Επίσκεψη Κουτσούμπα στο Ίλιον – Συναντήθηκε με εργαζόμενους στο δήμο

🕔08/11/2019 - 15:35

Υπόμνημα με τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο δήμος του παρέδωσε ο δήμαρχος

Το Ίλιον επισκέφθηκε, σήμερα, ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, όπου συναντήθηκε με τον δήμαρχο, Νίκο Ζενέτο και αντιπροσωπεία του δημοτικού συμβουλίου, καθώς και με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου. Στις συναντήσεις παρευρέθηκε, επίσης, ο Θοδωρής Χιώνης, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Ο δήμαρχος Ιλίου παρέδωσε στον Δ. Κουτσούμπα υπόμνημα με τα σημαντικότερα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, με τον γγ του ΚΚΕ να σημειώνει ότι θα φέρει τα ζητήματα αυτά και στη Βουλή και στα υπουργεία, αλλά και στους λαϊκούς αγώνες και παράλληλα να υπογραμμίζει ότι και τα τοπικά ζητήματα έχουν να κάνουν με την κεντρική πολιτική, τις κυβερνήσεις, το αστικό κράτος και τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Πρώτο από τα ζητήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος, όπως τα παρουσίασε ο κ. Ζενέτος, είναι εκείνο της μη παραχώρησης χώρου για την ανέγερση σχολικού κτιρίου για το 8ο Γυμνάσιο, το οποίο τώρα στεγάζεται σε πολυκατοικία.

Ο δήμαρχος Ιλίου είπε ακόμα ότι σοβαρό ζήτημα είναι η αναστολή της επέκτασης της Γραμμής 2 του Μετρό κατά μήκος της Λ. Θηβών, ενώ προσέθεσε ότι σε πολύ άσχημη κατάσταση βρίσκονται και οι αστικές συγκοινωνίες που εξυπηρετούν την περιοχή.

Στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος συμπεριέλαβε το θέμα του Πάρκου Τρίτση, χαρακτήρισε «άθλια» τη συντήρηση των οδοστρωμάτων, ενώ πρότεινε να εξεταστεί αν μπορεί να χρησιμοποιηθεί νερό από την Ψυττάλεια για άρδευση.

Επίσης ο κ. Ζενέτος αναφέρθηκε στην πρότασή του προς την ΔΕΗ για τοποθέτηση "έξυπνων" μετρητών σε νοικοκυριά που κινδυνεύουν με διακοπή ηλεκτροδότησης λόγω χρεών, έτσι ώστε χωρίς η ΔΕΗ να σταματήσει την διεκδίκηση των χρωστούμενων, ο Δήμος να αναλάβει την κάλυψη της δαπάνης ηλεκτρικού ρεύματος μετά την τοποθέτηση των μετρητών αυτών, προκειμένου να καλύπτονται οι στοιχειώδεις ανάγκες των νοικοκυριών αυτών.

Ανέφερε επίσης ότι πρέπει να διευθετηθεί η αξιοποίηση του Μουσείου Ραδιοφωνίας «για το οποίο δεν έχει γίνει τίποτα», είτε από τον Δήμο, είτε από την ΕΡΤ.

Μίλησε για διακοπή χρηματοδότησης των ΟΤΑ, σημειώνοντας ότι από το 2016, ο Δήμος Ιλίου έχει υποστεί απώλειες ύψους 5.500.000 ευρώ. Ζήτημα υπάρχει και σε ότι αφορά την χρηματοδότησης κατασκευής κοιμητηρίου, στον Ασπρόπυργο, που θα καλύπτει τις ανάγκες 6 όμορων δήμων, με τον κ. Ζενέτο να σημειώνει ότι το έργο «δεν είναι επιλέξιμο για την ΕΕ». Επιπλέον, προβληματική είναι η κατάσταση σε ότι αφορά τις συνθήκες λειτουργίας του αμαξοστάσιου του Δήμου.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ καταρχήν τόνισε ότι «θεωρούμε υποχρεώσή μας τις επισκέψεις αυτές» και την ανάδειξη καθώς και τη διεκδίκηση για λύσεις και στα ιδιαίτερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κάθε Δήμος. Υπογράμμισε, ταυτόχρονα, ότι και τα τοπικά ζητήματα έχουν να κάνουν με την κεντρική πολιτική, τις κυβερνήσεις, το αστικό κράτος και τα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Επισημαίνοντας ότι χωρίς την αναγκαία χρηματοδότηση, περνούν όλο και περισσότερες αρμοδιότητες στους Δήμους και τελικά φορτώνονται στον λαό, προσέθεσε «επιμένουμε ότι ο (κάθε) δήμαρχος πρέπει να διεκδικεί από το κεντρικό κράτος, βεβαίως θα διαχειριστεί σειρά ζητημάτων, αλλά απαιτείται να υπάρχει αγωνιστική διάθεση και κινητοποίηση του λαού». Είπε ότι το ΚΚΕ θα φέρει τα ζητήματα αυτά και στη Βουλή και στα Υπουργεία, αλλά και στους λαϊκούς αγώνες.

