Ενώνουμε δυνάμεις στην αρχή μιας νικηφόρας πορείας σε Ελλάδα και Ευρώπη, είπε ο Α. Τσίπρας

🕔06/04/2019 - 22:34

Ο πρωθυπουργός είπε πως η Αριστερά και ο ελληνικός λαός έσωσαν την τιμή της Ευρώπης στο προσφυγικό όταν η Δεξιά υπερασπιζόταν τα κλειστά σύνορα

«Ενώνουμε δυνάμεις στην αρχή ενός δύσκολου αγώνα και μιας νικηφόρας πορείας σε Ελλάδα και Ευρώπη». Αυτό υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά την ομιλία του στην πανελλαδική συνάντηση της Προοδευτικής Συμμαχίας, στο Γαλάτσι.

«Σήμερα εδώ ενώνουμε δυνάμεις, πολίτες από διαφορετικές γενιές, διαφορετικές πολιτικές καταγωγές και διαδρομές» είπε, υπογραμμίζοντας πως «η Αριστερά και ο προοδευτικός κόσμος πάντα έβρισκαν κοινό βηματισμό στα κρίσιμα ζητήματα του τόπου». «Είμαστε εδώ και ενώνουμε τις δυνάμεις μας, προχωράμε με μεγαλύτερη ορμή και αποφασιστικότητα, πιστοί στο κάλεσμα της ιστορίας» σημείωσε, συμπληρώνοντας πως «η ευρύτερη προοδευτική παράταξη ενώνει τον λαό με τις αξίες και τα ιδανικά της Δημοκρατίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης».

Ο Α. Τσίπρας ξεκίνησε την ομιλία του με την προσφώνηση «φίλες και φίλοι, Προοδευτικοί Πολίτες της Αθήνας» και αναφέροντας ότι «η προοδευτική παράταξη του τόπου είναι εδώ, είναι παρούσα». Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η περίοδος των διαχωρισμών έχει παρέλθει και «το νέο πολιτικό τοπίο ορίζει νέα καθήκοντα και νέες δυνατότητες» για να συμπληρώσει πως δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια να προτάσσονται διαφορές.

Τις πολιτικές προτεραιότητες, είπε, αναδιατάσσουν δύο κομβικά και ιστορικής σημασίας γεγονότα, η έξοδος της χώρας από τα μνημόνια και η Συμφωνία των Πρεσπών, ενώ η άνοδος της ακροδεξιάς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο «καθιστά ακόμα πιο αναγκαία τη διαμόρφωση μιας συλλογικής προοδευτικής απάντησης».

«Η παρουσία σας είναι η καλύτερη απάντηση σε όσους πιστεύουν ότι μπορούν να ξεμπερδεύουν με τη μεγάλη αλλαγή που έχει ξεκινήσει εδώ και τέσσερα χρόνια», είπε και πρόσθεσε πως τώρα ξεκινάει η μεγάλη προσπάθεια, «τώρα που βγάλαμε τη χώρα από το δύσβατο μονοπάτι των Μνημονίων».

Όπως τόνισε, η προοδευτική παράταξη ήδη έχει ξεκινήσει το μεγάλο αγώνα για την αναγέννηση της πατρίδας μας, τη δίκαιη ανάπτυξη και την Ελλάδα των πολλών, απέναντι στον αγώνα των δυνάμεων της συντήρησης, όπως είπε, να γυρίσουν τη χώρα προς τα πίσω, στα χρόνια της σκληρής λιτότητας, των μνημονίων και της κοινωνικής καταστροφής. «Εμείς, εσείς σήμερα τους δίνουμε δυναμική απάντηση. Η παρουσία σας είναι η πιο αληθινή δημοσκόπηση που δίνει τον παλμό να δώσουμε ενωμένοι και να κερδίσουμε τη μάχη» τόνισε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε εδώ. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προχωράμε μπροστά με μεγαλύτερη ορμή, δύναμη και αποφασιστικότητα», ανέφερε, λέγοντας πως πρόκειται για δυνάμεις από διαφορετικές γενιές, πολιτικές καταγωγές και διαδρομές: δημοκρατικοί και προοδευτικοί πολίτες από τη τιμημένη γενιά της αντίστασης και του αγώνα για μια ελεύθερη πατρίδα, τη μεγάλη παράδοση του ΕΑΜ, τη γενιά του 114 και του Πολυτεχνείου, τον δημοκρατικό κόσμο της μεταπολίτευσης. Μέχρι τις νέες και τους νέους των αγώνων στην Ελλάδα της κρίσης και των μνημονίων.

