Ενδοκυβερνητικό «άδειασμα» Γρηγοράκου από Μητσοτάκη

🕔29/08/2013 - 22:32

«Χοντρό άδειασμα» έκανε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης, στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών και  βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Λεωνίδα Γρηγοράκο, του οποίου οι δηλώσεις για 850.000 προσλήψεις κατά  την περίοδο  2004 – 2009 ήταν «καρφί» για την περίοδο Καραμανλή, ενώ αξιοποιήθηκαν από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, προκειμένου να καταδείξουν ότι οι πρακτικές για τις οποίες καταγγέλλονται σήμερα οι δημόσιοι υπάλληλοι από την κυβέρνηση, ήταν δημιούργημα του πελατειακού κράτους των κομμάτων –εταίρων της.

Οι παραπάνω λόγοι ήταν αρκετοί προκειμένου σε γραπτή του ανακοίνωση ο υπουργός Μεταρρύθμισης κ. Μητσοτάκης, να  διαψεύσει  πλήρως τον υφυπουργό Εσωτερικών κ. Γρηγοράκο, λέγοντας σαφώς ότι:

-«Οι αναφορές για 850.000 υπαλλήλους, που υποτίθεται ότι προσελήφθησαν μεταξύ 2004 – 2009, δεν απηχούν την πραγματικότητα».

- «Οποιαδήποτε πρόβλεψη για τον τελικό αριθμό των πλαστών δικαιολογητικών που θα διαπιστωθεί είναι παρακινδυνευμένη».... « ενώ τα στοιχεία που δίνει το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης,  «είναι και τα μόνα αξιόπιστα»!.

Πόσοι ακριβώς είναι οι δημόσιοι υπάλληλοι

Στην ανακοίνωσή του ο υπουργός κ. Μητσοτάκης,  τονίζει ότι «με αφορμή τους αριθμούς που διακινούνται τις τελευταίες ημέρες τόσο για το μέγεθος του Δημόσιου Τομέα και τους δημοσίους υπαλλήλους που υποτίθεται ότι προσελήφθησαν από το 2004 μέχρι το 2009 όσο και για το ποσοστό αυτών που έχουν προσληφθεί στο Δημόσιο με πλαστά δικαιολογητικά, το Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ξεκαθαρίζει ότι:

Ο αριθμός των τακτικού προσωπικού του Δημοσίου, στις 31 Δεκεμβρίου 2009, ήταν 692.907 υπάλληλοι, ενώ σε 183.000 υπολογίζονταν το μη τακτικό προσωπικό. Σήμερα, σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιοποιημένα στοιχεία (Ιούλιος 2013), το τακτικό προσωπικό ανέρχεται σε 612.414 υπάλληλοι, ενώ το μη τακτικό προσωπικό ανέρχεται σε 67.568.

ΣΥΡΙΖΑ: Συκοφαντούν – έρχεται το “δόγμα του σοκ” στο δημόσιο

Σε δήλωση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ, Υπεύθυνου Τομέα Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αλέξη Μητρόπουλου, μεταξύ άλλων, περιλαμβάνονται τα εξής:
«Η τροϊκανή κυβέρνηση  για να βαφτίσει τις αθρόες απολύσεις στο δημόσιο τομέα αποκατάσταση της αξιοκρατίας και δικαιοσύνης και με σκοπό να αναρριπίσει τον κοινωνικό αυτοματισμό, σε βάρος δεκάδων χιλιάδων οικογενειών που θα μείνουν στο δρόμο, ενεργοποιεί πάλι τις μηχανές της παραπληροφόρησης, της συκοφαντίας και παραπλάνησης.
Για να αποκρύψει ότι κάθε διαθεσιμότητα οδηγεί σίγουρα σε απόλυση αφού με τον πρόσφατο νόμο 4172/13 (άρθρο 90) “η διαθεσιμότητα διαρκεί 8 μήνες μετά την πάροδο των οποίων ο υπάλληλος απολύεται” διασύρει ολόκληρες κατηγορίες δημοσίων λειτουργών, ολόκληρες περιοχές της χώρας. Στόχος της να αδρανοποιήσει τα ενωτικά λαϊκά αντανακλαστικά στην κοινωνική βάση και να αποτρέψει τη διόγκωση του κύματος συμπαράστασης στους διωκόμενους από το μνημόνιο.
Προχθές ήταν η Ζάκυνθος με τα ψευδή στοιχεία περί τυφλότητας. Χθες η Κάλυμνος με τη δήθεν γενικευμένη ανασφάλιστη και μαύρη εργασία. Σήμερα οι υπάλληλοι με τα δήθεν πλαστά πτυχία σε ευρεία έκταση χωρίς όμως καμία πειστική και συγκεκριμένη τεκμηρίωση».

ΑΝ.ΕΛ: «Λαγός της θεωρίας Μητσοτάκη για δήθεν «μαλακό ΑΣΕΠ» ο κ. Γρηγοράκος»

Η τομεάρχης δημόσιας διοίκησης των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βουλευτής Μαρίνα Χρυσοβελώνη, δήλωσε:
«Οι εξωφρενικές δηλώσεις Γρηγοράκου σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων που διορίστηκαν μέσω ΑΣΕΠ υποτιμούν την νοημοσύνη των Ελλήνων πολιτών. Αν αυτές δεν οφείλονται στην θερινή περίοδο αλλά έγιναν σκόπιμα και νηφάλια, τότε βρισκόμαστε ενώπιον ενός ακόμη φαινομένου «υπουργού - λαγού» της Συγκυβέρνησης που προδιαγράφει τις μελλοντικές εξελίξεις, ακριβώς όπως έκανε ο κ. Σκορδάς με τους πλειστηριασμούς ακινήτων… Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ξεκαθαρίζουμε στη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ Α.Ε ότι η προσπάθειά της να στοχοποιήσει 85.000 νόμιμα προσληφθέντες μέσω ΑΣΕΠ θα αποτύχει παταγωδώς».