Ως προς τα ζητήματα που έθεσε ο κ. Ζενέτος, τόνισε ότι πρέπει να υπάρξει δέσμευση για την επέκταση της Γραμμής 2 του Μετρό, για την βελτίωση των αστικών συγκοινωνιών, αλλά και για μέτρα αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής προστασίας. Για το θέμα του κοιμητηρίου υπενθύμισε ότι η ΕΕ αποφασίζει ότι δεν είναι επιλέξιμα όσα έργα δεν αφήνουν περιθώρια κέρδους στους επιχειρηματικούς ομίλους.

Αναφορικά, δε, με το θέμα του Πάρκου Τρίτση, ο Δ. Κουτσούμπας, υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ επαγρυπνεί ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά κάθε ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης ή εμπορευματοποίησης του Πάρκου, και πρόσθεσε ότι «πρέπει να διαφυλαχθεί το ενιαίο του Πάρκου», ενώ είναι αναγκαία και η στέλεχωση με προσωπικό.

 

Συνάντηση με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου

Στη συνέχεια ο γγ της ΚΕ του ΚΚΕ, συναντήθηκε με το Σωματείο Εργαζομένων του Δήμου, όπου ο πρόεδρος του σωματείου, Διονύσης Πολίτης, του παρέδωσε υπόμνημα με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι με πρώτο εκείνο του παγώματος των προσλήψεων από το 2008 που είχε ως αποτέλεσμα την έλλειψη προσωπικού σε όλες τις Διευθύνσεις του Δήμου. Επακόλουθο της έλλειψης προσωπικού και της αύξησης αρμοδιοτήτων στους Δήμους είναι, όπως επισήμανε ο κ. Πολίτης, η εντατικοποίηση της δουλειάς και η ανάθεση στους εργαζόμενους "παράλληλων καθηκόντων" και με αυτόν τον τρόπο "απλώς μεταφέρεται το πρόβλημα".

Οι εργαζόμενοι επίσης ζητούν την κάλυψη των απωλειών που υπέστησαν τα προηγούμενα χρόνια, την επαναφορά των δώρων και την επαναδιαπραγμάτευση του μισθολογίου και του καθηκοντολογίου. Το Σωματείο Εργαζομένων, επίσης, αντιτίθεται στην «προσπάθεια φίμωσης και ελέγχου των σωματείων» καθώς και στην εκχώρηση υπηρεσιών του Δήμου σε ιδιώτες, επισημαίνοντας, επιπλέον ότι «πρόκειται για υπηρεσίες φιλέτα». Ο Δ. Πολίτης δεν παρέλειψε να αναφέρει και από την πλευρά του την κακή συντήρηση του στόλου των αυτοκινήτων του Δήμου και την ακαταλληλότητα του αμαξοστασίου.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ τόνισε ότι είναι υποχρέωση του κόμματος οι συναντήσεις με τους εργαζόμενους, «η εργατική τάξη είναι η δύναμη του μέλλοντος» είπε και προσέθεσε ότι το ΚΚΕ θα αναδείξει τα προβλήματα των εργαζομένων και στη Βουλή. Επισήμανε ότι «το ξεζούμισμα των εργαζομένων γίνεται και στην καπιταλιστική κρίση και στην καπιταλιστική ανάκαμψη» και προσέθεσε: «Η ανάπτυξη δεν είναι για όλους, είναι για τους επιχειρηματικούς ομίλους και τα μονοπώλια, οι μισθοί παραμένουν καθηλωμένοι ή μειώνονται, υπάρχουν εργατικές σχέσεις-λάστιχο, και όχι μόνιμη δουλειά. Το αναπτυξιακό νομοσχέδιο κάθε άλλο παρά τέτοιο είναι».

Τόνισε ότι δεν αναγνωρίζουμε τους νόμους που δυσκολεύουν τις απεργίες, ότι το εργατικό κίνημα ενωμένο ταξικά πρέπει να αντιπαλέψει συνολικά αυτήν την πολιτική και ότι μέσα στο κίνημα πρέπει να γίνεται ζωντανή η διαπάλη, ενώ η ενότητα πρέπει να οικοδομείται σε ταξική βάση.

Είπε ότι το ΚΚΕ είναι σε επαγρύπνηση σε ό,τι αφορά την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών του Δήμου, και θέτει ψηλά το ζήτημα της υγιεινής και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, καθώς και τις προσλήψεις εργαζομένων με μόνιμη και σταθερή δουλειά.