«Σήμερα ενώνουμε δυνάμεις. Στην αρχή μιας νέας νικηφόρας πορείας για την Ελλάδα και την Ευρώπη. Η περίοδος των διαχωρισμών έχει παρέλθει. Το νέο πολιτικό τοπίο ορίζει νέα καθήκοντα, νέες προκλήσεις και νέες δυνατότητες», είπε, εξηγώντας ότι δεν υπάρχει πλέον η πολυτέλεια να προτάσσονται διαφορές.

Ο κ. Τσίπρας επεσήμανε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε ένα ιστορικό σταυροδρόμι, καθώς το μεταπολεμικό κοινωνικό συμβόλαιο συνετρίβη κάτω από το βάρος της οικονομικής κρίσης και αναφέρθηκε στις ευθύνες των συντηρητικών ευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων που διαχειρίστηκαν την κρίση και πως όλα αυτά «έφεραν απειλητικά στο προσκήνιο την Ακροδεξιά και την απλουστευτική ρητορική της ξενοφοβίας και του μίσους», ενώ ακόμα και σήμερα αυτές οι συντηρητικές δυνάμεις, με τις βαριές ευθύνες, κωφεύουν.

 

Η ακροδεξιά δεν έπεσε από τον ουρανό, κάποιοι της έδωσαν πάτημα

Όπως τόνισε, κάποιοι έδωσαν πάτημα στην ακροδεξιά, δεν έπεσε από τον ουρανό και παριστάνει δήθεν την αντισυστημική δύναμη. Όμως όπου διαχειρίζεται εξουσία αποδεικνύεται η πιο συστημική από τους συστημικούς, παρατήρησε, υπογραμμίζοντας ότι «εκτός από το να κυνηγάνε πρόσφυγες και να υψώνουν φράκτες, συρρικνώνουν ατομικές ελευθερίες και δικαιώματα, καταργούν το 8άωρο θεσπίζοντας το 12ωρο εργασίας, διαλύουν εργασιακά δικαιώματα απελευθερώνοντας τις απολύσεις και ενώ λαμβάνουν πόρους από την ΕΕ παριστάνουν τα κοκκόρια όταν έρχεται η ώρα να συζητήσουμε για τις υποχρεώσεις τους. «Πρόκειται περί πολιτικών απατεώνων», είπε χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι ο λόγος και οι πρακτικές της ακροδεξιάς ασκούν γοητεία σε πιο μετριοπαθείς δυνάμεις, όπως σε μεγάλο μέρος δυνάμεων του ΕΛΚ, με τον κ. Μητσοτάκη να είναι δυστυχώς στην πρώτη γραμμή μεταξύ αυτών.

«Μιλώ», συνέχισε, «για αυτούς που εδώ και καιρό προσπαθούν να διαγράψουν υποτίθεται τον Όρμπαν, αλλά οι βουλευτές του είναι ακόμα μέλη της Ευρωομάδας τους. Αυτούς που με μπροστάρη τον κ. Βέμπερ επιτίθενται στον ΣΥΡΙΖΑ και στην Ελλάδα γιατί απειλούμε, λένε την ευρωπαϊκή συνοχή. Αυτούς που το 2015 μας κουνούσαν το δάχτυλο και ζητούσαν να αποπεμφθεί η Ελλάδα από την ΕΕ για να τιμωρηθεί ο λαός της».

