ανατροπής κυβέρνησης - ΕΕ - ΔΝΤ - Καλλικράτη», πρέπει να αναπτυχθεί ένα μαζικό κίνημα σε επίπεδο γειτονιάς, που προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή των πολιτών και την υιοθέτηση μορφών άμεσης δημοκρατίας όπως τα δημοψηφίσματα.

Η μετά το debate αντιπαράθεση

 

Ο Χρήστος Μάτης για το Αλλατίνη
   
Μετά το debate ο Χρήστος Μάτης, εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα του Αλλατίνι στην οποία αναφέρει:

«Το 2003 ο κ.Γιάννης Μπουτάρης, παρενέβη δικαστικά υπέρ του δικαιώματος των ιδιοκτητών του Αλλατίνη να χτίσουν στο χώρο των πρώην μύλων Αλλατίνη, ενώ οι περίοικοι είχαν κινητοποιηθεί για να παραμείνει ελεύθερος δημόσιος χώρος, που τόσο ανάγκη έχει η πόλη.
Ανάμεσα στους ιδιοκτήτες του Αλλατίνη είναι η εταιρεία ΑΣΤΙΚΕΣ ΑΝΑΠΤΥΞΕΙΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ Α.Ε. , η οποία είναι θυγατρική της Proton bank.
 Το 2010 στο ψηφοδέλτιο του κ.Μπουτάρη, συμμετέχει ο κ.Χασδάι Καπόν, που όπως διάβασα αμέσως μετά την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου, είναι συνιδρυτής της PROTON ΒANK.
Είναι εύλογο το δικαίωμα των ιδιοκτητών να θέλουν να εκμεταλλευθούν τον χώρο τους. Είμαι βέβαιος ότι τα σχέδια τους για την «Πολιτεία Αλλατίνη» θα αναδείξουν σημαντικά τον χώρο των 36.000 στρεμμάτων,
 Όμως αυτή η ανάδειξη θα είναι σε όφελος των λίγων που θα μπορούν να αγοράσουν εκεί.
Η μετατροπή του χώρου σε δημόσιο χώρο, προσβάσιμο σε όλους θα είναι προς όφελος των πολλών, κατοίκων μιας περιοχής που χρειάζεται ελεύθερους χώρους.
Ο κ.Μπουτάρης θα πρέπει να απαντήσει: το 2010, εάν κερδίσει τις εκλογές, θα είναι με τους λίγους ή τους πολλούς;»

Απάντηση Μπουτάρη για το ακίνητο Αλλατίνι

Ανακοίνωση εξέδωσε ο Γιάννης Μπουτάρης κατηγορώντας τον Χρήστο Μάτη, ότι «εμμένει στη λασπολογική του τακτική, θέλοντας με κάθε τρόπο να εμπλέξει τον Γιάννη Μπουτάρη και υποψηφίους της «Πρωτοβουλίας» σε φανταστικές ιστορίες περί "ιδιωτικών συμφερόντων" και "διαπλεκομένων" στο σχέδιο αξιοποίησης του Αλλατίνη. Για την αποκατάσταση της αλήθειας., επισημαίνει:

«Ο Γιάννης Μπουτάρης  είπε πολύ απλά και ξεκάθαρα, πως αν η Πολιτεία ή ο Δήμος   αποφασίσουν  τα  27στρέμματα του Αλλατίνη να γίνουν αποκλειστικά χώροι πρασίνου, είναι υποχρεωμένοι να αποζημιώσουν τους ιδιοκτήτες,  σύμφωνα με το Σύνταγμα και την κείμενη νομοθεσία. . Σε διαφορετική περίπτωση, το ακίνητο, το οποίο τώρα είναι αφημένο στην εγκατάλειψη και την υποβάθμιση, θα πρέπει, σύμφωνα και με τις διεθνείς πρακτικές,  να αξιοποιηθεί με μεικτές χρήσεις υπό τον όρο ότι τα διατηρητέα βιομηχανικά κτίρια θα προστατευθούν και θα αναδειχθούν . Επίσης,  θα  πρέπει να ενοποιηθούν οι χώροι πρασίνου και αναψυχής, που προφανώς θα προβλέπονται από τη μελέτη  που τελικά θα εγκριθεί, με τους ελεύθερους χώρους της νέας παραλίας, ενώ με την κατεδάφιση της περίφραξης, οι πολίτες θα αποκτήσουν  πρόσβαση στους δημόσιους  χώρους που θα δημιουργηθούν.

O  Γιάννης Μπουτάρης δεν έχει καμμία "γκρίζα" σχέση με το Στέφανο Μάνο, ιδρυτή της 'Δράσης'. Η σχέση Μπουτάρη - Μάνου, είναι σχέση αμοιβαίας εκτίμησης, ο δε  κ . Μάνος από τη δεκαετία του 1990 έχει πουλήσει το μερίδιό του  στην  Αλλατίνη και δεν  έχει κανένα συμφέρον στην αξιοποίηση ή όχι του ακινήτου Αλλατίνη.