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι χρειάζεται συνολικά άλλη κοινωνία και άλλο κοινωνικοοικονομικό σύστημα με τους εργαζόμενους στην εξουσία και τόνισε ότι ο καθημερινός αγώνας των εργαζομένων και του λαού πρέπει να συνδέεται με τον στόχο της εργατικής τάξης να πάρει την εξουσία και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ δεν θα σταματήσει να τονίζει την αναγκαιότητα αυτή παρά τις βρώμικες επιθέσεις εναντίον του.

Τέλος, σημειώνεται ότι ο δήμαρχος Ιλίου έδωσε στον γγ της ΚΕ του ΚΚΕ το Λεύκωμα και το μετάλλιο της πόλης, ενώ τον ενημέρωσε και για δύο σημαντικά ευρήματα στην περιοχή, εκ των οποίων το πρώτο είναι το "αρχαιότερο οικολογικό μήνυμα", και το δεύτερο αφορά την κάτω γνάθο πιθήκου που χρονολογείται 7.154.000 χρόνια πριν.

 

 

★ Πηγή: Συντακτική ομάδα του eklogika.gr


💬Αφήστε το σχόλιο σας

Τα πεδία με αστεράκι είναι υποχρεωτικά

Δείτε επίσης τα τελευταία νέα με χρονολογική σειρά

Θεματικά νέα

Πολιτικά άρθρα Αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο: Κενό στρατηγικών επιλογών.

Δημήτρης Μάρδας

Σ τα είκοσι Μέρη του προς ψήφιση αναπτυξιακού νομοσχεδίου δίνεται έμφαση σε σωρεία ρυθμίσεων ή τακτοποιήσεων ορθότερα. Αυτές αρχίζουν από τις...

Δείτε όλο το άρθρο
Επιβάλλεται συνενόηση για το Μετρό

Γιάννης Μαγκριώτης

Η σύμβαση κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης υπογράφηκε την Άνοιξη του 2006 χωρίς ολοκληρωμένες μελέτες και με χρόνο εκτέλεσης των αρχαιολογικών...

Δείτε όλο το άρθρο
H αλλαγή Κλίματος δεν θα πέσει από τον ουρανό…

Polydefkis Papadopoulos

Η απόφαση Τραμπ να αποχωρήσουν οι ΗΠΑ από τη Συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή δημιούργησε πλήθος αντιδράσεων σε πολλές από τις 197...

Δείτε όλο το άρθρο
Ανταγωνισμός: Ραγίζοντας καρδιές

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη Άλλη μία εθνική επέτειος πέρασε. Άλλη μία μαθητική παρέλαση έγινε. Μπροστά, οι σημαιοφόροι και οι παραστάτες. Οι άριστοι. Πίσω,...

Δείτε όλο το άρθρο
Περιμένοντας (;) τον επόμενο σεισμό

Μάχη Μαργαρίτη

της Μάχης Μαργαρίτη Οι σεισμοί δε σκοτώνουν -τα κτίρια σκοτώνουν. Είναι η φράση που επαναλαμβάνουν σεισμολόγοι και γεωλόγοι. «Η ασφάλεια των κτιρίων...

Δείτε όλο το άρθρο
Δείτε όλα τα άρθρα
Δημοσκοπήσεις Δημοσκόπηση της εταιρίας Metron Analysis για Το Βήμα (22-9-2019) Προβάδισμα 16,5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ , όπως προκύπτει από δημοσκόπηση της εταιρείας Metron Analysis. Πηγή:... Δείτε περισσότερα Δημοσκόπηση της εταιρίας Pulse για το Skai (19-9-2019) Ισχυρό προβάδισμα της ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην εκτίμηση για την πρόθεση ψήφου , το οποίο διαμορφώνεται στις 13,5 ποσοστιαίες μονάδες, δείχνει... Δείτε περισσότερα
Αναζήτηση δημοσκόπησης
Μέσο Δημοσίευσης
Επωνυμία Εταιρείας
Ημερομηνία      Από:
Δημοσίευσης   Έως:

Δείτε όλες τις δημοσκοπήσεις
Νέα της HELEXPO
Philoxenia-Hotelia: Ψήφος εμπιστοσύνης  από 20.143 επισκέπτες

Philoxenia-Hotelia: Ψήφος εμπιστοσύνης από 20.143 επισκέπτες


Βήμα αισιόδοξων μηνυμάτων για τον ελληνικό τουρισμό έγιναν οι εκθέσεις Philoxenia και Hotelia, που κατάφεραν επί ένα τριήμερο να συγκεντρώσουν τον...