«Αποδεικνύεται ότι η Αριστερά έμεινε αταλάντευτη στην ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, όταν πλήθαιναν οι φωνές στην Ευρωπαϊκή Δεξιά, υπέρ του Grexit, είπε ο πρωθυπουργός. Η Αριστερά και ο ελληνικός λαός, διέσωσαν την τιμή της Ευρώπης στο προσφυγικό, όταν η Δεξιά του Βέμπερ, του Κουρτς, του Όρμπαν υπερασπιζόταν τα κλειστά σύνορα και πέταγε το μπαλάκι στο Νότο», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον Α. Τσίπρα, «η Αριστερά ήταν αυτή που τελικά έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια, όταν η Δεξιά τα επέβαλε και τα εφάρμοσε στην πιο σκληρή μορφή τους» και «έκανε το ιστορικό βήμα για τη σταθερότητα και την ευρωπαϊκή προοπτική των Βαλκανίων με τη Συμφωνία των Πρεσπών, όταν η Δεξιά στην Ελλάδα ταυτιζόταν με τον εθνικισμό και διαδήλωνε μαζί με τους εθνικιστές της Χρυσής Αυγής». «Εμείς αποδείξαμε στην πράξη τι σημαίνει ευρωπαϊσμός», όχι η ΝΔ, υπογράμμισε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο εφιάλτης της ανόδου της ακροδεξιάς στην Ευρώπη θα τελειώσει, όταν αρχίσουν να τελειώνουν οι ανισότητες και «γι' αυτό χρειάζεται ένα Νέο Κοινωνικό Συμβόλαιο για την Ευρώπη του 21ου αιώνα», βασισμένο στην ισότητα και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Όπως τόνισε, η Ευρωπαϊκή Δεξιά και η Ακροδεξιά είναι αντίθετη ακριβώς σε αυτά τα σημεία και το αντικοινωνικό της όραμα εκφράζεται στο πρόσωπο του υποψηφίου του ΕΛΚ για την Προεδρία της Κομισιόν, Μ. Βέμπερ, «ο οποίος έχει χτίσει πολιτική καριέρα στη Γερμανία προσβάλλοντας και απαξιώνοντας τον ελληνικό λαό και τις θυσίες του». Δεν μου προκαλεί έκπληξη που τον στηρίζει ο κ. Μητσοτάκης, είπε. Συνεπώς, τόνισε, «ψήφος στη ΝΔ, είναι ψήφος στο ανθέλληνα Βέμπερ που ήθελε έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ», «σημαίνει ψήφος στην Ευρώπη των μνημονίων, του ΔΝΤ, του διχασμού, του εθνικισμού». «Για το λόγο αυτό, η μάχη στην Ελλάδα είναι κομβική για την εξέλιξη των πραγμάτων στην Ευρώπη», υπογράμμισε.

 

Διαρκής ακροδεξιός παροξυσμός της ΝΔ και του Κ. Μητσοτάκη

Ο κ. Τσίπρας συνέχισε την επίθεσή του κατά της ΝΔ και του προέδρου της, Κυριάκου Μητσοτάκη, κάνοντας λόγο για διαρκή ακροδεξιό παροξυσμό από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που από κόμμα της κεντροδεξιάς «έχει μετατραπεί σε ένα υβρίδιο επιθετικού νεοφιλελευθερισμού και άκρατου εθνικισμού, που πολιτεύεται μονάχα με ψέματα, fake news, λάσπη». «Θα δώσουμε τη μάχη με ένα οικονομικό κατεστημένο που κρύβεται πίσω από την κουρτίνα», όχι μόνο με τον κ. Μητσοτάκη, σχολίασε ο πρωθυπουργός.

Όπως είπε, ο πρόεδρος της ΝΔ δεν αναφέρεται φωναχτά στο πρόγραμμα του «μην τυχόν και ακούσει ο λαός και ανατριχιάσει», «αλλά όσο χρειάζεται για να ακούν οι χορηγοί του».

Το πρόγραμμα της ΝΔ είναι βαθιά αντιλαϊκό, είπε και περιέγραψε ένα πρόγραμμα κοινωνικής ισοπέδωσης, με: ξήλωμα του κοινωνικού κράτους, απορρύθμιση της εργασίας, συρρίκνωση των μισθών, διευρυμένη φοροαποφυγή του μεγάλου πλούτου, διάλυση του δημόσιου ασφαλιστικού συστήματος και θέσπιση ασφαλιστικού Πινοσέτ, απολύσεις στο δημόσιο, επαναφορά του κανόνα 1 πρόσληψη προς 5 αποχωρήσεις στο δημόσιο, που θα έχει άμεση επίπτωση στη δημόσια υγεία, στη παιδεία και τις δομές κοινωνικής αλληλεγγύης.