Οικολόγοι: Ποιοι υπέγραψαν τις προσλήψεις με τα πλαστά πτυχία;
Σε ανακοίνωσή τους οι Οικολόγοι Πράσινοι επικαλούμενοι τη δήλωση του κ. Γρηγοράκου ότι «το πολιτικό σύστημα πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του για το πελατειακό κράτος που στήθηκε όλα αυτά τα χρόνια» , σχολιάζουν:
«Η ιστορία με τα πλαστά χαρτιά κάποιων προσλήψεων στο Δημόσιο και τις αδιαφανείς διαδικασίες σε πλείστες άλλες είναι γνωστή τουλάχιστον δέκα χρόνια τώρα.
Καλό θα είναι κατά συνέπεια οι διάφοροι υπουργοί να μην περιορίζονται σε εικατολογίες και εκτιμήσεις προκειμένου να συγκαλύψουν προθέσεις και πράξεις που δεν διαφέρουν από πρακτικές του παρελθόντος στις οποίες υπήρξαν θιασώτες. Και να ξεκαθαρίσουν τα πλάνα τους για το πως βλέπουν τον εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, ποιον εποπτικό και κοινωνικό ρόλο προβλέπουν γι' αυτήν, ποια τελικά είναι η γενικότερη στόχευση.
Γιατί η στάση τους δείχνει μια άρπα κόλλα αντίληψη. Με θύματα, τόσο τα δέντρα (απολύσεις), όσο και το δάσος. Τη διέξοδο από τη γενικευμένη κρίση...»

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Στα 3.040 τα νέα κρούσματα του κορωνοϊού – 42 νέοι θάνατοι και 333 διασωληνωμένοι

21/09/2021 - 17:47 - Σε 3.040 ανέρχονται τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν...

Για πανδημία ανεμβολίαστων έκανε λόγο ο Θ. Πλεύρης

21/09/2021 - 16:26 - «Τα νούμερα είναι αμείλικτα. Το 90% όσων βρίσκονται στις ΜΕΘ είναι ανεμβολίαστοι. Εννιά στους 10...

Κανένας δεν μπορεί να βάζει τη φιλοδοξία του πάνω από την παράταξη, είπε ο Π. Χρηστίδης

21/09/2021 - 15:57 - Τις δηλώσεις του Ανδρέα Λοβέρδου σχετικά με την ανάγκη αλλαγής ηγεσίας ώστε να μην υπάρξει...

Δυσαρέσκεια Μόσχας προς Άγκυρα για τη μη αναγνώριση των εκλογών στην Κριμαία

21/09/2021 - 15:42:24 -

Κατανοούμε τη δυσχερή θέση του Κ. Χατζηδάκη, είπε η Μ. Ξενογιαννακοπούλου

21/09/2021 - 15:27 - «Κατανοούμε τη δυσχερή θέση του κ. Χατζηδάκη εξαιτίας της κοινωνικής κατακραυγής, αλλά οι...

Επιστροφή στη λίστα με τα Νέα - ειδήσεις
Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Τολμηρός, δηλαδή, προσεκτικός σχεδιασμός

Δημήτρης Σεβαστάκης

Ο «αυτόματος πιλότος» και το όσα πάνε κι όσα έρθουν, που έχει επιλεγεί σε όλα τα κρίσιμα θέματα είναι το βασικό ποιοτικό χαρακτηριστικό της...

Δείτε όλο το άρθρο
Τι θα κάνει ο ΟΑΕΔ για τους πυρόπληκτους

Σπύρος Πρωτοψάλτης

Άρθρο του διοικητή του Οργανισμού, Σπύρου Πρωτοψάλτη Ως ένας Δημόσιος Οργανισμός με κατεξοχήν κοινωνικό ρόλο και ως ο επιχειρησιακός βραχίονας του...

Δείτε όλο το άρθρο
Ψίχουλα τα κονδύλια του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» για την αντιπυρική προστασία

Νότης Μαριάς

Από τα 30,5 δις ευρώ του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» μόνο 787 εκατ. ευρώ προβλέπονται για «επενδύσεις» σχετικές με αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία....

Δείτε όλο το άρθρο
Που πηγαίνουν τα πρώτα δισ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Νότης Μαριάς

Ψίχουλα για τους Έλληνες μικρομεσαίους Ο κύβος ερρίφθη για τον  Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, γνωστόν ως   Ευρωπαϊκό Ταμείο...

Δείτε όλο το άρθρο
Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ένα νέο Δικαστικό κτιριακό συγκρότημα

Νικόλαος Παπαδόπουλος

Πάνω στα ερείπεια των αρχαίων τειχών της Θεσσαλονίκης, κοντά στο σημείο όπου η παραθαλάσσια πλευρά των οχυρώσεων συμβαλλόταν με τη δυτική κτίστηκε,...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της ALCO για το OPEN (17-9-2021) Δημοσκόπηση της ALCO για το OPEN. Προβάδισμα ΝΔ με 10.2%   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της MRB για το STAR (16-9-2021) Δημοσκόπηση της MRB για το STAR. Προβάδισμα ΝΔ με 10.9%   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
87.631 επισκέπτες στην 85η ΔΕΘ

87.631 επισκέπτες στην 85η ΔΕΘ


Επιτυχημένη η επανεκκίνηση της εκθεσιακής δραστηριότητας στο νέο υγειονομικό πλαίσιο Ένα ηχηρό μήνυμα επανεκκίνησης της εκθεσιακής δραστηριότητας...


Δείτε θέμα και σχόλια