Δείτε θέμα και σχόλια
Newsletter

Επιθυμώ να λαμβάνω newsletter

Τα στοιχεία σας είναι εμπιστευτικά!
Νέα από τον Κόσμο  Βολιβία: Επαναπατρίστηκαν 4 Κουβανοί που είχαν προφυλακιστεί Βολιβία: Επαναπατρίστηκαν 4 Κουβανοί που είχαν προφυλακιστεί

Τα τέσσερα μέλη της μπριγάδας, τρεις άνδρες και μία γυναίκα, ανάμεσά τους δύο γιατροί, επιβιβάστηκαν «στη...

Νέα Τεχνολογίας  Λίβυος καταδικάστηκε σε θάνατο δι’ απαγχονισμού για επίθεση κατά των αρχών το 2017 Λίβυος καταδικάστηκε σε θάνατο δι’ απαγχονισμού για επίθεση...

Ο στρατός ανέφερε ότι ο άνδρας στον οποίο επιβλήθηκε η θανατική ποινή είναι Λίβυος και ονομάζεται...

Κύπρος - Ειδήσεις Yπ.Εργασίας:Έγιναν βήματα για εξάλειψη βίας και διακρίσεων κατά των γυναικών Yπ.Εργασίας:Έγιναν βήματα για εξάλειψη βίας και διακρίσεων...

Η Κύπρος έχει σημειώσει βήματα στη διαμόρφωση πλαισίου πολιτικών και θεσμικών μέτρων, με την υιοθέτηση...

Ειδήσεις υγείας Φαρυγγίτιδα από στρεπτόκοκκο: Δείτε ποια συμπτώματα προκαλεί (φωτογραφίες) Φαρυγγίτιδα από στρεπτόκοκκο: Δείτε ποια συμπτώματα...

Η φαρυγγίτιδα που προκαλείται από τον στρεπτόκοκκο είναι εξαιρετικά επίπονη. Προσβάλλει τόσο τα παιδιά όσο...

Ψυχαγωγία - ειδήσεις Ιδού ο λόγος που η πριγκίπισσα Βεατρίκη δεν έχει φορέσει ποτέ της τιάρα Ιδού ο λόγος που η πριγκίπισσα Βεατρίκη δεν έχει φορέσει...

Οκ, ακούγεται κάπως λογικό

Νέα για αυτοκίνηση MotoGP Valencia: Απόλυτη επικράτηση Honda & Marquez MotoGP Valencia: Απόλυτη επικράτηση Honda & Marquez

Παγιδευμένοι από επιλογές ελαστικών εξαιτίας των χαμηλών θερμοκρασιών που επηρέασαν το σημερινή πρόγραμμα και...

Αγροτικά Νέα Η Τράπεζα Πειραιώς δημιουργεί προοπτικές ανάπτυξης για τους αγρότες Η Τράπεζα Πειραιώς δημιουργεί προοπτικές ανάπτυξης για τους...

«Σε μια εποχή που όλα αλλάζουν, η Τράπεζα Πειραιώς δεσμεύεται ότι θα συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωταγωνιστικό...

Πολιτιστικά Νέα «Ημέρες Κινηματογράφου» το Δεκέμβριο στη Δροσιά «Ημέρες Κινηματογράφου» το Δεκέμβριο στη Δροσιά

Στα πλαίσια του Προγράμματος «Ημέρες Κινηματογράφου», η Ομάδα Πολιτισμού της Δημοτικής Κοινότητας Δροσιάς του...

Εκπαιδευτικά Νέα Επιτροπή "Κεραμέως"  για τις αλληλεπικαλύψεις συλλογής στοιχείων στην Ανώτατη Εκπαίδευση  Επιτροπή "Κεραμέως" για τις αλληλεπικαλύψεις...

Ομάδα Εργασίας με σκοπό το συντονισμό των υπηρεσιών που εμπλέκονται στη συλλογή και παραγωγή...

Τουρισμός - Ειδήσεις LIVE - Ακούστε την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου 31/10/2019 LIVE - Ακούστε την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου...

Ακούστε την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, στον Realfm 97,8...

Επιστήμη - ειδήσεις Στην Αθήνα το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Υβριδικών Τεχνολογιών στην Τηλεόραση Στην Αθήνα το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Υβριδικών Τεχνολογιών...

Στην Αθήνα πραγματοποιείται στις 21 και 22 Νοεμβρίου το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Υβριδικών Τεχνολογιών στην...

Ξεχωριστές ειδήσεις  «Στην υγεία μας ρε παιδιά»: Αγαπημένα τραγούδια με άρωμα Μικρασίας (trailer) «Στην υγεία μας ρε παιδιά»: Αγαπημένα τραγούδια με άρωμα...

Ένα αφιέρωμα γεμάτο νοσταλγία, συγκίνηση και μνήμες.