Σύμφωνα με τον Α. Τσίπρα, επειδή αυτό το πρόγραμμα προκαλεί ανατριχίλα στις λαϊκές τάξεις, ο κ. Μητσοτάκης προσπαθεί να αποκτήσει επιρροή σε αυτές μέσα από τη ρητορική της ακροδεξιάς και του εθνικισμού. Ρητορική στην οποία, όπως είπε, έχουν ρίξει όλη τους τη δυναμική στη διχαστική ρητορική, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Ο πρωθυπουργός δεν άφησε αναπάντητες της κατηγορίες της ΝΔ περί «προδοσίας» της ιστορίας της Μακεδονίας, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όπως είπε, πριν ακόμα υπογραφεί η Συμφωνία, στη γείτονα γκρεμίστηκαν αγάλματα, κατέβηκαν πινακίδες, άλλαξαν επιγραφές στα μνημεία, ότι με την αλλαγή του Συντάγματός τους αφαίρεσαν τις ανιστόρητες αλυτρωτικές αναφορές, άλλαξαν τα σχολικά βιβλία και απέρριψαν ρητά και κατηγορηματικά την οποιαδήποτε σχέση τους με την Αρχαία Ελληνική Μακεδονία. Υπογράμμισε δε τη σταθεροποίηση των Βαλκανίων, καθώς η χώρα μας απέκτησε ένα σταθερό σύμμαχο στην περιοχή, αναλαμβάνει την προστασία του εναέριου χώρου του, προωθεί επενδύσεις ελληνικών επιχειρήσεων και βάζει φραγμό στα σχέδια τρίτων χωρών για τη διεύρυνση της επιρροής τους στην περιοχή.

«Όλο το δημοκρατικό πολιτικό τόξο στην Ευρώπη, ακόμη και ευρωβουλευτές της ευρωπαϊκής δεξιάς προτείνουν την επιβράβευσή της Συμφωνίας με νόμπελ ειρήνης» είπε και διερωτήθηκε με αφορμή τα περί συναλλαγής για τις συντάξεις, αν ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ αντιλαμβάνονται την Ευρώπη ως χώρο «φτηνών και ανίερων συναλλαγών κάτω από το τραπέζι» και αν ναι, ποιος τις κάνει, τα ηγετικά στελέχη του ΕΛΚ, «οι Μέρκελ και ο Γιούνκερ;».

«Αυτή η άθλια εμμονή του κ. Μητσοτάκη στα περί συναλλαγής του Μακεδονικού με τις συντάξεις, ξεπερνάει τη ρητορική της ακροδεξιάς και τον κατατάσσει ισότιμα στο πλάι των Ευρωπαίων ηγετών της, της Λεπέν, του Σαλβίνι και του Όρμπαν» είπε, προσθέτοντας πως το χειρότερο ολίσθημα του ήταν η επιμονή του να μη πει ούτε μια κουβέντα στη Βουλή για τις απειλές, τους τραμπουκισμούς, τις επιθέσεις από φασιστικές συμμορίες εναντίον των βουλευτών που στήριξαν τη συμφωνία, εναντίον δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ.

«Είμαστε εδώ για να υψώσουμε τοίχο στη Χρυσή Αυγή και στις φασιστικές συμμορίες που σπέρνουν το τρόμο στους αδύναμους. Στην Ελλάδα των χιλιάδων νεκρών ηρώων, θυμάτων της ναζιστικής θηριωδίας, ναζιστικό κόμμα δεν έχει θέση», σημείωσε ο πρωθυπουργός και τόνισε: «Η Χρυσή Αυγή θα ξαναγυρίσει εκεί που της αξίζει, στον σκουπιδοτενεκέ της ιστορίας».