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της «Πρωτοβουλίας»  Χασδάϊ Καπόν, είναι  επιχειρηματίας  στον χώρο των χρηματο-οικονομικών υπηρεσιών, ιδρυτικό στέλεχος της Ωμέγα Τράπεζας και νυν Proton Bank, μαζί με πολλούς άλλους επιχειρηματίες της πόλης μας και δεν έχει  λόγο να απολογείται επειδή η Τράπεζα μετέχει στην κοινοπραξία που προσπαθεί εδώ και 8 χρόνια, μέσα από απόλυτα σύννομες διαδικασίες, να αξιοποιήσει το ακίνητο Αλλατίνη, σε πλήρη συνεργασία με τα υπουργεία Πολιτισμού και Περιβάλλοντος, τη Νομαρχία και το Δήμο Θεσσαλονίκης, που είναι άλλωστε οι μόνοι αρμόδιοι να καθορίσουν τις πολεοδομικές ρυθμίσεις, τους όρους δόμησης και τις χρήσεις του ακινήτου. 

Ο Γιάννης Μπουτάρης είναι με τους πολλούς γιατί η πλειοψηφία των κατοίκων της περιοχής είναι υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης του  χώρου αυτού, που συνδέεται άμεσα με την ιστορία της πόλης μας, όπως  άλλωστε τεκμηριώνεται από την παρέμβασή τους στο ΣτΕ,  ενώ  αυτοί  που αντιδρούν είναι ελάχιστοι, με παρωχημένες αντιλήψεις και με ιδιοτελή συμφέροντα».

 

 

ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, TaXalia:Macedonia's Nr.1 blog

 

 

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Βίαιες ανακατατάξεις στον κρατικό προϋπολογισμό του 2020

Δημήτρης Μάρδας

Ο κρατικός προϋπολογισμός αναθεωρείται άρδην, ενώ η αναστολή των κανόνων δημοσιονομικής πειθαρχίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ( ΕΕ ), που ανακοίνωσε η...

Δείτε όλο το άρθρο
Στις αποφάσεις των αρμοδίων πειθαρχούμε, δεν σταματάμε όμως, να σκεπτόμαστε…

Γιάννης Μαγκριώτης

Πειθαρχούμε στις αποφάσεις και τις οδηγίες των αρμοδίων, μένουμε σπίτι, δεν εφησυχάζουμε για κανένα λόγο, ούτε όμως υποκύπτουμε στον φόβο και τον...

Δείτε όλο το άρθρο
Ένας ιός ήταν αρκετός, για να αποδειχθεί ότι οι κοινωνίες είναι απροστάτευτες

Παναγιώτης Αλεβιζάκης

Τώρα όλοι συμφωνούν ότι δεν υπάρχουν  επαρκείς υποδομές για να περιθάλψουν  το σύνολο των πολιτών που τυχόν θα προσβληθούν από...

Δείτε όλο το άρθρο
Casa Popolare: Η συνοικία των Ελλήνων προσφύγων του Β’ΠΠ στην Αιθιοπία

Νάσος Μπράτσος

του Νάσου Μπράτσου Πολλές φορές σε συνεντεύξεις Ελλήνων προσφύγων της περιόδου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, που έχουν ήδη παρουσιαστεί μέσα από...

Δείτε όλο το άρθρο
Χάσαμε μια άνοιξη, να μην έχουμε μια δυστοπική συνέχεια.

Γιάννης Μαγκριώτης

Ζούμε μια άνοιξη μόνη, πιεσμένη, που όλοι ζητούν να τελειώσει γρήγορα. Αποκτούμε καθημερινά περισσότερη δύναμη. Πιέζουμε όλο και πιο πολύ τον εαυτό...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της PULSE για τον ΣΚΑΙ (19/12/2019) Στις 13 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της ΝΔ επί του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, όπως προκύπτει από δημοσκόπηση που διενήργησε η... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της MRB (13/12/2019) Στις 12,3 ποσοστιαίες μονάδες διαμορφώνεται το προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ , όπως προκύπτει από πανελλαδική έρευνα που διενήργησε η εταιρεία... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Αναβάλλεται για 29 Οκτωβρίου με 1η Νοεμβρίου  η 17η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης

Αναβάλλεται για 29 Οκτωβρίου με 1η Νοεμβρίου η 17η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης


Οι τελευταίες, ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο του κορωνοϊού, αλλά και οι προβλέψεις για την εξέλιξη της διασποράς του το επόμενο διάστημα οδηγούν το...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!