 

Πήραμε δύσκολες αποφάσεις αλλά δικαιωθήκαμε

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, ο ΣΥΡΙΖΑ προσέρχεται στις επικείμενες εκλογικές αναμετρήσεις με σημαντικές κατακτήσεις, στον αγώνα για τη νέα εποχή. «Δώσαμε μεγάλες μάχες, πήραμε δύσκολες αποφάσεις, όμως δικαιωθήκαμε», είπε, αναφερόμενος στην έξοδο της χώρας από τα μνημόνια και απαρίθμησε τις πρωτοβουλίες και τα νομοσχέδια για το κοινωνικό κράτος, ανάσχεση ανθρωπιστικής κρίσης, καθολική πρόσβαση στο ΕΣΥ, μείωση ανεργίας, συλλογικές διαπραγματεύσεις, προστασία λαϊκής κατοικίας. «Βγαίνουμε σε αυτή την εκλογική αναμέτρηση έχοντας ένα πολύ μεγάλο πλεονέκτημα: ότι η δέσμευσή μας πως θα βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια με την κοινωνία όρθια, έγινε πράξη», είπε και σημείωσε: «Κάναμε πολλά, θαύματα δεν κάναμε. Παραλάβαμε μια κοινωνία λεηλατημένη, αλλά πετύχαμε να μειώσουμε την ανεργία κατά 9 μονάδες, να περιορίσουμε την αδήλωτη εργασία από το 20% στο 9%, προστατεύσαμε την λαϊκή κατοικία».

Παράλληλα, έδωσε το στίγμα της προοδευτικής διακυβέρνησης αναφερόμενος στην παροχή ιθαγένειας στους μετανάστες δεύτερης γενιάς, το σύμφωνο συμβίωσης και για τα ομόφυλα ζευγάρια, τη νομική κατοχύρωση της ταυτότητας φύλου, την πρωτοβουλία για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, η οποία, όπως είπε, θα γίνει πράξη όταν τον Οκτώβρη στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία λάβει την εντολή για νέα τετραετία.

Όλες αυτές οι παρεμβάσεις συνιστούν βασικά στοιχεία της στρατηγικής μας για την Ελλάδα της νέας εποχής, για την Ελλάδα των πολλών, τόνισε ο κ. Τσίπρας και σημείωσε ότι η Ελλάδα «δεν μπορεί να υποτάσσεται στην κυριαρχία των λίγων». Η Ελλάδα της νέας εποχής, είναι η Ελλάδα των πολλών, η Ελλάδα της νέας γενιάς, του κόσμου της εργασίας, των ανθρώπων του μόχθου, της επιστήμης, του πολιτισμού, της δικαιοσύνης, της ισότητας και της αλληλεγγύης είπε και συμπλήρωσε πως αυτή η Ελλάδα χτίζει τη νέα εθνική της ταυτότητα και τη νέα εθνική της αυτοπεποίθηση, ως χώρα συνώνυμο της δημοκρατίας και της ελευθερίας, της αλληλεγγύης και της συνεργασίας, της ειρήνης και της φιλίας των λαών, στα Βαλκάνια, τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Η Ελλάδα των 200 χρόνων από το 1821 δεν μπορεί να είναι μια χώρα φοβική όπως τη θέλει ο κ. Μητσοτάκης. Η Ελλάδα της ελευθερίας, της ισότητας, της αλληλεγγύης, της ειρήνης και της συνεργασίας είναι το δικό μας όραμα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως «ενώνουμε σήμερα τις δυνάμεις μας για να μην αφήσουμε καμία κερκόπορτα ανοιχτή. Δίνουμε μάχη και για να σταματήσει και αυτή η πατροδοκαπηλία. Γνωρίζουμε ότι πατρίδα δεν είναι οι κραυγές, είναι οι άνθρωποι που ζουν εδώ».

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στη σημασία της συμμετοχής των νέων ανθρώπων στις εκλογές, τονίζοντας πως «αν οι επόμενες ευρωπαϊκές εκλογές είναι οι πιο κρίσιμες στην ιστορία της ΕΕ, τότε ποιος θα δώσει απάντηση; Θα δώσει η νέα γενιά, που πρέπει σήμερα περισσότερο από ποτέ να καθορίσει το μέλλον της». «Στους σημερινούς 17χρονους λέω: Κρατάτε στα χέρια σας το μέλλον σας. Τώρα μιλάτε εσείς, πάρτε τη ζωή στα χέρια σας, μην κάνετε σε κανέναν τη χάρη της απουσίας σας από την κάλπη για να μιλάνε άλλοι για εσάς», τόνισε χαρακτηριστικά.

«Σήμερα πιστεύω ότι μίλησε η καρδιά και η ψυχή της δημοκρατικής Ελλάδας. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας και ξεκινάμε. Τώρα μιλάνε οι πολλοί, ενώνουμε δυνάμεις και ξεκινάμε για το ταξίδι της νέας εποχής», είπε ο πρωθυπουργός και κάλεσε τους παρευρισκόμενους «όχι απλά να φύγετε με αισιοδοξία και αυτοπεποίθηση, αλλά τις επόμενες μέρες να οργανώσετε την παρουσία της Προοδευτικής Συμμαχίας, που πρέπει να γίνει πράξη παντού».

«Σε αυτές τις ευρωεκλογές να ανοίξουμε το δρόμο για τις επόμενες εθνικές εκλογές, όπου θα αποδείξουμε ότι η Ελλάδα δεν γυρίζει πίσω, είναι και θα παραμείνει στη σωστή πλευρά της ιστορίας», είπε ο κ. Τσίπρας και κατέληξε λέγοντας: «Όλοι μαζί να κάνουμε πράξη την Ελλάδα των πολλών, την Ευρώπη των λαών. Καλή δύναμη, καλούς αγώνες».

 


★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Τολμηρός, δηλαδή, προσεκτικός σχεδιασμός

Δημήτρης Σεβαστάκης

Ο «αυτόματος πιλότος» και το όσα πάνε κι όσα έρθουν, που έχει επιλεγεί σε όλα τα κρίσιμα θέματα είναι το βασικό ποιοτικό χαρακτηριστικό της...

Δείτε όλο το άρθρο
Τι θα κάνει ο ΟΑΕΔ για τους πυρόπληκτους

Σπύρος Πρωτοψάλτης

Άρθρο του διοικητή του Οργανισμού, Σπύρου Πρωτοψάλτη Ως ένας Δημόσιος Οργανισμός με κατεξοχήν κοινωνικό ρόλο και ως ο επιχειρησιακός βραχίονας του...

Δείτε όλο το άρθρο
Ψίχουλα τα κονδύλια του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» για την αντιπυρική προστασία

Νότης Μαριάς

Από τα 30,5 δις ευρώ του σχεδίου «Ελλάδα 2.0» μόνο 787 εκατ. ευρώ προβλέπονται για «επενδύσεις» σχετικές με αντιπυρική και αντιπλημμυρική προστασία....

Δείτε όλο το άρθρο
Που πηγαίνουν τα πρώτα δισ από το Ταμείο Ανάκαμψης

Νότης Μαριάς

Ψίχουλα για τους Έλληνες μικρομεσαίους Ο κύβος ερρίφθη για τον  Μηχανισμό Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, γνωστόν ως   Ευρωπαϊκό Ταμείο...

Δείτε όλο το άρθρο
Η Θεσσαλονίκη χρειάζεται ένα νέο Δικαστικό κτιριακό συγκρότημα

Νικόλαος Παπαδόπουλος

Πάνω στα ερείπεια των αρχαίων τειχών της Θεσσαλονίκης, κοντά στο σημείο όπου η παραθαλάσσια πλευρά των οχυρώσεων συμβαλλόταν με τη δυτική κτίστηκε,...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της MRB για το STAR (22-9-2021) Δημοσκόπηση της MRB για το STAR. Προβάδισμα ΝΔ με 11.2%   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της GPO για τα Parapolitica (19-9-2021) Δημοσκόπηση της GPO για τα Parapolitica. Προβάδισμα ΝΔ με 10.5%   Δείτε έδω την δημοσκόπηση Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
87.631 επισκέπτες στην 85η ΔΕΘ

87.631 επισκέπτες στην 85η ΔΕΘ


Επιτυχημένη η επανεκκίνηση της εκθεσιακής δραστηριότητας στο νέο υγειονομικό πλαίσιο Ένα ηχηρό μήνυμα επανεκκίνησης της εκθεσιακής δραστηριότητας...


Δείτε θέμα και σχόλια